Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.2.2012 15:02:13
Daja_sa
Ma ja sam iskreno na svoju ruku uvela jogurt kad je napunila 6 mjeseci...doktorica je rekla da sam dobro uradila jer je jogurt dobar probiotik i stiti joj crijeva itd itd...bolje jogurt nego obicno mlijeko... Imamo uskoro vakcinu pa cu vidjeti kako napreduje...po ovim kucnim vaganjima ima preko 8 kg...ne brine mene toliko kilaza jer ona hB jede na kasiku k'o velika...mene brine to mlijeko jer je ono ipak osnova za bebe... Veceras odo da kupim casu sa kljunom pa da vidim kako ce piti...dude sam sve moguce izmjenjala...puna mi kuhinja duda i flasica . A opet mozda su i zubici pa je duda i vrijedja...ma vjerujte da nisam vise pametna...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.2.2012 15:25:11
Skvo RR
ma ja se prestala nervirati oko mlijeka...fakat mi je bilo prestrasno u dobi od tri mjeseca..sada ne...a kontam...u mojoj kuci niko ni ne pije mlijeko...da nema kuhanja poslastica ne bi mi ni trebalo...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.2.2012 23:18:23
lilylily
halo zene ja pocela sa dohranom ima petnestak dana al malac ima tvrdu stolicu i na drugi dan jos uvijek doji i kad je samo dojio nije bio problem stolica bila dobra sad neznam sta cu malo pije caja kupila sam i sljivu kasicu da nebi od nje bilo mekse al nista sta vi radite kad je to tako malac ce za dva dana imati sest mijeseci masallla
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.2.2012 8:19:10
palachinken
IZVORNA PORUKA: lilylily
halo zene ja pocela sa dohranom ima petnestak dana al malac ima tvrdu stolicu i na drugi dan jos uvijek doji i kad je samo dojio nije bio problem stolica bila dobra sad neznam sta cu malo pije caja kupila sam i sljivu kasicu da nebi od nje bilo mekse al nista sta vi radite kad je to tako malac ce za dva dana imati sest mijeseci masallla
Obično tako bebin probavni sistem reaguje na novu hranu. Isto tako je moguće da jednostavno nije spreman za dohranu. Ja bih forsirala dojenje i malo pauzirala s dohranom, dok ne pročepi.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.3.2012 17:36:30
sporty mamaa
Mojoj bebi je 5 i po mjeseci i jos uvijek samo dojimo. Ja mislim da je dovoljno, jer fino napreduje a i prespava cijelu noc. Kontam uvest cvrstu hranu malo poslije 6 mjeseci. E sad procitala sam o lanenom sjemenu da je jako korisno za bebin mozak, pa me zanima jel to itko od vas daje. Uvodi se sa 7 mjeseci, a kao odlicna je zamjena za ribu, jer ima dosta omega 3. I hrani bebin mozak. Kao umjesa se jedna kasikica lanenog sjemena u kasicu bebe.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.3.2012 20:58:53
Skvo RR
jeste ledo blitva...u onim kesama standardno ...a danas smio ruckili, tikvicu,mrkvu,piletinu i supicu, a drugi obrok nam je bila ubacena banana u hipp probiotik mlijecnu kasu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.3.2012 21:04:13
animagical
danas na meniju pire od krompira na mesnoj vodi i krem supa od mrkve i karfiola, na mesnoj vodi, toj istoj bas voli krem supe...ja mu ih pravim cesto od ledove mjesavine za supu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.3.2012 13:41:00
animagical
skuham povrce za supu (npr ledo ima to sto A voli, pastrnjak, mrkva i karfiol) na komadicu piletine i stavim malo maslinovog ulja, kad se dobro skuha izvadi meso i npr pola vode a ostalo izblendan stapnim mikserom, dodje gustine kao krem supa od gljiva npr, i mogu ti reci bas je ukusno... nekako nemam nekog hajra od davanja same vode iz supe nekada unutra skuham i malo prosa, ili akos te probali gluten stavi malo tjestenine bez jaja... on uz tu supu pojede i jos nesto npr pire od bilo cega, krompira, tikvice...kasicica supe kasicica pirea ili rize... ili mu u istu kasiku stavim malo jednog,malo drugog... on ne voli da je sve pomijesano pa moram ovako
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.3.2012 13:47:11
palachinken
Ja M sve to skupa umiksam. Skuham krilce, odvojim meso i u tu vodu dodam povrće. Kad se skuha, vratim isitnjeno meso. Sve skupa ili kratko blendnem ili viljuškom zgniječim, pa zgusnem žitnim pahuljicama. Uveli smo svježi kravlji sir, super je s bananom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.3.2012 21:12:01
vila_7
megi procitaj poruke s prošle strane-ima tekst o maslinovom ulju - cak je i pozeljno od pocetka kuhati povrce sa maslinovim uljem jer vise zastiti povrce od gubljenja hranjivih sastojaka
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.3.2012 15:48:32
Lavić
IZVORNA PORUKA: animagical
frutolino osim glutena sadrzi cini mi se i soju kao jak alergen, te punomasno kravlje mlijeko i narandzu...ja ne bih bas tek tako savjetovala-eto, probajte a za gluten ti je dr mozda i pogrijesila, po novim istrazivanjima, on moze oko 6 mjeseca, tj kada je dojenje najintezivnije...ja nisam striktno za tablice, ali do navrsene godine, a mozda i poslije ne mislim nuditi kivi,bjelance, med, jagode, gljive, mlijeko, slatkise...
Frutolino ne sadrzi soju,bar tako pise. Podravka je renomiran brand i ne vjerujem da bi se tek tako igrali sa povjerenjem javnosti i u hranu za bebe stavljali alergene. Na kutiji pise da je za bebe nakon sestog mjeseca starosti,i ne vidim nikakav razlog da ne kazem mamama da probaju, jer se mojoj bebi svidjelo. Forum je neformalan tip komunikacije, niko nikog ne uzima zdravo za gotovo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.3.2012 15:55:12
animagical
sadrzi u najmanju ruku punomasno mlijeko u prahu, a kravlje neadaptirano se ne preporucuje do 1. godine zivota... ma nema veze sto je podravka renomiran brend, uvaljuju oni svasta... kao i hipp npr, ja sam ostala sokirana stvarima koje procitam da neke kasice sadrze npr za 4. mjesec vocni desert kasica sa ananasom i narancom...ko bi to svjesno hranio cetveromjesecnu bebu narancom? ili one kasice sa keksom, isto pise od 4 mjeseca, npr babylove keks, s glutenom... ni to ne znam ko b to, ako prati sta mu beba jede, dao tako maloj bebi.. nisam ja mislila nista licno tebi, nego onako kazem... citajte deklaracije
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.3.2012 15:57:23
animagical
ah da evo citam na keksolinu (kog mm jede ) da sadrzi soja lecitin-emulgator, punomasno kravlje mijeko, med, a moze sadrzati i tragove ljesnika... med i mlijeko ide od godinu dana, a na kutiji stoji od .6 mjeseca... emulgator da ne komentarisem
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.3.2012 16:06:29
Lavić
Treba citati deklaracije, ali sve nesto mislim da postoje pravne regulative, agencije za sigurnost hrane i ostali subjekti koji (valjda) ne bi dopustili da trujemo djecu? Tebi u svakom slucaju cestitke na zavidnom znanju iz oblasti nutricionizma
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.3.2012 16:11:09
Lavić
Lavic danas jeo Hipp kasicu od sljive i povrce kuhano na vodi u kojoj su prethodno skuhane telece kosti. Mali sve pomeo! Smijem li mu dati kompot od suhih sljiva umjesto ove kasice, bez secera?