Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.3.2012 16:11:29
animagical
ah ironije ne postoje pravne regulative koje se odnose na stavljanje alergena u hranu... mislim da postoji neka regulativa oko adaptirane hrane za bebe, ali se ni ta u praksi ne postuje... ipak je krajnja odgovornost na roditelju a ne na proizvodjacu...
moj sin je popio par kasicica tog neslatkog kompota ali niej neki fan...to kad je imao cvrstu stolicu... mozes skuhane sljive izblendati s vodom u kojoj su kuhane, tako je malo bolje a i pojede sljive
< Poruku je uredio animagical -- 3.3.2012 16:12:55 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2012 15:10:03
bebix
Animagical upravo sam stavila carsko povrce da mu se skuha, jucer sam mu pravila bundevu i jabuku sa prosom, a dan prije toga komadic filea pileceg skuhala i stavila mrkvu i brokolu, ako ista ti pomogne od ovoga
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2012 15:28:22
animagical
hvala on u biti fino jede povrce ali ako ja dodam neke zitarice, da bude konkretniji obrok, mislim kalorijski onda bas i nece... toliko je aktivna beba da po meni samo povrce ili voce mu nije dovoljno...a kako su krenuli zubici slabije jede cvrste obroke, sreca dojenje ne odbija, hB
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2012 15:38:36
palachinken
Mi smo neku noć probali oslić, dobro je prošlo. Ustvari, Bogu hvala, slatkohrano mi je dijete još uvijek Trenutno nam je hit kombinacija pola banane+2 kašike svježeg kravljeg sira+malo 3korn žitarica, preukusno, k'o cheesecake u teglici
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2012 8:37:55
zumbulcica
Jutro cure.Mi imamo jos malo 7 mj.Interesuje me da li vi koje bebama dajete meso radite to svaki dan?Mi smo prosle sedmice pocele hapati piletinu i puretinu i ovo malo dana joj dajem svaki drugi dan meso.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2012 9:26:19
Skvo RR
ja dajem svaki dan...tako sam i sa kcerkom...pileca vodica nam je uvijek temeljac za povrce, i onda dodam meso u to...jednostavno ih one bez mesa...jako malo drze i samo ih prokake...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2012 12:17:49
zumbulcica
Hvala vam zemske,ja nisam neki mesozder u zadnje vrijeme pa nesto nemam potrebu da i njoj dajem a ona bas uziva u mesu. E, danas cu piletinu sa tikvicom, malo krompira i malo rize cisto da bude kompaktno.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2012 20:56:29
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
jel jos uvodjenje mladog sira od 7 mjeseca...i jogurta?
Ja sam S jogurt uvela sa 6.5 mjeseci...a negdje sam vec pisala da sam E sa punih 6...i bas joj se svidja...juce je probala i pavlaku...opet odesevljeno mljacka ... Cekam domaci mladi sir ovih dana pa cemo i to da jedemo . A zaboravila sam kada joj mogu kuhati telecu koljenicu pa temeljac koristiti sa povrcem? ...nama ce uskoro 7 mjeseci...
< Poruku je uredio Daja_sa -- 10.3.2012 20:58:01 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2012 19:11:53
pahuljica_25
Pitanje za mamice koje su počele sa dohranom ranije ( sa punih 4 mjeseca),kupila sam onu hipp baby rice i malo me buni ono uputstvo gdje stoji da sr priprema sa vodom i mlijekom zajedno kako ste vi to pripremale?i ono babylove proso sam kupila ali još ništa nisam probala, sve me nešto strah Da li ste davale sokiće?Ja kupila frutek jabuku i neznam da li da mu dajem i to?Help me Već sam mu davala mrkvicu i jabuku i super je prihvatio,ne gura jezikom van i sve gleda za kašikicom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2012 22:15:39
Skvo RR
onu baby rice sam ja stavljala u AD...ali mu se nije nikada dopadalo..sada je koristim kao univerzalni "zgusnjivac" ako mi je recimo slatka i slana kasica ispala malo tecnija od blendanja u to stavim kasikicu rize.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2012 22:28:25
mala_sa
Mi smo meso poceli jesti sa punih 7 (piletinu i teletinu). A jogurt sa punih 6mj.
Amam joj i ja svaki dan pravim meso i povrce, ponekad ubacim ribu, ili napravim cuspajz (tacno nemam ideje sta drugo) Sto se tice ml priizvoda, jesi li probala da mu das cokolino, ili kakao sa mlijekom. Takodjer mozes mu probati bananu + jogurt (ili mladi sir) + neke zitarice