|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  303 304 [305] 306 307   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
24.12.2011 19:12:31   
gerberka
Nina Lana jesi ti jos s nama user posted image

sandrich koje si ti izabrala?

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7601
24.12.2011 19:14:18   
Sandrich
aaaaa medo winnie svakako se mora zalijepiti...ja sam kontala winija i cijelu kompaniju al ne mogu da nadjem dimenzije sto mi gode user posted image user posted image user posted image
ma sto je najgore sve je ovo radi naseg cejfa....kad postane svjestan doci ce vrijeme za pravu sobicu i to da sam sebi bira user posted image user posted image  al neka ajd da se malo zabavim nemam pameetnijeg posla user posted image

< Poruku je uredio Sandrich -- 24.12.2011 19:16:14 >

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7602
24.12.2011 19:17:13   
gerberka
baš zbog našeg cejfa user posted image

baš beba konta user posted image user posted image user posted image

oj ja sam ovaj set za MC ripremila, bilo bi mi pametnije poceti kupovati za porodiliste sta mi terba i kad izadjem kao i pelene bebi..i koji cas na vjezbama za trudnice.sve ovo prije, al ja se bavim likovima iz crtanoh filmova user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 7603
24.12.2011 19:18:31   
gerberka
ja sam odustala od kupoione djecijeg tepiha sa likovima u sobi user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7604
24.12.2011 19:18:48   
Nina_Lana
Jesam, sad dosla kuci, naspavala se dobro danas user posted image

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7605
24.12.2011 19:20:35   
Sandrich
nista sledece sedmice lagano u soping user posted image
meni je mama vecinu tih stvarcica za bebu sto se tice kozmetike pokupovala al treba opet jos svega i meni pa sam kontala u januaru u DM pa da to sve pokupujem i pelene...ne mogu da vjerujem da je doslo vrijeme za  pelene user posted image user posted image user posted image user posted image
ej kad ces ti pocet robicu za bebu prati?

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7606
24.12.2011 19:24:08   
gerberka
ja oprala jednom, pvih dana kontam jos jednom, al ne znam jel rano.
prvi out nisam peglala a sad cu peglati

pa mogla sam i ja iza N.G. u pelene aBda user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 7607
24.12.2011 19:28:58   
Sandrich
pa ja kontam poceti to lagano  januaru prati,peglati jer ne mogu ja to za jedan dan, svaki dan pomalo pa reko da je sve spremno do ulaska u 9ti da sam rahat  ovako samo nesto razmisljam da necu sta zaboraviti user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7608
24.12.2011 19:35:06   
mamina princeza
sve sto ide polagano manje umori i vise se uziva:) bar je kod mene tako. ja sam potrpla odjeces to imaam za bebija u ormar bez slaganja i pranja :) pa cu aBD iza Nove godine i ja poceti polako ... ima jos fore al bolje da je spremno i dva putas e i opere nego poslije na vrat na nos.

imam jos da preuzmem neke gegice s rr bazara i nesto sto sam narucivala s interneta da mi stigne i mislim da imam osnovne stvari pribavljeneuser posted image za pocetakuser posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 7609
24.12.2011 19:40:22   
Silver
Ja sam robu danas prelagala ponovo...sve sam pregledala po 100x user posted image spakovala torbu za porodiliste i pripremila stvari za izlazak bebe, cekam jos nesto stvari iz dijaspore i peremo zadnju turu, ovaj put nisam kristila omeksivac, ali slijedeci put cu kupiti onaj chiccov, kazu da mirise super! Uzela bila neki...ali sam na kraju izostavila...

Sandrich, sta su ti rekle cure iz RuKom, mooze li se naruciti neki oblik stickera, posebno ili samo ponudjeni...znam da se teks moze naruciti koji god, ali me interesuje za sliku!?

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 7610
24.12.2011 19:40:29   
Sandrich
Slazem se sa tobom mamina princezo...ja bas,bas uzivam gledati, kupovati odjecicu, briskat, slagati stvari po sobici, sve lagano bez pritiska,,,,i mislim da to nebi bilo to da sve odradim u par dana prije poroda..a ionako ne znam kad ce, moze svakog casa nikad se ne zna user posted image

Neposredna veza do poruke: 7611
24.12.2011 19:43:04   
Sandrich
pa ja ih pitala rade li po narudzbi npr medo, neki likovi iz crtica i one mi odgovorile da rade i da ce mojim zeljama pokusati izaci u susret...pa eto cekat cu pa vidjet user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 7612
24.12.2011 19:46:37   
mamina princeza
pa da kad udjemo u 36 sedmicu moze kad god a i tromije smo pa bolje sto prije :) ja nekako imama osjecaj cijelu ovu trudnocu da cu se prije poroditi valjda sto mi dokotri stalno naglasavaju tu mogucnost pa i ja :) otvorena sam skoro prst vec mjesecima al to se ne mice i nista ne znaci kad je tako ... al eto ja sve mislim drugo ce pa ce prije .. a vidjeces kad na kraju i zakasni ne bi me cudilo :) al enma veze ....
i aj uzivam u tim sitnicama i pripremanju jos da se ne moram kriti od kcerke ... bilo bi jos zbavnije. ovako sta cu. nij neka metoda al sto me vise vidja da to spremam sve je nekako nezainteresovanija, kad ja malo usutim ona postane blja i opet mazi pupu pa sam skontala bolje da malo usutim pred njom da bar unaprijed nije ljubomorna previse. i tako super funkcionisemo.. a kad ode nani ja se bacim u ormar s bebecim stvarima:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 7613
24.12.2011 19:50:58   
smajli80

IZVORNA PORUKA: gerberka

smajli ja pijem ginipral u obliku tabletica jer mi je grlic omeksan a sve zbog urinarnih infekcija
uz Božiju pomoc sam dogurala do ovdje jer sam bila uloziva vec sa 20 sedmica..i tacno kad ga popijem smire mi se bolovi ( prije a sad nemam bolove hB ) ginipral ne prelazi posteljicu i ne utice na user posted image
u bolnici sam se nagledala zena sa teskim i laksim porodima vezano za otvaranje,bez obzira da li su ga pile ili ne..sve je to mila individulano.

cudi me da ne radis urin i UK, to se zmireci trazi od svake trudnice
papu mi je dr uzimao u 28 sedmici i naglasio da se trudnicama uzima drugacije. brisovi su obavezni jer vaginalni porođaj zahtijeva sterilnost kako beba nebi pokupila kroz "izlaz"..ja npr imam malo candide i sad koristim vaginalete da je sredim da beba izađe na čisto user posted image

I ja sam takođe zbog urin.infekcije u 17ned.prvi put zaglavila u bolnici i otad mi je grlić skraćen i uloživa za prst.Drugi put u bolnici zbog bolova a treći opet urin.infekcija.Bolove sam imala doskora svakodnevno a i sad nešto rjeđe.
Urin sam radila nekoliko puta a UK nikad.
Za bris ću ga pitati kad budem išla na sledeću kontrolu.
Vidim priča se o robici za user posted image .Meni danas stigla ogromna pošiljka(povrat od Sofi) a i nova.Sa pranjem i peglanjem počinjem poslije NG.,jer 3.1.idem na kontrolu a i tad ulazim u 9.
Hoću da mi je sve spremno odamah jer sa Sofi nisam imala ništa oprano jer nisam očekivala porod u 36+1ned.user posted image ,(pukao vodenjak)požurila se mala.A kad je trebala da se rodi ona neće pa nećeuser posted image .Otvarala sam se 12h i to samo za 2 prsta pa onda dripuser posted image .

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7614
24.12.2011 19:54:34   
Sandrich
Meni dr samo govori da se ne porodim do nove godine tako da me beba nebi iznenadila bolje nek je sve spremno...mada eto mi se NADAMO da necemo prije 12.2. jer nam tek tad tajo dolazi user posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 7615
24.12.2011 20:00:59   
ivannna
Ja danas kupila nekih bodija u Zara Kids u Hrasnom, fini bijeli 100% pamuk, al me buni jedna stvar, sve su bijele i pamučne, a na njima piše da se peru na 30°C, ja sam mislila sve to pogurati u mašinu i na 90 mislim to mi logično da bi se dobro opralo, jer sve su to stvari koje idu direktno na bebinu kožicu.

I moze li mi neki reci gdje se nalazi taj Amko na Mojmilu, koliko sam shvatila tu ima radnja sa odjecicom Pčelica Maja, gledala sam neke stvari njihove u Robotu u Hrasnom nisu skupe a fine su, al na mojmilu nemam pojma nista gdje se nalazi, moze neka pomoć user posted image

Koliko ćete vi uzimati ovih bodija, svi mi govore drugačije, neko kaže uh treba ti 20-ak, neko 10-ak, ma pojma nemam sva sam se zapetljala user posted image

Neposredna veza do poruke: 7616
24.12.2011 20:03:31   
Silver

IZVORNA PORUKA: ivannna

Ja danas kupila nekih bodija u Zara Kids u Hrasnom, fini bijeli 100% pamuk, al me buni jedna stvar, sve su bijele i pamučne, a na njima piše da se peru na 30°C, ja sam mislila sve to pogurati u mašinu i na 90 mislim to mi logično da bi se dobro opralo, jer sve su to stvari koje idu direktno na bebinu kožicu.

I moze li mi neki reci gdje se nalazi taj Amko na Mojmilu, koliko sam shvatila tu ima radnja sa odjecicom Pčelica Maja, gledala sam neke stvari njihove u Robotu u Hrasnom nisu skupe a fine su, al na mojmilu nemam pojma nista gdje se nalazi, moze neka pomoć user posted image

Koliko ćete vi uzimati ovih bodija, svi mi govore drugačije, neko kaže uh treba ti 20-ak, neko 10-ak, ma pojma nemam sva sam se zapetljala user posted image

ivanna ima li sta fino u zara kids-u....??? ja imam 15 bodija, par 56, vecina je 62, jedan je 68, a dobit cu 74 iz dijaspore, njima sam rekla neka uzimaju vecinom stvari vecih velicina!

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 7617
24.12.2011 20:09:47   
pauza
cao drage moje debeljuce:-) ja cijeli dan skitala, kafa, kolaci, pa malo cm i dm i sad naravno bole ledja... ali prestace hehe
gerbo, pise na stranici cini mi se da slova dolaze za nekih 15-20 radnih dana (nekad bude i prije ali oni se uvijek ograde) , sto ja ocekujem za nekih mjesec, ali inace cesto se to desava kad bilo sta narucim sa ebay-a.... nekih mjesec je prosjek.... ova slova konkterno ne svijetle,a li ima nekih koja svijetle vjerovatno, aj sam narucila zvijezde sto svijetle, ali to je bas blago blao, eto kad udjes u mrkli mrak vidis na zidu zvjezdice (to mi je stiglo pa sam vec probala:-))
silver, ja takodje ne volim stereotipe, tako da sam ja tvojom naljepnicom odusevljena, totalno drugacija, lijepa a nije kicasta sekunde... bar tako ja volim...
e kakve si papuce spakovala za bolnicu, kazu trebaju gumene, zbog tusiranja, ja kontala one sa rupicama sto sam na moru nosila plus jos jedne normalne, koje su mi tople...
danas sam kupila jedno pakovanje pelena, i nisam one newborn, nego odmah 3-6 kg... uzela sam pampers premium, jer je cijena ista za njih i babylove (zelene) ta velicina 2...   zelenog pampersa nije bilo u dm-u, a on je kako arina rece bas jeftiniji... pa cu vjerovatno nastaviti sa tim pelenama, jer babylove ispadose skuplje od pampersa...
eto podnesoh ja cijeli izvjestaj:-)

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 7618
24.12.2011 20:17:49   
Silver

IZVORNA PORUKA: pauza

cao drage moje debeljuce:-) ja cijeli dan skitala, kafa, kolaci, pa malo cm i dm i sad naravno bole ledja... ali prestace hehe
gerbo, pise na stranici cini mi se da slova dolaze za nekih 15-20 radnih dana (nekad bude i prije ali oni se uvijek ograde) , sto ja ocekujem za nekih mjesec, ali inace cesto se to desava kad bilo sta narucim sa ebay-a.... nekih mjesec je prosjek.... ova slova konkterno ne svijetle,a li ima nekih koja svijetle vjerovatno, aj sam narucila zvijezde sto svijetle, ali to je bas blago blao, eto kad udjes u mrkli mrak vidis na zidu zvjezdice (to mi je stiglo pa sam vec probala:-))
silver, ja takodje ne volim stereotipe, tako da sam ja tvojom naljepnicom odusevljena, totalno drugacija, lijepa a nije kicasta sekunde... bar tako ja volim...
e kakve si papuce spakovala za bolnicu, kazu trebaju gumene, zbog tusiranja, ja kontala one sa rupicama sto sam na moru nosila plus jos jedne normalne, koje su mi tople...
danas sam kupila jedno pakovanje pelena, i nisam one newborn, nego odmah 3-6 kg... uzela sam pampers premium, jer je cijena ista za njih i babylove (zelene) ta velicina 2...   zelenog pampersa nije bilo u dm-u, a on je kako arina rece bas jeftiniji... pa cu vjerovatno nastaviti sa tim pelenama, jer babylove ispadose skuplje od pampersa...
eto podnesoh ja cijeli izvjestaj:-)

Prijo moja
user posted image evo i ja razmatram sta bi jos mogla, ona naljepnica mi je opcija broj jedan, ali vidjecu veceras sa mm sta bi jos kao alternativu...da znamo ime i mi bi vec nesto sa imenom probali, ali smo totalno neodlucni!
A sto se tice babylove i pampersa, skontala sam ja da je cijena ista, samo eto hvale i njih dosta, pa rekoh da probam, dobit cemo od drznice, i pamper i violetu, pa cemo vidjeti sta guzi najbolje pase user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7619
24.12.2011 20:27:21   
anđelo
Ja samo da ne zaboravim i čestitam svim trudnicama koje slave Božić.Čestit Božić drage moje da ga provedete sa svojom porodicom u zdravlju i srećiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7620
24.12.2011 20:34:31   
pauza
silver, ne znam, vidi sta kaze i muzic... meni je ona tvoja naljepnica odmah suze na oci navukla.... eh sad ne znam je li do hormona ili ne, ali je meni predobra:-))))
a sto se pelenena tice, ja sam mislila da je pampers puuuuno skuplji, a obzirom da svi pravo hvale babylove, ja kontala njih cu 100%... uzela sam jedno pakovanje ovih, pa u zavisnosti kako se pokazu, skontacu da li mijenjam ili ne.... a drznica kupila previse ili ti "onako" najavila da ces dobiti te pelene od nje??:)) ne skontah te bas:-))

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7621
24.12.2011 20:39:27   
Silver

silver, ne znam, vidi sta kaze i muzic... meni je ona tvoja naljepnica odmah suze na oci navukla.... eh sad ne znam je li do hormona ili ne, ali je meni predobra:-))))
a sto se pelenena tice, ja sam mislila da je pampers puuuuno skuplji, a obzirom da svi pravo hvale babylove, ja kontala njih cu 100%... uzela sam jedno pakovanje ovih, pa u zavisnosti kako se pokazu, skontacu da li mijenjam ili ne.... a drznica kupila previse ili ti "onako" najavila da ces dobiti te pelene od nje??:)) ne skontah te bas:-))

drznica dobila newborn pelena valjda vise, a oni evc presli na vcu velicinu, pa ce mi kaze dati da probam...mada sma ja vec uzela babylove 1 i 2 po jedno pakovanje...za dalje cemo vidjeti!
A jesi li uzimala gaze za pupak i onako, i pamucne pelene? Kazu da toga treba dosta...

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7622
24.12.2011 20:44:13   
pauza
pamucnih tertra pelena sam uzela 20 komada, za siroko povijanje i ostalo... ako bude trebalo vise dokupicu... ali za sad toliko.... one neke sto proizvodi Novi Pazar, Srbija... gaze za pupak ne trebaju, bas sam pitala na vjezbama, ne treba ga motati u gazu, ali cu uzeti malo tih sterilnih gaza u apoteci jer ce mi sigurno za nesto zatrebati:-))
bebino lice sam kontala cistiti ili blazinicama od vate ili tim gazicama, uglavnom to umocim u prokuhanu vodu ili blagu kamilicu i ocistim, tako bar rekli na vjezbama:))
ne rece mi sta ces za papuce?

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7623
24.12.2011 20:47:03   
Sandrich
koliiko ukupno pakovanja cete uzeti pelena za poetak i koje brojeve?

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7624
24.12.2011 20:47:39   
Silver

pamucnih tertra pelena sam uzela 20 komada, za siroko povijanje i ostalo... ako bude trebalo vise dokupicu... ali za sad toliko.... one neke sto proizvodi Novi Pazar, Srbija... gaze za pupak ne trebaju, bas sam pitala na vjezbama, ne treba ga motati u gazu, ali cu uzeti malo tih sterilnih gaza u apoteci jer ce mi sigurno za nesto zatrebati:-))
bebino lice sam kontala cistiti ili blazinicama od vate ili tim gazicama, uglavnom to umocim u prokuhanu vodu ili blagu kamilicu i ocistim, tako bar rekli na vjezbama:))
ne rece mi sta ces za papuce?

fulih za papuce...zaboravila...user posted image

Ja cu one crocks, necu nositi druge, ali cu ponijeti carape, jer sam ja smrzlo....mada kazu da je gore pravo toplo ali eto neka se nadje!

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  303 304 [305] 306 307   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  303 304 [305] 306 307   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *