|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
22.5.2012 22:59:06   
Dida79

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Moj suprug kaže otok nakon gipsa spada polako...al boli ne bi smjelo biti..ako s ena istu žali dovedi ti njega prije zakazane kontoleuser posted image

Sutra ga vodim nema nam druge user posted image

Curke Hvala vam user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1576
25.5.2012 13:17:26   
pipi_duga_capara
uskoro bi trebali ici na babine bebici koja je zajedno sa mamom pokupila glupu bakteriju na porodu (MRSA) user posted image bile su u bolnici neko vrijeme i prije 10tak dana pustene kuci.. ekipa s kojom smo se davno dogovorili da idemo priprema se za vikend posjetiti ih a ja ne znam sta da radim, da vodim djecu sa nama ili ne user posted image user posted image

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1577
25.5.2012 13:20:24   
veeseelaa
a ja ne znam sta da radim, da vodim djecu sa nama ili ne user posted image user posted image

pa moraš li? ne moraš!
ostaviti ih kod neog i reci da su prehladjena i sl

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 1578
25.5.2012 13:25:41   
pipi_duga_capara

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a ja ne znam sta da radim, da vodim djecu sa nama ili ne user posted image user posted image

pa moraš li? ne moraš!
ostaviti ih kod neog i reci da su prehladjena i sl

ma ne moram ja nikako ni da idem, briga me.. ali kazu da cim su pusteni iz bolnice to je gotovo, nema potrebe da strahujemo user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1579
7.6.2012 11:44:09   
canim
Ne znam gdje da pitam pa cu pitati ovdje, koju kremu za zastitu od sunca da koristim za curicu od 16 mjeseci? Ovih dana cemo puno vise hodati po jakom suncu pa me strah da mi ne izgori a I uskoro cemo na more pa bi mi dobro dosla ta informacija, ima li neko neku preporuku?

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 1580
7.6.2012 11:45:02   
Lady26
Nivea, sa sto vecim faktorom, tj. 50

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1581
7.6.2012 11:48:09   
hanabanana
Ja sam koristila ove, i sad nemam pojma hoću li ih moći kupiti u Sarajevu.

user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1582
7.6.2012 11:49:46   
hanabanana
I ovu
user posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1583
7.6.2012 11:50:33   
canim
IZVORNA PORUKA: Lady26

Hvala, ja Sam inace vjerna nivei I vjerovatno bi I niveu kupila Ali rekoh da nemaju kakve specijalne kremice jer u to nisam upucena, s ovom kremom mogu I lice mazati, jeli tako ?

Pogledat cu I tu u chicco,vjerovatno imaju ili tu ili neku slicnu zastitu.

< Poruku je uredio canim -- 7.6.2012 11:53:13 >

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1584
7.6.2012 11:52:10   
Malenaoduvijek
Ja sam svoje mazala niveom i becutanom sa 50 i 30 faktora.ali kremama ne mlijekom

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1585
7.6.2012 11:52:50   
anidla

IZVORNA PORUKA: hanabanana

user posted image

zasto neces moci kupiti user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

Neposredna veza do poruke: 1586
7.6.2012 11:53:53   
Lady26

IZVORNA PORUKA: canim

Hvala, ja Sam inace vjerna nivei I vjerovatno bi I niveu kupila Ali rekoh da nemaju kakve specijalne kremice jer u to nisam upucena, s ovom kremom mogu I lice mazati, jeli tako ?

Pogledat cu I tu u chicco,vjerovatno imaju ili tu ili neku slicnu zastitu.

Imas mlijeko/sprej za tijelo i ima super kremica za lice user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1587
7.6.2012 11:54:14   
Hanady RR

da...
ali nemoj ničim previše mazati...čuvaj dosunca u kolicima, šeširom...

inače ia sma sam nievu 50 koristila dok su bile male...no samo nogice koje vire iz kolica sma mazala...
meni je pedijatrica nekoliko puta ponovila da do godine dana ne moram ništa...do jakoga sunca sklanjam dijete kakve god da smu moje potrebe za hodanjem...
tvojoj je 16 mjeseci niveao 50 je super...manja je kutija i dosta je gusta kremica...
po malo maži i dobro razmaži i čuvaj bebu ipak do jakoga sunca

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1588
7.6.2012 11:59:29   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: hanabanana

user posted image

zasto neces moci kupiti user posted image

Zato što nemaju. Niti znaju kad će dobiti. I prošle godine je bilo isto.
ALi sam prošle godine kupila u splitu.

Ja djecu nikad ne izlažem suncu. Kad su u vodi, onda su bijele od kreme ili mlijeka.
Jednom sam čitala da kreme za sunčanje imaju dvije vrste neke sa nekim filterom a druge sa nekim drugim.
Pa su ove Chicco sa tim boljim za dijete.
Jesam objasnila....aferim!
hehehe, naću članak pa ću postirati user posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1589
7.6.2012 12:00:27   
canim
Mala1994 a jesi li iz nekog posebnog razloga birala kremu a ne mlijeko ?

Koliko ja znam o kremama za zastitu od sunca postoje u obliku

Kreme
Ulja
Mlijeka I
Speja za suncanje

U cemu je razlika ?

S obzirom da je curica od 16 mjeseci I da voli sve zivo u usta da stavlja ja preferiram za nju nesto sto ce brze koza upiti Ali jeli stvarno ima neke velike razlike u tome Dali je ulje, krema.... I sl?

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1590
7.6.2012 12:04:32   
Malenaoduvijek
Zato sto kreme gusce,ne znam kako drugacije da ti objasnim,moji su na suncu samo u vodi i to do 11 ujutro i popodne od 16,17 i onda ih namazem kremom pola sata najmanje prije izlaska vani i krema fino pokrije a mlijeko se odmah upije i nema mi obaj bijeli sloj zastitni preko ako me kontas

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1591
7.6.2012 12:20:03   
hanabanana
Našla sam.
Razlika je što Chicco ima organsko mineralne blokatore - filtere, a ne hemijske blokatore u svom sastavu.

Više

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1592
7.6.2012 14:22:27   
niki83

Ne znam gdje da pitam pa cu pitati ovdje, koju kremu za zastitu od sunca da koristim za curicu od 16 mjeseci? Ovih dana cemo puno vise hodati po jakom suncu pa me strah da mi ne izgori a I uskoro cemo na more pa bi mi dobro dosla ta informacija, ima li neko neku preporuku?

Mi vec dvije godine koristimo Avene 50 faktor za djecu. Prezadovoljni smo. Ove godine imaju i neku bijelu liniju mineralnu, pa crm cemo obavezno to.. A za nas velike Nivea.

N&N

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1593
7.6.2012 15:14:20   
Bebica11
da postavim i ovdje pitanje

imam bebce od 6,5mj, s 5mj sam pocela da joj dajem kaskicu dvije neke vocne kasice obicn sljivu i jabuku, kasnije mrkvicu, bananu, baby rice.......evo sad poslije 1,5mj ona i dalje ne prihvata dohranu, zakasljava se, stisce ustauser posted image citam evo mame s bebama kao moja vec uveliko imaju obrok ili dva a moja jos ni obrok

da napomenem da je iskljucivo dojena, i voli da doji, ako treba i jednu flasicu ad popije nekad u par dana kad sam bas iscrpljena i vidim da nema mlijeka a ona nervozna i masaAllah super napreduje ima 8kg a rodjena 2,85kg

eh sad nije to meni neki veliki problem AL NE ZNAM KAKO DA SE POSTAVIM, drugarica mi govori ako je ne naucim odbijace mi poslije skroz hranu, toga se bojim, dal da joj dajem "na silu" kao danas npr pojela je al sve se zakasljavala i hranjenje je trajalo pola sata ili da je pustim, pravila sam i pauze al opet nista odmah slozi facu na bilo koju dohranu i izbacuje ili stisce usta

heeelp sa savjetima bas sam zabrinutauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1594
7.6.2012 15:23:22   
djoisa
mislim da nemas razloga da brines..
ja sam pocela doharnu sa 5,5 mjeseci, ali on je obrok imao tek sa 8 mjeseci - kad je on ustvari bio spreman...i ja sam brinula citajuci kako druge bebe jedu..ali ne treba se porediti ni skim..

njoj jos uvijek dojka i treba biti broj 1! slusaj svoju bebu, a ne prijateljicu!

ti ne trebas nju da ucis da jede, ona ce jesti kad bude spremna, ti samo trebas da nudis..nikako na silu..ja bih je "stavljala" za stol kad drugi jedu, davala da ona sama istrazuje hranu ili da se igra s njom,u vrijeme porodicnog rucka npr.

opusti se, slusaj bebu..

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1595
7.6.2012 15:26:55   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: djoisa

mislim da nemas razloga da brines..
ja sam pocela doharnu sa 5,5 mjeseci, ali on je obrok imao tek sa 8 mjeseci - kad je on ustvari bio spreman...i ja sam brinula citajuci kako druge bebe jedu..ali ne treba se porediti ni skim..

njoj jos uvijek dojka i treba biti broj 1! slusaj svoju bebu, a ne prijateljicu!

ti ne trebas nju da ucis da jede, ona ce jesti kad bude spremna, ti samo trebas da nudis..nikako na silu..ja bih je "stavljala" za stol kad drugi jedu, davala da ona sama istrazuje hranu ili da se igra s njom,u vrijeme porodicnog rucka npr.

opusti se, slusaj bebu..

hvala ti djoisauser posted image , ti si prva koja mi tako nesto govori, do sad su mi vi savjetovali, prijateljice mama svekrva da je "ucim" i forsiram, ja nisam al evo danas nekako rekoh da probam al kad se zakaslje kontam zagrcnuce se bas sam se istresirala i rastuzila pa kontam da pitam mozda je neko imao slican slucaj, HVALA TI PUNO rasteretila si me malouser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1596
7.6.2012 15:30:34   
djoisa
ona kad bude spremna, ona ce otimati hranu od vas, vidjet ce user posted image  neces se moci sakriti od nje..

opusti se, polako nudi i cekaj da bude spremna..ne forsiraj, to nema smisla..

ona u dojenju ima sve sto joj trenutno treba..

tako sam i ja nepotrebno brinula, mati ko mati..

samo prati svoje dijete i vjeruj njoj...tako ce vam biti lakse..uzivajte

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1597
7.6.2012 15:51:59   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Bebica11

da postavim i ovdje pitanje

imam bebce od 6,5mj, s 5mj sam pocela da joj dajem kaskicu dvije neke vocne kasice obicn sljivu i jabuku, kasnije mrkvicu, bananu, baby rice.......evo sad poslije 1,5mj ona i dalje ne prihvata dohranu, zakasljava se, stisce ustauser posted image citam evo mame s bebama kao moja vec uveliko imaju obrok ili dva a moja jos ni obrok

Ako izbacuje jezikom kašiku, i ne može da proguta, očito nije spremna za nadohranu.
Nema potrebe da žuriš.
Dijete sa deset mjeseci treba imati dva obroka nadohrane, ostalo mlijeko ( majčino ili nadomjesno ).
Zato se zove nadohrana - jer nije osnovna hrana.
Osnovna hrana je mlijeko.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1598
7.6.2012 23:06:18   
mala_sa
Bebice njoj je sasvim dovoljno tih par kasicica koliko ona i pojede za taj jedan obrok. Samo ako se zagrcava, obrati paznju da ti je hrana bas kasasta (bez imalo komadica) i jakoo tecna (haman ko supa).

Slusaj svoju bebu, i nemoj ni na sta da je silis; kad bude gladna vjeruj mi znat ces to user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 1599
8.6.2012 8:00:24   
Alma_27
moj sin bolje jede ako hrana nije puno tecna. samo da se moze propasirati. naravno, da je propasirana skroz. tecna nekako ispada iz usta i zagrcne se ako podje da sve proguta. ovako nesto kao mrljavi po ustima user posted image dusa draga i pravo dobro jede. on ima 7,5mj ali je tako od pocetka dohrane sa 5mj

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

peškiri/ručnici
salmy

Zanima me gdje kupujete kvalitetne i dobre peskire/ručnike? nikako da naletim na neki dobar,koliko god ga platila kad se otkuha nevalja vragu đavolu:(

Prodavnica (99%)

Pijaca (1%)

Broj svih glasova: 72

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *