|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  123 124 [125] 126 127   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
3.5.2012 13:30:29   
dush
Ja moram da se pohvalim da smo jucer samo jednom dodavali AD i da je navecer dojila i spavala 5h!!!! To se desi samo kada joj damo navecer AD jer obicno nisam imala mlijeka. I to sam je morala probuditi u 4 da joj dam da jede. A sve sam joj lijepo pripremila flasicu sa ADom i onda je zaspala i nije htjela da jede.... Joj kako sam sretna bila pojma nemate!!!!! user posted image

Doduse, jucer sam popila jednu solju piskavice, mozda je od toga user posted image

11.4.2012 13:43, 3800gr 53cm, Tina, mamino zlato, mamino sunce....

------------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3101
3.5.2012 13:31:38   
anđelo
Draga moja terminušo,haman da sam i bila ukinula,i prestanem piti piskavicu,rekoh ne treba mi više,to je to..i mlijeko mi se drastično smanjilo...živa istina...sad se opet tovim piskavicom....da povećam količino....ovaj moj pije sad 120 ml...a rekoh špricu da uzmem do 150 ml,jer dok opet sve uspostavimo,on će na 150 preć

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3102
3.5.2012 13:39:29   
animagical
andjelo, veelika je greska u flasici..toliku kolicinu dohrane ne mozes tek tako izbaciti,ali molim te daji nekim drugim nacinom, vec su ti mnoge mame isto pisale...mnogo beba zbog upotrebe flasice ne zna da doji... sprica kosta pet feninga, trazi neku vecu i tako ga hrani... kad se krene buniti na siki, onda polako, prekini ako treba podoj, pronosaj, umiri, zamraci sobu, pjevaj, mijenjaj strane, nudi ponovo...ali polako... sretno

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3103
3.5.2012 13:41:04   
Hurma
kad citam nase postove, pa mi nimalo ne uzivamo ni u bebi ni u porodiljskom bolovanju user posted image

ovako mi je bilo i sa sinom isto... trudi se, trudi se... na kraju AD nazalost... ali kako sam bila odustala od dojenja, pomirila se sa sudbinom i pocela da uživam u životu i sinu... kako bih tek uzivala da sam uspjevala dojiti... zato sad sve odustajem, pa me nesto digne pa opet... guram siku, pa izdajalica... pa ovo ono... da mi je da ovaj put uzivam u svemu ali i da dojim, ali...

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3104
3.5.2012 13:46:07   
animagical
draga hurmauser posted image polahko...ne traje porodiljko valjda samo 40 danauser posted image uzivaces....i ja sam slicno razmisljala, ali to je proslo sve kad je bebi bilo nekih 4 mjeseca, kad se mastitisi vise nisu ponavljali, kad smo pregurali skokove u razvoju...sada vec odavno uzivamo...strpi se i izdrzi...isplati se

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3105
3.5.2012 13:53:45   
KupusLivada
To sam isto htjela da napisem za Andjelo, da treba da se rijesi opsesije ML i da se opusti i uziva malo u trenucima dojenja, a doci se i to valjda... Samo ne znam cemu to stalno mjerenje ML, daj baci tu nadohranu i bocice i vjeruj sebi...

Nego, hajte vi koje ste u crnjaku dodjite na iduce druzenje mama dojilja, ili da se nadjemo negdje na kafi, pa malo da se ohrabrimo uzajamno i razmjenimo dobre savjete i iskustva ... user posted image Ovako online je puno teze?

Neposredna veza do poruke: 3106
3.5.2012 13:58:44   
Hurma
kad smo kod toga, sta je sa onom patronaznom sto je kao samo za dojenje i pomaze dojenju itd??? kao nazoves i platis dolazak?

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 3107
3.5.2012 14:01:26   
djoisa
IZVORNA PORUKA: KupusLivada

Samo ne znam cemu to stalno mjerenje ML, daj baci tu nadohranu i bocice i vjeruj sebi...

potpisujem...mame koje pokusavaju uspostaviti dojenje uspjet ce samo ako budu vjerovale u sebe..imam osjecaj iz vasih postova da sebe samo ometate i zbunjujete s tim bocicama..

ja nisam imala bocicu u kuci a beba kad je trazila uvijek je dobijala samo siku..i nikad mu nista  nije falilo..

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 3108
3.5.2012 14:02:17   
animagical
ta patronazna ide u privatnoj reziji, meni je dolazila kad sam imala mastitis...nisam imala hrabrosti sama sebe onako izmasirati da razbijem kvrge, ima zlatne ruke...

hocu i ja na tu kafuuser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3109
3.5.2012 14:03:29   
animagical

IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

IZVORNA PORUKA: KupusLivada

Samo ne znam cemu to stalno mjerenje ML, daj baci tu nadohranu i bocice i vjeruj sebi...

potpisujem...mame koje pokusavaju uspostaviti dojenje uspjet ce samo ako budu vjerovale u sebe..imam osjecaj iz vasih postova da sebe samo ometate i zbunjujete s tim bocicama..

ja nisam imala bocicu u kuci a beba kad je trazila uvijek je dobijala samo siku..i nikad mu nista  nije falilo..

sve je to ok, ali ne smije se odjednom izbaciti nadohrana ako je ima dosta...to ide postepeno i najbolje u dogovoru s nekom od nasih mama savjetnicauser posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3110
3.5.2012 14:05:43   
teacher75
ni ja nikad nisam imala bocicu a kad se sjetim s prvim djetetom mi je mlijeko nadoslo tek 3-4 dana nakon izlaska iz bolnice, al ja sam vjerovala da ima dovoljno u onih par kapi kolostruma dnevno, nije mi palo na pamet da kupim flasicu i mlijeko

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 3111
3.5.2012 14:09:37   
animagical

IZVORNA PORUKA: teacher75

ni ja nikad nisam imala bocicu a kad se sjetim s prvim djetetom mi je mlijeko nadoslo tek 3-4 dana nakon izlaska iz bolnice, al ja sam vjerovala da ima dovoljno u onih par kapi kolostruma dnevno, nije mi palo na pamet da kupim flasicu i mlijeko

Takodjer...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3112
3.5.2012 14:20:13   
Hurma
ama ne mozete porediti djecu zdravu i onu koja zavrse u bolnici zbog zutice i uspavanosti... gdje pri izlasku vam kazu da mora samo jesti i jesti da opet ne dođe u bolnicu... jer ako se previse povisi bilirubin moze ostetiti mozak... kontate?

Neposredna veza do poruke: 3113
3.5.2012 14:21:04   
Hurma

IZVORNA PORUKA: animagical

ta patronazna ide u privatnoj reziji, meni je dolazila kad sam imala mastitis...nisam imala hrabrosti sama sebe onako izmasirati da razbijem kvrge, ima zlatne ruke...

de malo detalja, moze li mi pomoci, dati savjet... itd?

Neposredna veza do poruke: 3114
3.5.2012 14:27:02   
april9
hvala na odgovorima, i ja sam mislila da su grcevi al me brinulo i to da mozda nema dovoljno mlijeka. pokusat cu izbaciti flasicu iz upotrebe a probati s spricom dati malo caja jer kapi espumisan ne pomazu.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3115
3.5.2012 14:28:56   
april9
zaboravi zamoliti ako moze i meni neko poslati taj link o kompresijama... hvala

(odgovor članu april9)
Neposredna veza do poruke: 3116
3.5.2012 14:33:29   
animagical

IZVORNA PORUKA: Hurma

IZVORNA PORUKA: animagical

de malo detalja, moze li mi pomoci, dati savjet... itd?

pa vjerujem da ces jednako kvalitetan savjet dobiti i ovdje na forumu, samo ne znam sta te tacno brine? ako mogu kako pomoci, javi

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3117
3.5.2012 14:35:41   
animagical

ama ne mozete porediti djecu zdravu i onu koja zavrse u bolnici zbog zutice i uspavanosti... gdje pri izlasku vam kazu da mora samo jesti i jesti da opet ne dođe u bolnicu... jer ako se previse povisi bilirubin moze ostetiti mozak... kontate?

niko vjeruj i ne poredi, i moj sin je imao zuticu, a i inace je bio uspavan citav prvi mjesec, pa te razumijem... kakvo vam ej sada stanje s bilirubinom? beba moze i te kako dosta jesti iz sikeuser posted image samo da je manje ovih zaplasivaca iz okoline, sto potezu flasice iz svih coskova...

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3118
3.5.2012 14:36:45   
Super Beba

draga Hurma, već sam milion puta rekla da je i moje dijete imalo žuticu preko 2 mjeseca (produženi tip), bilo 5 dana u bolnici na sunčanju, pa sam ponovo ga isključivo dojila do 6.og mjeseca...nikad nisam kupila AD, nit mi je ikad naumpalo..mlijeko mi nadošlo tek neki 3. dan...dok je mali bio u bolnici, non-stop se izdajala da zadržim mlijeko, litre i litre sam bukvalno izdojila samo da mi organizam primi poruku da treba da proizvodi mlijeko...ali ni u jednom trenu nisam prestala da vjerujem da ja mogu dojit malog i da imam dovoljno mlijeka, i nit sam posumnjala u ono što nam je Bog podario...
I vjeruj da mi nimalo nije bilo lako da malog naučim kako da prihvati siku kako treba, ne znam ko je bio više nervozniji - ja, mali ili MM...namjesti se ovako, lezi onako...još boli rana, mali ne zna uhvatiti siku kako treba, ljudi oko tebe ti pokušavaju pomoći kako da se namjestite...i onda sam sve fino poslala vani iz sobe (da ne kažem javno gdje još)...polegla malog pored sebe i mučila se i mučila danima dok mali nije naučio kako da doji...i na svako njegovo "kme" u svom tom strahu i grču samo sam mu nutkala siku, bio, ne bio gladan...a da ne govorim još o tome što ga je trebalo na početku buditi svaka 2h...pa nam još podoji trajali kratko, nikad preko 10 min...pa meni čudno kad on stisne usta i neće siku ili je izbaci sam od sebe...
sve mi učimo..nijedna se od nas se nije rodila naučena..rijetke su one mame koje su proces uspostave dojenja prošle bez problema, bez stresa (i blago se njima)...al' naše je da vjerujemo u sebe..nije nam džaba Bog dragi podario ovu mogućnost...samo treba strpljenja...i treba biti optimističan i reći sebi - za koji mjesec i ova "patnja" će biti iza nas i uživaću sa svojom bebicom dok doji i dok me gleda svojim okicama i mazi ručicama...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3119
3.5.2012 14:54:45   
djoisa
Super Beba SVAKA TI ČAST ..to je pravi stav..pravi put ka uspjehu..a ne odmah flasica..drago mi je da si ovo napisala..

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 3120
3.5.2012 14:56:58   
Hurma
i ja sam isla da dojim dva dana malog dok se suncao, na svaka 3 sata, pa dođem kuci na brzaka i izdojim se ostata pa opet u bolnicu, pa navece isto navij sat i izdajaj se, ali ja nisam nikada uspjevala izdojiti vise od 50 u najboljem slucaju... to mene koci... ja bih sad njemu prestala davati Ad, neka se muci, place... vristi ali da znam da imam i da mu je dovoljno... ali znam da nema...

dan prije suncanja, bila mi patronazna, ne znam ime, kratka kosa, mrsavija onako, gledala mi grudi, malog, pricala o upisanim pelenama, mali jeo i ona kaze gladan je i meni pritisne jako dojku i nista ne izađe, kaze ona nema mlijeka on je gladan, nije mu dovoljno... a mali je od rođenja visio mi na dojkama... zar nije nista navukao...
iako je meni izgledalo da pomalo piski i kaki... ali sad kako spuca 60 ili 90 i plus doji, pelena je na 3 sata prepuna... i onda vidim fakat da je bio gladan... jer je u ta tri sata znao jednom piskiti dok je dojio... u bolnicu smo otisli 5-ti dan, znaci 5 dana je bio na siki stalno, ali fakat stalno... zar nije mogao navuci sebi dozu?!?!

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 3121
3.5.2012 14:59:44   
KupusLivada
animagical, si fakat za, da organizujemo nesto? ja sam fraj iza osmog, do tad su mi transjadranski gosti tu... ako je jos koja mama za da se ozbiljnije dogovorimo?

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3122
3.5.2012 15:01:52   
djoisa
Hurma, to koliko ti mozes izdojiti nije nikakav pokazatelj kolicine mlijeka u grudima..koliko god da izdojis u grudima ima vise i koliko god da izdojis beba dok sisa izvuce vise..

o izdajanju http://www.roda.hr/article/read/izdajanje-kako-zapoceti-s-realnim-ocekivanjima

< Poruku je uredio ĐoIsA -- 3.5.2012 15:05:22 >

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3123
3.5.2012 15:06:47   
teacher75

i ja sam isla da dojim dva dana malog dok se suncao, na svaka 3 sata, pa dođem kuci na brzaka i izdojim se ostata pa opet u bolnicu, pa navece isto navij sat i izdajaj se, ali ja nisam nikada uspjevala izdojiti vise od 50 u najboljem slucaju... to mene koci... ja bih sad njemu prestala davati Ad, neka se muci, place... vristi ali da znam da imam i da mu je dovoljno... ali znam da nema...

dan prije suncanja, bila mi patronazna, ne znam ime, kratka kosa, mrsavija onako, gledala mi grudi, malog, pricala o upisanim pelenama, mali jeo i ona kaze gladan je i meni pritisne jako dojku i nista ne izađe, kaze ona nema mlijeka on je gladan, nije mu dovoljno... a mali je od rođenja visio mi na dojkama... zar nije nista navukao...
iako je meni izgledalo da pomalo piski i kaki... ali sad kako spuca 60 ili 90 i plus doji, pelena je na 3 sata prepuna... i onda vidim fakat da je bio gladan... jer je u ta tri sata znao jednom piskiti dok je dojio... u bolnicu smo otisli 5-ti dan, znaci 5 dana je bio na siki stalno, ali fakat stalno... zar nije mogao navuci sebi dozu?!?!

pa ne piski ni moj cesce, pelene mijenjam svaka 3-4 sata. samo jednom dnevno se bas fino pokaki,nekad nijednom, 2-3 puta tkom dana bude samo par zrna stolice

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3124
3.5.2012 15:43:48   
Teddy Bear
Draga Hurma, iz licnog iskustva ti toplo preporucujem samo doji bebu, i moja bebica je bila na suncanju i kad sam ga iznijela iz bolnice nije znao da doji, a jos sam isla 3-4 puta na dojenje u bolnicu i na nasu zalost, dam mu AD, mogli smo tako kombinovati siku i AD, dok nije mali omudrao i poceo da odbija siku, uh, plakala sam danima, al nisam nikad odustala, dojio je samo preko noci a po danu kad mu pridjem, imao je fobiju od mene, odma pocne da vristi,,,, i tako 5 mjeseci sam se mucila da ga ponovo vratim na siku i uspjela sam, a niko sem mm mi nije vjerovao, samo nas dvoje znamo kako je... i evo hvala Bogu dragom, sad ce puna godina kako sisimo i presretni smo, sad ne moze zamislit zivot bez svoje sike, nekad se budi i po 10 puta u toku noci samo da popije par gutljaja... nadam se da sam ti bar malo pomogla i ulila nade, sad imamo problem sto ne zna nista i nece da pije iz flasice, mama je njemu sve, i hrana i pice i cucla...istraj draga moja, ti imas mlijeka, vjeruj isplati se. saljem ti svu snagu ovog svijeta user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  123 124 [125] 126 127   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  123 124 [125] 126 127   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mišljenje
marijica

Da li vam je stalo šta drugi misle o vama?

Da (23%)

Da,ali samo određene osobe (56%)

Ne (21%)

Broj svih glasova: 126

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *