Hurma
|
IZVORNA PORUKA: animagical IZVORNA PORUKA: Hurma IZVORNA PORUKA: dush Hurmice, samo hrabro!!!! I ja 100x na dan pomislim da bi prestala da se maltretiram, od pijenja razno raznih g***** da izvinete (pivo, caj od susama, piskavica, 3-4l tekucine, sprej za nos sa oxitocin hormonom, tamitil tablete za proizvodnju mlijeka, ....) da prestanem da maltretiram dijete, jer je jadna gladna, place, .... Ali evo stanje se poboljsava!!! Nadam se da cemo uskoro samo dojiti! Danas sam bila optimisticna da cemo proci bez flasice, ali evo morala sam da dam jednu.... Nemojte me pogresno shvatiti, ali malo je bez veze govoriti baci flasice, baci AD. Ja, moze neko kome je doslo mlijeko 3-4 dan.... Ja da nisam imala flasice i ADa, moja beba bi umrla od gladi, jer ja nisam 14 dana imala ni kapljice mlijeka! Zato malo oprezno sa tim komentarima. Znam da treba dojiti, dojiti, dojiti, ..... I nije tacno da je lakse flasicu, najlakse je dojiti... Ovako moras da operes flasice, sterilizijues ih, ugrijes vodu na 50 stepeni, napravis hranu, ohladis na 37, .... Pa dok to sve uradis, one koje doje su vec 2x podojile bebu i uspavale.... e pa zasto forsiramo dojenje, osims to je zdravije, drugo sto je prakticnije... kad mi naumpadne st ami sve treba za njegov obrok kad krenem vani, odustanem definitivno... a onako zavrni majicu i super... eee... maloprije i moj dojio sat vremena, nepun sat... i vristi dijete i popije oko 90 dohrane... ja se odmah demorališem... ali eto... a jel ti radis kompresije dok on doji? ne mjeri se dobar podoj satom, moze beba lose da doji i ne pije i tri sata, a moze da se najede i puno brze...hoces da ti posaljem par video linkova na kojima mozes uporediti jel ti beba efikasno doji ili joj trebas mlo pomagti ili poraditi na polozaju? naravno, hvala
|