|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  369 370 [371] 372 373   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
25.5.2012 17:51:00   
stefania

IZVORNA PORUKA: palachinken

stefania, možeš neku bebi varijantu plazma torte, naprimjer: mljevena plazma, sok od narandže (cijeđeni), suho voće (grožđice, marelice itd isl), može kakao, cimet za aromu. Ta smjesa se može oblikovati i ukrašavati dalje.
Možeš napraviti cheese cake:
kora je od mljevene plazme, putera i cimeta, a krema krem sir+pavlaka+malo limuna. Ukrasiš svježim voćem i eventualno preljevom za torte. (Ako hoćeš kompletan recept sa sastojcima traži).

hvaaala user posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9251
29.5.2012 10:27:48   
emma.L
UPravo htjedoh cheesecake predložiti, jer je beba vjerojano do sada probala sve sastojke.
Ali moja curica do godinu dana nije jela šlag, sladolede, čokolade i sl. I dok smo sjekli pramen kosice, ona je završila sva plava od šlaga i nitko joj više nije bio važan, ni mama, ni tata, ni što se dešava oko nje user posted image . I pustila sam je da progušta i poliže rukice i nije joj ništa bilo.
Što se tiče krušaka, a i svog ostalog voća, ja dajem svježe, osim suhog voća koje malo prokuham i ostavim u vodi da omekša. Jedino jabuke ispečem ponekad.
Mi se spremamo ovih dana probati pavlaku i mladi sir, tj. abc. Kad uvedemo to s purom, imat ćemo još jedan fini doručak.
A ovaj moj je smotan malo (u odnosu na Emu i puno je smotan user posted image rodila ga majka, miksat ćemo do škole). Neki dan mu dam komadić banane u rukicu, on pojma nema šta bi s njom. I na kraju je sjedio na njemu, ja mislila da je pojeo ipak. A uspije se zagrcnuti i blendanom bananom. Emili je sa dva zubića žuljala komadiće jabuke a ovaj nema pojma. user posted image user posted image

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 9252
29.5.2012 11:48:48   
palachinken

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Cinko daj i meni kakav recept da dam onoj teti sto ce praviti tortu, pogodile smo se za 40, druga jedna. I to velika torta Miki Maus koja je svigdje 70user posted image Elem ja sma njoj rekla keks, mada moze i petit kontam, puding i tako nesto. Ali, ako ti imas recept i za kores i sve pls daj. Ja cu jendu vleiku tortu ali bih i da je N jede user posted image

Ovo je cheese cake, ja sam ga pravila milion puta, ali ne znam kako će teta ukomponovati neku dekoraciju na ovu vrstu torti

http://www.coolinarika.com/recept/cheesecake-torta-od-sira/

Za tu vrstu, ma znat će ona sigurno šta radi user posted image Evo šta ja imam, naravno, bez ruma.
http://www.coolinarika.com/recept/keks-torta-fontana-sa-labudovima/

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 9253
29.5.2012 12:28:05   
sweet insanity

Cinko daj i meni kakav recept da dam onoj teti sto ce praviti tortu, pogodile smo se za 40, druga jedna. I to velika torta Miki Maus koja je svigdje 70user posted image Elem ja sma njoj rekla keks, mada moze i petit kontam, puding i tako nesto. Ali, ako ti imas recept i za kores i sve pls daj. Ja cu jendu vleiku tortu ali bih i da je N jede user posted image

Ovo je cheese cake, ja sam ga pravila milion puta, ali ne znam kako će teta ukomponovati neku dekoraciju na ovu vrstu torti

http://www.coolinarika.com/recept/cheesecake-torta-od-sira/

Za tu vrstu, ma znat će ona sigurno šta radi user posted image Evo šta ja imam, naravno, bez ruma.
http://www.coolinarika.com/recept/keks-torta-fontana-sa-labudovima/

dok ja tebe doceka ja porucila varijantu petit keks i kreme od coko i vanil pudinga-ide margarin i secer ,pudinzi,keks i mlijeko i cini mi se slatkog vrhnja mal.

Neposredna veza do poruke: 9254
29.5.2012 12:33:42   
animagical
zasto margarin? mislim, zasto ne puter? ja A nikad nisam dala margarin, doduse i ne kupujem ga,ali mu u palentu stavim putera... i kad dajem zumance, isto stavim malo putera s pavlakom

nejasno mi pitanjeuser posted image zanima me jel to nesto stetan puter i koliko cesto se smije davati bebi

< Poruku je uredio animagical -- 29.5.2012 12:34:23 >

Neposredna veza do poruke: 9255
29.5.2012 12:54:48   
sweet insanity
ma ja sma znala i margarina dat, isti je to meni vrag ali sad sma joj kupila maslac. A u receptu pise margarin pa zasto da brkam.......ne bih rekla da je stetno niti jedno niti drugo u normalnim kolicinama, a parce torte sa margarinom ili ponekad u kasici malo po meni je sasvim ok-jes' da si me malo zbunilauser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9256
29.5.2012 12:56:51   
sweet insanity
jao ja sad progoogla i sheba se oko tog margarina, dal ce torta biti ok ako kazem da stavi maslac???

Neposredna veza do poruke: 9257
29.5.2012 13:08:46   
djoisa
margarin je zivi otrov...torta ce biti ukusnija sa maslacom user posted image

Neposredna veza do poruke: 9258
29.5.2012 13:09:56   
palachinken

jao ja sad progoogla i sheba se oko tog margarina, dal ce torta biti ok ako kazem da stavi maslac???

SVE torte i kolači su bolji s puterom. Može jedino biti skuplja user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 9259
29.5.2012 13:38:28   
ucitelj

SVE torte i kolači su bolji s puterom. Može jedino biti skuplja user posted image

ej zene ovo definitivno je istina savrsenije su s maslacem ili puterom kako ocete
zar vam nije valja nijedan link sta sam ga ja stavila za kolaceuser posted image

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

Neposredna veza do poruke: 9260
29.5.2012 14:01:41   
sweet insanity
porucena sa maslacem, cijena se popela za 10 KM no nebitno ako je zdravije i bolje:)
Ja fakat nisam imala pojam za to da je margarin nezdrav, vazda ga topim kad pravim kljukusu i sl , a cak sma neka di neli davala u necemuuser posted image

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 9261
29.5.2012 14:06:39   
stefania
eh eno nam dvije torte u frizideru cekaju da se gospodin probudi jednu mama moja pravila slicna je onoj sto je palachinken predlozila a drugu narucila iz metropolisa zove se milk snita i to sam cula od prijeteljice koja je tu tortu davala svom malom za rodjendan...nako lagana je i dosla me 32 marke ona manja pa eto ima da se aBd umazemo i najedemo obje te torte...jos jednom hvala svima na savjetima :)

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

Neposredna veza do poruke: 9262
29.5.2012 14:39:17   
sweet insanity
stefania je li to danas rođendan? cestitke, sve najljepse zelimo momku velikome. Ja se sjecam da si se malo prije mene porodila....ihh kako vrijeme piči-kao da smo jucer ispracale jedna drugu na porod pa ono odbrojavanje-nekad me nostalgija pukneuser posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 9263
29.5.2012 21:55:32   
animagical
mene zanima koliko su puta dnevno vase bebe dojile u periodu u kom je sada moj bebac? ima 8,5 mjeseci ravno i doji pet puta na dan, pored toga ima dva cvrsta obroka koja ja smatram da dobro pojede zadnjih dana...za dorucak je danas pojeo krisku hljeba (sredinu) s citavim abc sirom i malo putera a rucak supu pilecu s udrobljenim hljebom, isto oko sredine jedne kriske i jednu home made malu pljesku, maksuz njemu pravljenu, samo ne zacinim taj djelic mesa kao za nas.... treci obrok nismo jos uveli, jer navece on mora dobiti siku inace je belaj... jel on meni puno doji a malo cvrste hrane unese ili je taman?

Neposredna veza do poruke: 9264
29.5.2012 22:17:28   
ucitelj
draga moj je doio 3nekad 4 puta ali sam mu ja uvela tocno 2 cvrsta obroka po satnici kasnije jutri dodala bocu i sad prestao dojiti (sad krajem mjeseca napunit ce 10mj)
mislim da je to ok jer njemu cica je vise utjeha i utazivanje zeđi u toj dobi
kako napreduje

Neposredna veza do poruke: 9265
29.5.2012 22:18:41   
ucitelj
ako netko ima kakvu ideju recpt s tikvicama molim javite imam mladi ttikvica a nezz kako klincu da napravim
hvala unaprijed

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 9266
29.5.2012 22:55:59   
palachinken
Ucitelj, ja tikvice narendam i izdinstam na luku. Budu za pet minuta gotove. To jedobar prilog piletini i tjestenini nlr ili mljevenoj junetini i rizi.

Animagical. M je dojio( a i sad doji i vjefovatno ce s moje na curinu (.) hahaha, ) dva puta dnevno, u pet popodne i pred spavanje.

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 9267
29.5.2012 23:09:45   
Lavić
Animagical, moj V je u toj dobi imao 3 obroka - treci mu je bio homemade vocni jogurt.

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

Neposredna veza do poruke: 9268
29.5.2012 23:52:59   
animagical
ma mi smo imali malo poteskoca oko prihvatanja ove konkretne hrane, do skoro nije htio uopste da jede ista na kasiku, a prije toga je recimo dobro jeo jedno vrijeme... ugl sad je ok, nudila sam i treci obrok ali on ne zeli, baca se na mene, cupa da doji i ja odustanem, ali ga svako par dana ipak ponudim nekom hranom, ako zeli...

ucitelj, napreduje momak super, ima oko 11kg i 80cm, nalazi uredni, nego me smori s dojenjem, jedva hodam, iscrpljena sam i umorna, ali opet, dobro sad i jede, ne ureklo se, kako je bilo...

lavic, pokusacu s vocnim jogurtom predvece, toga se nisam sjetila!

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 9269
29.5.2012 23:58:56   
animagical
ucitelj ja tikvice pravim ovako kao palacinka, osim sto ih nasjecem na ploskice i poslije izgnjecim viljuskom,budu sasvim mekane, fino idu s mljevenom piletinom, skupa izdinstano, i naravno lukom, ja u skoro sve stavim malo luka, da zamirise, a nekad ih isto skuham i pomijesam s palentom i sirom, nije ni tako lose

Neposredna veza do poruke: 9270
30.5.2012 7:55:37   
ucitelj

IZVORNA PORUKA: animagical

ma mi smo imali malo poteskoca oko prihvatanja ove konkretne hrane, do skoro nije htio uopste da jede ista na kasiku, a prije toga je recimo dobro jeo jedno vrijeme... ugl sad je ok, nudila sam i treci obrok ali on ne zeli, baca se na mene, cupa da doji i ja odustanem, ali ga svako par dana ipak ponudim nekom hranom, ako zeli...

ucitelj, napreduje momak super, ima oko 11kg i 80cm, nalazi uredni, nego me smori s dojenjem, jedva hodam, iscrpljena sam i umorna, ali opet, dobro sad i jede, ne ureklo se, kako je bilo...

lavic, pokusacu s vocnim jogurtom predvece, toga se nisam sjetila!

ajme suti znam kako ti je osjecala sam se ko krava muzara ruzno je ovo rec ali sam se smirila malo od kad ne doji iako mi je zao pomalo(moj ima 12,5kg i 79cm sta ti je sisa kako rastu na njojuser posted image

pa vi u sve stavite luk i pravite kao i odraslimauser posted image a meni napunili glavu neeeeee luk kupus itd i ja malo slusala ali od kad vidim kako vi dajete i ja sam malo pocela ne buni se)

Neposredna veza do poruke: 9271
30.5.2012 8:16:03   
palachinken
učitelj, ja od začina stavljam crveni i bijeli luk, svježi peršun, celer, bosiljak (naravno u malim količinama) jer su svi redom pravo zdravi i da se fino iskombinovati.

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 9272
30.5.2012 10:54:53   
ucitelj
Nema mi druge od sad pravim svima u jednom loncuuser posted image svakako moji jedu manje zacinjeno vala bas cu mu danas pokusat dat tikvice
a kad ste dali rastiku da jede vas bebac kazu mi da je ona jaka a ja u basci imam jako mlade i mladi krompira pa se mislim da li bi mu dala
sorry malo sam dosadna al sta cu kad imama vasuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 9273
30.5.2012 11:06:03   
palachinken
Ja nesto inače ne spremam raštiku, pa ti ne znam user posted image

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 9274
30.5.2012 11:53:34   
Gucci

IZVORNA PORUKA: animagical

mene zanima koliko su puta dnevno vase bebe dojile u periodu u kom je sada moj bebac? ima 8,5 mjeseci ravno i doji pet puta na dan, pored toga ima dva cvrsta obroka koja ja smatram da dobro pojede zadnjih dana...za dorucak je danas pojeo krisku hljeba (sredinu) s citavim abc sirom i malo putera a rucak supu pilecu s udrobljenim hljebom, isto oko sredine jedne kriske i jednu home made malu pljesku, maksuz njemu pravljenu, samo ne zacinim taj djelic mesa kao za nas.... treci obrok nismo jos uveli, jer navece on mora dobiti siku inace je belaj... jel on meni puno doji a malo cvrste hrane unese ili je taman?

Moja mala ima isto 8,5 mjeseci i doji 2 puta dnevno, to je obicno ujutru i popodne oko 4... nekad se zna desiti da doji i jednom dnevno, sve zavisi... u toku noci isto 2 puta doji, a nekad i 3... nama je doktor rekao da ona sad treba dobiti dva podoja dnevno, npr. ujutru i navece, i da joj je to dovoljno...
a taj treci obrok mogla si mu uvesti npr. zitarice sa vocem, to mu je slatkasto, ne vjerujem da ce odbiti user posted image

Neposredna veza do poruke: 9275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  369 370 [371] 372 373   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  369 370 [371] 372 373   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *