|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
17.5.2012 10:14:01   
DM
Veliki-onaj što je bio na pulmologiji prije dvije godine zbog iste! I tad je gore bila saračevićka(koja nas samo otpusti iz bolnice, je nas je potrefio Bajram i vikenduser posted image )
I mali kašlje i slini, i na svoju ruku ću mu uključiti inhalacije.
Samo pitam -je li pogrešno da ovo ide sa kućnim liječenjem?-da idemo na injekcije , a inhalirali bi se kući-"iznajmili" smo inhalator
user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1551
17.5.2012 10:19:35   
damma

IZVORNA PORUKA: doublemum

Veliki-onaj što je bio na pulmologiji prije dvije godine zbog iste! I tad je gore bila saračevićka(koja nas samo otpusti iz bolnice, je nas je potrefio Bajram i vikenduser posted image )
Samo pitam -je li pogrešno da ovo ide sa kućnim liječenjem?-da idemo na injekcije , a inhalirali bi se kući-"iznajmili" smo inhalator
user posted image

Mi smo se ovako lijecili.

2004.
2008.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1552
17.5.2012 10:24:17   
Hanady RR

user posted image

ako vam je porpisana inhalacija ...tačan omjer radite kući...
između njihovoga porpisanog slobdono smao fiziološkom dijete malo inhaliraj da se što prije rješite slinica...
u Dz kaži da s einahlirate na svom inhačlatoru a neka onda djete preslučaju kad ide na inekciju

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1553
17.5.2012 10:26:44   
DM
Hanady -tek ću sad kod pedijatra(i sve mi se čini da ću joj sam izbiflati terapijuuser posted image )-jer je u hitnoj samo dobio ono štoo sam napisala, a sad ćemo vidjeti šta će biti kod pedice.
KOlika je razlika između urbasona i dexazona?
I da li su vam djeci davali iste intramuskularno ili intravenozno?

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1554
17.5.2012 10:51:29   
Malenaoduvijek
mi smo se kuci inhalirali po preporuci pedijatrice.

mi smo dexu stavljali u inhalacije a urbason primali i.m.ali ne u isto vrijeme .

ovo naravno sve po preporuci pedijatrice jer su to korticosteroidi i ne treba ih naravno uzimati na svoju ruku

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1555
17.5.2012 14:31:15   
niki83
Doublemum, bas mi je zao bolsnih djecaka..user posted image
Moja je naizgled bolje..Ali se ne opustam, stalno mi je pod kontrolom, strah me lude temperature..
Nego znate li kako je sada sa ovim bolovanjem? Moze li se retrospektivno zatvoriti isto?
Recimo da u ponedjeljak odem na posao, pa poslije posla da im se javim da mi zakljuce sa petkom, tj. sutrasnjim danom?user posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 1556
17.5.2012 18:44:50   
DM
Bili smo kod pedijatra-nastavljamo sa inhalacijama ventolinom, ali bez injekcija-misli da nije toliko kritičan. rekla je da po vlastitoj procjeni uključim po pola ampule dexa u inhalaciju ili inhalaciju samo fiziološkom između ove dvije.
Ako bude potrebe da sutra opet slušalicama posluša, ako ne-u pon. kontrola.
Za sad izgleda dobro

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1557
17.5.2012 21:49:32   
Malenaoduvijek
niki ja nisam iz zenice ali u sa mozes jer ides doznake uzimati retroaktivno svakako jeli

dm dobro je da je bolje,bice to dobro a i nama uvijek ped savjetuje inhalacije samo fizioloskom izmedju ventolina

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1558
17.5.2012 22:40:59   
niki83
Doublemum, dobro ste izbjegli boce user posted image Bit ce djecak dobro aBd.
Mala, hvala ti na odgovoru.. Ne smijem otici i zatvoriti ranije, to sam uradila i prosli petak, pa mi se dijete u nedjelju razboljelo, pa daj opet trazi bolovanje, samo se zakompliciralo..sad nista ne radim do ponedjeljka user posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 1559
18.5.2012 8:38:23   
henna ze
Niki nemoj zatvarati bolovanje..onda ti napišu na tvoj zahtjev da si prekinula..ne daj bože sutra ti ponova zatreba..napravićeš komplikacije sebi.neka te sa djetetom..neće škola propasti bez tebe..makar ti nije frka za posao zar ne' nećeš dobiti otkaz

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1560
18.5.2012 9:24:00   
hanabanana

Bili smo kod pedijatra-nastavljamo sa inhalacijama ventolinom, ali bez injekcija-misli da nije toliko kritičan. rekla je da po vlastitoj procjeni uključim po pola ampule dexa u inhalaciju ili inhalaciju samo fiziološkom između ove dvije.
Ako bude potrebe da sutra opet slušalicama posluša, ako ne-u pon. kontrola.
Za sad izgleda dobro

Urbazon se daje kod teškog stanja spazma, obično u venu.
U situaciji kada dijete dodje u stanje gušenja, da se tako laički izrazim.
Moja S. je po prijemu prije dvije godine dobila urbazon.
Nakon toga još jednom, dva mjeseca poslije pulmologije.
Tada nam je Saračevička rekla ako se takva epizoda ponovi još jednom u narednih šest mjeseci da je bolje da joj uključimo pumpicu. Doza koju dobije u jednoj injekcije, kod takve opstrukcije, je veća od one koju bi primila kroz period od godinu dana na pumpicu.

Drugi savjet smo dobili od drugarice pedijatrice, znaš koje, što nas je obilazila.
Ona mi je rekla da je najbitnije prepoznati kada bi moglo doći do spazma.
Ona je ustvari jedina i rekla pravu dijagnozu, zašto je S. dobila takvu opstrukciju.
Upravo po njenom savjetu smo S. dva puta od bolnice ( znači sad će skoro dvije godine ) dala inhalaciju sa deksmetazonom, i vjerujem da smo time spriječili spazam.

Meni je muka kad vidim da joj nos procuri, sve se bojim da neće dovesti do spazma.
I sama znaš kakav je naš problem, kod S. nema nikakvih ranijih znakova, u smislu tem., kašljanja,....Ona nikad nije kašljala u životu, a završila je u bolnici s istom dijagnozom kao i tvoj S.

Kakva je razlika izmedju urbazona i dexametazona tačno, ja ne znam.
Znam da kažu svi daje urabzon puno jači.
Mi smo imali sreću pa nam je urabzon ukinut odmah ujutro, nakon prve noći.
Znaš da sam stalno govorila svekru, šta je s drugom djecom, kljukaju ih bezveze kortikosteroidima samo zato što nema dežurnog ljekara jer je bajram.

Moj ti je savjet da pokušaš prepoznati kada bi " napad " moga nastupiti.
Kupite inhalator, i imaj u kući uvijek fiziološku i ampule dexametazona.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1561
18.5.2012 12:41:01   
DM
Draga moja-hvala na iscrpnom odgovoruuser posted image .
On je krenuo bio kašljucati i ja sam ga kljukal sa svim i svačim(već sam pisala)i te stvari nam obično pomognu-čak ni ne odemo ljekaru, ali ovaj put je bilo nešto drugačije-jače izgleda, i kod pedijatra(koji ga prvi put pregleda) bez obziora na moje iscrpno objašnjavanje i insitiranje da pogleda karton , i prijedlog za inhalacije-ona nam je dala ontril sirup....I ja sma tu izgleda pogriješila-trebala sam mu na svoju ruku uključiti ventolin, al'' gotovo je sa pričom po gotovu poslu.
Dobio je samo jednu injekciju dexametazona(preksinoć u hitnoj)i sad je samo na inhalacijama i zinnatu(nisam smjela prekinuti antibiotik koji sam mu već počlela davati kad je dobio temp.-misleći da ne napravim nešto gore, a i mm me utješio rekavši da ih i ne kljukamo tako često hemijom-pa valjda neće biti velike štete od istoga).

Samo se pitam kako doc na slušalicama nije osjetila spazam, aon navečer već u opstrukciji?! Je li baš tako ofanzivan?(ona mi je nekoliko puta ponovila da ima bronhitisa, ali da nema spazmauser posted image )

Ah da , podsjeti me za urbason-kad sam ja tražila Džinićku(je li se tako zvala jedna od pulmologa) i rekla sestri da mi javi kad dođe na odjeljenje(ona je tada bila dežurna na intezivnoj njezi) i onda kada je tvoj svekar tražio da se djeca pregledaju...u po frke ona nama reče: pa ovo prava vizita!-i šta tad-da je praznik kojim slučajem duže trajao-terapija bi išla u nedogled(btw-tu istu nam propisa pedijatar koji nas primi na odjeljenje-pulčmološko-a 4 dana pulmologa ni na mapi)user posted image
I još jedno-kad nas je Saračevička otpustila i u kartonu zavela da se terapija prekida, mene sestra zove sa hodnika da primimo terapiju?-i ja joj moram objašnjavati i slati je da pogleda karton.....uh, uh-i onda nas pitaju što se ljutimo na njih?!

< Poruku je uredio doublemum -- 18.5.2012 12:47:56 >

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1562
18.5.2012 13:49:59   
hanabanana

Samo se pitam kako doc na slušalicama nije osjetila spazam, aon navečer već u opstrukciji?! Je li baš tako ofanzivan?(ona mi je nekoliko puta ponovila da ima bronhitisa, ali da nema spazmauser posted image )

Moguće. Meni je svekar S. preslušao u 19.00. mi u 21.30 bili u bolnici sa teškim spazmom i primali kisik prvu noć.
Nažalost, to je tako kod njihovih opstrukcija.
A S. pride uz to nije ni kašljucala, a ne kašljala.
ON je čuo otežano disanje, i rekao da je inhaliramo venotlinom, ali je valjda već bilo kasno. Za tri sata je razvila spazam.

Antibiotik nastavi davati, šta ćeš kad si počela ne valja prekidati.
Mene duša boli i sada, ali znaš da je S. pedijatrici od nedelje uključila injekcije jer je valjda jedina vidjela upalu pluća.
Saračevićka u nesvijest kad nije pala u ponedeljak, i isključila injekcije, ali smo morale nastaviti piti pancef 8 dana.
Bezveze, ali eto, prošlo je i to.

Inače mi je njihov javašluk grozan.
Dati djeci terapiju u četvrtak naveče, i ne prekontrolisati terapiju do ponedeljka, meni je samo dno dna.

Neka je dječak bolje, biće to dobro.

Ja sam pratila do iznemoglosti, i mogu reći da S. ima problem u ranu jesen, odnosno, kad se spusti nebo iznad Sarajeva, i zrak postane težak.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1563
20.5.2012 21:18:49   
škorpija
hanabanana pošto vidim da imaš iskustva možeš li mi objasniti u čemu je razlika između ventolina i deksametazona, meni je čudno što kod ajdinovog bronhitisa u sarajevu uvijek  dobijemo inahalacije ovim prvim, a u bihaću ovim drugim, isto kao da nije isto dijete, imama kući oba, ali ne znam kako se ampule deksametazona koriste, jel prema kilaži ili kako, do sad je u svojoj historiji bronhitisa imao 3 opstrukcije, uvijek kad čekamo i prekasno počenom sa inhalacijama ventolinom, na kraju dođe do spazma

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1564
22.5.2012 19:36:47   
Vinetu
Molim vas, treba mi savjet.
Kćerkica je 2.5. probušila uši, redovno sam, u prvih desetak dana, rupice mazala kremom i vrtila naušnice i nije bilo nikakvih problema do jučer. Primijetila sam jučer da joj se jedna rupica zagnojila. Uspjela smo joj jučer malo namazati kremom, ali se danas pogoršalo... Maloprije smo, nakon višesatnog muntanja uspjeli da joj skinemo naušnicu, namažemo rupicu Rivanolom, a zatim i Hidrociklinom.

Da li mislite da bih joj trebala vratiti naušnicu odmah da se rupica ne bi zatvorila ili da čekam do sutra poslijepodne, kad se vratimo kući (iz vrtića i s posla)?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1565
22.5.2012 20:19:03   
maja78 RR
Odmah joj vrati nausnicu jer sutra vise neces moci. I moj ti je savjet kupi acidi borici i stavljaj od toga obloge i ne vadi vise nausnicu.

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1566
22.5.2012 20:44:44   
Vinetu
Hvala, Majo... pretpostavljala sam.
Evo odmah sam joj vratila naušnicu. Uhhhhh... ubjeđivanje, demonstriranje, vriska, dreka i ganjanje oko stola.... ali uspjeli smo! Boli me želudac koliko mi je žao što sam je ovako uznemirila : (((

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1567
22.5.2012 21:34:29   
maja78 RR
Proci ce to samo stavljaj acidi borici, ja ti ovo iz relativno svjezeg iskustva user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1568
22.5.2012 22:47:10   
Dida79
Trebam savjet

Vec sam pisala da mi je malac slomio nogu..6 sedmica gipsa napokon je proslo ali njemu je noga i dalje otecena i boli ga..Otok se bas primjeti ide od koljena pa sve do prstiju kontrola nam je za 3 sedmice e sad pojma nemam sta da radim da li da ga vodim ranije ili je ovo stanje normalno.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1569
22.5.2012 22:48:53   
Lulu_08
Ja bih isla bez obzira na termin za kontrolu, ako se zali na bol i primjeti se otok, definitivno bih ga odvela. Dusica mila, ljubi ga puno!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1570
22.5.2012 22:51:52   
hatepsut
Jeli doktor pregledao nogicu kad je skinuo gips ?primjetio otok ?
Ja bi takodje odvela ga ponovo ili nazvala da pitam za savjet.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1571
22.5.2012 22:52:11   
Malenaoduvijek
dida
ja bih ga isto odvela jer to ne bi smjelo da bude oteceno , bolje je da vi to prekontroliset_e...

< Poruku je uredio MALA1994 -- 22.5.2012 22:53:16 >

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1572
22.5.2012 22:52:30   
Dida79
Ma da zali se da ga boliuser posted image
Hvala Lulu user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1573
22.5.2012 22:53:59   
Hanady RR
Moj suprug kaže otok nakon gipsa spada polako...al boli ne bi smjelo biti..ako s ena istu žali dovedi ti njega prije zakazane kontoleuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1574
22.5.2012 22:56:12   
Dida79
Dva puta su mu slikali dok je nosio gips.Lom je bas bio gadan uzduz cjevanice mu je pukla i plus jos istegao ligamente.Kad su mu skinuli gips otok je bio vidljiv ali je dr rekao da je to normalno i da ce proci savjetovano nam je tople kupke u slanoj vodi i bez nekih vecih aktivnosti,sto i postujemo.
Ode do skole koje mu je 200 metara od kuce i nazad i to je to

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Na radno mjesto nakon porodiljskog odsustva.
пеперутка16

S kojim izazovima se suočavate kada se vratite na posao nakon porodiljskog odsustva?

Nemam problema sa povratkom na posao. (0%)

Preopterećenje i nedostatak energije. (0%)

Prilagođavanje inovacijama i promjenama na radnom mjestu. (0%)

Strah od gubitka posla. (0%)

Problemi u balansiranju posla i porodice. (0%)

Broj svih glasova: 0

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *