|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  339 340 [341] 342 343   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
3.3.2012 16:11:29   
animagical
ah ironijeuser posted image ne postoje pravne regulative koje se odnose na stavljanje alergena u hranu... mislim da postoji neka regulativa oko adaptirane hrane za bebe, ali se ni ta u praksi ne postuje... ipak je krajnja odgovornost na roditelju a ne na proizvodjacu...

moj sin je popio par kasicica tog neslatkog kompota ali niej neki fan...to kad je imao cvrstu stolicu... mozes skuhane sljive izblendati s vodom u kojoj su kuhane, tako je malo bolje a i pojede sljive

< Poruku je uredio animagical -- 3.3.2012 16:12:55 >

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 8501
4.3.2012 17:04:58   
palachinken
Lavić, ja svom kuham suhe šljive i kruške pa mu dajem to da pije kad ima tvrdu stolicu

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8502
7.3.2012 15:10:03   
bebix
Animagical upravo sam stavila carsko povrce da mu se skuha, jucer sam mu pravila bundevu i jabuku sa prosom, a dan prije toga komadic filea pileceg skuhala i stavila mrkvu i brokolu, ako ista ti pomogne od ovogauser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8503
7.3.2012 15:28:22   
animagical
hvalauser posted image on u biti fino jede povrce ali ako ja dodam neke zitarice, da bude konkretniji obrok, mislim kalorijski onda bas i nece... toliko je aktivna beba da po meni samo povrce ili voce mu nije dovoljno...a kako su krenuli zubici slabije jede cvrste obroke, sreca dojenje ne odbija, hB

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 8504
7.3.2012 15:33:38   
bebix
I isto tako, kad mu svasta stavim hoce da povrati, pa sam malo reducirala namirniceuser posted image , a dojenje je njima najbolje kad ih nesto boli,tako se utjeseuser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8505
7.3.2012 15:38:36   
palachinken
Mi smo neku noć probali oslić, dobro je prošlo. Ustvari, Bogu hvala, slatkohrano mi je dijete još uvijek user posted image
Trenutno nam je hit kombinacija pola banane+2 kašike svježeg kravljeg sira+malo 3korn žitarica, preukusno, k'o cheesecake u teglici user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 8506
7.3.2012 15:45:25   
bebix
Mashallah Palachinko tvoje dijete pravi gurmanuser posted image ,a kad ono ide sir, I ce za 10-tak dana napuniti 6 mjuser posted image

Neposredna veza do poruke: 8507
7.3.2012 15:47:46   
palachinken
Pa mi smo sa 7mj. uveli jogurt pa nakon sedmicu i sir, jer sam nabavila krasan domaći.

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 8508
7.3.2012 15:50:39   
bebix

IZVORNA PORUKA: palachinken

Pa mi smo sa 7mj. uveli jogurt pa nakon sedmicu i sir, jer sam nabavila krasan domaći.

Pa eto i mi smo blizu tih namirnica, a mislim da bi i ja mogla nabaviti fin domaci sir, samo neka sopalice sopajuuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 8509
7.3.2012 15:54:06   
palachinken
Meni je sir super jer ide i sa voćem i sa povrćem, kao i jogurt i odmah povećava broj kombinacija user posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 8510
7.3.2012 16:06:17   
bebix
Jedva cekamuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 8511
10.3.2012 8:37:55   
zumbulcica
Jutro cure.Mi imamo jos malo 7 mj.Interesuje me da li vi koje bebama dajete meso radite to svaki dan?Mi smo prosle sedmice pocele hapati piletinu i puretinu i ovo malo dana joj dajem svaki drugi dan meso.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 8512
10.3.2012 9:26:19   
Skvo RR
ja dajem svaki dan...tako sam i sa kcerkom...pileca vodica nam je uvijek temeljac za povrce, i onda dodam meso u to...jednostavno ih one bez mesa...jako malo drze i samo ih prokake...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 8513
10.3.2012 12:08:37   
palachinken
I mi svaki dan, ručak je uvijek neko bijelo meso ili riba, povrće i žitarice.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8514
10.3.2012 12:11:49   
Skvo RR
jel jos uvodjenje mladog sira od 7 mjeseca...i jogurta?

Neposredna veza do poruke: 8515
10.3.2012 12:17:49   
zumbulcica
Hvala vam zemske,ja nisam neki mesozder u zadnje vrijeme pa nesto nemam potrebu da i njoj dajem a ona bas uziva u mesu.
E, danas cu piletinu sa tikvicom, malo krompira i malo rize cisto da bude kompaktno.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8516
10.3.2012 12:24:19   
Amam
I mi svaki dan meso i povrce.
Skvo ja sam svom dala jogurt sa 7 mj,samo sto nije ljubitelj nesto,a sir pojede samo u onoj hipp s mangom user posted image

Imali neko ideju kako dijete navici na mlijecne proizvode ,mlijko...

< Poruku je uredio Amam -- 10.3.2012 12:25:32 >

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 8517
10.3.2012 20:56:29   
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

jel jos uvodjenje mladog sira od 7 mjeseca...i jogurta?

Ja sam S jogurt uvela sa 6.5 mjeseci...a negdje sam vec pisala da sam E sa punih 6...i bas joj se svidja...juce je probala i pavlaku...opet odesevljeno mljacka user posted image ...
Cekam domaci mladi sir ovih dana pa cemo i to da jedemouser posted image .
A zaboravila sam kada joj mogu kuhati telecu koljenicu pa temeljac koristiti sa povrcem?user posted image ...nama ce uskoro 7 mjeseci...

< Poruku je uredio Daja_sa -- 10.3.2012 20:58:01 >

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8518
10.3.2012 21:20:08   
palachinken
Mi jedemo teletinu od punih 7

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8519
10.3.2012 21:46:37   
Skvo RR
A ja kontala kupovni mladi sir...kada napunimo 7 mjeseci..i sa Umom sam izbjegavala one "neupakovane"...

Neposredna veza do poruke: 8520
10.3.2012 21:47:21   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: palachinken

Mi jedemo teletinu od punih 7

I ja kontam polako prvo sa vodicom krenuti od 7 mjeseca..ipak je teletina masnija...da se stomacic navikne...

Neposredna veza do poruke: 8521
10.3.2012 22:17:32   
Hannica
Ja jedva cekam da krenemo ruckati nesto na kasiku.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8522
11.3.2012 19:11:53   
pahuljica_25
Pitanje za  mamice koje su počele sa dohranom ranije ( sa punih 4 mjeseca),kupila sam onu hipp baby rice i malo me buni ono uputstvo gdje stoji da sr priprema sa vodom i mlijekom zajednouser posted image kako ste vi to pripremale?i ono babylove proso sam kupila ali još ništa nisam probala, sve me nešto strahuser posted image Da li ste davale sokiće?Ja kupila frutek jabuku i neznam da li da mu dajem i to?Help meuser posted image
Već sam mu davala mrkvicu i jabuku i super je prihvatio,ne gura jezikom van i sve gleda za kašikicomuser posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8523
11.3.2012 22:15:39   
Skvo RR
onu baby rice sam ja stavljala u AD...ali mu se nije nikada dopadalo..sada je koristim kao univerzalni "zgusnjivac" ako mi je recimo slatka i slana kasica ispala malo tecnija od blendanja u to stavim kasikicu rize.

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 8524
11.3.2012 22:28:25   
mala_sa
Mi smo meso poceli jesti sa punih 7 (piletinu i teletinu). A jogurt sa punih 6mj.

Amam joj i ja svaki dan pravim meso i povrce, ponekad ubacim ribu, ili napravim cuspajz (tacno nemam ideje sta drugo)user posted image
Sto se tice ml priizvoda, jesi li probala da mu das cokolino, ili kakao sa mlijekom. Takodjer mozes mu probati bananu + jogurt (ili mladi sir) + neke zitarice

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  339 340 [341] 342 343   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  339 340 [341] 342 343   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *