|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
8.6.2012 8:32:39   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 1601
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
8.6.2012 15:48:12   
Bebica11
Iman nisam mislila s RR, vec okolina zene oko meneuser posted image al lakse mi je kad cujem da je neko dijete "projelo" nakon sto nije jelo

hanabana mislim da ne zna bas gutati, vec vraca jezikom hranu, nekad ako je nesto slatkasto kao banana drzi u ustima al ne guta nit vraca van i nekako u neznanju ili sto mora proguta

a nije mi se jos nikad desilo da otvara usta i zijeva za kasikom kako zenice opisuju da djeca jedu

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1602
8.6.2012 21:37:02   
lepetetka
Bebice mojoj E će haman godina ali je (.) i dalje broj 1...bitno je da ona podoji a ostalo pomalo...I kao što ti mala_sa napisa i moja voli da su joj kašice tečne, vjeruj da ja i bananu moram blendati, a ona se da izgnjaviti...jok ne smije biti komadića nikako... Koliko god pojede pored podoja je OK jer ona je još mala za neke aman obroke, i par kašikica je uredu..
nije ona jedina odbijačica, no sikiriki, i moja je brljavila, i mala od mishkice-još žena nije dojila nakon 7 mjeseci čini mi se a Majlica skroz malo jela, a eno je mašallah user posted image
Moja stvarno voli tešne kašice, kao one kupovne što su, a uredno će jesti npr. plazmu, hljeb, smoki-u komadićima..

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1603
11.6.2012 9:43:55   
niki83
Drage mame jedno pitanje imam.
Mi smo od jutros poceli konzumirati po soljicu kozijeg mlijeka. Eh sad, kolegica na poslu, ciji je sin isto imao upalu pluca, izborila se kao s tim tako sto mu je 7 dana svakog jutra dala po soljicu mlijeka. I kaze ne duze, jer je jako, tacno 7 dana po jednu soljicu ujutro..
Kakva su vasa iskustva?!

N&N

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 1604
   [Obrisana poruka]
11.6.2012 9:46:26   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu niki83)
  Neposredna veza do poruke: 1605
11.6.2012 9:47:28   
henna ze
ja sam niki davala 40 dana..Hena je bila malo veća i pila oko 0,5 l dnevno..
neće joj ništa biti ako popije veliku šolju..naravno poslijepodne ti njoj možeš dati obično mlijeko...

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1606
11.6.2012 9:50:49   
niki83
Eh dobro, hvala vam. user posted image

N&N

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1607
12.6.2012 11:54:33   
Mala Selma
HTNO JE user posted image
Zna li neko gdje ima kupiti singular granule u sarajevu?
treba mi za bebu od 7 mjeseciuser posted image
hvala

p.s. prije sedam dana presao je na listu i moze na recept, ali ga nigde nemauser posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1608
12.6.2012 12:53:35   
DM
Selma-probaj naći apoteke koje su ti blizu, nazovi telefonom i pitajuser posted image
http://www.bhtelecom.ba/index.php?id=5056&

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 1609
14.6.2012 9:01:45   
Bebica11
jutro zenice

jutros skidala malenoj pelenu kad tamo skroz malo rozog pa sad ne znam jel krvavi iscjedak na mjestu gdje urin izlazi

dal da je vodim dr, bas sam se zabrinula, inace ne djeluje bolesno

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1610
14.6.2012 9:07:44   
R&T@
Bebice, je li ima osipa po tijelu ispod pelene? Je li probala nesto jucer novo od hrane?

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1611
14.6.2012 9:10:21   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: tajra

Bebice, je li ima osipa po tijelu ispod pelene? Je li probala nesto jucer novo od hrane?

nema osipa nikakvog, fino jede(mlijeko 99%) posto je slaba s dohranom, zuta stolica, nisam joj davala nista novouser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1612
14.6.2012 9:15:34   
Medić*
Bebice, nama se to dva puta desilo. Odmah sam otisla ljekaru, kao taze mama i ponijela pelenu na uvid, vidim da nije krv ali neka roze mrlja puderasta. Dijete dr simptome nije imalo nikakve.

Nismo radili nalaz urin jer nam dr rece da nema potrebe, da su i mogu biti soli urata od kojih pelene budu crvenkaste, pogotovo kod koncentriranog urina uslijed vrucina, savjetovala da pije puno tecnosti, dojenje i sl. Ako je vece dijete moze biti od hrane. Tako sam i uradila, i nestalo je.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1613
14.6.2012 9:18:54   
R&T@
Bebice, da nju, ne daj Boze, nesto boli bila bi bas nervozna...
Meni se cini da ta mrlja nema veze s urinom...mozda je bilo nesto na peleni, pa nisi primjetila ili je iz stolice (mozda je samo "liznula" neku vocku ili kasicu, pa proslo kroz probavno trakt)...

P.S. I ocekuj crne niti u peleni kad ti prvi put pojede bananuuser posted image
Mene su sokirale prije 5 godinauser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1614
14.6.2012 9:50:00   
Alma_27
Bebice, to moze biti i iz stolice crvenkasto. to nije opasno. ja sam se uspanicila kad sam prvi put vidjela koju kap krvi u peleni kad je kakio. sta mi je sve proslo kroz glavu...

da je, ne da Boze, iz mokracnog mjehura, znacilo bi da je neka upala ili kamenac a gdje ce tako mala beba imati kamenac plus sto bi je jako boljelo pa biste davno vec bili na urologiji. ovako je vjerovatno nista

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1615
14.6.2012 10:06:48   
mama75

IZVORNA PORUKA: Bebica11

jutro zenice

jutros skidala malenoj pelenu kad tamo skroz malo rozog pa sad ne znam jel krvavi iscjedak na mjestu gdje urin izlazi

Bebice mojoj curici se desilo ovako kada je imala oko 2,5godine. Na gacicama sam primjetila kap krvi. Poslije vise nista nije bilo, ali ja nisam bila mirna. Uradili smo odmah nalaze urina, nosili smo urin 3 dana zaredom (ne urinokultura nego ono obicno). Svaki put je urin izgledao OK ali su mikroskopski pronasli povecan broj eritrocita. Urinokultura je bila OK. Ona takodje nije imala nikakve bolove, tempearturu, nista. Pedijatrica mi je tada rekla da su curice jako osjetljive na urinarni trakt i da je moguce npr da je stala bosom nogom na hladne plocice i da je reagovalo. Ne znam kolika je tvoja bebica, ali ona je nama tada predlozila da za svaki slucaj uradimo UZ, jer postoji moguscnost da se neki kamencic stvorio i pokrenuo. Uglavnom mi smo uradili UZ, nakon nekih mjesec-dva, sve je bilo u redu hB, ali smo tada otkrili da ona ima 3 bubrega user posted image Nikada poslije se nije ponovilo nesto slicno, ali ja sam jako oprezna, vodim racuna da ne sjedi na betonu, carapice skidamo samo u augustu itd

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1616
14.6.2012 10:10:27   
mama75

IZVORNA PORUKA: Mala Selma

HTNO JE user posted image
Zna li neko gdje ima kupiti singular granule u sarajevu?
treba mi za bebu od 7 mjeseciuser posted image
hvala

p.s. prije sedam dana presao je na listu i moze na recept, ali ga nigde nemauser posted image

Selma imas pp

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 1617
14.6.2012 10:13:00   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mama75

jutro zenice

Bebice mojoj curici se desilo ovako kada je imala oko 2,5godine. Na gacicama sam primjetila kap krvi. Poslije vise nista nije bilo, ali ja nisam bila mirna. Uradili smo odmah nalaze urina, nosili smo urin 3 dana zaredom (ne urinokultura nego ono obicno). Svaki put je urin izgledao OK ali su mikroskopski pronasli povecan broj eritrocita. Urinokultura je bila OK. Ona takodje nije imala nikakve bolove, tempearturu, nista. Pedijatrica mi je tada rekla da su curice jako osjetljive na urinarni trakt i da je moguce npr da je stala bosom nogom na hladne plocice i da je reagovalo. Ne znam kolika je tvoja bebica, ali ona je nama tada predlozila da za svaki slucaj uradimo UZ, jer postoji moguscnost da se neki kamencic stvorio i pokrenuo. Uglavnom mi smo uradili UZ, nakon nekih mjesec-dva, sve je bilo u redu hB, ali smo tada otkrili da ona ima 3 bubrega user posted image Nikada poslije se nije ponovilo nesto slicno, ali ja sam jako oprezna, vodim racuna da ne sjedi na betonu, carapice skidamo samo u augustu itd

mojoj je 6,5mj

ma moguce kako su ove sparine znala sam joj skinuti malcice carapice pa da se nije nahladilauser posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1618
14.6.2012 10:15:15   
mama75
Ti prati, ako bude jos odnesi urin na kontrolu. Ili odnesi svakako, cisto da se smiris. Ali da je neka upala ona bi sigurno plakala. Meni je i dan danas misterija sta je mojoj bilo. Znam kako ti je, jos je moja velika bila, mogla reci boli li je nesto. Sretno!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1619
14.6.2012 10:19:30   
Bebica11

Ti prati, ako bude jos odnesi urin na kontrolu. Ili odnesi svakako, cisto da se smiris. Ali da je neka upala ona bi sigurno plakala. Meni je i dan danas misterija sta je mojoj bilo. Znam kako ti je, jos je moja velika bila, mogla reci boli li je nesto. Sretno!

trknula sam do apoteke i uzela bocicu i kesicu danas cu hvatati, pa imam blizu polikliniku pa cu uraditi obicni nalaz urina za pocetak

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1620
14.6.2012 10:20:24   
Medić*
Mislim da mozes prepoznati da li je krv ili neka samo mrlja puderaste boje. Ja sam odmah vidjela da kod mog nije krv u pitanju. Ipak sam otisla dr jer je isto bio mali. Kao sto rekoh soli su u pitanju, vise mu tecnosti davala i vise se nije ponovilo. Mislim da mu je bilo oko 4 mj.

Pocela si sa dohranom pa moze biti i ot toga.Prati, ukoliko se pojavi ponovo uradite urin. Za pocetak slobodno neka ti pije vise tecnosti i prati.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1621
14.6.2012 10:22:59   
mama75
Kod moje se bas vidjelo da je krv, roskasta boja, nije bilo bordo. Ali ja iskreno ne volim nagadjati kada su takve stvari u pitanju. Inace nisam panicar kada se dijete razboli, vodim je dr samo ako vidim da je bas bolesna ili ako temp traje duze od 6 dana. Ali tako neke stvari me prepadnu. Ta krv npr. Ispalo je na kraju sve OK, ali ja ne bih bila mirna da nisam nalaze uradila.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1622
14.6.2012 10:25:25   
hatepsut
Ovo o cemu ti pises zna se desiti kod tek rodjenih beba,e curica je malo veca..ja bi je ipak odvela pedijatru na savjet.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1623
14.6.2012 10:28:14   
mama75

trknula sam do apoteke i uzela bocicu i kesicu danas cu hvatati, pa imam blizu polikliniku pa cu uraditi obicni nalaz urina za pocetak

Samo ti je bitno da odmah odneses, u roku od pola sata, da ne stoji duze. U Vrazovoj znam da primaju urin citav dan kada imas onu uputnicu "hitno"

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1624
14.6.2012 10:41:03   
Bebica11

Kod moje se bas vidjelo da je krv, roskasta boja, nije bilo bordo. Ali ja iskreno ne volim nagadjati kada su takve stvari u pitanju. Inace nisam panicar kada se dijete razboli, vodim je dr samo ako vidim da je bas bolesna ili ako temp traje duze od 6 dana. Ali tako neke stvari me prepadnu. Ta krv npr. Ispalo je na kraju sve OK, ali ja ne bih bila mirna da nisam nalaze uradila.

nije puderasto nije suho al je tacno na mjestu gdje se ono ujutro zalijepi pelena na mjesto gdje izlazi urin, i najvise mi je licilo na iscjedak bilo je skroz malo i kad sam razmrljala nije se vidjelo bas dobro vise, sad jel krv, il nesto ne znam, roze-crvenkasto je nije bordo i nije ono kap kao krv vec vise kao nama zenama kad bude roz isjcedak

hajde vidjecu s ovim nalazom sta ce biti, a malo joj se i osjetio urin jutros eh jel sad ja umisljam il stvarno ne znam, ako se sta pokaze il ponovi otici cu svakako dr al eto bolje otici s nalazom

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

svađa djece
joni

šta radite kad vam se vaša djeca svađaju i tuku

tražim krivca (38%)

kaznim ih (28%)

pustim da riješe sami (34%)

Broj svih glasova: 50

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *