Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 1:17:29
ellam
evo mene ne spavam ja sve dosad sam citala i smijala se :))))) forum nam je
neko me pitao za znacenje imena Ali. znaci pohvaljen, izvrstan, odlican. historija imena se veze za 4.halifu, Ali je bio odgojen od Poslanika, i Poslanik mu je dao svoju kcerku za zenu, a pored toga jedan od najhrabrijih boraca na svijetu eto nadam se da ce abd i moj Ali dostojno da nosi to znacenje :))))
eh a tema oko keksa...imam pitanje...znate li SIGURNO da li se u 9 mj smije keksat? ili moram pitat dr??? ne pita mi se... nismo zadnjih 2 mj jer je bebi nisko, al sad smo vec jos 20 dana to go, pa ... mozda i smijemo
poljubac spavalicama, jos veci nespavalicama
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 1:31:31
Mrgica
Ellam znaci i ti si nocna ptica. Ma evo i ja citala, sta napisase za jedan dan ove nase trudnice uuuh, o imenima, sexu,serijama sve sa 5 na 10 skacu sa teme na temu. Sto se tice imena za musko sam imala 2 opcije Ajnur i Davud, a za zensko niti jednu,kad mi je dr rekao da je curica nagovarala muza da on neko lijepo odabere al on kaze necu se mjesati jer smo se dogovorili da 1 djetetu dajem ime ja , a 2 aBd on.Eh sad meni se svidja ime AJNA a njemu ne bas, sinoc bas pricamo o tome i eto slozili smo se da se i njemu i meni svidja Dzejna, mada on kaze daj ti ime koje zelis,ali ja bi i da se njemu dopada. A sex, pa imamo ga ali sad koliko cesto,ne znam,mm ima nekih problema pa to sve utice i na sex, a i kaze boji se da ne bi sta bilo jer nam je dr rekao sto manje to bolje,iako je hB sve ok,al hajde bitno je da ga ima.A poze uh sa boka sto neko rece dodijalo, pa ja malo zavrsim na gornjem spratu. Pusa za sve spaalice i ove nocne pticice.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 1:40:30
ellam
mrgice imas jos vremena da se odlucis za ime, al sva ta su lijepa...
meni je vise dodijalo spavat na boku, a dok se okrenem razbudim se, ledja mi s eukoce, a samo skace, igra nesto. ja ne znam sta ce bit kad izidje. haman ce odmah znat hodat kakav je sad u pupi
ja zamisljam kako cu lijepo spavat i na ledjima i na stomaku abd uskoro, i kako cu nosit svoje farmerice, bas sam pozelial, sad mi malo sta moze od odjece, a bezze mi kupovat jos imam 15-tak dana
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 8:37:38
Arina
Jutrooooo
Spavalice gdje ste,blago vam se,koje mogu spavati...ja svako jutro kontam kako mi je protekla noc bila najbora,ali se svako sljedece iznenadim jer bude jos gore ....vise sam sama sebi dosadila
Mi danas punih 37. sedmica ulazimo u 38. .....mashallah....ne mogu da vjerujem da se primaklo toliko....sve mi ko da se desava nekom drugom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 8:42:50
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: treće
ej Šerif Konjević - Ćif Horsovich
E stvarno se ismijah.
Ma ko se bona nece vidjeti, mi cemo tebi sve na babine doci kad se porodis
Kako ste danas? Ja sam se bas naspavala, zato me sad kosti od spavanja bole
I meni se odjednom pojavilo bijelo pranje. Sta da radim? Dr mi je na godisnjem, ali je rekla da je nazovem ako bude nesto, ne uznemirava mi se sad zbog ovoga. Imate li kakav alternativni recept???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 8:43:04
Arina
IZVORNA PORUKA: Silver
Neko je pominjao ime Danin - inace meni prelijepo! Ali ovo sam nasla na netu, odgovor Rijaseta na pitan je o znacenju imena : Više puta smo isticali da se u ovoj rubrici ne želimo baviti imenima i njihovim značenjima, pa to ističemo i ovaj put. Ali, kada ste već postavili pitanje s tim u vezi, ipak ćemo Vam odgovoriti na Vaše pitanje. Nije čudo da spomenuto ime niste našli u djelima o muslimanskim imenima, budući da atribut daniin (dad i dugo i) znači škrt, što se smatra pokuđenim svojstvom. Ako bi se izgovaralo sa dalom (obično d i dugim a: daanin), što je particip aktivni od glagola denaa, ova riječ bi značila: biti blizu, blizak
A prijoo, i ti si mi macka prava, cuj samo 6 kg ALi zato mala maca napreduje masallah! NE vjerujem da ce morati na carski, meni je dr. prije dvije sedmice rekla da se pred porod usporava dobivanje na kilazi kod bebe! Mislim da ce i kod tebe aBd tako!
Ne mogu a da ti se ne zahvalim draga ...na ovom postu....nasla sam ga izvorno...i tako mi je srce na mjestu....ovo smo bas imali ime zelju...ali sam imala puno nekih predrasuda...iz ovoga mi je sve jasno..jer mi nismo ni mislili to ime izgovarati sa dugim "i "....jer mi zvuci zenski... a sa duzim "a "je bas to to kako bi mi...a ima i fino znacenje....uglavnom ...sve je sad ok.....skoro sam se pokolebala da trazimo drugo ime ...ali eto zahvaljujuci nasoj "teta Silver" ....imacemo lijepo ime sa lijepim znacenjem......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 8:47:42
Arina
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
IZVORNA PORUKA: treće
ej erif Konjević - Ćif Horsovich
E stvarno se ismijah.
Ma ko se bona nece vidjeti, mi cemo tebi sve na babine doci kad se porodis
Kako ste danas? Ja sam se bas naspavala, zato me sad kosti od spavanja bole
I meni se odjednom pojavilo bijelo pranje. Sta da radim? Dr mi je na godisnjem, ali je rekla da je nazovem ako bude nesto, ne uznemirava mi se sad zbog ovoga. Imate li kakav alt_ernativni recept???
mozes probati onaj gel Multi gin...meni rekla gerba..ja kupila jos na pocetku trudnoce ...super za svasta ...a mozes i nazvati...piatati dok......moj meni za takav iscjedak dao prosli put Plimicol vaginalete ..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 8:53:49
dzenyA
Dobro jutro drage moje ja iz DZ sad dosla,nalazi ce biti oko 2 ,ja sam zene moje slomljena nesto,ma nikako nespavam,taman se namjestim u wc mi se ide,obavezno mi trni nesto,i ja sam sebi dojadila Arina cestitamo na 38 ,i ja isto tako nemogu da vjerujem da se to meni desava Ellam i ja sam sve to pozelila,spavat fino,obuc farmerke....a sto se tice keksa meni dr.rekla jos prije 2 mj.da je beba nisko i da se ne keksam,i kad sam bila u 35 nedjelji kaze ona meni ako si imala odnose prekini ih,4 sedmice prije termina...a i ja se nebi nesto sad smjela upustat ,imam osjecaj da sam nevina Miacle ime Dzejna je prekrasno,ja sam se trebala tako zvati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 9:24:32
Silver
Evo od mene kafica jedna jutros!
Ja vam se moram "pozaliti" spavala sam nocas bolje nego i jednu noc u trecem trimestru...pa mi je to sumnjivo Po UZV-u nam je danas termin a po zadnjoj menstruaciji u subotu! Pa eto vidjecemo sta ce biti!
Arina...drago mi je ako sam pomogla oko imena Danin je meni tako lijepo ime, ovo slovo N ga cini tako mekim i finim u izgovoru, to je jos jedan od razloga sto mi se i Emin svidja, zvuce blago! A opet Davud...ahhh...svidja mi se iz kontra razloga, zvuci mi jako, muski i uz nase prezime dobro! De sad ti pomozi meni!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 9:42:09
Silver
IZVORNA PORUKA: pauza
Prijo,Davud i nijedno drugo!!!!
Ama i meni se pravo svidja, ali jednostavno ne mozemo da se odlucimo definitivno...zato odluku svakako odlazemo, kad se aBd rodi i mi se vidimo sve troje, valjda cemo tad znati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 9:53:54
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Hurma
eh kako nas je bebica znala pocastiti dobrim cajem ujutru, a sad ona nema vremena ni za svoj caj.... ali neka... bebica je najbitnija...
sta je tema danasnjeg dana :) ?
duse moje ja uletila da vam mahnem a vidim ti me spominjes , hajte na onu temu bebe, tamo se ostavi desetak postova dnevno, svi oko beba zadeverani, ovdje se ne moze stici procitati jos kad pomislim da sam nekad ja bila najaktivnija na ovoj temi
silver naspavaj se jos vidim primaklo se, hairli ti bilo navijam za Davud ime
eh ima sad onaj hadis kad Poslanik saws kaze -nadijevajte moje ime al nemojte nadimak.,...provjerite to, a Emin je nadimak Poslanika saws pa ne bih da nekom pokvarim koncept al eto provjerite sigurno ima na rijasetu neka fetva ili sl
pusa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 10:08:01
Silver
IZVORNA PORUKA: Bebica11
eh kako nas je bebica znala pocastiti dobrim cajem ujutru, a sad ona nema vremena ni za svoj caj.... ali neka... bebica je najbitnija...
duse moje ja uletila da vam mahnem a vidim ti me spominjes , hajte na onu temu bebe, tamo se ostavi desetak postova dnevno, svi oko beba zadeverani, ovdje se ne moze stici procitati jos kad pomislim da sam nekad ja bila najaktivnija na ovoj temi
eh ima sad onaj hadis kad Poslanik saws kaze -nadijevajte moje ime al nemojte nadimak.,...provjerite to, a Emin je nadimak Poslanika saws pa ne bih da nekom pokvarim koncept al eto provjerite sigurno ima na rijasetu neka fetva ili sl
pusa
Hvala bebice nasla sam hadis koji se odnosi na ovo sa nadimkom, prenosi Buhari! A nisam znala da nije lijepo davati imena po surama iz Kur'ana, ono npr. Jasin, Tin, Enisa...
A Davud je starohebrejsko ime i znaci Voljen! Tamam bi mu i odgovaralo, bice voljen aBd!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 10:19:06
Arina
IZVORNA PORUKA: Silver
IZVORNA PORUKA: Bebica11
pusa
Hvala bebice nasla sam hadis koji se odnosi na ovo sa nadimkom, prenosi Buhari! A nisam znala da nije lijepo davati imena po surama iz Kur'ana, ono npr. Jasin, Tin, Enisa...
A Davud je starohebrejsko ime i znaci Voljen! Tamam bi mu i odgovaralo, bice voljen aBd!
Silver draga i meni se svidja Davud...isto je jako ime a tek znacenje...super ...naj bitnije je ustvari da vam se oboma tako jako svidja...to je rijetko....obicno neko popusti....ili se nekom svidja manje ...al eto nesto se mora dati....Iako je meni i Emin jako lijepo...ima i on fino znacenje....ja bi to mozda stavila na svoj popis ali u blizoj rodbini imamo Emina....ja sam isto sinu dala ime kad sam ga rodila jer jednostavno nekako kad ga vidis tacno znas kako ces ga zvati.... ....a i ime dobia tek uz licnost....sve je to sasvim druga prica kad svoje djete zazoves tim izabranim imenom...ovako je to samo ipak ime...onako je to tvoje djete koje se zove tako....razlika je drasticna .....na bolje naravno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 10:21:17
Hurma
dajte sta drugo za pricu išibat ću vas majke mi... evo nam sunca ba... a i nije hladno... e da je para pa ici u sopinge... šetati malo... kad ce ova plataaaaaaaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 10:21:50
jakosretna
dzeste mi moje drage ,kako ste nemam vremena pa sad sam malo uletjela a vi kako ste brze nemogu stici ni da procitam vas sve imali kakvi novina.pusa za sve vas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 10:24:59
Silver
Eh Arina upravo to i ja mislim tj. ocekujem, kad se aBd rodi, da ce mi se " samo kazati" kako da ga zovem! Jer kao sto kazes sad za sad je to samo ime, jeste lijepo i sve to, ali i beba je za mene jos uvijek naucna fantastika pa kad njega ugledam aBd bice mi ja mislim lakse i ime dati!
Ali vec muku mucim sa igrackama hahahahahah to je nevjerovatno, mali stan a vec su poslali iz dijaspore i ovi ovdje kupili neke zvecke, tjesilice, plisane igracke, pa cak i one glodalice...a ja to nemam sve gdje ostaviti...mogu misliti kad bude rastao tek...huh...