|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  415 416 [417] 418 419   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
13.1.2012 12:12:49   
anđelo
IZVORNA PORUKA: gerberka

zvinite na ovim gram greskama..tipa č umjesto ć..kad sebe citam bas sam nepismena totalno user posted image

mene opet u dnu stomaka boli user posted image

sandrich dođi ovamooooo user posted image

Gerbo moja,ko to još gleda.user posted image user posted image user posted image Ja da ti prijavim da više ne znam šta ću s ovim svojim djetetom.On je jučer u merkatou u restoranu pjevao svoju novokompovanu pjesmu o Gerberki.Donio mu konobar picu i pitao ,sine ko ti je ta Gerberka ,a on će ,ona ti je zauzeta,trudnica jedna mamina drugarica,i nastavi pjevati.Ko da si mu rod majke mi.Samo sam mu jednom pročitala tvoj post što si me savjetovala kako s njim ,jer dolazi beba.Od tad te zavolio.Haman ti znaš s djecomuser posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10401
13.1.2012 12:15:40   
smajli80
Malo sam se čudila svim tim odlukama tvog.gin,ali koliko mogu da zaključim čovjek djeluje preventivno i ništa ne prepušta slučaju.Zato i kažem on je najbolje upućen u problematiku i jedini kompatibilan da o tome odlučuje.
Možda je ovaj moj previše opušten(na zadnjem UZ 35/36N)kaže da jeuser posted image spreman za vanmaterični život-ali naravno da je svaka nedelja koju bebi provede u maternici plus za dječiji razvoj.

Evo ja sam dobro,motam user posted image veš,brzo se umaram,imam lažnjake na 2o min,prepone ne osjetimuser posted image .Sve slabije i slabije spavam pa sam kao prebijena user posted image .
Sutra krečanjeee pa tako da se baš osjećam user posted image user posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10402
13.1.2012 12:17:08   
pauza
anđelo, to je taj, pa neka ide u manekene a ne u ginekologe!!! on je tako meni u avgustu, isto mjenjao Lejlu, rekao musko, cak i obiljezio cunu od 4mm, a poslije svi rekli curica i ostala curica... ali eto to mu nisam zamjerila, pol mogu svi da pogrijese... ali ovo juce je bilo kriza!!! a on ima oko 38-40 godina maximalno.... mozda i mladje izgleda ali ga zubi odaju:-))))) a vala ja juce ko da me poplava izbacila, prljava kosa, nisam se depilirala, nisam se nadala da ce cackati, nije vala imao sta da begenise, ali cu ga zato preprati cim mi Lejla dodje!!!!:-))

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 10403
13.1.2012 12:17:13   
gerberka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image anđelo draga, da si mi bliže kupila mi njemu teta Gerba poklon po želji user posted image user posted image srce moje drago, nek mu je rekao, sta taj ima pitati za mene user posted image user posted image user posted image ja sam tvog malca bas zagotivila user posted image user posted image user posted image reci mu da ga gerba voli puno i da ga puno pozdravljam..hahaa..mogu mislit kao ti je slusat stalno pjesmu o meni user posted image

hej meni stigla sinoc poruka mozemo li se upoznati, cuo sam da si dobra i iskrena djevojka..dala mi azemina broj user posted image user posted image user posted image ( greska naravno ), a ja kazem muzu sto mi bolan ne das da odgovorim otjera mi momka user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10404
13.1.2012 12:19:13   
gerberka
IZVORNA PORUKA: smajli80

Malo sam se čudila svim tim odlukama tvog.gin,ali koliko mogu da

Evo ja sam dobro,motam user posted image veš,brzo se umaram,imam lažnjake na 2o min,prepone ne osjetimuser posted image .Sve slabije i slabije spavam pa sam kao prebijena user posted image .
Sutra krečanjeee pa tako da se baš osjećam user posted image user posted image

ej da li su onda kod mene lažnjaci ako me boli samo kad se krecem..imam osjecaj onog gorznog prtiska na mjehur..pa bol u leđima..tebi bas mila na 20 min? jel?

sretno s krecenjem, bas ti biti tip top čisto user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 10405
13.1.2012 12:22:31   
Mrgica
Evo i mene da se prijavim.Danas sam malo boljeg raspolozenja.Bila sam juce na vjezbicama u Skerlica, joj zene drage da vidite trudnica sve macke i po, a sve skoro 30 i neka sedmica, ja kontam vidi mene skoro ko one a meni tek 25 sedmica.Helem, vjezbice su super, ucili smo disanje, malo vjezbali, malo se valjali, svasta nesta dobrog naucili, preporucila bih svima da idu.Toliko od mene idem sad sta raditi ljubim vas sve...

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 10406
13.1.2012 12:23:48   
Lulu_08
Di ste bebeje?

Kako bebice slusaju ima li sta novo?

Kod mene sve po starom, i dalje kuburim sa stolicom evo opet pokusavam sa Portolakom, ako nista onda idemo na Parafinsko ulje, a to mi se nekako gadi? Je li neko pio?

Moj muzic sutra ide user posted image put putuje Latifaga...smrc smrc...ostadoh ga zeeeeeeeeeeljna...smrc smrc...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10407
13.1.2012 12:26:02   
pauza
hej mrgice, je li ti mrsko da napises o cemu je sestra baha juce pricala nakon disanja, vjezbi i relaksacije?? ja sam htjela doci, ali sam bila sva fuj pa mi nije ni palo na pamet.... kupanje, dojenje, previjanje bebe sam apsolvirala.... ali sve cekam da prica nesto novo??:-))

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 10408
13.1.2012 12:32:30   
anđelo
Evo prenjela sam mu tvoju poruku..smješka se ,user posted image drago mu.Rekao mi da ti kažem da on gleda crtani,a da ne voli kad mama gleda vjesti.I da ga mama ova malo galami (a laže majke mi,ružim ga samo da pokupi svoje bojice i igračke)i svašta još nešto nabraja,i da stavim ovo user posted image user posted image user posted image user posted image
I sory što te gnjavimo,ja morala poruku prosljedituser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10409
13.1.2012 12:37:01   
Mrgica
Pauzo pricala je o tome kako ne treba zuriti u porodiliste cim se prvi bol javi, vec cekati da bol dodje na 10min pa onda, jer prvorotke se otvaraju od 12 do 16h pa nema potrebe da u bolnici lezimo tolliko dok ne krene porod, osim ako pukne vodenjak prvo ili se pojavi vece krvarenje, onda je pricala kada se i kako treba disati za vrijem poroda, to vjerovatno vec znas.Poslije je pricala da bebu i sebe po izlasku iz bolnice treba kupati zutim Plivaseptom, a ne rozim jer je on dosta jak i bio je u upotrebi dok je MRSA bas harala.Poslije je na onoj lutki pokazivala kako treba masirati bebu, narocito kad place, kao bolje masaza vec da je uzmemo i nosamo jer se onda beba nauci na ruke,pa belaj.Sto se tice te masaze rekla je da krenemo od prsnog dijela a nogice pokrijemo pelenom,jer bebe ne vole kad su zkroz gole, tako 3 dana prsni dio,pa predjemo na trbuh 3 dana, pa nogice 3 dana ,rukice i na kraju glavicu,a kada prelazimo na dr dijelove tijela masirati i one dijelove koje smo predhodnih dana masirali. Beba dosta osjetljiva narocito kada je diramo po licu i treba da se navikne na nase ruke.Otprilike je to to,ako te jos sta zanima kazi...user posted image
I no sikiriki zbog tog dr sto ti rece, vidis da nema pojma...user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 10410
13.1.2012 12:46:33   
anđelo
Mrgice,a nama meni i Tičeki na Otoci u srjedu babica pričala da kupamo beu 7 dana roze plivaseptom,pa onda bebu jedan dan kupati običnim bebi šamponom a drugi dan opet roza plivaseptom,i tako nastaviti 15 dana.Doduše jedna ženica je spominjala žuti od kamilice plivasept,al šta je ova rekla babica ja veze nemam,ostala sam zbunjena.Eto Tičerko de ti reci jesam li ja babicu dobro čula il sam pogrješilauser posted image
Odoh sad da probam šta uradit po kući ,glava me zabolila od nespavanjauser posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 10411
13.1.2012 12:52:15   
smajli80
Pa otprilike na 20-tak min-nisam mjerila.Ali nisu pravi,pravi su jači i idu preko krsta a ovi me bole samo od kukova prema stomaku.
Ne znam šta je reći za te tvoje,evo ti link sa obješnjenjem razlika između pravih i lažnih:
http://pregnancy.about.com/od/laborbasics/a/Braxton-Hicks-Contractions.htm

U prvoj trudnoći nisam imala lažne pa se baš dobro i ne snalazim sa njimauser posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10412
13.1.2012 12:52:43   
gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo

Evo prenjela sam mu tvoju poruku..smješka se ,user posted image drago mu.Rekao mi da ti kažem da on gleda crtani,a da ne voli kad mama gleda vjesti.I da ga mama ova malo galami (a laže majke mi,ružim ga samo da pokupi svoje bojice i igračke)i svašta još nešto nabraja,i da stavim ovo user posted image user posted image user posted image user posted image
I sory što te gnjavimo,ja morala poruku prosljedituser posted image

koji gleda crtani, da gledam i ja user posted image user posted image user posted image
user posted image
ne gnjavis me Boga mi, to je moj jaran veliki, da ste mi blize sad bi ja njega zvala da idemo u kupovinu autica ili sta vec voli user posted image
i ne smijes ga bona galamiti, znas da ti je on glani u kuci i trebat ce ti da ti pomaze oko bebe user posted image user posted image

jest tebi draga anđelo dobro s njim user posted image

a moja ti se sestra neki dan rasplakla, nazvala mamu kaze dovest cu ti ih malo, da odmorim..da bi njoj ova starija rekla ( 5 godina )..mlađoj je godina..kaze joj ova starija " znas sta, nije rješenje da places nego da promijenis svoje ponašanje..nemoj navecer da gledas do kasno film, daj babi da nama daje sirupe ( imale joj virozuuser posted image ), a ne da sjednes tu i places-.jahahahahhaaa..eto ti nas pedagoga..ukazujemo djeci na ponasanje i onda se samo provalimo hahahah

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10413
13.1.2012 12:54:31   
Arina
ja ne znam kako vi...ali ja ne mogu izdrzati normalnu prehranu....ja od dorucka do rucka moram jesti jednom...i isto tako izmedju ostalih obroka...ko beba ...svaka 3 sata..user posted image user posted image user posted image user posted image ......jutros se fino najela i opet sad moraja dvije velike  hrenovke slistiti...i Nutele namazati....sve zaliti s casom mlijeka.....i sve kontam sta bi jos.....voce se ne ubraja  user posted image user posted image user posted image .......nekako vaga ne divlja pa kontam sve je ok.....

E koliko je vama obim stomaka......nema danas 39. nedjelja  a obim pupe 111 cmuser posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10414
13.1.2012 12:58:23   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Arina

E koliko je vama obim stomaka......nema danas 39. nedjelja  a obim pupe 111 cmuser posted image

meni su u bolnici mjerili, nisu mi rekli..ja sad uzela obicni metar i obavijes se oko pupka 114 cm user posted image user posted image user posted image il treba nekako drugacije mjeriti user posted image user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10415
13.1.2012 13:00:03   
Mrgica
Eh Andjelo nemam ti pojma ova rece zuti i to 15 dana s njim i sebe i bebu.Pita ova jedna zenica a rozi,kaze ona ne jer je dosta jak i on se kao koristio dok je mrsa bas harala,sad je kao ima manje ili nema nikako.Eh da jos rece rozi se koristi ako ti dr kaze da ne daj Boze sumnjaju na mrsu da kupas sebe i bebija sa rozim.Eh eto haj ga sad znaj ova kaze ono ova ono.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10416
13.1.2012 13:03:30   
Arina
IZVORNA PORUKA: gerberka

meni su u bolnici mjerili, nisu mi rekli..ja sad uzela obicni metar i obavijes se oko pupka 114 cm user posted image user posted image user posted image il treba nekako drugacije mjeriti user posted image user posted image

tako ,tako...i ja sa metrom onim krojackim.....ne mozes sa gradjevinskim user posted image user posted image ...on se ne savija fino.....
  I dobili smo 16 kg otprilike,.....jer mi je vaga neka sumnjiva....ali tu je negdje....
Meni nekako sve nabuhlo...nije nateklo...nego nekako ko da je zbucilo se.....tlak ok....valjda ovo pred kraj pa pritisak na sve ...a jesam i teska...Boze mili...ustati sa kauca.....teska muka...kadmi telefon zazvoni...najradije se ne bi ni javljala....ali znam da ce onda i mobitel...i krenuti cijela potraga....jucer razmisljam da ga objesim na vrat user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...telefon user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10417
13.1.2012 13:05:50   
Mrgica

ja ne znam kako vi...ali ja ne mogu izdrzati normalnu prehranu....ja od dorucka do rucka moram jesti jednom...i isto tako izmedju ostalih obroka...ko beba ...svaka 3 sata..user posted image user posted image user posted image user posted image ......jutros se fino najela i opet sad moraja dvije velike  hrenovke slistiti...i Nutele namazati....sve zaliti s casom mlijeka.....i sve kontam sta bi jos.....voce se ne ubraja  user posted image user posted image user posted image .......nekako vaga ne divlja pa kontam sve je ok.....

Sta te briga samo jedi, jos koji dan i gotovi.Ja sam ista ovakva sto se hrane tice, samo sto kod mene vaga divlja, pa makar pojela 1 jabuku,ona pokaze kg vise.user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10418
13.1.2012 13:07:56   
pauza
sve ti je to anđelo tako konfuzno, do prije dvije nedelje i nama u skerlicevoj govorili rozim i to mjesec dana i sebe i bebu svaki dan!!! pa ja ovdje digla frku na rr, a onda odem na vjezbe, kaze sestra baha, to smo govrili jer je mrsa harala, a sad smo dobili instrukcije 15 dana zutim plivaseptom, ako dr ne kaze drugacije, bas ovako kao sto rece mrgica..... zato mene one zbunjuju, ko da smo na dva kraja svijeta, a ne u istom gradu, svi razlicito govore....a plus na sve to dodje patronazna i kaze neku sasvim lijevu pricu..... ludilo!!!!
a mrgice, kad pocinjemo sa tim masiranjem bebe i za sta to sluzi?? mislim je li samo u odredjenim situacijama ili svaku bebu treba tako masirati?? vidis, tonikad slusala nisam:-)

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 10419
13.1.2012 13:09:48   
megi
pozdravcic

kako su trudnice
ja nekako jucer sva teska, bila sam umislila i da sam natekla pa se sve pipkala, pritiskala, ali kaze mi mm sta ti je zeno
valjda umoran, uh jedva cekam pet sati, slobodan vikend da se malo odmorim

vidim bilo price o svemu, kad su u pitanju pelene nama su jedino pampers odgovrala dok je bila manja, od svih ostalih se znala osuti
sad jos samo po noci koristimo, pa mogu i violeta i molfix ma bilo kakveuser posted image

a sto se tice hrane bitno je samo da je nesto u ustima i onako sam ko loptauser posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 10420
13.1.2012 13:22:20   
Mrgica

IZVORNA PORUKA: pauza

sve ti je to anđelo tako konfuzno, do prije dvije nedelje i nama u skerlicevoj govorili rozim i to mjesec dana i sebe i bebu svaki dan!!! pa ja ovdje digla frku na rr, a onda odem na vjezbe, kaze sestra baha, to smo govrili jer je mrsa harala, a sad smo dobili instrukcije 15 dana zutim plivaseptom, ako dr ne kaze drugacije, bas ovako kao sto rece mrgica..... zato mene one zbunjuju, ko da smo na dva kraja svijeta, a ne u istom gradu, svi razlicito govore....a plus na sve to dodje patronazna i kaze neku sasvim lijevu pricu..... ludilo!!!!
a mrgice, kad pocinjemo sa tim masiranjem bebe i za sta to sluzi?? mislim je li samo u odredjenim situacijama ili svaku bebu treba tako masirati?? vidis, tonikad slusala nisam:-)

Kaze ona odmah prvih dana, bebu stavis na cvrstu podlogu, u sobi treba da je ono temperatura kao kad hoces da kupas bebija, skines bebu skroz, prekrijes joj onaj dio koji ne masiras, npr masiras grudni kos, prekrijes nogice i obratno, masazu vrsis laganim kruznim pokretima sa bebi uljem, ruke treba da su tople a ugrijes ih tljajuci dlan o dlan,i nikada ne skidati obje ruke naglo sa bebe jer se prepane,vec lagano jednu pa drugu.Kze da je masaza dobra jer je to jedan od najboljih kontakata izmedju mame i bebe, naravno osim dojenja, sluzi da smiri bebu i godi joj,kaze kao i nama velikima masaza, i obicno bebe se smire nakon masaze i zaspu.Jos je govorila da bebu ne treba kupati ujutro, jer obicno nakon kupanja zaspu i naspavaju se po danu pa uvece nece pajati.I kaze ne masazu poslije kupanja jer se tada bebi obicno spava.Vec kad je nemirna ili kad mi to zelimo, odvojimo nekih 20tak min na dan da se na taj nacin druzimo sa svojom bebicom.Eto...user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 10421
13.1.2012 13:33:23   
dzenyA
i ja stalno jedem user posted image  user posted image  user posted image
ovdje vidim zakuhava se prica o plivaseptu roza/plavi i mrsa user posted image

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 10422
13.1.2012 14:22:30   
gerberka
ja ukljucila masinu, sredila kuhinju, skuhala sebi caj..dvolitarski, pa tokom dana.....jest mi vise muka od tecnosti user posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 10423
13.1.2012 14:33:41   
dzenyA
i ja evo ukljucila masinu,oprala prozor u dnevnoj polako,sad sebi kaficu skuhala, jedem 7days rolat,joj gerbo nemogu ni ja caja smislit 

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10424
13.1.2012 14:43:11   
gerberka
user posted image user posted image user posted image jest vala dojadio 

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 10425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  415 416 [417] 418 419   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  415 416 [417] 418 419   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *