|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  338 339 [340] 341 342   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
28.2.2012 14:48:15   
Skvo RR
emirko voli krompir sa blitvom na piledoj vodici...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8476
28.2.2012 15:02:13   
Daja_sa
Ma ja sam iskreno na svoju ruku uvela jogurt kad je napunila 6 mjeseci...doktorica je rekla da sam dobro uradila jer je jogurt dobar probiotik i stiti joj crijeva itd itd...bolje jogurt nego obicno mlijeko...
Imamo uskoro vakcinu pa cu vidjeti kako napreduje...po ovim kucnim vaganjima ima preko 8 kg...ne brine mene toliko kilaza jer ona hB jede na kasiku k'o velika...mene brine to mlijeko jer je ono ipak osnova za bebe...
Veceras odo da kupim casu sa kljunom pa da vidim kako ce piti...dude sam sve moguce izmjenjala...puna mi kuhinja duda i flasicauser posted image .
A opet mozda su i zubici pa je duda i vrijedja...ma vjerujte da nisam vise pametna...user posted image user posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8477
28.2.2012 15:25:11   
Skvo RR
ma ja se prestala nervirati oko mlijeka...fakat mi je bilo prestrasno u dobi od tri mjeseca..sada ne...a kontam...u mojoj kuci niko ni ne pije mlijeko...da nema kuhanja poslastica ne bi mi ni trebalo...

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8478
28.2.2012 15:33:22   
Daja_sa
Vidis mi opet svi pijemo dosta mlijeka osim ove male smizle izgledauser posted image .

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8479
28.2.2012 23:18:23   
lilylily
halo zene ja pocela sa dohranom ima petnestak dana al malac ima tvrdu stolicu i na drugi dan jos uvijek doji i kad je samo dojio nije bio problem stolica bila dobra sad neznam sta cu malo pije caja kupila sam i sljivu kasicu da nebi od nje bilo mekse al nista sta vi radite kad je to tako malac ce za dva dana imati sest mijeseci masallla

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8480
29.2.2012 7:36:48   
Skvo RR
pocni sa pilecom vodom u slanim kasicama, i ne bi ti trebalo biti problema, ili ako neces, stavi u povrtnu par kapi maslinovog ulja.

(odgovor članu lilylily)
Neposredna veza do poruke: 8481
29.2.2012 8:19:10   
palachinken

IZVORNA PORUKA: lilylily

halo zene ja pocela sa dohranom ima petnestak dana al malac ima tvrdu stolicu i na drugi dan jos uvijek doji i kad je samo dojio nije bio problem stolica bila dobra sad neznam sta cu malo pije caja kupila sam i sljivu kasicu da nebi od nje bilo mekse al nista sta vi radite kad je to tako malac ce za dva dana imati sest mijeseci masallla

Obično tako bebin probavni sistem reaguje na novu hranu. Isto tako je moguće da jednostavno nije spreman za dohranu. Ja bih forsirala dojenje i malo pauzirala s dohranom, dok ne pročepi.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu lilylily)
Neposredna veza do poruke: 8482
29.2.2012 8:19:48   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Koju blitvu koristiš?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8483
29.2.2012 8:30:53   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Koju blitvu koristiš?

MI smo koristili ledo i jos uvijek koristimo,a blitva je super mozes je na vise nacina spremiti

osim ako nemas u zamrzivacu domace,mi nemamouser posted image user posted image

< Poruku je uredio Emica_sa -- 29.2.2012 8:32:31 >

Hello, it's me...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8484
29.2.2012 9:02:33   
palachinken
Koja sam ja kućanica, nisam ni znala da ledo ima smrznutu blitvu.
Joj ja je toliko volim, Emice, sad si mi popravila dan user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 8485
29.2.2012 9:24:01   
Emica_sa
Ima,ima i to bas lijepa blitva trazi u centrimauser posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 8486
1.3.2012 17:36:30   
sporty mamaa
Mojoj bebi je 5 i po mjeseci i jos uvijek samo dojimo. Ja mislim da je dovoljno, jer fino napreduje a i prespava cijelu noc. Kontam uvest cvrstu hranu malo poslije 6 mjeseci. E sad procitala sam o lanenom sjemenu da je jako korisno za bebin mozak, pa me zanima jel to itko od vas daje. Uvodi se sa 7 mjeseci, a kao odlicna je zamjena za ribu, jer ima dosta omega 3. I hrani bebin mozak. Kao umjesa se jedna kasikica lanenog sjemena u kasicu bebe.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 8487
1.3.2012 20:58:53   
Skvo RR
jeste ledo blitva...u onim kesama standardnouser posted image ...a danas smio ruckili, tikvicu,mrkvu,piletinu i supicu, a drugi obrok nam je bila ubacena banana u hipp probiotik mlijecnu kasu.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 8488
1.3.2012 21:04:13   
animagical
danas na meniju pire od krompira na mesnoj vodi i krem supa od mrkve i karfiola, na mesnoj vodi, toj istojuser posted image bas voli krem supe...ja mu ih pravim cesto od ledove mjesavine za supu

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8489
1.3.2012 22:23:03   
new_mum
animagical kako pravis te krem supice?

04.08.2011. - mamina princeza

Neposredna veza do poruke: 8490
2.3.2012 13:41:00   
animagical
skuham povrce za supu (npr ledo ima to sto A voli, pastrnjak, mrkva i karfiol) na komadicu piletine i stavim malo maslinovog ulja, kad se dobro skuha izvadi meso i npr pola vode a ostalo izblendan stapnim mikserom, dodje gustine kao krem supa od gljiva npr, i mogu ti reci bas je ukusno... nekako nemam nekog hajra od davanja same vode iz supeuser posted image nekada unutra skuham i malo prosa, ili akos te probali gluten stavi malo tjestenine bez jaja... on uz tu supu pojede i jos nesto npr pire od bilo cega, krompira, tikvice...kasicica supe kasicica pirea ili rize... ili mu u istu kasiku stavim malo jednog,malo drugog... on ne voli da je sve pomijesano pa moram ovako

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8491
2.3.2012 13:47:11   
palachinken
Ja M sve to skupa umiksam. Skuham krilce, odvojim meso i u tu vodu dodam povrće. Kad se skuha, vratim isitnjeno meso. Sve skupa ili kratko blendnem ili viljuškom zgniječim, pa zgusnem žitnim pahuljicama.
Uveli smo svježi kravlji sir, super je s bananom user posted image

Neposredna veza do poruke: 8492
2.3.2012 16:38:25   
megi
samo da se malo ubacim

animagical

nemoj stavljati malsinovo ulje dok kuhas kad sve skuhas, izblendas onda u hranu umijesaj malo malsinovog ulja

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 8493
2.3.2012 21:12:01   
vila_7
megi procitaj poruke s prošle strane-ima tekst o maslinovom ulju - cak je i pozeljno od pocetka kuhati povrce sa maslinovim uljem jer vise zastiti povrce od gubljenja hranjivih sastojaka

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 8494
2.3.2012 21:15:34   
animagical
ja neki dan procitala i sad kuham s uljem

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 8495
3.3.2012 15:48:32   
Lavić

IZVORNA PORUKA: animagical

frutolino osim glutena sadrzi cini mi se i soju kao jak alergen, te punomasno kravlje mlijeko i narandzu...ja ne bih bas tek tako savjetovala-eto, probajteuser posted image a za gluten ti je dr mozda i pogrijesila, po novim istrazivanjima, on moze oko 6 mjeseca, tj kada je dojenje najintezivnije...ja nisam striktno za tablice, ali do navrsene godine, a mozda i poslije ne mislim nuditi kivi,bjelance, med, jagode, gljive, mlijeko, slatkise...

Frutolino ne sadrzi soju,bar tako pise. Podravka je renomiran brand i ne vjerujem da bi se tek tako igrali sa povjerenjem javnosti i u hranu za bebe stavljali alergene.
Na kutiji pise da je za bebe nakon sestog mjeseca starosti,i ne vidim nikakav razlog da ne kazem mamama da probaju, jer se mojoj bebi svidjelo.
Forum je neformalan tip komunikacije, niko nikog ne uzima zdravo za gotovo.

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

Neposredna veza do poruke: 8496
3.3.2012 15:55:12   
animagical
sadrzi u najmanju ruku punomasno mlijeko u prahu, a kravlje neadaptirano se ne preporucuje do 1. godine zivota... ma nema veze sto je podravka renomiran brend, uvaljuju oni svasta... kao i hipp npr, ja sam ostala sokirana stvarima koje procitam da neke kasice sadrzeuser posted image npr za 4. mjesec vocni desert kasica sa ananasom i narancom...ko bi to svjesno hranio cetveromjesecnu bebu narancom? ili one kasice sa keksom, isto pise od 4 mjeseca, npr babylove keks, s glutenom... ni to ne znam ko b to, ako prati sta mu beba jede, dao tako maloj bebi.. nisam ja mislila nista licno tebi, nego onako kazem... citajte deklaracijeuser posted image

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 8497
3.3.2012 15:57:23   
animagical
ah da evo citam na keksolinu (kog mm jedeuser posted image ) da sadrzi soja lecitin-emulgator, punomasno kravlje mijeko, med, a moze sadrzati i tragove ljesnika... med i mlijeko ide od godinu dana, a na kutiji stoji od .6 mjeseca... emulgator da ne komentarisem

Neposredna veza do poruke: 8498
3.3.2012 16:06:29   
Lavić

Treba citati deklaracije, ali sve nesto mislim da postoje pravne regulative, agencije za sigurnost hrane i ostali subjekti koji (valjda) ne bi dopustili da trujemo djecu?
Tebi u svakom slucaju cestitke na zavidnom znanju iz oblasti nutricionizma user posted image

Neposredna veza do poruke: 8499
3.3.2012 16:11:09   
Lavić
Lavic danas jeo Hipp kasicu od sljive i povrce kuhano na vodi u kojoj su prethodno skuhane telece kosti. Mali sve pomeo!
Smijem li mu dati kompot od suhih sljiva umjesto ove kasice, bez secera?

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 8500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  338 339 [340] 341 342   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  338 339 [340] 341 342   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *