|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
3.5.2012 23:08:48   
animagical

IZVORNA PORUKA: dush

Trece, ja mislim da moje mlijeko nije jos tako mocno kao sto su ti ADi. Da je onako vise vodenasto... Mozda ce s vremenom postati malo jace, jer kod mene je tek pocelo mlijeko da se pravi :)

adaptirano nije uopste mocno,nego tesko bebi za provariti, uvali se u stomak, pa onda vise energije treba za probavu, beba je uspavana i usporena zbog toga... kao da se ti sad najedes ne znam necega teskog, kolaca, i legnes u krevet...ne bi mogla pomaci jel tako

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 3151
3.5.2012 23:18:34   
treće
i ja pokušavam reći to je normalno,kako očekivati da će navući mlijeko ako je nahraniš moćnim ad i pustiš da spava 3-4h
LEJLA KA je uporedila majčino mlijeko s brokulom a ad sa janjetinom, tvoje mlijeko će uvijek biti drugačije jer je majčino a ne kravlje, pročitaj koliko dobijaju na težini djeca na ad i koliko su pretili
prošla sam i ja to i s prvim djetetom, drugo je skroz dojeno i evo nekima nije jasno kako i s trećim kako je stalno gladno ali mojoj mami i tetki i drugarici je drugačije bilo a meni je ovako, dvije sike jedan obrok i to je bilo s drugim djetetom dojila je 22mj, a nekim ženama jedna sika jedan obrok nismo svi isti
IZVORNA PORUKA: animagical

Ako je dojim, onda je dojim sat do sat i po dok zaspi, onda spava pola sata, probudi se, onda je presvlacenje pa opet dojenje i tako u krug citav dan. Ako ne podrigne, onda stuca, malo je boli stomak pa je moramo po rukama nosati

ovo je sasvim normalno i uobicajeno bebece ponasanjeuser posted image ono-spava ko beba, mogu reci samo oni sto nemaju bebu...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3152
3.5.2012 23:27:22   
Teddy Bear
Znam ja draga Hurma da se ti trudis, i uopste ne izgleda drugacije vjeruj mi, svi ovdje samo zele da ti daju podrsku. ono sto nisam napisala u prethodnom postu je istina da je i meni dolazilo na um da odustanem, ne mogu vise, a onda mi mlijeko nadodje pa krenem dalje, meni je samo trebala podrska, mislim da to treba svakoj majci. meni je moja majka izgovorila jednu recenicu koja je meni bila u tom momentu najsvijetlija tacka... kad je moj malisa drzao siku u ustima i samo cuclao, jer nije znao da vuce, ja sam plakala iz sveg glasa, kaze meni mama " sta je, sto places?", odgovorila sam zato sto ne dojim svoju bebu, kaze ona meni "pa vidis da dojis"... i dan danas sam zahvalna njoj i MM koji mi je bio najveca podrska.user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3153
3.5.2012 23:29:09   
gerberka
hvala dush user posted image  jaran si moj user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 3154
4.5.2012 11:53:07   
dush

Ako je dojim, onda je dojim sat do sat i po dok zaspi, onda spava pola sata, probudi se, onda je presvlacenje pa opet dojenje i tako u krug citav dan. Ako ne podrigne, onda stuca, malo je boli stomak pa je moramo po rukama nosati

ovo je sasvim normalno i uobicajeno bebece ponasanjeuser posted image ono-spava ko beba, mogu reci samo oni sto nemaju bebu...

I do kada traje ovaj period? Evo npr sada imam slobodno samo pola sata :) To moram iskoristiti za kuhanje cajeva, wc i tusiranje i eventualno da nesta gricnem :) Ja se tjesim da ce poslije biti lakse...

11.4.2012 13:43, 3800gr 53cm, Tina, mamino zlato, mamino sunce....

------------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

Neposredna veza do poruke: 3155
4.5.2012 11:56:18   
Arina
Gerbo ...i sve ostale kojima treba oko piskavice savjet....

Znaci kad se piskavica nabavi...konzimacija ide kako kome pase....pocinje se piti po 3 solje dnevno....caja...i pojede se sjemenje...posto bas nije neka delicija...mozes s malo meda,ja sam i sa Nutelomuser posted image .....i tako ide bez problema....uglavnom tako se pocne.....pa ako je povecanje mljeka slabo...mozes povecati kolicinu i broj soljica ,tako da sam ja pila po 5 aoljica...znaci nekako sebi rasporedite,u 9 sati,pa u 12,pa u 3,pa u 6...i 9 navecer....uglavnom i sjeme i caj.....
Pravi se tako sto se cajna kasicica stavi u solju vode...prokuha i jos minut-dva da kuha....smakne sa vatre....i poklopi...i kad se ohladi ...popije.....
Mljeko se nekom poveca odma...nekom za par dana....uglavnom se kolicina povecava dok ti cjelo tijelo ne pocne mirisati po piskavici...ispod pazuha,urin ,sva posteljina ti pocne mirisati po piskavici.....kad ti se neko priblizi ...osjeti da ti tako mirises...user posted image user posted image ....uglavnom tad je znak da si postigla dobru koncentraciju piskavice u tijelu...i rezultat nece izostati
i jako je vazno ne prekidati pijenje kad ti je dovoljna kolicina mlijeka...jer se sve moze vratiti na staro.....znaci mozes smanjiti kolicinu...znaci vratiti se na 3 caja dnevno....cak moze i samo caj...bez sjemena...ali se mora duze to piti....2-3-4 mjeseca.....
Meni je to vec rutina ...kad pravim kafu pravim i pioskavvicu.....tako ne zaboravim....user posted image
Uglavnom je jeko jako efikasna....i ja sad imam toliko mlijeka...da posto mi je jedna mema neka slabasna....mogu sina hraniti sa samo jednom sikom...masAllah.....dobio je za prosli mjesec cijelu 1 kg.....user posted image user posted image    hvala Allahu...user posted image user posted image

Eto drage moje.....to je cudo zvano piskavica...user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3156
4.5.2012 12:02:06   
djoisa

I do kada traje ovaj period? Evo npr sada imam slobodno samo pola sata :) To moram iskoristiti za kuhanje cajeva, wc i tusiranje i eventualno da nesta gricnem :) Ja se tjesim da ce poslije biti lakse...

meni je poslije 40 dana bilo neobicno sto bebi nije stalno prikopcan na siku :)
poslije tih famoznih 40 dana mame dobiju malo vremena za odmor..a bebare ojacaju i brze i u vecim razmacima jedu

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 3157
4.5.2012 12:12:35   
Hurma
e da vas pitam sta znaci ovo žiganje u bradavicama, žigne bas da me jako zaboli i to u obje u isto vrijeme? i budu tvrde...

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3158
4.5.2012 12:14:38   
Hurma

IZVORNA PORUKA: Hurma

Hurmice, samo hrabro!!!! I ja 100x na dan pomislim da bi prestala da se maltretiram, od pijenja razno raznih g***** da izvinete (pivo, caj od susama, piskavica, 3-4l tekucine, sprej za nos sa oxitocin hormonom, tamitil tablete za proizvodnju mlijeka, ....) da prestanem da maltretiram dijete, jer je jadna gladna, place, .... Ali evo stanje se poboljsava!!! Nadam se da cemo uskoro samo dojiti! Danas sam bila optimisticna da cemo proci bez flasice, ali evo morala sam da dam jednu....

Nemojte me pogresno shvatiti, ali malo je bez veze govoriti baci flasice, baci AD. Ja, moze neko kome je doslo mlijeko 3-4 dan.... Ja da nisam imala flasice i ADa, moja beba bi umrla od gladi, jer ja nisam 14 dana imala ni kapljice mlijeka! Zato malo oprezno sa tim komentarima. Znam da treba dojiti, dojiti, dojiti, .....

I nije tacno da je lakse flasicu, najlakse je dojiti... Ovako moras da operes flasice, sterilizijues ih, ugrijes vodu na 50 stepeni, napravis hranu, ohladis na 37, .... Pa dok to sve uradis, one koje doje su vec 2x podojile bebu i uspavale....

e pa zasto forsiramo dojenje, osims to je zdravije, drugo sto je prakticnije... kad mi naumpadne st ami sve treba za njegov obrok kad krenem vani, odustanem definitivno... a onako zavrni majicu i super... eee...

maloprije i moj dojio sat vremena, nepun sat... i vristi dijete i popije oko 90 dohrane... ja se odmah demorališem... ali eto...

a jel ti radis kompresije dok on doji? ne mjeri se dobar podoj satom, moze beba lose da doji i ne pije i tri sata, a moze da se najede i puno brze...hoces da ti posaljem par video linkova na kojima mozes uporediti jel ti beba efikasno doji ili joj trebas mlo pomagti ili poraditi na polozaju?

naravno, hvala

Neposredna veza do poruke: 3159
4.5.2012 12:15:57   
djoisa

e da vas pitam sta znaci ovo žiganje u bradavicama, žigne bas da me jako zaboli i to u obje u isto vrijeme? i budu tvrde...

kada osjetis to žiganje?  dok beba doji ili?

< Poruku je uredio ĐoIsA -- 4.5.2012 12:16:18 >

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3160
4.5.2012 12:22:14   
Hurma

IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

kada osjetis to žiganje?  dok beba doji ili?

ne, poslije podoja ili ti prije podoja... u međuvremenu dok valjda nadolazi ovih moji cijelih 30 ml user posted image user posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3161
4.5.2012 12:23:17   
animagical
ovo sto kazes da jedes dok beba spava..ja bih ti preporucila da namjestis sebi nki udoban polozaj i jedes dok beba doji, gledas tv, odmaras...nauci se to brzo, a i te pauze postanu duze... setacete vi ovo ljeto ko velikiuser posted image samo d prodje prvih mjesec dva, daj vam malo vremena...sad cu poslati linkove

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3162
4.5.2012 12:25:29   
treće
do 3 mj otprilike, ako ima grčeve dok ne prestanu, nekom gode izlasci nakon 40 d beba napolju kad je zrak je opije, s 2 mj će joj i nosanje biti zanimljivije jer će više razgledat,možda i vrtuljak iznad krevetićai, a od tih napitaka skontaj šta tebi godi najviše pa to guraj, kad kuhaš neka ima za 2 dana da imaš manje tereta,
evo ja kucam s bebom u naručju spava ovako, u krevetiću se probudi za 5 min. kad se baš opusti ostavim ga i trk obaviti šta treba, poslije bude lakše svakako
moje 1. je imalo grčeve puna 4 mj i onda samo odjednom sve normalno spavanje, normalan život, a sve je individualno

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 3163
4.5.2012 12:27:42   
treće
nemam takvo iskustvo, samo ono trnjenje kad se otpušta mlijeko ali više trnci ne bol
to bi značilo da su sike spremne za novi obrok, je li ti tad počne kapati

< Poruku je uredio treće -- 4.5.2012 12:40:55 >

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3164
4.5.2012 12:35:38   
djoisa
nisam sigurna, ali bih rekla da to sto opisujes kao ziganje je osjecaj nadolaska mlijeka tj otpustanja mlijeka, ali ja to osjetim par trenutaka nakon sto podoj pocne, kao trnci koji krenu od ramena prema bradavicama i tad ustvari mlijeko krene..i beba promijeni nacin sisanja tj guta mlijeko.

ali ti kazes da u tebe ziga u medjuvremenu, i to je moguce na pocetku uspostavljanja dojenja, osjetis kratkotrajnu bol ili trnce  iako beba ne doji to je ispocetka isto normalno...

ili mozda neko drugi da kaze nesto o ovome?

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3165
4.5.2012 12:59:43   
anđelo
evo stavila sam piskavicu da kuha....ima 6 šolja...nadam se da se odjednom može napraviti cjelodnevna doza,a ne svakih 2 sata da pravim frišku,jer nekad nemam vremena....

borim se ,taman odustanem ,pa čitam vas,gledam svog bebija pa se podignem.....ranije je čitavu noć znao dojiti u razmacima od 3 sata....i to doji jednu siku,pola sata ,ali intenzivno doji..i baš se čuje gutanje...jadničak od navale mlijeka nije imao kad da odmori...
sad vuče po noći i po sat i pol i opet ga mm dohrani sa 30 ml.....idemo piti piskavicu 1,5 l dnevno narednih 6 mjeseci

animagical hvala za link

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3166
4.5.2012 13:31:56   
Arina
IZVORNA PORUKA: anđelo

evo stavila sam piskavicu da kuha....ima 6 šolja...nadam se da se odjednom može napraviti cjelodnevna doza,a ne svakih 2 sata da pravim frišku,jer nekad nemam vremena....

borim se ,taman odustanem ,pa čitam vas,gledam svog bebija pa se podignem.....ranije je čitavu noć znao dojiti u razmacima od 3 sata....i to doji jednu siku,pola sata ,ali intenzivno doji..i baš se čuje gutanje...jadničak od navale mlijeka nije imao kad da odmori...
sad vuče po noći i po sat i pol i opet ga mm dohrani sa 30 ml.....idemo piti piskavicu 1,5 l dnevno narednih 6 mjeseci

animagical hvala za link
ne,ne,ne.....nikako sve odjednom....kad piskavica stoji...ona se usluzavi...pusti neke svoje sokove,potamni...ko da oksidira,cak nemoj ni puno da stoje sjemenke u caju...caj ppotamni.....vjerovatno se stosta izmjeni u strukturi....tu se milamoras malo pomuciti...onako vojnicki.....kad uspostavis zeljenu kolicinu mozes smanjiti na 3 solje ili 2 kasnije....ali sad udri svaka 3 sata kuhaj frisko.....ubrzo ce biti bolje pa ces smanjiti na 3.....kuhaj je usput kad nesto pravis,kafu ,rucak,,,,,nek i muz zna skuhati....
   Mozda je malo opterecavajuce ali za bebije ....SVE!!!!user posted image user posted image SAMO NAPRIJEDuser posted image user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3167
4.5.2012 15:54:21   
Hurma
života mi ona sto prodaje mojoj prijateljici rekla kao nije lose i da voda prenoci u sjemenu pa onda popiti... svasta...

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 3168
4.5.2012 16:25:42   
Arina
ja sam dosta trazila i citala o toj piskavici i na stranim stranicama....u americi je ona na nekim klinikama broj 1 za dojenje....piskavica ima puno svojih primjena za svakakve tegobe i probleme....i shodno tome priprema se na razne nacine...koristi joj se i sjeme i list.....
Nije ta prodavacica puno pogrijesila jer se za neke probleme koje piskavica rjesava tako pravi...pokiseli se preko noci i pije ujutro...ono...ne kuha se.....onda recimo prave se neke smjese koje se stavljaju kao obloge za neke kozne osipe tako nesto....onda koristi se u ishrani ...u nekim zemljema je ljudi dodaju u ishranu ...npr....pomjesaju je sa rizom kad se kuha i ona dje tako neke specificne okuse jelima...moj je muz dodavao u supu jer mu mirise kao persun...i supa je bas dobra sa tim prizvukom....zato nemoj se ljutiti na tu tetu u sopu....i tako se neki pripravci pripremaju...mozda bi i taka priprema piskavice isto dovela do povecane laktacije...ali ja nebi experimenitsala...ovako je sigurnije...jer su tako zene radile i dobijale vise mljeka....user posted image
   Vani postoje kapsule piskavice..i jednostavnije je za konzumaciju...ono ne mora se kuhati...ali je ipak sjeme puno efikasnije....moja kolegica recimo u australiji je pila te kapsule i nije joj bilo vise mljekauser posted image ....zato neka vam ne bude ljeno....skuhajte to sebi za dvije minute....i udrite....user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3169
4.5.2012 17:38:06   
teacher75

meni je poslije 40 dana bilo neobicno sto bebi nije stalno prikopcan na siku :)
poslije tih famoznih 40 dana mame dobiju malo vremena za odmor..a bebare ojacaju i brze i u vecim razmacima jedu

i nama se sve promijenilo nakon nekih 40 dana, sada doji uglavnom svaka 2 sata tokom dana, po noci svaka 3-4 a izmedju uglavnom spavauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3170
4.5.2012 17:41:31   
teacher75

nisam sigurna, ali bih rekla da to sto opisujes kao ziganje je osjecaj nadolaska mlijeka tj otpustanja mlijeka, ali ja to osjetim par trenutaka nakon sto podoj pocne, kao trnci koji krenu od ramena prema bradavicama i tad ustvari mlijeko krene..i beba promijeni nacin sisanja tj guta mlijeko.

ali ti kazes da u tebe ziga u medjuvremenu, i to je moguce na pocetku uspostavljanja dojenja, osjetis kratkotrajnu bol ili trnce  iako beba ne doji to je ispocetka isto normalno...

ili mozda neko drugi da kaze nesto o ovome?

tipicno nadolazenje mlijeka, meni se ti desi cesto u sred setnje kad je otprilike vrijeme za podoj, posto se uobrocio nekako na svaka 2 sata, ili kad popijem puno tecnosti, pojedem nesto slatko...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3171
4.5.2012 17:42:39   
teacher75

animagical hvala za link

ja ne kontam sto ga dohranjuje kad tako fino doji, to mu je sasvim dovoljnouser posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3172
4.5.2012 17:55:20   
anđelo

IZVORNA PORUKA: teacher75

animagical hvala za link

ja ne kontam sto ga dohranjuje kad tako fino doji, to mu je sasvim dovoljnouser posted image

sve mislimo malo mu ono što podoji,a da ti pravo kaže nekad nakon dojenja zna plakati i bit nervozan na siki izvija se ,vuče siku na sve s trane .i onda kad popije tih 30 ml smiri se....sinoć npr naš podoj je trajao od pola 8 do 9 i legli nas dvoje na ležaj i zaspali..budi se bebi moj u 12 sati...pitam ja muža da ga nije dohranjivao,kaže on nije....ali zato noćni podoji katastrofa ..

Arina evo tačno mi potamnio čaj...morat ću kuhat onda friško...

žalim za vremenima kad moj N našopa se za pola sata i spava 3 sata...žudim da čujem opet one slasne gutljaje....kud presta s piskavicom user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3173
4.5.2012 20:09:03   
animagical
stani andjelo, polako...prvo, zabrani muzu da se petlja u hranjenje bebe, to je zaista mamin posao...narocito da dohranjuje ocigledno zadovoljnu bebu...za dohranu posegnite bas kad nikakve druge metode umirivanja ne upale... pronosajte ga malo, pjevusite mu, presvucite, pa opet podoji...nema veze ako je dojio prije 15 minuta, vec se stigne napraviti neka nova kolicina mlijeka... insistiraj na cestim podojima...i ako je zadovoljan, ti ga ponudi ga npr pola sata, sat...svakako, dozvoli i sebi i njemu da odspavate bar jednu kvalitetnu turu ;) i odmor je jako bitan za uspostavljanje dojenja... i da, ne placu bebe jedino jer su gladne ;) onda one bebe koje su samo na ad-u ne bi nikad plakale ;)

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3174
4.5.2012 20:15:11   
teacher75
i meni je ovo shega kako zene sto dohranjuju uvijek kao argument navode plac bebe jer je gladna, to sam do sada mnogo puta cula. onda je ovaj moj drekavac bio gladan citavih 40 dana, jer je stalno plakao kad nije na siki ili u rukama, a dobio za mjesec dana 1350grama

Neposredna veza do poruke: 3175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

:)
amaniamanic

Imate li celulit?

da (58%)

mnogo (11%)

ne (10%)

malkice (20%)

Broj svih glasova: 118

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *