Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 22:46:35
KupusLivada
bigmama5, dobro dosla sve smo ovdje manje vise imale iste probleme i jos ih imamo, tako da uvijek mozes olaksatai dusu
emy24, ni slucajno antibakterijski sapun, jer ako su gljivice, njima ce to pogodovati, one se razvijaju tamo gdje je unistena prirodna flora i gdje nema "zdravih" bakterija! nije tacno da dr ne daju nista prva 3 mjeseca, ja sam imala dvije terapije... al to treba doktor da ti odredi, a do pregleda koristi slavni multygin gel. za tusiranje preporucujem lactogyn gel za intimno pranje, ili slicna sredstva. pokusaj pomjeriti termin pregleda na malo blizi, da ne poludis do tada. sto cesce napravi propuh dole , znaci po mogucnosti bez vesa, na zraku :) jogurt ce ti pomoci jedino ako je sa aktivnim kulturama, ali to traje... zato sam rekla ovaj lactogyn, jer on sadrzi to u sebi...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 22:49:22
hatepsut
IZVORNA PORUKA: emy24
zenice moje ima li neka savjet,trudna sam i izgleda da sam se nahladila pa imam pojacano bijelo pranje,i malo me dole svrbi,narucena sam na kontrolu tek 7.1,kod ginekologa,pa neznam sta da radim da malo ublazim stanje dole...nije to ne podnosljivo cisto me svrbi i pecka samo da znam da sam se prehladila,evo napravila sam kamilicu pa cu malo da isperem,imam i neki antibakteriski sapun na biljnoj bazi,koji je ph neutralan a cu probati i sa njim...ali jos koji savjet ili preparat na biljnoj bazi dobro je dosao,da saniram to do odlaska na kontrolu
Imala isti problem ! Ja sam pila mnogo caja od brusnice..i svaku nuzdu sam mjenjala ves,obavezno pamucni koji se moze otkuhavati ,to je vec neko napisao.Meni je cini mi se navece vec bilo bolje i onda nastavim istu praksu. i naravno nastavim piti caj od brusnice umjesto kafe.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 22:58:04
treće
emy 24 oni izbjegavaju u trudnoći ali ako ti smeta mora te pregledati pa ti dati nešto, meni isto dr kaže da je uobičajeno da se pojača u trudnoći, ali ima granica za sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 23:05:03
ellam
sto smo se raspisale :)))
kupuslivada da te pozdravim hoces sutra na vj?
niko mi nije odg za maslinovo ulje.... je li iko cuo da to ima efekta?
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 23:11:06
treće
IZVORNA PORUKA: ellam
sto smo se raspisale :)))
kupuslivada da te pozdravim hoces sutra na vj?
vjerovatno su i ostali čuli, ma ne znam ja sam čitala da je dobro mazati međicu m,uljem pred porod ali neznam... isto mi mama govoro da je sa mnom u trud. pila i kaže izleti ko podmazana, ja bila 3 kg a prvi porod joj bio preko 4, pa meni logično da sam ja s lahkoćom ali eto, logičnije mi se mazati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 23:12:43
hatepsut
Meni je brusnica pomogla kod simptoma kao kod Emy..e sad mozda je i samo po sebi proslo..ali osim brusnice nista drugo nisam koristila..tako da sigurno nece naskoditi...na koncu svi poznajemo svoje tjelo i znamo kad nam daje znakove da nesto kako treba i da trebamo posjetu doktoru !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 23:18:22
raja_ringe
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
nije tacno da dr ne daju nista prva 3 mjeseca, ja sam imala dvije terapije...
[/quote]
Ja sam samo rekla svoje iskustvo, a tražila sam i od privatnika i od državnog (bez da sam spomenula mišljenje onog predhodnog). Opet kao što rekoh mene nije svrbilo, ali da ga je bilo itekako jeste.
< Poruku je uredio raja_ringe -- 29.12.2011 23:20:54 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 23:20:54
treće
ako želiš probaj ovako krišku hljeba ugrij u mikrovalnoj ili tostiraj, posoli pobiberi malo i malo b, luka u prahu, a onda zalij masl, uljem ...što je tooo doooooobroooo i zdravo, meni je bedno na kašiku
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 23:27:41
raja_ringe
to za maslinovo ulje nisam čula, ali mi je mama pričala da bugarke obavezno pojedu sardinu prije poroda, kofol im to pomaže i beba samo sklizne...hiihihh ja sam po prirodi skeptik, pa ne vjerujem u to.. a za međicu već vjerujem, pogotovo ako se kombinuje sa onom masažom..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.12.2011 1:32:45
gerberka
nesanica...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.12.2011 7:31:38
Miimy
Jutro zenice juce nestigoh ni da se javim iskoristila dragog dok je slobodan da odem malo do grada... ja brojim dane do kontrole Ako Bogda sve me neka trema hvata... sestrina mije Princess rekla imas i decka i curicu u pupi, a najbolje je od svega stavila glavu na stomak i kaze jaoooo pa te bebe samo spavaju da im malo pokucam Tetkina dusa a samo joj 2.5god. a ja sinoc sanjala kao neki stari dedo onako sa kapom na glavi hadjiskom i stapom mi govori ti nosis curicu.. samo nek bude zivo i zdravo i kako treba... svima zelim ugodan dan i lijepe praznike ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.12.2011 8:21:43
anđelo
IZVORNA PORUKA: anđelo
Da pozdravim svoje trudnice,i prijavim da sam bila u školi za dojenje.Preporučujem svima....
je li bilo koliko zena u tvojoj grupi? Jutro drage.Jeste bilo nas je ukupno 5.Ja sam stigla na seminar broj 2.Moram odslušat seminar broj 1 ,a tek će bit 12 januara idući.
Hurma prijavi se i ti pod hitno!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.12.2011 9:15:03
Hurma
Da pozdravim svoje trudnice,i prijavim da sam bila u školi za dojenje.Preporučujem svima....
je li bilo koliko zena u tvojoj grupi? Jutro drage.Jeste bilo nas je ukupno 5.Ja sam stigla na seminar broj 2.Moram odslušat seminar broj 1 ,a tek će bit 12 januara idući.
Hurma prijavi se i ti pod hitno!
procedura? je li se skida života ti? mialim da se ne brukam sa ovim svojim izdašnim dojkama, hahaha :) koliko se placa? gdje?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.12.2011 10:15:13
Miimy
ja sam upravo skontala da je to 5 minuta od mog stana nazvacu da se prijavim i ako se bude placalo treba podrzati jer ideja je hvale vrijedna.. ajmo da se druzimo pa cemo poslije kod mene na kaficu ;)