Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2012 22:29:18
emma.L
Samo da se pohvalimo da smo do sada probali jabuku (ne volimo), krompir, tikvicu i krušku (ovo sve jako volimo) i umjesto par kašičica mi završimo na finoj količini za prvi put jer oduševljeno mljacka i uopće nema onog skupljanja kašičicom po bradi kao sa Emom . E sad, pošto ja nekako forsiram to domaće zasad, probala bih šljivu ali sam u dilemi Hipp šljiva ili blendani kompot od suhih šljiva? Nešto se ne sjećam kako sam s Emom radila, znam da sam joj kasnije, negdje od 8 mjeseci zaslađivala kašice suhom šljivom . Suhe bi nam pasale jer smo izgleda malo anemični, do sada je isključivo dojio bez ad formule i sl.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2012 22:41:09
nadam se73
drage moje ja sam vam novopecena mama djecaka od 5,5 mj. intresuje posto smo na hapi HIPP combiotic1.dajem mu svaka tri sata u koje vrijeme da dajem cvrstu hranu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2012 23:00:16
mala_sa
Emma ja bih mu navece potopila sljive da malo nadodju, a onda sutra dan napravila kasicu (al nemoj puno jer mogu djelovati laksativno).
Nadam se cini mi se da sam ja citala da jedan obrok mijenja jednu flasicu, sad mu npr daj ujutro oko 11 (ili kad vec pije hapu) par kjasicica neke kasice, i kad pojede ponudi mu jos malo hape (tako radi dok nebude jeo dovoljnu kolicinu da mu zamijeni jednu flasicu, tj da ga drzi sitim koliko i jedna flasica). Vremenom ce on povecavati kolicinu kasice, a odbacivati hapu, tako cete na kraju dobiti jedan obrok samo na kasiku, koji zalije vodom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2012 23:05:32
Amam
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Amam joj i ja svaki dan pravim meso i povrce, ponekad ubacim ribu, ili napravim cuspajz (tacno nemam ideje sta drugo) Sto se tice ml priizvoda, jesi li probala da mu das cokolino, ili kakao sa mlijekom. Takodjer mozes mu probati bananu + jogurt (ili mladi sir) + neke zitarice
Probali cokolino,keksolino,mlijeko+plazma,u bocicu mlijeko+ kasika cokolina ili plazme,abc sir kao namaz,vrhnje u pireu od krompira sir pojede samo u hipp kasici s mangom,jogurt u malim kolicinama s bananom... Najveci mi je problem sta ce kad pocnem raditi bez mlijeka,bas mi rano da prestane piti,Ajna mi je pila do 6 god redovno ujutro i uvece
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2012 23:14:07
mala_sa
Uh Amam bas je zeznuto, ja bih mu stavljala u sve slane obroke pavlake, sira ili jogurt (pa koliko god da pojede), a mlijeko samo na flasicu nece ni da pomirise, jel???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2012 14:26:42
palachinken
IZVORNA PORUKA: nadam se73
drage moje ja sam vam novopecena mama djecaka od 5,5 mj. intresuje posto smo na hapi HIPP combiotic1.dajem mu svaka tri sata u koje vrijeme da dajem cvrstu hranu.
Moja kona sa regionalnog druženja! Vjeruj da sam mnogo puta pomislila na tebe i kako je sve prošlo, i tako mi je drago što si tu s nama . Mi smo počeli s prvim obrokom ujutru, obično se savjetuje ujutru da bi se neka reakcija, ako je bude, pokazala tokom dana.
đoisa, hvala na recepticu!
< Poruku je uredio palachinken -- 12.3.2012 14:27:29 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2012 21:27:33
Amam
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Uh Amam bas je zeznuto, ja bih mu stavljala u sve slane obroke pavlake, sira ili jogurt (pa koliko god da pojede), a mlijeko samo na flasicu nece ni da pomirise, jel???
Joj draga onda nece da pojede kolicinu koju inace pojede,ako stavim pavlaku,sir,jogurt. mlijeko sam probala i samo i s plazmom i s cokolinom,stavim 1 kasiku,ma nece,malo povuce i onda prsticima skida s jezika . Kupila sam hipp 3 da i to probam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.3.2012 9:51:30
emma.L
nadam se, čestitam . Što se tiče nadohrane, pošto moj dječak zaspi uskoro nakon jutarnjeg podoja, ja sačekam podnevni i onda satak nakon toga mu dajem novu hranu, danas smo na mrkvici. U početku mu daji isključivo po jednu namirnicu tri dana zaredom, 10-ak kašičica a kad skupiš dvije ili više koje fino podnosi, onda miješaš i dobiješ obrok. Nakon mrkve planiramo ove šljive i banane probati, a onda jedan podoj zamijeniti kašicom u potpunosti. Zasad svejedno traži da doji u razmau od 3 sata iako eto to žvakne u međuvremenu . Kupili smo i babyrice od Hippa. Pa nam je plan po danu uvesti prvo nešto slano (mrkva, krompir, blitva, brokula, tikvica, a lagano dodati i juhicu od piletine, pa onda malo i mesa u to), a popodne krenuti sa voćnim obrokom. mala sa, ma nama i treba laksativno ponekad jer rijetko ima stolicu. Zato sam ih i tempirala poslije mrkve ako ona izazove malo zastoja.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.3.2012 11:12:50
bembela
pozz drage mame,evo mene opet ovdje hheeheheh,dugo apstinirala od interneta :)Puno pozeljela i pusa za sve nase lijepe bebare Eh,da sada pitam ima li neko da koristi mlijeko kravlje u ishrani bebe-mislim na ono iz tetrapaka? Mom bebacu je 8.5 mjeseci,do sada mu od tih mlijecnih proizvoda probala abc sir i monte,pojeo,nije imao nikakvu negativno reakciju,pa bih sada probala i sa mlijekom nesto praviti,ali se ne usudim.Pravite li grizsa mlijekom ili one lino proizvode? Jel ima neko da daje mlijeko i keks bebi?
Eto,dosta pitanja za danas,jesam odmah napala hahah i unaprijed hvala na odgovorima
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.3.2012 11:24:36
bambi7
Moja šica je napunila 9mj.i do sad je probala jogurt, pavlaku, mladi sir, jogobelu, abc sir(bas ga voli) i mlijeko u tetrapaku sa grizom. Inace vise voli jogurt sam nego sa dodacima. Od lina, samo je jela keksolino isto sa mlijekom. Monte nisam jos davala, mada se otima sa starijom, al neka jos malo....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.3.2012 13:32:29
sweet insanity
Mi jos nismo probali ribu, imamo 9 mjeseci i kusur. Kontam da je uskoro vrijeme jer po ovome sto ja pratim najbolje je uvesti oko 10og mjeseca. S kojom je najbolje poceti? MMogu li recimo zamrznuti fileti oslica ila ipak u rubarnici da uzmem svjeze?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.3.2012 21:23:50
Daja_sa
Koju piletinu dajete bebarama Meni nestalo domace koju je dosad jela i sad nisam sigurna koju da joj uzmem... I imam dilemu vezano sa suhe sljive...koje god sam danas htjela da uzmem pise da imaju konzervans...neki od onih famoznih " E-ova" kako ih ja zovem ...e pa koje dati djetetu ...cini mi se da sam sa ovim drugim djetetom vise opterecena oko ishrane nego sa prvim...pih
< Poruku je uredio Daja_sa -- 13.3.2012 21:26:41 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.3.2012 21:33:34
mala_sa
Daja_sa ja ovdje piletinu kupim u marketu (nemam bas izbora domaca i ne domaca), a sljive mi je mama kupila u Sa na trznici kod nekog cike, bas su dobre nisu presuhe. Pa vidi ja mislim da ih i sad ima. I jos mi je kupovala neke upakovane u kartonsku kutijicu, nesto su zuto - zelena kutija sa naslikanim sljivama, al da me ubijes ne znam ko je proizvodjac.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.3.2012 21:35:24
Skvo RR
kupujem brojler, perutnina ptuj, cekin...na sta naletim... ...bitno je da je upakovana..sljive suhe ne dajem..cekam sezonu..a do tada dodajem 1x sedmicno hipp sljivu u mlijecnu kasicu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.3.2012 21:38:22
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
kupujem brojler, perutnina ptuj, cekin...na sta naletim... ...bitno je da je upakovana..sljive suhe ne dajem..cekam sezonu..a do tada dodajem 1x sedmicno hipp sljivu u mlijecnu kasicu.
Jel tu istu piletinu sa vodom zaledis kasnije? Znam da one na tacni imaju neki rok trajanja...pa se razmisljam jel mogu skuhati i onda zalediti ...tako sam do sad radila sa ovom domacom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.3.2012 21:39:34
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Daja_sa
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Jel tu istu piletinu sa vodom zaledis kasnije? Znam da one na tacni imaju neki rok trajanja...pa se razmisljam jel mogu skuhati i onda zalediti ...tako sam do sad radila sa ovom domacom
Pa, ja uzmem svjeze na tacni, iskuham u pretisu podijelim meso u male porcije, a supice naspem u one kesice za led i sve zaledim.