Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 19:47:46
Hurma
IZVORNA PORUKA: Silver
IZVORNA PORUKA: Hurma
Hvala cure...ja svako malo "visim" u sobi sjedim na nasem krevetu i gledam u krevetac Malo samo...skrenula od neke zelje i iscekivanja!
Posteljinica je iz Cileka, poklon od buduce nane!
hehe, znala sam... u nas je krevetac cilek... sin spava u njemu... moram kupiti nov jogi za novu bebicu aBd... ali posteljinicu imam neku ishabanu iz Turbo l., ali ova je bas slatka... mmm... koliko li je love, sve sam pozaboravljala... jednu sam bacila sva se isporila, ovaj mali vrag pocupao onaj dio sto se veze...
Krevetac je 140x70, i dosla je ona daska kasnije da sluzi kao zastita, kad se skine ograda da moze kao krevetic da sluzi, ja se nadam da ce bebi aBd posluziti fino, a posteljina je bila...Žaraaaaa...179KM ali eto prvo im unuce, pa im drago da kupe...a ko sam ja da im uskracujem zadovoljstva
mi smo tu dasku kupili naknadno prije mozda pola godine i sad mali uđe sam u krevetic i izađe kad se probudi... divota... ne osluškujem vise je li place nego mi u dr sobi kad on na vrata... to se bas iskoristi da znas... posteljina je bas preskupa... auuu... jeste kvalitet ali.... danas cijeli dan pricamo o ciframa i sve nesto prek 100, znaju li ovi proizvođaci da nas ima koji radimo i u jadnoj prosvjetiii a za svekra i svekrvu, suti moji su se bas izuli love... ja izabrala kolica CAM 3 u 1... tako da... sta se može... sad za 15 dana idu malo vani pa valjda ce biti nesto i za ovog drugog pišonju...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 19:48:22
Lulu_08
Hello zenice, vidim vecina je tu pred krajem ove avanture vec super, neka je sa srecom svakoj pojedinacno, da aBd na svijet donesete zive i zdrave bebice a vi same sto bolje prodjete!
Nama evo jos malo pa 12ta nedelja, a 5og aBd pregled, samo da sve bude uredu.
Ovih dana mm je tu pa sam malo aktivnija, i malena je imala priredbu i tako, pa me bolucka pupo ali valjda prodje aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 19:51:21
emy24
zenice moje ima li neka savjet,trudna sam i izgleda da sam se nahladila pa imam pojacano bijelo pranje,i malo me dole svrbi,narucena sam na kontrolu tek 7.1,kod ginekologa,pa neznam sta da radim da malo ublazim stanje dole...nije to ne podnosljivo cisto me svrbi i pecka samo da znam da sam se prehladila,evo napravila sam kamilicu pa cu malo da isperem,imam i neki antibakteriski sapun na biljnoj bazi,koji je ph neutralan a cu probati i sa njim...ali jos koji savjet ili preparat na biljnoj bazi dobro je dosao,da saniram to do odlaska na kontrolu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 19:52:53
emy24
IZVORNA PORUKA: Djana
Hello zenice, vidim vecina je tu pred krajem ove avanture vec super, neka je sa srecom svakoj pojedinacno, da aBd na svijet doneset_e zive i zdrave bebice a vi same sto bolje prodjete!
Nama evo jos malo pa 12ta nedelja, a 5og aBd pregled, samo da sve bude uredu.
Ovih dana mm je tu pa sam malo aktivnija, i malena je imala priredbu i tako, pa me bolucka pupo ali valjda prodje aBd
ti i ja smo tu negdje ja sam 10-ta nedelja a kontorla 7og,mi smo tek na pocetku,ali drzim nnam fige da sve abd prođe bez problema
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 19:55:09
Silver
Djana polako sa aktivnostima, nemoj pupu da preforsiras...Znas i sama...zacas prodje ovih 9 mjeseci ( bar retrospekivno kad gledas ) Ali ovi zadnji dani...ko godinee...
Hurma...cijene jesu...bezobrazne..ponekad...ali evo sad je u TL-u ovo snizenje dobro doslo, bar meni, kolica, kisobran kolica i AS sam kupila tu,jaaaaaako povoljno, pa kadicu, pa igracaka a i drugoj djeci poklona isto... Nadje se i ovako i onako! Posteljinu i krevetac su moji roditelji, a svekra i svekrvu cemo tek da izujemo Salim se...hvala Bogu ne treba nam nista vise, sad za sad...da me neko pita ne bi znala sta bi pozeljela, osim da mi se beban moj rodi ziv i zdrav...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 20:00:27
Hurma
Djana polako sa aktivnostima, nemoj pupu da preforsiras...Znas i sama...zacas prodje ovih 9 mjeseci ( bar retrospekivno kad gledas ) Ali ovi zadnji dani...ko godinee...
Hurma...cijene jesu...bezobrazne..ponekad...ali evo sad je u TL-u ovo snizenje dobro doslo, bar meni, kolica, kisobran kolica i AS sam kupila tu,jaaaaaako povoljno, pa kadicu, pa igracaka a i drugoj djeci poklona isto... Nadje se i ovako i onako! Posteljinu i krevetac su moji roditelji, a svekra i svekrvu cemo tek da izujemo Salim se...hvala Bogu ne treba nam nista vise, sad za sad...da me neko pita ne bi znala sta bi pozeljela, osim da mi se beban moj rodi ziv i zdrav...
nekako sam shvatila da su njegovi roditelji kupili, sorry... ja imam i kolica i krevetic i autosjedalice dvije velicine, ma haman sve od sina... jer je i on tek 2 god i 4 mjeseca star... nisam isla odavno u TL, niti sam znala za tu neku raspodaju... morat cu otici ovih dana... sviđaju mi se njihove platnene pelene u bojama za bebicu... kad prostres ono ispod bebe ili za siroki povoj... cool skroz... ali ako povedem i sina, gotovo ode ova stoja koju spominjemo stalno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 20:08:02
Nina_Lana
Dobro smo, oporavljam se prilicno brzo, danas nam je i patronazna bila...beba je isto dobro hb, dojimo, za razliku od prvog djeteta...ovo musko pa jace valjda hehehhe...Sretno tebi i svima ostalim , da se sto lakse porodite abd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 20:13:40
Silver
NinaLana ma ti si vec mama sa stazom ne brinem ja za tebe!
Hurma...odi sto prije u TL, jer je taj popust vec par sedmica na cijeli asortiman 50%, i vec se ispraznilo poprilicno, ali mozda jos nadjete za sebe nesto zanimljivo! TL se zatvara...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 20:26:13
raja_ringe
emy24 prva tri mjeseca doktori ne daju ništa. Mene doduše nije svrbilo, ali je bilo previše i opet mi nisu ništa smjeli dati. Od prirodnih znam da je dobro PITI jogurta što više, izbjegavati slatko, izbjegavati proizvode sa kvascom (ja sam sebi tih dana pravila pogaču, uštipke, palačinke, razljevake i sl. kako ne bi hljeb jela). Nemoj nositi dnevne uloške, koristi bijele pamučne gaćice koje se mogu otkuhavati. Što češće ih mijenjaj. Higijena je isto jako bitna ali nakon pranja treba dobro posušiti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 20:35:34
Arina
Drage moje ....evo i nas.
Bili na konroli...i sve hvala Allahu jako dobro....doktor kaze kako je zadovoljan kako sve izgleda .....aaaaaalllliiiiiiiii .....OKRENULI smo se....ja se bas iznenadila....okrenut glavicom dole od 26. sedmice i cijelo vrijeme dole...i sad na kraju ...ZADAK...mislim meni zbog CR to nema veze...ali sad mi jasno zasto me boli zeludac jer zabija glavicu u njega kad se odgurne nonama....sjedi ko beg dusica moja.....nema veze....samo nek je sve ok.. I imamo sad oko 2450g mashallah ...dobili smo 45o g za dvije sedmice ....na sljedecu kontrolu za 15 dana i tad cemo odrediti datum CR ....uglavnom ja sam zadovoljna sa svim....kao i doktor...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 20:59:09
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: treće
Ovih dana mm je tu pa sam malo aktivnija, i malena je imala priredbu i tako, pa me bolucka pupo ali valjda prodje aBd.
a ja kontam ne izlazi iz wc-a zbog portalaka
Hahaha juce sam po tom pitanju imala vise aktivnosti pa sam danas preskocila, sutra cu opet piti hehe.
IZVORNA PORUKA: emy24 ti i ja smo tu negdje ja sam 10-ta nedelja a kontorla 7og,mi smo tek na pocetku,ali drzim nnam fige da sve abd prođe bez problema
Da da tu je to odprilike, ja sam u 11oj nedelji, oko 20og jula mi je termin aBd! Pa dobro fino nama ove sedmice vec prolaze sa srecom, neka samo tako nastavi!!!!
Znam, i ja kontam pupo boli moram se ipak malo primiriti, nije ovako puno kretanja dobro za mog pupu definitivno, nije dr. dzaba rekla mirovanje.
Nina_Lana samo uzivaj mila sa bebicom i svojom velikom curicom!!
Arina super, jos malo i eto i tvog bebija aBd!! Mogu misliti da ti je trudnoca za cas prosla je li tako?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 21:38:11
animagical
IZVORNA PORUKA: Hurma
treće... bravo za tebe... i mi smo prebrodili atopijski... ove zime ga nema hvala Bogu, ne smijem ni da se radujem puno, sve mislim vratit ce se... nama je more najvise pomagalo... a dade mi malo nade za dojenje... Bog je i stvorio sise da doje, sto mije ne stvori malo veceeeee jaaooo silver... bas super izgleda i krevetac i posteljina a i "presvlakac"... gdje kupi posteljinicu?
al me nasmija i moje su male, u oko mogu stati a beban ruca i raste ko veliki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 21:46:27
gerberka
IZVORNA PORUKA: mama21e
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
Zna li neka od vas koliko kosta ginipral? Ne ide mi se u dz zbog recepta, ako nije puno skupo.
mila ja sam danas kupovala i bio 5.40, nije skup. A jel to moze na recept, nisam znala... A hvala Bogu meni je ambulanta odmah ispod zgrade pa svaki cas mogu skoknuti po recept
na recept se moze dobiti 5 kutija i isplati uzeti 5 kutija za 1 km nego dati 3o km, a brzo se trose...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 22:30:17
Arina
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
Silver super je krevetac, ali je posteljina mrak, onaj vozic mi se bas svidja
Arina, znaci jos dvije sedmice, usitnilooooo. Samo da s hajrom prodje.
Ostale trudnice sta ima, kako ste?
je ,je usitnilo....draga.....ja nekako ko da nisam ni svjesna.....a valjda se i navikla vise pa se ne traumiram ......nekako ustvari jedva cekam svog bebija da vidim i upoznam .....jos malo ako Bog da mogu se folirati sa svojim stomom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 22:35:03
bigmama5
drage moje...evo da vas pozdravim,i pozelim lake porode i da bebane budu zive i zdrave.... nova sam ovdje i jedva cekam da i ja doguram do rodjenja svoje bebane u 18 samo nedelji trudnoce,imali samo malih problema(debljanje,krvarenje,glavobolja) ali sad smo hb super