|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  359 360 [361] 362 363   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
5.1.2012 11:57:12   
Arina
jao brate jes mi ova kiselina dodijala....ubi me malo-malo....vise mi ispametiuser posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 9001
5.1.2012 11:59:36   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Silver

m.princezo evo ja sam citala na ovom link-u
http://islamika.net/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=6&id=641&Itemid=67

hurma seka narucila kod neke cure preko fb... a ima i ovdje na RR zena koje to rade po narudzbi!

pa evo i ovdje se spominje Ebu Kasim...provjeram evo na vise mejsta i svi kazu da se odnosi samo na ovaj nadimak Ebu Kasim ... jel to i na samo Kasim nisma ni to sigurna. Ima masa muskih imena koje sam primjetila da nije lijepo davati sama bez Adul ispred... izmedju ostalog kerim, malik i mnoga druga. ja imam knjigu Ukrasi novorođenčeta a mnogo toga se moze naci na interentu al eto kad ti nesto konkretno treba ne moze nikako. Al eto  malo se dodatno smirih jer dobih u zadnja dva sata jos dvije potvrde mog misljenja da se ne odnosi na nadimak Emin :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 9002
5.1.2012 11:59:41   
Arina
sta ste vi xxl-ice pokupovale u apoteci....ja kontala ici ali reko da malo ponovim sta treba i da nesto ne zaboravim....silver ...cini mi se da si ti kupila...sta sve????user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9003
5.1.2012 12:20:02   
treće
Kasim i Emin sigurno ispravni
mislim da je zbog ebu

< Poruku je uredio treće -- 5.1.2012 12:29:41 >

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 9004
5.1.2012 12:29:42   
dzenyA
Ja nemam problema sa kiselinom stvarno,et fala bogu bar to nemam user posted image
beli user posted image nece imat ni jedne dlake na glavi user posted image
Arina nisam ni ja to nista kupovala,hajd reko muza cu poslat da kupi sta oni napisu na otpusnoj,neznam ni sta se kupuje

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 9005
5.1.2012 12:33:10   
treće
treba kupiti ono što se svakako koristi
baneocin,sterilne gazice male, D3 kapi,mrežu za pupak
mislim da sve ostalo ima u tržnim centrima i jeftinije

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 9006
5.1.2012 12:35:27   
pauza
Arina, ja sam kupila bivacin u prahu, 3% hidrogen, epsumisan kapi, sterilne gaze, D3 kapi vodene, Hipp caj od komoraca za dojenje, neko sredstvo za dezinfekciju ruku, rivanol.... trebam jos kupiti Plivasept (koji tebi ne treba) i 70% alkohol - on zatreba za svasta... eto, valjda je to sve... ako hoces mozes onaj hipermangan za dezinfekciju, ja nisam jer cu Plivasept.... imam na spisku jos i 20% boras glicerin, ali to samo ako beba bude imala onu krupicu u ustima.... to sad nisam kupovala...

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 9007
5.1.2012 12:39:23   
lejlaze
IZVORNA PORUKA: Arina

jao brate jes mi ova kiselina dodijala....ubi me malo-malo....vise mi ispametiuser posted image

joj i mene, ja sinoc nisam oka sklopila user posted image zato i nemam apetita... sve sto pojedem mi "na nos izadje"

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9008
5.1.2012 12:39:33   
treće
izvini a za šta koristiš hidrogen?

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 9009
5.1.2012 12:39:49   
dzenyA
Pauzo ovo je odlicno sad cu sebi napisat ovo na papir.a ove epsumisan kapin za sta to ide

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 9010
5.1.2012 12:40:11   
gerberka
cao..ne zaboravite turban trakicu..tako se zove..kao mrezica i sluzi da drzi zavoj oko pupka..kad se on fino ocisti, napraši i umota..trakica se stavlja onda na to i drzi fino 

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 9011
5.1.2012 12:43:38   
treće
espumisan za grčeve

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9012
5.1.2012 12:48:01   
gerberka
IZVORNA PORUKA: pauza
boras glicerin, ali to samo ako beba bude imala onu krupicu u ustima.... to sad nisam kupovala...

danas su na m na vjezbama rekli da nikakvog ucinka nema ovaj glicerin..patrnazna je objasnila da dođe u nekim malenim pakovanjima, da samo zavuce mame a nista ne pomaze oko krupice

zapisala sam, sad ne mogu dobro da preocitam..mislim da se ztove daktarin gel a ako mame ne zele koristiti hemiju onda se cisti sodom sve dok ne prokrvari i ocisti se sto je meni strasno
upozorila je patronazna da nekad naslage od mlijeka mogu dati pogresan utisak pa da mame pomisle na krupicu..prvo treba dati bebi kašikicu prokuhane vode pa ako se ne sapere onda je to krupica user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 9013
5.1.2012 12:52:01   
anđelo
Pauzo,ja prepisala ovaj spisak.Sutra ulazimo u 7-mjesec,pa se valja pomalo pripremat.Hidrogen je isto za pupak,ja mislim da sm ga koristila za pupak.Jao majko mila pola ovih stvari nije bilo kad sam sina svog podizala.Evo čitam Gerba napisala i turban trakica treba,pa odmah pribilježila.user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 9014
5.1.2012 12:52:07   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: gerberka

cao..ne zaboravite turban trakicu..tako se zove..kao mrezica i sluzi da drzi zavoj oko pupka..kad se on fino ocisti, napraši i umota..trakica se stavlja onda na to i drzi fino 

ja s eovog ne sjecam :) imas li kakvu slik ili kakod a trazim u apoteci kad dodje vrijeme :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9015
5.1.2012 12:54:14   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: treće

Kasim i Emin sigurno ispravni
mislim da je zbog ebu

i ja mislim da je i kod kasima rjec kad se zajdno stavi ebu kasim - da to ne valaj davati ... nekad sus e takva imena davala. al eto tos ad nsiam istrazivala pa nisam ni pitala. treca svakako hvala za jos jednu potvrdu :)))

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 9016
5.1.2012 12:55:49   
mamina princeza
jel mreza za pupak ono sto ide oko citavog struka bebe - jel to ta mrezica. ja sad stvarno ko da imam amneziju zapitkujem hihih al se stvarno ne sjeca da  sam to koristila al kako rekoh zbog bebinog boravka ubolnici i ranog otpadanja pupka nismo nesto previse s njim deverali kuci :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 9017
5.1.2012 12:57:00   
treće
mreža za preko zavoja, elastična
to je ta

Neposredna veza do poruke: 9018
5.1.2012 12:57:16   
Arina
ja bas s tim nemam nekog iskustva meni djeca nisu to imala...tako da ne mora znaciti...ako se desi onda cu kupovati...to za krupicu....
A ostalo...Pauzo..bas detaljan spisak...ni taj caj za dojenje....ja nisam nista pila mljeka ko u prici .. a kad je krenulo nestajati nista ga na svijetu nije moglo zaustaviti...pa ni taj caj....al eto ko hoce nek pije...ja mislim da je najvaznija ishrana trudnice i da nema stresa...za dobro dojenje i kvalitetno mlijeko...ostalo je eto tako...
Ja sam u interexu na bebi stvarima nasla tu mrezicu za pupak...dodju dva komada nesto oko 1km.......ja cu kupiti te sterilne gazice...i bivacin ili kako se god sad zove....a za ciscenje cu vidjeti sta kazu...to cu kad podjem iz bolnice....navratiti....betadine ne bi isto je rivanol dobar.....betadine nek kane negdje oj jako oboji stvari....rivanolje super za to ja s njim sve dez. ranice djeci i svima....user posted image user posted image ....aza grceve ...isto s tim se nisam bocila hvala Allahu.....pa necu ni za to .....ako zatreba vidjecu tad .....
Uh skusi ja ovaj spisak...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....nema veze ....

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9019
5.1.2012 12:57:30   
anđelo
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

jel mreza za pupak ono sto ide oko citavog struka bebe - jel to ta mrezica. ja sad stvarno ko da imam amneziju zapitkujem hihih al se stvarno ne sjeca da  sam to koristila al kako rekoh zbog bebinog boravka ubolnici i ranog otpadanja pupka nismo nesto previse s njim deverali kuci :)

potpisujemuser posted image user posted image user posted image ,a za šta je rivanoluser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

Neposredna veza do poruke: 9020
5.1.2012 13:00:09   
gerberka
ma ja vise zobg krupice jer sam primila dosta antibiotika pa mi je za ocekivati candidu...

samo trazi u apoteci turban trakicu..tako se zove...

evo spisak za dopunu

ZA BEBU

TOALETA:

KREMA BADEMOVA ILI PAVLOVICEVA ZA GUZU (ja korisitim orginal Pavlovicevu kremu, ima je kupiti u apoteci  Tomu na Dobrinji I u DM na A.Polju…pokazala se kao najbolja I najekonomicnija…ako nema nje onda bademova krema od Galasa – Sarajevo apoteke)
DJECIJI SAPUN
CAJ OD KAMILICE U KESICI (prvih  dana beba ce se kupati samo sa kamilicom razblazenom sa vodom u omjeru kamilica : voda = 1:2… BEBA SE KUPA TEK KAD ODPADNE PUPAK kamilica iz apoteke…
CETVRTASTA PAMUCNA KRPICA ZA KUPANJE BEBE ( sluzi umjesto spuzve, moze se napraviti od bilo koje njezne pamucne krpice ili pelene, a u Turbo limacu su bili kompeti, peskir, krpica I siperak…bilo bi prakticno uzeti prije nego beba dodje…)
DJECIJI SAMPON (ja koristim Nivea sensitive – mozda dobijete na poklon Nivea ruksak…sve dodje u njemu – 45 km)
KADICA ZA KUPANJE
TERMOMETAR ZA VODU ZA KUPANJE – voda treba da bude 37 stepeni
VELIKI PESKIRI vrlo su prakticni peskiri sa kapuljacom
STAPICI ZA USI – siroki stapici
PUMPICA ZA NOS – u apoteci… tek od 2 mjeseca APOTEKA:

GENICIANA VIOLET 1% - u apoteci, nanosi se na stapic za usi I blago se namaze na kozu u predjelu bubuljica, ako ih beba ima, obicno su u predjelu guze I genitalija…
KALIJEV HIPERMANGAN kristalici praha, kod osipa, infekcije u podrucju guze I genitalija, obavezno prati djete u kupci od hipermangana. U soljicu od crne kafe razblazi se vrlo malo praha ( na vrh cackalice) da se dobije boja rijetkog soka od maline, saspe se u kadicu I beba se okupa ili se operu samo guza I genitalije… Osip I crvenilo guze ima skoro svaka beba, jer cesto u bolnici samo previjaju, a niti peru niti, mazu kremom… Obavezno guzu I genitalije mazati debljim slojem kreme, jer ona stiti od mokrace. Zato je najbolja Original Pavloviceva jer stvara na kozi zastitnu barijeru koja sprijecava ojede…
KAPI ZA NOS – SUNCE MOJE MALO
OBICNA VATA
D3 KAPI VODENA OTOPINA, beba uzima po tri kapi 1 dnevno od 1 sedmice zivota (prevencija rahitisa), u otpusnom pismu iz bolnice ce se pisati da I majka uzima istu dozu, ja sam po preporuci pedijatra nastavila piti PRENATAL, jer ima istu kolicinu D3 vitamina I ostale vitamine koji su potrebni bebi I zeljezo koje je vrlo vazno…Bebi se daju na malu kafenu kasiku I iako su vrlo gorke bebe se ne bune. Majka pije ukoliko doji…
ZA PUPAK : 3% HIDROGEN I BIVACIN PRAH Bivacin prestati koristiti iza sedmog dana – moze izavati krvarenje…STERILNE GAZE za pupak

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9021
5.1.2012 13:00:31   
treće
rivanol ne treba na svoju ruku, ma patronažna svakako spisak da ići će muž opština cips apoteka svakakouser posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 9022
5.1.2012 13:00:41   
pauza
3% hidrogen se koristi za ciscenje pupka, pa se preko zaprasi bivacinom.... nama na vjezbama rekli da se pupak nista ne umotava, niti se stavlja gaza, samo se zaprasi i pelena koju ne treba previse stegnuti da ne zulja bebu, pa sad ko zna.... vidis da sve ove sestre razlicito pricaju, pobudalicu od njih...
a sto se krupice tice, nama rekli da usta uvijek provjeravamo prije podoja da ne dodje do te zabune je li mlijeko ili krupica... a ko doji nista ne davati 6 mjeseci pa ni vodu, kao zbog probave beine, dovoljno je samo majcino mlijeko.... ali eto nije los fol, ko bude davao vodu neka daje taman da sapere mlijeko iz usta....
nama za taj glicerin rekli namoci se gaza u to i omota oko malog prsta, i onda prstom "zagrebes" po jeziku bebe i usnoj supljini dok ne ocistis te naslage, kazu bolje i jace, bolje i da zaboli nego zapustiti te naslage, e tek onda je muka ziva, tada em boli bebu, em krvari i jos plus nece da jede jer je boli...
ovo ja vama opet sa vjezbi prenosim, meni je isto prvo beba, pojma nemma iz iskustva.... pa ne zamjerite ako nesto nije ok... neka neka iskusna mama kaze kako treba:-)) 

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9023
5.1.2012 13:02:15   
gerberka
ja cu 70% alkohol, ocistiti + bivacin na pupak..tako kazu na vjezbama..e sad koja je razlika između alkohola i hidrogena user posted image
danas odoh u apoteku user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 9024
5.1.2012 13:07:22   
hatepsut
Dancic trudnice,kako ste mi ?
Jaoo pa vi se uveliko spremate..ja s K. nisam nista kupila od kozmetike..kad sam krenula na porod kazala muzu kad sve "bude gotovo" idi i kupi kozmetiku za bebu..kaze on sta treba..ma reko ti trazi sve user posted image i fkt donio sve nivea.pola sam bacila,al hajd neka se ima sve user posted image iz apoteke bivacin prah i d3 kapi.kasnije smo kupili DAKTARIN gel.
Sebi za ranu bivacin spreji  hidrogen !

Nego ja juce pola dana prelazala pritisak  visak,glava mi se raspadala...valda od ovog vremena.danas sam ko omamljena,malo ustala do kompa pa cu nazad u krevet.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  359 360 [361] 362 363   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  359 360 [361] 362 363   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *