|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  417 418 [419] 420 421   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
13.1.2012 15:40:49   
ajnur

IZVORNA PORUKA: ajnur

IZVORNA PORUKA: Arina

IZVORNA PORUKA: ajnur

U Tomu u Lukavici imate pcelica maja bodice po 3 km a u amku na mojmilu su bili 4 km a sad su 6.Po meni to su najbolji bodiji i sve od pcelice maje i posteljine,dekice,pidzame,potkosulje...reko da vam javnem
user posted image
i ja sam kupivala pcelicine bodije.....i meni su extra....ne usucu se....ne rastegnu...ma tip-top....fino imaju dva drikera na lijevom i desnom ramenu..i fino se nista ne nateze vec lijepo kopca...ja kupila bijele....user posted image user posted image

Joj kad smo kod tih bodija...ja kupovala tako po jedan -dva ...pa kad neletim tako...i onda odjednom donijela snaha do svoje curice...pa poslala sestra iz Australije....i tako mi odjednom39 bodija....user posted image user posted image user posted image user posted image ...ali su svakavih velicina uglavnom do 5-6mjeseci su velicine....nafaka djecija.....dzaba je ...tako i gegica...ma pun ormar mogla bi trojke oblaciti  user posted image user posted image user posted image

MashAllah kad kazu sta ce mu tolika djeca madragi Allah dz.s daje nafaku. Moj sin je vec dobio ni manje i vise stan od nane user posted image A mi godinama skupljamo kontamo kako da rijesimo stambeno pitanje kad puf nismo se nadali hvala Allahu dz.s user posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 10451
13.1.2012 15:42:14   
soraya
i meni je oduvijek bila zelja roditi blizance cak imam i predospozicije za to jer u familiji ima dosta blizanaca, ali ovaj put nista....ti si se okitila, ako Bog da u srijedu dolazi jos jedna bebica, MasAllah! nego sta si kontala sta ces obuci ti kad budes izlazila iz porodilista? Meni je ostala jos dilema sta cu ja obuci,a ti si moja terminusa i mamica s iskustvom pa rekoh da te upitam :)))

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10452
13.1.2012 15:42:41   
dzenyA
hej arina hocel doci svi na red,ako ne dodju posalji nam za Tuzlu, user posted image
veki_aki imam ja te 3 benkice kupila hajd reko ako se ne snadjem s bodijem dok pupak ne otpadne te cu benkice

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10453
13.1.2012 16:01:16   
Hurma

IZVORNA PORUKA: AMELIC

Ja jedem sve normalno,ne cuvam se ni malo,al sam s malo kg i ostala trudna sa 53 kg, pa sam sva positna...neki misle da sam tek 5-tiuser posted image
Ma bitno je samo da bebac napreduje,za mene nije frka,dr. kaze da je to OKuser posted image

i ja sam ostala trudna sa 53, plus bila smrsala od mucnina i zgaravice, mislim imala 51 user posted image a sad imam 62/63... i bebac je malo deblji pa cemo da vidimo... sina sam rodila sa 3450 grama, taman... da hoce i sada tako.... iako mi ginekolog kaze posto sam mrsica i sitne kosti... da je i to od tri i po puno za mene, kao tezak porod... ali ja volim buce... da uhvati odmah za dudu (flasicu)... pa cemo da vidimo..user posted image user posted image

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 10454
13.1.2012 16:11:25   
veki_aki
e zavidim vam na tim kilicama...ja sam sa prvim ostala trudna sa 52-53kg, a sad 69-70user posted image
Al nema veze zato sad uzivam u hrani pa poslje poroda dijete i aerobik, stas kad se morauser posted image
A dobro je nisam ja jedina kontala te benkiceuser posted image ! Ja cu malo popustit, al mislim da cu opet pretjerivat u odnosu na nekeuser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 10455
13.1.2012 16:15:26   
Hurma
u cemu je lijepo iznijeti bebu? recimo proljeće... niti hladno niti toplo... a da nisu oni kompletici, nerviraju me...

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10456
13.1.2012 16:16:01   
megi
ej zene da vas pitma
kolegica ce roditi sad krajem januara abd
interesuje je koliko ste vi mislile grijati po noci kucu/stan
ona ima kucu i sad im je po noci 19 stepeni, koliko je optimum za malu bebu da ne bude ni prehladno a ni prevruce user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10457
13.1.2012 16:16:23   
Lulu_08
Hurma dobro pitanje, ja se pitam vec sada sta cu kada dodje aBd juli, hehe. Bebica se aBd treba roditi u julu, pa nemam pojma, jer je mojoj L. u tom periodu vec bilo 3 mjeseca skoro...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 10458
13.1.2012 16:17:06   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: megi

ej zene da vas pitma
ona ima kucu i sad im je po noci 19 stepeni, koliko je optimum za malu bebu da ne bude ni prehladno a ni prevruce user posted image

Koliko ja znam bebi je potrebno cca 21 stepen, ako se ne varam?

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 10459
13.1.2012 16:18:17   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: veki_aki

e zavidim vam na tim kilicama...ja sam sa prvim ostala trudna sa 52-53kg, a sad 69-70user posted image
Al nema veze zato sad uzivam u hrani pa poslje poroda dijete i aerobik, stas kad se morauser posted image
A dobro je nisam ja jedina kontala te benkiceuser posted image ! Ja cu malo popustit, al mislim da cu opet pretjerivat u odnosu na nekeuser posted image

Ja sa L. ostala trudna sa 65, a sada sa 70 bljak.

Ali eto aBd valjda druga beba i vise obaveza odrade svoje pa se kilice poslje drugog poroda rijese?

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10460
13.1.2012 16:23:35   
Hurma

IZVORNA PORUKA: Djana

Hurma dobro pitanje, ja se pitam vec sada sta cu kada dodje aBd juli, hehe. Bebica se aBd treba roditi u julu, pa nemam pojma, jer je mojoj L. u tom periodu vec bilo 3 mjeseca skoro...

nama je april termin... kontam laksa odjeca plus dekica... kupila sam bodica najmanjih brojeva i sad kontala neke kao "moderno elegantne" gegice... nesto mi to najbolje... da se neko ne uvrijedi, ali jezim se od onih kompleta u kutijama, zapakovanih kao bombonjera... i ja sam toga kupovala sinu, ali sad kad to vidim, bas je fuš i previse tursko (nemoderno, ne bas lijepo)...

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 10461
13.1.2012 16:32:37   
mamina princeza
Pozdrav i od mene :) ja bila konacno jutros na vjeznicama u skerlicevoj :)

mene isto interesuje u cemu cu ja iznijeti svog bebacha abd. meni je termin pocetak marta  - a vrlo moguce da ce izaci i u februaru po prognozama dokotra pa vidjecemo. u svakom slucaju pohladno je to kolliko pamtim.. imamo sve varijante samo da opereemo i preslozim muzu ako bude toplije ako bude hladnije. i stalo se pitam jel se bebice u onome sto zene nabrojase prije skuhaju. neko je pisao da sada evo recimo za iznosenje ide bodic , gegice tanke pa plisano ono ko dbeleo odjelce pa onda u onu dekicu sto se kopca ko vreca i sve to  u korpu. ja s djevojcicom se igrala s bebama user posted image i obuicemo tako njenu bebu uh jesmo se napatile. previse mi slojeva al valdja tako treba hihihi....
kontam to je tri sloja dugih rukava pa poludice mi do kuce hihihi ako je neki zivco:)

gerbo , pauzo  sta vi pripremate za ove sad dane.
ako ugrije lako mi je  izbacicu jedne gegice i super:)

djana ljeti je ljepota  - za izlazak samo bodic i neko ono najtanje odjelce eto onako radi reda  - mada je nas doktor nakon 5 dana upozorio da i to ne oblacimo pa smo komotno mogli izaci bodi carapice rukavice i tanku kapicu i ljepota. :) Kod tebe ce sad akoBog da biti vrijeme ako nama prosli put. To ti je najlakse no sikiriki :) jest da te strah na onoj vrucini za bebu da ima vise osipa al u sustini lakse je obuci.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 10462
13.1.2012 16:37:32   
mamina princeza

ej zene da vas pitma

mislim da je oko 21 stepen ok, postos ebebe nekad i skidaju nocu.  kod nas je u kuci inace to neka optimalna temperatura... nocu 20-20,5 a kad ddje beba planiram drzati oko 21 nocu a anju malo jace al ne puno ... kad je kupanje naravno zagrijati dodatno i to je to:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 10463
13.1.2012 16:43:01   
Hurma

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

ej zene da vas pitma

mislim da je oko 21 stepen ok, postos ebebe nekad i skidaju nocu.  kod nas je u kuci inace to neka optimalna temperatura... nocu 20-20,5 a kad ddje beba planiram drzati oko 21 nocu a anju malo jace al ne puno ... kad je kupanje naravno zagrijati dodatno i to je to:)

e jedino zbog cega me raduje porod u proljeće... prošli smo to grijanje nocu, pa presvlacenje u prohladnom stanu na brzaka... uh... ali eto... sta se moze... i to je par mjeseci... kad se oni malo udebljaju ne treba grijanje...

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 10464
13.1.2012 16:47:51   
Arina
hmmmm...i ja sam kontala sve sta cu za izlazak obuci...mislim ja......sa prvim CR sam ja bila jako lose...tj. sporo sam  se i tesko oporavljala bila nekakva slaba....i kad sam posla kuci samo sam jaknu nagrnula na ogrtac i iz bolnice u auto a iz auta u kucu i to je to....a drugi CR sam bila ko "mlada"...i fino se spremila kad sam izlazila...user posted image user posted image
E sad je prvo zima...jos kako najavljuju bice mozda i snjezina....nemam pojma....ali sam odlucila ovako...ako budem dovoljno dobro da se mogu spremiti....reci cu mm da mi donese taice i jedan dzemper onako duzi ko tunika.....a  ako ne budem u stanju srediti se ...samo cu obuci jaknu preko ogrtaa i to je to...sta me briga....ne vele mi pjesice nikud  ni koraka....user posted image

A za bebija......nista specijalno...jel je hladno...sve je meko i toplo....i kad ga obucem ono u gegice i ispod sve regularno ...kupila sam mu onaj plisani futrovani "skafanderic" u njega i u korpu.....stavicu jos dekicu za svaki slucaj ali  ne vjerujem da ce trebati....jer se korpa zakopca odozgo i krovic navuce...pa nece na prtinu...user posted image user posted image
E sad da je ljeto ili bar toplo vrijeme proljetno...pa da se sad sredimo u neke tolice i kosicu pa hajd...ali ovako ....bice vremena za gizdeuser posted image user posted image

< Poruku je uredio Arina -- 13.1.2012 16:48:48 >

Neposredna veza do poruke: 10465
13.1.2012 16:48:06   
mamina princeza
ma i ja se tjesim da je meni ipak kraj zime pa nece t o dugo trjati jedan mjesec i eto toplijeg vrmena akoBog da:) inace jako puno placam za grijanje jos kad budem drzala pojacano bas me strah racuna unaprijed sam uplatila da stoji u pretplati jer s ebojim da cu u onom stanju odapeti zbog toga:)

ztao je ljeti ipak lakse ja mislim :) al proljece je najbolje definitvno :)
april je prelijep :) al eto i mi smo abd blizu aprila dok se snadjem i takos e ne izalzi prvih dana nadam se da c eonda i otpoliti:) jest a vidjeces kad krajm marta zapada najveci snijeg .- takav sam ti ja peh al nema veze :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 10466
13.1.2012 16:50:35   
teacher75

IZVORNA PORUKA: anđelo

Mrgice,a nama meni i Tičeki na Otoci u srjedu babica pričala da kupamo beu 7 dana roze plivaseptom,pa onda bebu jedan dan kupati običnim bebi šamponom a drugi dan opet roza plivaseptom,i tako nastaviti 15 dana.Doduše jedna ženica je spominjala žuti od kamilice plivasept,al šta je ova rekla babica ja veze nemam,ostala sam zbunjena.Eto Tičerko de ti reci jesam li ja babicu dobro čula il sam pogrješilauser posted image
Odoh sad da probam šta uradit po kući ,glava me zabolila od nespavanjauser posted image

babica je rekla da su ima prije dok je mrsa harala savjetovali da se pere rozim plivaseptom ali sada jedino ako sumnjamo na mrsu, ako ne sumnjamo dovoljan je zuti. ja sam kontala kupiti zuti a ako nedajboze primijetim neke plikove onda kupit rozi

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10467
13.1.2012 16:53:18   
megi
hvala dame moje ma i ja sam milsila tako oko 20-21 stepen da ne bude bas prevruce bebici

hurma u istim smo brigama, proljece pa iskobinovacemo valjda nesto
adna se rodila u ljeto, al je tajk dan toliko hladno bilo, kisa, nije bilo vise od 15 stepeni tako da smo ej ususkali u neko odjelce

e ja odoh na vikend van sarajeva, malo uzivanja odmaranja
cujemo se u ponedjeljak
budite mi sve veseleuser posted image , mozda bude i koja user posted image
pozzzz

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10468
13.1.2012 16:54:06   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: Djana

IZVORNA PORUKA: veki_aki

Ja sa L. ostala trudna sa 65, a sada sa 70 bljak.

Ali eto aBd valjda druga beba i vise obaveza odrade svoje pa se kilice poslje drugog poroda rijese?

i ja sam ostala trudna sa 70, i don sad sam se udebljala 10 kg, i jos cu do kraja trudnoce, ako ne naguram i do 90 user posted image
aki uopste se ne zamaram s tim, bicu ko lopta, ali sve ce to otici, taman kad se beba rodi, to je april abd, onda cijelo ljeto za setnju s kolicima imam.
A i mene zanima u cem cete vi iznijeti svoje bebice iz porodilista, sta ste planirali?

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 10469
13.1.2012 16:55:47   
Hurma

IZVORNA PORUKA: teacher75

Mrgice,a nama meni i Tičeki na Otoci u srjedu babica pričala da kupamo beu 7 dana roze plivaseptom,pa onda bebu jedan dan kupati običnim bebi šamponom a drugi dan opet roza plivaseptom,i tako nastaviti 15 dana.Doduše jedna ženica je spominjala žuti od kamilice plivasept,al šta je ova rekla babica ja veze nemam,ostala sam zbunjena.Eto Tičerko de ti reci jesam li ja babicu dobro čula il sam pogrješilauser posted image
Odoh sad da probam šta uradit po kući ,glava me zabolila od nespavanjauser posted image

babica je rekla da su ima prije dok je mrsa harala savjetovali da se pere rozim plivaseptom ali sada jedino ako sumnjamo na mrsu, ako ne sumnjamo dovoljan je zuti. ja sam kontala kupiti zuti a ako nedajboze primijetim neke plikove onda kupit rozi

kakvo je stanej u vojnoj? mrsa i to

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10470
13.1.2012 16:57:31   
mamina princeza
i ja sam se udebljala ovih dana solidno ... u ponedeljak ce me doktor garant naruziti al sta me briga :) i onako mi je zadnji put kod njega pritpicu se .. hihih ... ukupno sams e udebljala sad oko 10-11 kg nije toliko strasno al kod mene to krene bas odjednom 4 kg pa stane pa opet krene pa onda bas brzo dobijem iakos e ne vidi na meni kako kazu al ja boga mi osjetim:)

ma brzo ce to abd otici  - prosli put sam izgubila do 6 mjeseci sve sad s dvoje ima da za tri mjeseca budem na 58 opet.:) sad imam oko 67 al sam ja niska pa je meni to puno user posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 10471
13.1.2012 16:59:25   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Hurma

inace se mrsa dosta smirila kako kazu - au vojnoj je bilo manje sto je logicno zbog manjeg prometa takod a je i tamo sad zatisje koliko sam ja informisana - mada opet se sigurno pojavi. ja ne znam ja cu kuoiti vjerovatno i jedan id rugi pa nek bude viska - ako vidim kakve bubuljice da ne panicim odmah da imam bebacha da pospem tim rozim odmah. ako ne vidim necu dalje od zutog .... zlu ne trebalo al ja volim da imam uz sbe - mad aopet bacanje para nepotrebno je mozda al eto ...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 10472
13.1.2012 17:06:17   
teacher75

ej zene da vas pitma

nama su na vjezbama rekli da je idealno izmedju 19 i 22, da ne valja kad je previse toplo

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 10473
13.1.2012 17:09:22   
teacher75

nemam pojma, ja cu na jezero, znam da je bilo mrse i u vojnoj i na jezeru a sad je navodno smanjila epidemija

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 10474
13.1.2012 17:10:54   
teacher75

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

inace se mrsa dosta smirila kako kazu - au vojnoj je bilo manje sto je logicno zbog manjeg prometa takod a je i tamo sad zatisje koliko sam ja informisana - mada opet se sigurno pojavi. ja ne znam ja cu kuoiti vjerovatno i jedan id rugi pa nek bude viska - ako vidim kakve bubuljice da ne panicim odmah da imam bebacha da pospem tim rozim odmah. ako ne vidim necu dalje od zutog .... zlu ne trebalo al ja volim da imam uz sbe - mad aopet bacanje para nepotrebno je mozda al eto ...

taj rozi je pravo skup, vise od 30km, kontam ako bude nedajboze lako mi je poslati mm u apoteku, zao mi dati tolike pare, ovaj zuti je 9km

Neposredna veza do poruke: 10475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  417 418 [419] 420 421   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  417 418 [419] 420 421   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *