Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo jedno mahanje i od mene..vidim vi o fakultetima heh...ne mogu sve da citam danas sam bas u frci bila..Obavila veliku kupovinu za rodjkas..sutra slijedi spremanje.... Palachinken bas mi je zao M...kasalj je bas dosadan..nadam se da ga ne budi dok spava..Ja sam pravila A onaj nekakav caj od Hanady al nisam sigurna moze tvoj bebi da ga pije jer je jos mali
Ja padobranac nama bio rodjendanko, sad pripadamo oficijalno drugoj temi, nego slavlje ce biti za vikend, lejla80 gdje cete tortu naruciti, joj ja jos nisam odlucila
Joj Canim bas nesto razmisljam o tebi..kontam ti se rijesila al haman nisi heheh...Ja sam narucila tortu u Zenici..u subotu stize a mogu ti reci da sam se dvoumila izmedju nekih sa FB ima par stranica..mogu ti poslati imena ako hoces na pp..
Velikoj curi i ovdje sretan rodjendan, da nam bude zdrava, sretna i da slusa mamicu..a ti mamice malo nam se cesce javljaj..pusa objema
Joj Canim bas nesto razmisljam o tebi..kontam ti se rijesila al haman nisi heheh...Ja sam narucila tortu u Zenici..u subotu stize a mogu ti reci da sam se dvoumila izmedju nekih sa FB ima par stranica..mogu ti poslati imena ako hoces na pp..
Velikoj curi i ovdje sretan rodjendan, da nam bude zdrava, sretna i da slusa mamicu..a ti mamice malo nam se cesce javljaj..pusa objema
Ma juce smo mi imali najobicniju tortu, za prvu pomoc jer nisam ocekivala nikoga pa su samo dosli moji i od mm roditelji, sve sam zovnula u nedelju jer je juce bio radni dan. Haj mi posalji informacije, a ti iz Zenice jeli rade dostavu ili moram ja ici po to ? Nesto mi se ne da do zenice ici radi torte
na ovom forumi svi bolje znaju od doktora, farmaceuta, stomatologa.... čak znaju i šta ko uči na fakultetu....svašta
ne tvrdim da je apotekarica koja je dala takav odgovor u pravu....ali ovako komentarisati mi je strašno svi se prave pametni...pa što pitate kad znate
odete kod pediajtra pa mu ne vjerujete, pa tražite drugo mišljenje...pa što uopšte ići pedijatru kad žene na forumu znaju sve
meni kada treba savjet o nečemu što ne znam pitam onoga ko se školovao za to i pitam ga jer mu vjerujem....normalno mi je pravni savjet tražiti od nekoga ko je studirao pravo i pri tome ne komentarišem šta je učio na fakultetu ako mi treba savjet o odgoju djece pitam prijateljicu koja je studirala pedagogiju itd
na kraju krajeva i ljekari imaju različita mišljenja, ja kada sam dobila temperaturu (u vrijeme mog 15-eto dnevnog dojenja sa prvom bebom) pedijatrica koja nam je kućni prijatelj mi je savjetovala da prestanem dojiti šta sam ja trebla...reći da žena nema pojma...da nije ništa naučila na fakultetu
Ja se sa tobom slažem od A do Ž. VEOMA je opasno zdravstvene savjete tražiti i odluke o terapijama donositi na osnovu forumskih postova, čak i tekstova na internetu koji mogu izgledati vrlo pismeno.
No vjerujem da ćeš se i ti složiti da je znanje o dojenju kao kompletnom procesu kod naših zdravstvenih radnika, ako se nisu na tu temu dodatno obrazovali i informisali već ostali na nivou fakultetskog gradiva, veoma oskudno i ne jasno. Današnji najveći autoriteti pedijatrije, neonatologije, čitave institucije posvećene istraživanju dojenja daju vrlo nedvosmislene i lako dostupne preporuke. Naravno da su namjenjene stručnjacima, ali ih oni slabo potraže. Naravno da postoje slučajevi kad je prestanak dojenja pod moranje, i kad je simptom takvih stanja visoka temperatura, no to mora dijagnosticirati ljekar. Meni je lično tužno da naši građani sa dosta razloga nemaju povjrenje u zdravstvene radnike i farmaceute
odete kod pediajtra pa mu ne vjerujete, pa tražite drugo mišljenje...pa što uopšte ići pedijatru kad žene na forumu znaju sve
meni kada treba savjet o nečemu što ne znam pitam onoga ko se školovao za to i pitam ga jer mu vjerujem....normalno mi je pravni savjet tražiti od nekoga ko je studirao pravo i pri tome ne komentarišem šta je učio na fakultetu ako mi treba savjet o odgoju djece pitam prijateljicu koja je studirala pedagogiju itd
na kraju krajeva i ljekari imaju različita mišljenja, ja kada sam dobila temperaturu (u vrijeme mog 15-eto dnevnog dojenja sa prvom bebom) pedijatrica koja nam je kućni prijatelj mi je savjetovala da prestanem dojiti šta sam ja trebla...reći da žena nema pojma...da nije ništa naučila na fakultetu
Ja se sa tobom slažem od A do Ž. VEOMA je opasno zdravstvene savjete tražiti i odluke o terapijama donositi na osnovu forumskih postova, čak i tekstova na internetu koji mogu izgledati vrlo pismeno.
No vjerujem da ćeš se i ti složiti da je znanje o dojenju kao kompletnom procesu kod naših zdravstvenih radnika, ako se nisu na tu temu dodatno obrazovali i informisali već ostali na nivou fakultetskog gradiva, veoma oskudno i ne jasno. Današnji najveći autoriteti pedijatrije, neonatologije, čitave institucije posvećene istraživanju dojenja daju vrlo nedvosmislene i lako dostupne preporuke. Naravno da su namjenjene stručnjacima, ali ih oni slabo potraže. Naravno da postoje slučajevi kad je prestanak dojenja pod moranje, i kad je simptom takvih stanja visoka temperatura, no to mora dijagnosticirati ljekar. Meni je lično tužno da naši građani sa dosta razloga nemaju povjrenje u zdravstvene radnike i farmaceute
Svaka vam je zlatna , ja vise vjerujem bilo kakvom doktoru i farmaceutu ma po kakvoj bolinji je zavrsio,ipak je zavrsio fakultet nego googlsveznalicama i forumima.Volim cuti licna iskustva ali poslusam onog ko je izucio ono o cemu prica.
heh...kako ko sta izuci...ja da sam sam slusala dr masica ne bih dojila 6 sedmica iza poroda uz clexan,jer je smatrao da ne trebam....ne mozese kod nas covjek osloniti na jedno misljenje pa dzaba!
heh i ja sam imala zelju neku lijepu tortu s fondanom...al svekar imao zelju da oni tortu donesu...i nisam se pokajala sto sam dozvolila...nije bio fondan vec kreme i nesto kao winnie the pooh...al je bila blaga i ukusna i apsolutno svi su komentarisali da je torta odlicna...sto mi je i bilo vazno a kad S krene da izvoljeva s likovima iz crtanog filma...onda cemo razmisliti
nemojte se smijati al ja se naspavala valjda organizam navikao na malo sna, N je bila mirnija sinoc tj spavala je 2h izmedju hranjenja, jedino u 3h je opet imala seansu od sat i pol, plac, bljucanje, trazi da jede pa stane itd itd
N je sinoc imala stolicu hB i to sve proslo van pelene tako da bar jedna briga manje narednih par dana, mada bih ja voljela da je ima cesce da izbaci zutilo al bice dobro aBd
juce gledam navakcini dosla djevojka sa bebom starom oko mjesec i po, na njoj stikle, puna sminka,parfem, nakit......sta sve ne i kontam Boze kad je ona ustala da to sve napravi kako je uspjela pored bebe izvuci onaj tus na ocima a onda vidim muzu podocnjaci do koljena pa skontah
Ima li koga da kahvenisemo sad ce ova moja zvrka na noge lagane a pod testom smo ne stavljanja u sjedalicu ljulju da vidimo hoce li manje zraka gutati pa nemam kud kad se probudi
Sensia vjeruj mi ja sam prvih mjeseci izlijetala iz kuće ko da me neko goni. Dok njega spremim i podojim, bjež napolje, da imamo više vremena za hodati do slijedećeg obroka. A šminka, frizura - šta pa to sad bi? E onda sam počela ''''sukat'''' siku napolju, pa smo se dosta opustili. Nekad on galami dok se ja spremam, ali šta ću mu ja - sit je, presvučen, ništa ga ne boli, pa ga ostavim nek drami koji minut.
A kad smo kod struke, nije svejedno kad se svi prave pripametni, a u mojoj struci su SVI pametniji od mene koja imam 5 godina kole u tom. Od majstora, hajd njih kao i razumijem, do svakog investitora i pogotovo, njihovih gospoja. Svi sve znaju, a meni je najlake jer mi kompjuter sam crta.
Mahdi je sinoć kaljao u snu, ali ja njemu skroz malo slina izvučem. Mu veli da ga vodimo doktoru, ja nisam muterija. Nastaviću dalje sa ovim to radim, pa ako se ne popravi, otići ćemo.
< Poruku je uredio palachinken -- 6.1.2012 9:27:55 >
Jutrooooo moje dame Nama noc-gluho bilo...curetak je cijeli dan juce preplakala,sinoc spavala uz plac na prsima mm i oko 3 se ukakila,malo vodenasto bilo i od tad se smirila. Kontam mozda je malo uhvatio onaj moj virus ali hB za sada je dobro,samo joj stomo krci komsije budi E Sensia ja se pronasla u opisu ove tvoje . Ja se ne usudjujem iz kuce izaci bez sminke,ovako E na siku ja pred ogledalo i malo se namackarim Mama mi pred Bajram kupila cizmice sa stabilnom gumenom petom tako da su mi najsigurnije niti se klizu,nit su neudobne a toooopllleeeeeeee .A parfemi su mi opsesija tako da moram malo strc-strc u torbi stoje pa ja to usput Palacinko nadam se da cete proci bez dr.,ovaj stomacni vlada strasno,mm isao po uputnicu za hirurgiju i kaze pun hodnih djece-povracanje i temp. Evo jedan da nam dusa mala sto prije ozdravi. Ima li neko iskustva s piskavica cajem ili tako nesto ..
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
jutro, bujrum na kafu. moj se momak budio jednom oko pet i tek maloprije, da ne ureknem, super sam naspavana hehe i ja sam se u neka doba pocela sminkati isto kao i palacinka, otkad moze jesti i vani...on drami jednio kad njega spremam, pa ja onda prvo sebe spremim pa njega...dijete mrzi kapu, skafander, jaknu, pape, ma sta god je toplo za obuci-on to mrzi i vristi na to....cim ga iznesem vani suti
Da se i mi pohvalimo, super smo spavali, R se samo jednom budio da siki. Inace spava tako odavno (kuc, kuc). Maloprije je zaspao i spavace svoju poslije podnevnu turu negdje tamo do 3 ili 4
Animagical sinoc sam sanjala da si sa A dosla kod mene . Sanjala sam te iako se nikada nismo vidjela, forum je cudo.
Sensia kako je U podnijela vakcinu, je li dobila temp.? R nije imao temp., ja mu stavljala obloge, ali mu je dan kasnije mjesto uboda na ruci postalo tvrdo, ali je i to ubrzo proslo.
Veliki cmokic za sve dlugalice i dlugove