Mrgica
|
IZVORNA PORUKA: pauza sve ti je to anđelo tako konfuzno, do prije dvije nedelje i nama u skerlicevoj govorili rozim i to mjesec dana i sebe i bebu svaki dan!!! pa ja ovdje digla frku na rr, a onda odem na vjezbe, kaze sestra baha, to smo govrili jer je mrsa harala, a sad smo dobili instrukcije 15 dana zutim plivaseptom, ako dr ne kaze drugacije, bas ovako kao sto rece mrgica..... zato mene one zbunjuju, ko da smo na dva kraja svijeta, a ne u istom gradu, svi razlicito govore....a plus na sve to dodje patronazna i kaze neku sasvim lijevu pricu..... ludilo!!!! a mrgice, kad pocinjemo sa tim masiranjem bebe i za sta to sluzi?? mislim je li samo u odredjenim situacijama ili svaku bebu treba tako masirati?? vidis, tonikad slusala nisam:-) Kaze ona odmah prvih dana, bebu stavis na cvrstu podlogu, u sobi treba da je ono temperatura kao kad hoces da kupas bebija, skines bebu skroz, prekrijes joj onaj dio koji ne masiras, npr masiras grudni kos, prekrijes nogice i obratno, masazu vrsis laganim kruznim pokretima sa bebi uljem, ruke treba da su tople a ugrijes ih tljajuci dlan o dlan,i nikada ne skidati obje ruke naglo sa bebe jer se prepane,vec lagano jednu pa drugu.Kze da je masaza dobra jer je to jedan od najboljih kontakata izmedju mame i bebe, naravno osim dojenja, sluzi da smiri bebu i godi joj,kaze kao i nama velikima masaza, i obicno bebe se smire nakon masaze i zaspu.Jos je govorila da bebu ne treba kupati ujutro, jer obicno nakon kupanja zaspu i naspavaju se po danu pa uvece nece pajati.I kaze ne masazu poslije kupanja jer se tada bebi obicno spava.Vec kad je nemirna ili kad mi to zelimo, odvojimo nekih 20tak min na dan da se na taj nacin druzimo sa svojom bebicom.Eto...
|