Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.1.2012 23:39:53
gerberka
evo mene...insomniaaa
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 7:23:20
anđelo
Evo i mene dok vas isčitah 7 sati .D obro jutro ,kako male . Gerbice naša ,definitivno kad ti odeš (al mi ćemo te proganjat na onoj temi bebe od 0-1) ova tema će nam opustiti.Vidim beba još 25 dana,pa stiže.Bil ti mogla slikat to što si kupila pa nam stavit ,da znam na šta misliš.Da vidim jel mislimo na istu stvar .I ja sam juče kupila tu tvrdu podlogu za presvlačenje u fisu,i čaršafe s gumom.Također jednu preslatku stvar onaj vrtuljak što ide iznad krevetića,ima muziku,nekoliko ,pa svjetlo,pa projektor,tako da dok to svira i okreće se na zidu istovremeno projektuje leptiriće i listiće.Ma preljepo nešto.Ne znam jel mi rano uzimat pidžame,spavaćice,ogrtač.Usput šta je bolje pidžama ili spavaćica.Računam da će bit cr 90%.šta je bolje za ranu?i kolko da kupim toga?hoćul neke bezveze da poslije mogu bacit(bojim se mrse)il ću neke skuplje da ih mogu zadržat?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 7:30:14
Lulu_08
Jutro mame i bebice. Kako ste mi?
Ja isto kao i ovo jutro, sivo i tmurno hehe. U 6 smo ustali, taju smo ispratile, a sada onaj poznati osjecaj kada ti kamen pritisce srce pa ti nesto otezava disanje, poznato zvuci? Samo da dodje sa srecom na mjesto odredista, pa ipak lakse mi bude koliko-toliko. Neka ga dragi Allah cuva, uh.
Sinoc smo bas dosta razgovarali, reko Boze dragi pa nisam te kako treba ni zagrliti uspjela za ove 3 sedmice - non stop je bjezao od mene - kad kaze on pa ne smijem bona ne mogu se suzdrzati a strah me, kazes da te boli, nedaj Boze da nesto povrijedim pa ubio bi se poslje. Dusa moja volem ga brate dragi, uh...
Eh, ispisah ja svasta, mah samo neka smo zivi i zdravi aBd to je jedino vazno...
andjelo de mi reci mila gdje si kupila mobili (vrtuljak-muzikicu) sa projektorom? A znaci u fisu ima podloga za presvlacenje sa tvrdom podlogom, to je dobro da znam jer sam prosli put bezuspjesno trazila, dobro eto jedna informacija vise hihih..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 8:47:43
ajla_exx
Dobro jutro drage moje.... I Ja imam povisene leukocite, vjerovatno je neka upala ali doktorica mi je davala i antibiotike i pijem caj, opet su visoki malo su smanjili se nego inace ali visoki, i moje zeljezo je 4....Samo akomi moze neko pomoci kako smanjiti te leukocite i povecati zeljezo....Cime?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 8:53:23
Lana_
jutrooo
@ ajla ja sam leukocite skidala čajem za trudnice iz biljne ljekarne,a željezo e taj sam pripravak nabavila od časne iz samostana,pravi s vinom nešto,al nepijem ga već dugo najviše sam postigla hranom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 9:15:37
sunčicaaa
jutro cure...ja se digla u 6h jutros,izbudila i mužića,loše spavam uh...danas ulazimo u 40tu nedjelju mašala i osjećam se ogromnom ,sinoć bila na kontroli,kaže dr sve ok,bebica ima preko 3kg,grlić razmekšan al se još uvijek ne otvaram..imam puno sekreta,imal još neko problema s tim,dr kaže da je to normalno sad ppred kraj!?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 9:22:29
Hurma
ima li neko bolove u kuku... ja cim sam vise na nogama i kad sjednem ili legnem, valjda se ohladi, ne mogu se pomjeriti... vristim od bolova... to mi se desavalo i sa N. ali puno kasnije, mozda 8, mjesec... sve mislim ostat cu nepokretna...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 9:42:54
raja_ringe
Dobro jutro i od mene i jutros sam vas čitala u 3h, e to je insomnija, a ne u 23 :)..nisam smjela ništa pisati da ne probudim mm.
Djana je li tvoj m. vani radi ili je otisao na put? Vidim ima na forumu ovih što im muževi vani rade, pa samu sebe prekorim jer je meni žao što mi muž ima dugo radno vrijeme i što radi svaku drugu subotu pa sma ga željna. Pogotovo u ovim zimskim danima. Čini mi se samo što on dođe sa posla, večeramo i na spavanje.
Sunčice čestitima na 40. sedmici valjda nisi puno aktivna, pa nisma znala da si ti XXL.
Mrgice jesi li otišla kod svojih?
Anđelo koliko je koštao vrtuljak? Ja sam davno išla malo u 'izvidnicu' i nisam ni znala da su ti vrtuljci tako skupi, preko 100KM. Nešto sam kontala da im je cijena do 50 KM. Najtužnije je što mi se nisu nešto ni dopali. Nekako su platični, ja bi da su im one igračkice plišane. Je li neko vidio negdje plišane?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 9:57:25
Anoniman
Jutro zenice upadoh malo da vidim sta ima novo kod vas dok maleni pajki. Vidim opet ste nacele temu depilacije Ma dobro je sve i britvica i bilo sta prije poroda. Valja se sad obrijati zarasla ko sumarak . Nema vise stomaka, sve lijepo vidim ali se ne smijem ni pribliziti koncima
U bolnicu obavezno ponesite nekog soka, jos bolje termosica s kompotom i nesto za pojesti. Sestre vas tjeraju da jedete i pijete cim vas premjeste u sobu. Dok se istusirate donijet ce vam i ostaje s vama dok ne krenete kuci (kod prirodnog poroda). Sreca moj maleni je miran pa nisam imala poblema oko njega. Jednoj zenici malena nije uvlacila jezik u usta a ona jadna niti ustati iz kreveta. Jednokratne gacice su vam zakon za bolnicu, samo sto su meni one iz DM-a velicina M bile prevelike valjda kako sam ispuhala na porodu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 9:59:13
Nina_Lana
Jutro zenice user posted image upadoh malo da vidim sta ima novo kod vas dok maleni pajki. Vidim opet ste nacele temu depilacije user posted image Ma dobro je sve i britvica i bilo sta prije poroda. Valja se sad obrijati user posted image zarasla ko sumarak user posted image . Nema vise stomaka, sve lijepo vidim ali se ne smijem ni pribliziti koncima user posted image
U bolnicu obavezno ponesite nekog soka, jos bolje termosica s kompotom i nesto za pojesti. Sestre vas tjeraju da jedete i pijete cim vas premjeste u sobu. Dok se istusirate donijet ce vam user posted image i ostaje s vama dok ne krenete kuci (kod prirodnog poroda). Sreca moj maleni je miran pa nisam imala poblema oko njega. Jednoj zenici malena nije uvlacila jezik u usta a ona jadna niti ustati iz kreveta. Jednokratne gacice su vam zakon za bolnicu, samo sto su meni one iz DM-a velicina M bile prevelike user posted image valjda kako sam ispuhala na porodu user posted image
Evo i D da ga upoznate user posted image
user posted image
mashallah bebare Dinamitna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 10:00:59
sunčicaaa
hvala,hvala po prvi puta ako Bog da ponosna mama,još samo malo.... a ne bih rekla da sam XXL ,13kg sam dobila do sada,puno povraćala na početku,kaže dr da sam super s kilažom al to naravno nije ni bitno,bitno je da naše bebice budu zdrave i žive i da porodi prođu što lakše ako Bog da!!!a i moj mm radi puno,baš ga se uželim što kažete,jedemo i legnemo i on opet ode raditi,a ja ga čopkam dok spava hehe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 10:11:12
dzenyA
Jutro zene , jedva se ja digo iz kreveta,noge su mi bas natecene ko somuncici,imam osjecaj da ce mi noga ostat ovolika,ja patike nosim ako ce te vjerovat,hB pa nema snijega Djana , ti si sigurno iz Lukavaca kako sam upratila ,na istom smo kantonu sigurno ti nema muza 3 mjeseca ,i moj se bio nadigo da ide tamo al se smirio,ima ovdje posao na neodredjeno ,ne sikiraj se mila Dinamitna mali je medo mali,kako je napredan masala, Anđelo i ja sam u fisu kupila tu tvrdu podlogu,ako mislimo na isto,mozda oko 50 Km,ono sto se stavi na komodicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 10:32:59
Lulu_08
Hurma moj muz radi vec 2 pune godine na dalekom bliskom istoku, aBd kada se bebica rodi se planira vratiti!
Dinamitna D je mashAllah veliki momcina!
dzenyA sve kako si navela, hehe, i moj je imao posao tj. svoj butik je drzao i onako OK je radio sa tim, obzirom da sam u to vrijeme ja dosta dobro zaradjivala, ali sam previse bila odsutna. Poslje se ta situacija okrenula, on vani, odsutan ali dobro zaradjuje, a ja ovdje radim stabilno vrijeme (u 3 idem kuci) ali je plata malo manja. Nejse, uvijek nesto dobijas a nesto gubis, nema druge. ABD samo da i ovo vrijeme prodje pa da opet budemo na okupu kao porodica!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 11:15:42
ajnur
IZVORNA PORUKA: gerberka
evo i mene..jesam se razočarala u ovaj glupi grad..obicnu komodicu za bebine stvari ne mozes naci! da ne govori o dvije prodavnice tepiha, u jednoj cijene urnebesne, a u drugoj kolektivni godisnji!!! s.....!
Imas u Interex-u na spretu radnju todor ima super stvarcica vidjela sam da imaju pravo slatke komodice pa prosetaj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 11:38:49
ajnur
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Jutro zenice upadoh malo da vidim sta ima novo kod vas dok maleni pajki. Vidim opet ste nacele temu depilacije Ma dobro je sve i britvica i bilo sta prije poroda. Valja se sad obrijati zarasla ko sumarak . Nema vise stomaka, sve lijepo vidim ali se ne smijem ni pribliziti koncima
U bolnicu obavezno ponesite nekog soka, jos bolje termosica s kompotom i nesto za pojesti. Sestre vas tjeraju da jedete i pijete cim vas premjeste u sobu. Dok se istusirate donijet ce vam i ostaje s vama dok ne krenete kuci (kod prirodnog poroda). Sreca moj maleni je miran pa nisam imala poblema oko njega. Jednoj zenici malena nije uvlacila jezik u usta a ona jadna niti ustati iz kreveta. Jednokratne gacice su vam zakon za bolnicu, samo sto su meni one iz DM-a velicina M bile prevelike valjda kako sam ispuhala na porodu
Evo i D da ga upoznate
MashAllah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 12:31:02
Miracle*3
Helloooooooooo
Pa gdje ste trudniceeeeeee
STa ima novog?? Je li imamo prinova, od kad me nije bilo... Samo da vam mahnem sa Vlasica, ne brigajte, ne skijam i ne sankam se, jest da me zelja vuce, ali sad samo posmatram i uzivam gledajuci djecu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 13:04:13
ajla_exx
Drage moje, evo i mene ja sam nova pa se malo teze snalazim na ovom forumu...Mala bebica je preslatka, a mene samo strah poroda, meni je prva bebica i bas sam isprepadana....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 13:18:14
Silver
drage mojee...
evo ugrabih malo vremena da se javim...moj macak spava trenutno pored mene....ne znam jeli do mene ali cini mi se kao najljepsa beba ikad...
Ja sam dobro...relativno...proslu nedelju su me ostavili na patologiji, pa mi u utorak indukovali porod, jer su malom opadali povremeno otkucaji na ctg-u! Porod je bio...otom-potom...prezivjela sam uglavnom... Epiziotomiju nisam osjetila...dali anesteziju...ma ljepota...eh sad je vec druga prica ali i to nije bitno.... Dojimo, malo bole bradavice ali naucila sam da ispravljam polozaj, jer on halapljivo uhvati samo bradavicu...kupamo ga ja i mm, oboje presvlacimo... MM ga najradije nebi da ni ja da drzim, a svakako nikome drugome neda Kaze mu ponekad: da ikako mozes ti bi ga i dojio
Uglavnom, hvala na cestitkama...Vucem za nos moju priju, da mi rodi snahu ubrzo!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 13:21:04
pauza
dobro jutro drage moje!!! tj. dobar dan, ali ja sam u 11.30h tek iz kreveta pa mi jos jutro:-)) sinoc zaglavili kod prijatelja i sad jedva dolazim sebi.... nisam normalna, cekam porod a u 3h ujutru kuci dolazim:-)) dush, tako si me obradovala sa lijepim vijestima!!!! ljubim ja srce moje hrabro drago ajla, dobro nam dosla!! ovdje ce ti biti super!! ja trebam ubrzo preci na drugu temu, ali ne znam bas kako cu ostaviti svoje drugarice:-)) ticher, gdje je ta cura kod koje se depiliras?? je li detaljna, jer je meni to bas vazno?? ova moja je fenomenalna i iste su joj cijene kao kod te tvoje, ali mi daleko, tj. na dobrinji pa mi samo to malo ne odgovara.... ali je toliko dobra da idem cak i sto mi treba pola sata do nje.... anđelo, koliko kosta taj vrtuljak?? ima takav u adaxu, ali brate skup... meni je svidio jedan takav u onom bimacu, 35KM kosta ali dostava ispod 100KM je 10KM, pa jedino da nesto vise narucim jer mi je glupo dati 10KM postarine na stvar koja kosta 35.... ljubim vas cure moje bebele:-***
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.1.2012 13:25:27
pauza
IZVORNA PORUKA: Silver
drage mojee...
evo ugrabih malo vremena da se javim...moj macak spava trenutno pored mene....ne znam jeli do mene ali cini mi se kao najljepsa beba ikad...
Ja sam dobro...relativno...proslu nedelju su me ostavili na patologiji, pa mi u utorak indukovali porod, jer su malom opadali povremeno otkucaji na ctg-u! Porod je bio...otom-potom...prezivjela sam uglavnom... Epiziotomiju nisam osjetila...dali anesteziju...ma ljepota...eh sad je vec druga prica ali i to nije bitno.... Dojimo, malo bole bradavice ali naucila sam da ispravljam polozaj, jer on halapljivo uhvati samo bradavicu...kupamo ga ja i mm, oboje presvlacimo... MM ga najradije nebi da ni ja da drzim, a svakako nikome drugome neda Kaze mu ponekad: da ikako mozes ti bi ga i dojio
Uglavnom, hvala na cestitkama...Vucem za nos moju priju, da mi rodi snahu ubrzo!
dusoooooo moja hrabra!!!! puno puno te ljubim i naravno pile malo najsladje na svijetu:-**** jos koji dan i eto njemu cure:-)))) spremila se, cekam je svaki tren:-)))