Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 12:53:16
ellam
dragge moje, ja se svako jutro radujem nastavcima ovih nasih prica, kao da pisemo neki svoj roman :)))) moja beba se ne smiruje ni po noci ni po dani. nekad se zapitam jel i to dobro. izbaci mi tabancic ili nogicu ne znam. tako mi ta "kvrgica" stoji na stomaku, nije bas ni prijatno moram priznat... imam venosan u kuci za noge pa cu probat veceras s njim. al kako ovako samo navecer me uhvati ta nervoza po nogama....
gerbo ja bih obavezno ponijela oba nalaza, mozda je jedan vidio nesto vaznije sto ovaj drugi nije. vaznije ti je tvoje zdravlje nego iko od njih tamo. nek pricaju sta hoce. oni kad se razbole idu po 5 nalaza istih!!!!
senka cestitam od srca mila. jedva cekam da nam ispricas svoju pricu i malo nas rasteretis :)))) uzivaj
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 12:53:20
gerberka
nina lana sto ti mene ignorises, pise ti vec par puta
senkaaaa mila, iskrene čestitke od srca
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 12:55:35
gerberka
ellam draga hvala ti odnijet cu, bolje nego da ja razmisljam, a mozda je to toliko beznacajno, a meni se cini kao dva razl misljenja..hehe
hej ti 39 to goo, ja 49 to goooo
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 12:57:00
gerberka
IZVORNA PORUKA: ellam
dragge moje, ja se svako jutro radujem nastavcima ovih nasih prica, kao da pisemo neki svoj roman :)))) moja beba se ne smiruje ni po noci ni po dani. nekad se zapitam jel i to dobro. izbaci mi tabancic ili nogicu ne znam. tako mi ta "kvrgica" stoji na stomaku, nije bas ni prijatno moram priznat...
i meni isto, rekao mi dr da je to super
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 12:59:47
ellam
jeste gerbi 39 to go, brzo se smanjuje i neka je. malo me trema hvata. al onda uzmem bebine stvari pa se s tim smirujem :))) ocekujem dva paketica jedan iz svicarske jedan iz zenice. jedva cekam da dodju :)))) a sutra mi dolazi i onaj jastuk za dojenje. narucila sam ga.
ninalana ako sam dobro razumjela ti ne bi da tm prisustvuje na porodu??? zasto? ako imas kakvog iskustva s tim podijeli ga s nama. ja sam najavila doktoru prisustvo mm.
- je kod mene na stolu :)
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 13:02:44
gerberka
ellam, mi i mc i prisustvo muzeva..jos ako ja prenesem ili ti uranis..svaka eto za po 5 dana..onda se i porađamo isti dan
jel kod tebe braco kao i kod mene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 13:10:22
Mrgica
Raja ringe ja i ne skonta da nam je danas pune 22, masalah. Koliko znam u 6mj se ulazi sa 22+2 tako da aBd to dodje petak.Meni nekako brzo leti sta znam, nisam se ni udala kako treba, ono trudna, cini mi se tek skontala da sam trudna ono 6mj, neka ,neka samo neka hairli prodje sve.Zao mi je duso zbog tih kontrakcija, miruj na l.bok i ne mrdaj.Kako si osjecala taj bol, mene nekad uhvati suha kontam mozda me nekad nesto ozboljno, ne daj Boze, a da i ne znam. Gerbo ponesi oba nalaza, mi ti drzimo fige da se kutarises svih mogucih boliva i upala i saljemo ti jedan veeeeliki Jedno pitanje, jel mogu ja sada, bez obzira sto pripadam opcini Vogosca tj tako mi pise u z.knjizici, otici npr u Vojnu ili na Gak na pregled, bez uputnice, ili to samo salju ovi dr iz domova zdravlja,ako ne daj Boze nesto nije ok?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 13:20:09
treće
neće te primiti bez uputnice, i kad otvoriš karton moraš uputnicu imati, kod moje u S. gradu neb radi uz pa me šalje na GAK, oni uvijek postave još koje pitanje, možeš ev. tražiti da ti opšta praksa da uputnicu ako imaš nekih problema
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 13:24:19
raja_ringe
Mrgice meni je juče cijeli dan bio stomak tvrd, a uz to me par dana prati neki bol u dijelu gdje je jajnik. Ja sam taj bol malo zanemarila, jer sam imala takve bolove kada su mi plodni dani. Ona nije pretjerano jaka, ali je konstantna. Kada ni apaurin nije opustio stomak-otišla sam. Doktor je bio baš detaljan, dugo sam se pravo zadržala. MM se toliko jadan uplašio jer je navikao da u skerlićevoj završim brzinski, a i kod privatnika max. 15 minuta ostanem. Prije kontrakcija sam imala ponekad menstrualne bolove, ali to mi je dr. rekla da je zbog širenja maternice, na UZ je tada bilo sve ok. Ti si skoro radila UZ, tako da nema razloga za brigu. Čak ni ovo moje nije strašno jer ne krvarim fala Bogu. Uloživa sam za jagodicu prsta (jutros sam bila i kod moje dr. i ona mi kaže da na to ne obraćam pažnju). Propisao mi je i proteinsku dijetu, ali mi nije ništa to spominjao, to sam vidjela na nalazu. Pitam jutros moju dr. kaže ona da ne zna što mi je to propisao. Odoh malo o tem čitati.
< Poruku je uredio raja_ringe -- 21.12.2011 13:26:52 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 13:28:04
gerberka
raja ringe opisala si moje simptome, a ja sam na mirovanju zbog istih od 24 sedmice..uloživa vrh prsta, grlic omeksan..u pozadini je bila urinarna infekcija..jesi radila nalaze urina? urinarna infekcija moze izazvati otvaranje, a time i prijevremeni porod..ja sam se bar zbog toga pocela otvarati..zelim ovo da ti kazem da znas da pitas dr ako nisi radila urin, a ako jesi onda super i bez brige! cmokac
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 13:29:16
gerberka
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
Propisao mi je i proteinsku dijetu, ali mi nije ništa to spominjao, to sam vidjela na nalazu. Pitam jutros moju dr. kaže ona da ne zna što mi je to propisao. Odoh malo o tem čitati.
ova su mi njihova neslaganja najgora, jedan kaze ovo, drugi kaze sto ce ti to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 13:46:35
mamaibabo
senki i od mene sve najbolje hvala Bogu! citamove vase muke pa nesto kontam da ja ipak idem kod dr.danas me nista ne boli sem sto me svrbi cio stomak,fakat neznam sta da radim...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 13:46:51
raja_ringe
Jesam prosle sedmice, bilo puno bakterija i proteini u urinu. Dobila sma novu uputnicu za nalaze sa jos puno dodatnih (npr. mineralogram, proteinogram) i za internistu (zbog isoptina, pijes li ga ti? moja mi dr. rekla samo ako mi lupa srce od giniprala, a FB evo ne lupa jos), briseve vagine i cerviksa trenutno zbog terapije ne mogu raditi. BTW je li se za internistu naručuje ili samo sa uputnicim mu odem i sačekam?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 13:51:21
gerberka
meni su radili dok sam lezala u bolnici pa mi niej sa odjela trebala uputnica. a ovaj put sam na uzv bubrega upala onako isto bez uputnice. i meni je mila tako sa urinom. ja ne pijem izopstim, apaurin ako bas lupa srce zbog giniprala..sve ce biti ok samo ti to povadi pa ako ostane urin takav, a leukociti ti budu viši onda je upala i dobijes antibiotike..vazno je da si krenula na vrijeme
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 13:52:02
gerberka
otiđi sa uputnicom, primit ce te..trudna si
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 13:52:08
treće
ako te samo koža svrbi to je uobičajeno maži svaki dan kremom ili mlijekom za trudnice, a oko bolova ne znam, ako imaš sumnji idi, ne bi trebalo da boli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 13:53:08
raja_ringe
mamaibabo kad je tebi termin? Je li te svrbi koža na stomaku?? To nije razlog za brigu, samo se maži da ti ne nastanu strije, kazu da koža svrbi u trudnoći valjda zbog razvlačenja. gerbo hvala ti.
< Poruku je uredio raja_ringe -- 21.12.2011 13:56:12 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 13:53:53
gerberka
IZVORNA PORUKA: mamaibabo
senki i od mene sve najbolje hvala Bogu! citamove vase muke pa nesto kontam da ja ipak idem kod dr.danas me nista ne boli sem sto me svrbi cio stomak,fakat neznam sta da radim...
koza ti se rasteze, samo se mazi uljem ili kremom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 14:08:13
mama21e
Hvala vam drage na podrsci, ste. trece jeste idem privatno, ma vjeruj mi nije mi zao novca, znam da je ovaj moj dr. dobar zato i idem kod njega ali meni se cini da je njemu bilo krivo sto sam ja otisla drugom dr. sto nisam njega zvala pa je zato nehumano djelovao... Nek moja bebica samo bude dobro...
Veliki za sve moje bembelice!
Dinamitna draga sretno!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 14:13:51
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mama21e
Jutro bembelice,
senka od ti cestitam, da se sto prije oporavis i uzivas sa majenim cekamo i tvoju porodjajnu , jubi majog zamotuljka
E sad da svoje krenem da pricam Jucer isla na injekciju i svratila do dr. i rekla mu da sam imala bolove i krvarila, da sam isla u bolnicu i da imam infekciju... Pokazem nalaze, kad on rece jel ti znas da mozes izgubiti bebu............. ja se zaledila, kazem mu nemojte mi tako govoriti, i poce on meni pricati moras ovo moras ono..... ma ja ga nista nisam cula samo pocela plakati .... Isplakala sam se ko malo dijete Tako da sam jucer katastrofa bila... Ne mogu da vjerujem kako neko moze biti tako hladan, bez duse u lice ti reci nesto sto te najvise boli... Imao je bezbroj nacina.....
Tako da sam danas davala UK, isla na transfuziologiju i evo ruka mi otekla... Molim Boga dragog samo da mi cuva moje srce maleno...
mijenjaj doktora
ne sekiraj se, meni su u 6. sedmici rekli da nema nista od moje kad krvarim tako rano i evo ziva i zdrava hB
a i u tvojim sedmicama sam imala bolove koji nisu prestajali, fino uzmi vidi sta je, lijeci a uzdaj se u Dragog Boga Koji daje zivot tako da se ne sekiras, a ponajvise nemoj da places i da se sekiras, to ti najmanje sada treba
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 14:14:44
animagical
IZVORNA PORUKA: ellam
dragge moje, ja se svako jutro radujem nastavcima ovih nasih prica, kao da pisemo neki svoj roman :)))) moja beba se ne smiruje ni po noci ni po dani. nekad se zapitam jel i to dobro. izbaci mi tabancic ili nogicu ne znam. tako mi ta "kvrgica" stoji na stomaku, nije bas ni prijatno moram priznat... imam venosan u kuci za noge pa cu probat veceras s njim. al kako ovako samo navecer me uhvati ta nervoza po nogama....
gerbo ja bih obavezno ponijela oba nalaza, mozda je jedan vidio nesto vaznije sto ovaj drugi nije. vaznije ti je tvoje zdravlje nego iko od njih tamo. nek pricaju sta hoce. oni kad se razbole idu po 5 nalaza istih!!!!
senka cestitam od srca mila. jedva cekam da nam ispricas svoju pricu i malo nas rasteretis :)))) uzivaj
venosan je heparin? i nikako nije za nervozu nogu...probaj radije da te muz izmasira nekom mentol kremom, ili stavi noge u kupku za noge...opusti se necim... ja se ne bih tek tako mazala antikoagulantom...iako sam uzimala isti u injekcijama... tto zdravim zenama ne treba
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 14:24:49
mama21e
Bebice , znam mila nije nista u nasim rukama i u potpunosti se uzdam u Boga dragog... ali kad ti neko tako lahko kaze da mozes bebu izubiti... ne znam sta bih... morala sam se isplakati i nek je vidio da mi ne moze tako olahko govoriti... A inace je puno blag dr. i prema meni se ponasa kao prema kcerci svojoj, ali taj dan mu je valjda bio grozan ili mu je bilo krivo sto sam isla kod drugog dr. Ne znam ni ja vise sama sta da mislim... Da mi je da se samo rijesim ove infekcije i kontrakcija aBd pa da mirna mogu biti barem malo...
Za Naimicu