|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  304 305 [306] 307 308   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
24.12.2011 20:49:40   
treće
Amko na Mojmilu ti je u prizemlju hipermarketa, babyshop, u sred naselja, bodija sve zavisi ja sam uzimala 6 jedne vel, bebine stvari se svakako peru zbog bljuckanja, e sad zavisi kako ti često želiš da ih pereš ali oni se rel brzo suše, uglavnom su mi najbolji bili kr.rukavi, preko dugih mi teško bilo navlačiti majice isl., a i ljeti kad je vruće bez išta.

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 7626
24.12.2011 20:55:34   
pauza
ja bodija imam dovoljno, vecinom dugi rukav jer je zima, ali me budi broj gegica koje cete kupiti?? moze li mi neko reci koliko planira kupiti ili imati gegica kog broja, kolko je dovoljno 56, a koliko 62... za neku prosjecnu bebu od npr 3,5kg i pretpostavljam ne duzu od 55cm?? svi kazu nemoj pretjerati, ali da mi kaze brojcano koliko je to??

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7627
24.12.2011 20:55:41   
mamina princeza
a kakve spavacice spremate za sebe za porodiliste - kratki , dugi rukav. jest u bolnicama uglavnom toplo al mene strah da se ipak ne smrznem jer prosli put mi je poslije poroda bilo jako jako hladno a bio juli. takod a ne znam .... kako cete vi?

ja prosli put jednu spavacicu bacila nisam imala snage da je pakujem onako krvavu pa ovaj put kupujem neke najbezveznije da ne zalim za njima kao opet isto uradim . samo ne znam  kratki ili dugi rukav. inace nemam spavacica sspavam iskljucivo u pidzamam pa mi valaj kupovat kako god.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7628
24.12.2011 20:58:54   
mamina princeza
pauza ne znam tacno al gegice mozes i vece .. vise vecih .. al opet ti trebaju jedno recimo 2-3 manje za pocetak akd ono hoces da bebija fino uredis da ne visi. rjetko kos e rodi preko 55 dug ... mada brzo rastu.

ja kupujem i dobivam uglavnom polovno pa cu sve da saberem kasnijem. mozda dokupim ... mada mene buni ovo zimsko dobo pa nemam pojma. kod mene nije hladno al ne grijemo ono ludo, oko 21,5 otprilike drzimo u kuci.. kad dodje bebi mozda mrvicu pojacamo al ne namjeravam sad ni ono 25  izuzev kad je kupanje. tako da ne znam ni jel meni trebaju vise deblje one plisane gegice. bodice za pocetak obavezno planiram dugi rukav ipak ej februar-mart jos zima povelika.

joj ljeti je puno lakse obuci bebu

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 7629
24.12.2011 21:18:31   
ivannna
u Azelu Kids u Hrasnom trenutno imaju bodija kratkih rukava i bez rukava po 4 km, i dugih rukava po 7 km, ali nema više brojeva tipa 56 ili 62, vec malo vecih. Treba cekati iducu turu da dođe, inace imate tamo dvije one zaštite za ogradice za krevetiće nešto žuto narandžasto, po 10 km, pa ako kome odgovara ta boja, kažu da brzo nestane.

Valjda cu nekako naci taj Amko na Mojmilu user posted image

Ja bih isto voljela naći onih gegica al ne plišanih već pamučnih al ne znam gdje, al ima vremena.

Jel mi neko zna odgovor za ono pranje odječice bijele na koliko stepeni (na njima piše 30 user posted image )

Neposredna veza do poruke: 7630
24.12.2011 21:22:57   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Silver

IZVORNA PORUKA: pauza

cao drage moje debeljuce:-) ja cijeli dan skitala, kafa, kolaci, pa malo cm i dm i sad naravno bole ledja... ali prestace hehe
gerbo, pise na stranici cini mi se da slova dolaze za nekih 15-20 radnih dana (nekad bude i prije ali oni se uvijek ograde) , sto ja ocekujem za nekih mjesec, ali inace cesto se to desava kad bilo sta narucim sa ebay-a.... nekih mjesec je prosjek.... ova slova konkterno ne svijetle,a li ima nekih koja svijetle vjerovatno, aj sam narucila zvijezde sto svijetle, ali to je bas blago blao, eto kad udjes u mrkli mrak vidis na zidu zvjezdice (to mi je stiglo pa sam vec probala:-))
silver, ja takodje ne volim stereotipe, tako da sam ja tvojom naljepnicom odusevljena, totalno drugacija, lijepa a nije kicas_ta sekunde... bar tako ja volim...
e kakve si papuce spakovala za bolnicu, kazu trebaju gumene, zbog tusiranja, ja kontala one sa rupicama sto sam na moru nosila plus jos jedne normalne, koje su mi tople...
danas sam kupila jedno pakovanje pelena, i nisam one newborn, nego odmah 3-6 kg... uzela sam pampers premium, jer je cijena ista za njih i babylove (zelene) ta velicina 2...   zelenog pampersa nije bilo u dm-u, a on je kako arina rece bas jeftiniji... pa cu vjerovatno nastaviti sa tim pelenama, jer babylove ispadose skuplje od pampersa...
eto podnesoh ja cijeli izvjestaj:-)

Prijo moja
user posted image evo i ja razmatram sta bi jos mogla, ona naljepnica mi je opcija broj jedan, ali vidjecu veceras sa mm sta bi jos kao alt_ernativu...da znamo ime i mi bi vec nesto sa imenom probali, ali smo totalno neodlucni!
A sto se tice babylove i pampersa, skontala sam ja da je cijena ista, samo eto hvale i njih dosta, pa rekoh da probam, dobit cemo od drznice, i pamper i violetu, pa cemo vidjeti sta guzi najbolje pase user posted image

ne kazem ni ja da su te naljepnice ruzne i bezveze..jednostavno sam se odlucila za meduuser posted image
evo vam user posted image , dizni živi vječno, nikad ne izlazi iz mode user posted image a da je vec viđeno jeste, ali djeci uvijek zanimljivo..mada su i te naljepnice sve lijepe i svaka soba za bebu je predivna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image svako neka sebi bira, tu smo da dijelimo info user posted image

debeeelleeeeeeee mojeeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 24.12.2011 21:29:15 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7631
24.12.2011 21:30:36   
Sandrich
Ivanna vidim ti moja terminusa, trebala bi se dan prije mene porodit user posted image
Joj  blago se vama kad imatetaj azel kids, kod nas skoro nista nema za bebe i bas rijetko dobivaju user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7632
24.12.2011 21:39:55   
pauza
mamina princezo, aj sam kupila na pijaci (ali su i tamo po 20KM) dvije spavacice, jednu dugih, jednu kratkih rukava i kad sam ih oprala, va dugih se toliko pokupila da su mi rukavi dosli malo ispog lakta... a i inace je ruzna, tako da se planiram u njoj poroditi i baciti je, inace joj je i izrez bez veze... ova druga je estetski preslatka, ali kad sam dosla kuci vidim da nije 100% pamuk, iako pod rukom izgleda da sigurno jeste, ali na etiketi tako pise, pa sam se bas rastuzila... ne volim ves i pidzame koje nisu pamuk 100%... jednu sam kupila na otvorenoj otoci, drugu na Siranu...

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 7633
24.12.2011 21:57:23   
Anoniman
Bembelice user posted image
evo nas uzivamo. Okitili smo cijelu kucu i jelku, sve svijetli na sve strane user posted image
divna atmosfera. Malo sam copala kolacica user posted image
Jos da sutra Dominik krene... ujutro smo na pregledu pa cemo da vidimo ima li pomaka user posted image

Cestit i blagoslovljen Bozic zelim svima vama koje slavite user posted image user posted image

Idem maznuti jos koju bombicu od smokvi user posted image

Bujrum, navalite user posted image

(odgovor članu pauza)
  Neposredna veza do poruke: 7634
24.12.2011 22:00:44   
mamina princeza
oki tako sam ija mislila da na pijaci trazim. imam jednu dugih rukava sto mis eisto malo pokupila pa mi je do koljena a bila je malo duza al nema veze sta me briga ... :) i sad kontam moram jos dvije kupiti ... ili da iskoristim ovu od proslog puta al ona mi se cini bas tanka. valjda je u bolnicama toplo pa imam jos i ogrtaca koa je hladno necu ga ni skidati, bezveze mi bacati sad pare na  nesto sto ja ne korstim inace ... a  ne znam spavati inace u spavacicama.

hajd ove sto su se poradjale zimi ili ce se poradjati pammtite kako je bilo pa vas pitam za jedno mjesec, mjesec i po opet:) pauzo u kojoj si ti ono bolnici ....

hej .. kad si vec tu negdje jel se porodila ona zena sto je ti znas ( mislim da je s tobom na poslu rekla da je) sto je isla sa mnom u skolu dojenja a ti joj isto preporucila - Amra se zove:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7635
24.12.2011 22:03:05   
mamina princeza
ivana ja sam odjecu za bebu uvijek prala na njmanje 60stepeni, i ponekad na 95 mada ja inace na 60 i kazu da je to dovoljno. ne znam zasto pise 30??? ako je jos bjelo ... pamuk.. ne kontam....

jedino ono sto je bas obojeno nekim tamnijim bojama ili ima crvene sam prala na 30 sve ostalo na vise bez problema.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 7636
24.12.2011 22:03:51   
treće
proizvođači sad na skoro sve stavljaju 30, pa i na bijele gaće, mislim da je 60 dovoljno za početak plus peglanje.

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 7637
24.12.2011 22:06:55   
treće
ja uvijek dugi rukav, prošli put bio mart nisam nikog vidjela u kratkim

Neposredna veza do poruke: 7638
24.12.2011 22:07:26   
raja_ringe

Danas mo mm i ja uzivali u drustvu sekinog sina. Bas lijep dan. Eh jos da veceras lijepo odspavam.

I ja da pozelim sretan Bozic i svako dobro svima koji slave.

Laku noc.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7639
24.12.2011 22:13:37   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: treće

ja uvijek dugi rukav, prošli put bio mart nisam nikog vidjela u kratkim

ma i ja zato kontam ... sega nekako ... svi kazu u bolnici sosat toplo al meni je inace hladno kad lezim ... lezala sam u proslo trudnoci iu februaru na patologiji i bila sjecam se u pidzami dugih rukava ... bilo je povruce al nije nesto strasno dok nisma trazila da mi donesu kratkih rukava...
sa dne znam hocul i jednu kratkih nositi onda:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7640
24.12.2011 22:18:21   
pauza
amra se porodila 11.12.:-)) imala je pravo super porod, kaze iz dva napona ga rodila... mali je med medeni, poslala mi je slike:-)) bas me je nekako ohrabrila... a sto se spavacica tice, ni ja ih ne volim, samo pidzame, ali eto nuzda zakon mijenja, bar sad na pocetku:-)) i ja cu imati ogrtac preko, ali kazu da nije hladno u bolnici, osim ona prva 2 sata nakon poroda kad lezis i zaledis se:-)) meni je inace izbor spavacica na pijaci bez veze, eto i ova lijepa nije 100% pamuk, a one pamucne malo demode tj. malo vise:-)) a svaka po 20KM, nije bas ni malo... posebno ako jednu bacas...

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 7641
24.12.2011 22:51:10   
mamina princeza
super ... mashalah kako je lijepo kad cujes da neko ima dobarporod :) odmah se razgali malo :)

ma jeste spavacice su beze i ja sam prola neki dan kroz pijacu na ciglane tamo sam vidjela i po 15 KM al mi se cine nekako kratke sta ja znam dok preko stomaka nekako previse aja to ne volim. iduce sedmice ako ne bude bas leda trebam na otoku pa cu tamo pogledati mozda i tamo ima po 15:) a i jeste bas su demode... ja kontam i kod mame potraziti neku n jenu staru jer je ona inace krupna i da tu onda bacam...
ja sams e prosli put izradila. imala tri i najljepsu obukla cim sam dosla i bacila je previse mi bila prljava od svega a nisam imala snage da je sad vezem u kese i tako to....

u kojo ces ti bolnici abd. ako ces u opstoj taman mi ti mozes reci kako ej toplo imal zena u kratkim rukavima:) imam jednu kratkih rukava koja mi je od proslog puta nju bi mogla baciti :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7642
24.12.2011 23:03:18   
pauza
:-( ja cu aBd na Jezeru.... ali sigurno ce se javiti neka zenica iz Vojne dati prenese utiske:-)) ja sam cula da je u oba porodilista toplo... meni je najbitnije s nogu, a rukave svakako malo zavrcem i kad su dugi:-))

Neposredna veza do poruke: 7643
24.12.2011 23:30:20   
teacher75

IZVORNA PORUKA: pauza

ja bodija imam dovoljno, vecinom dugi rukav jer je zima, ali me budi broj gegica koje cete kupiti?? moze li mi neko reci koliko planira kupiti ili imati gegica kog broja, kolko je dovoljno 56, a koliko 62... za neku prosjecnu bebu od npr 3,5kg i pretpostavljam ne duzu od 55cm?? svi kazu nemoj pretjerati, ali da mi kaze brojcano koliko je to??

ja sam prosli put bila kupila po 2-3 56 i 2-3 62 cini mi se i isto toliko bodija otprilike i bilo je dovoljno

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7644
24.12.2011 23:31:00   
ivannna
Ma da i ja cu onda na 60 prati to sve i pegla što kažete dovoljno :)

Ja vam mogu reći za Jezero, bila sam prošle godine ležala gore u decembru (laparoskopija) istina sprat ispod ovog porođajnog i bilo je pravo toplo, ali ne bas za kratkih rukava, al se bez ogrtača hodalo, i neki dan kad sam isla raditi oggt, to je na patologiji trudnoće vidjela sam trudnice u spavačicama i krtakih rukava hodaju.
I da koliko znam na Jezeru sada daju njihove spavačice, valjda zbog MRSE, al svakako treba ponjeti i svoju za svaki slučaj.
I ja ne spavam u spavaćicama, pidžame su zakon, pa ću morati kupovati

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7645
24.12.2011 23:36:04   
teacher75
ne spavam ni ja inace u spavacicama, ali poslije poroda mi je bilo nezamisllivo da obucem pidzamu zbog epiziotomije, krvarila puno, tesko se saginjala i mijenjala gace, pa jos da sam morala svaki put skidati i donji dio pidzame kad mijenjam gace poludjela bih, a i tokom dana sam uglavnom susila ranu tako sto sam spavala u spavacici bez gacica sa onom prostirkom ispod

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 7646
25.12.2011 9:32:07   
jakosretna
gdje mi je bebica ,andzelo i mama21 usutile se nesto,mama21 znasli ti sta nosis.user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 7647
25.12.2011 10:14:23   
m.i.n.a.
samo da vam mahnem...vidim teme slatke..gegice i bodici...ja nisam kupovala br.50..beba je rodjena 53 cm...ostale brojeve sam kupila po malo,to mislim na 4 max.dosuse imala sam par i od sestre plus se dobije ovih vecih brojeva ako zafali pa dotad cete i setat nekad,bice vam uzitak kupit neki..ako zafali..mozda da se obezbjedite sa pokojim brojem do 62..uostalom,necete uvijek gegice,bice i trenerkica,pidjamica i sl.
ja sam se porodila u januaru ove godine na jezeru i stvarno je bilo toplo..porodila se u pidjami na bretele a lezala u kratki rukav...jedino mi je hladno bilo poslije poroda kad sam se tresla ko...ali ne zbog zime nego samog poroda i krvarenja..
zelim vam sto ljepsi porod i trudnocu

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 7648
25.12.2011 10:14:55   
Anoniman
Jutro bembelice user posted image
vrijedna sam jutros, bila na GAK-u, napravili mi ctg i kaze neka dr. koju nisam ni vidjela da je dobar i sestra mi rece hajde ti kuci user posted image . Ni pregleda, ma nista.
I tako, love me neki blagi bolovi na 50 min. vec 3 puta pa mozda i bude nocas nesto. Uglavnom, ne svidja mi se raspored dezurnih doktora nikako user posted image

Odoh se gozbiti user posted image dok jos mogu.

(odgovor članu jakosretna)
  Neposredna veza do poruke: 7649
25.12.2011 10:54:14   
Nina_Lana
Jutro i od nas...Dinamitna mila dobro si otisla po ovom vremenu user posted image ...ti bolovi su valjda znak da je pocelo...ja sam cijelu noc imala lagane bolove na svakih 10 min..i sad su se evo smirili...tek vidim da su ovo lazice...izgleda da cu i ja profurat terminuser posted image

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  304 305 [306] 307 308   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  304 305 [306] 307 308   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *