Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 23:24:57
gerberka
IZVORNA PORUKA: DinkaDavor
gerberko sve ce to biti ok puno srece ja odo da potopim noge u lavor ili da se ulizem mm da mi malo izmasira stopala...inace cu bit do jutra ovde pa nek bira
a hvala ti, i ja se nadam
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 0:41:43
ellam
mene nista u trudnoci ne muci kao ove moje nogee :(((( legnem lijeepo kao i spava mi se i kad onda krene taj nemir i trnci.... ne znam sta bih s njima.... ustanem prohodam al nista..pijem mg nista....
nadam se da vi ostale lijepo sada pajkite
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 8:54:18
mamina princeza
senka pa cetsitam svaka cast brza si .... jedva cekam detaljniji opis. kako B podnosi sve kakve su reakcije hajd enapisi nam nesto kad stignes bas me interesuje ta situacija:)
ja evo nesto jedva ustala.. kako su me ove desni zezale nisma spavala sad ko malo bolje mada jos bole al mogla sam spavat pa se komirala. inace curicu cujem na svaki sum a sinoc nista i otkirbvala s ei sve niko nista da je pokrije da cuje .. mogla je iz izaci kako smo mi zaspali :)
vani je bas led izgleda a ja moram do grada... valjd apolsije malo otopli. moram zamjeniti neke rukavice za curicu i opet da mi procackaju ove desni ... a strah me po ovome i hodati.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 8:55:32
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: ellam
mene nista u trudnoci ne muci kao ove moje nogee :(((( legnem lijeepo kao i spava mi se i kad onda krene taj nemir i trnci.... ne znam sta bih s njima.... ustanem prohodam al nista..pijem mg nista....
nadam se da vi ostale lijepo sada pajkite
namazii se onom nekom kremom za vene - meni su u apoteci rekli da smijem venosan ili tako nesto pa koristim mada mene to zasad rjetko uhvtai iako ja imam problema s tim i mimo trudnoce.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 9:13:04
Hurma
drugo buduce i sadasnje mame... vani je ziiiiiiiiima, uzas, ne izlazite nigdje ako ne morate :) ja sinoc izlazila uzela bebbiju majicu i carapice... ja gledam za malu bebu, muz me zove kaze joj vidi za N. (velikog) ovo, ono jest super... raspalio me, rekoh dobit ces i drugo, misli i na njega i smilovao se, odabrao soknice male...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 9:13:22
Hurma
IZVORNA PORUKA: Hurma
jutro buduce i sadasnje mame... vani je ziiiiiiiiima, uzas, ne izlazite nigdje ako ne morate :) ja sinoc izlazila uzela bebbiju majicu i carapice... ja gledam za malu bebu, muz me zove kaze joj vidi za N. (velikog) ovo, ono jest super... raspalio me, rekoh dobit ces i drugo, misli i na njega i smilovao se, odabrao soknice male...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 9:22:06
Nina_Lana
Senka cestitke mila od srca sve najljepse, nek vam je ziv i zdrav puno puno godina... Ja sam s Lanom jucer isla u setnju rekoh necu li natjerati i ovog malog da krene vani, medjutim valjda osjeti da je hladno... U spavacoj sobi nam se pojavila vlaga, valjda jos friski zidovi , tako da danas ili sutra selimo u drugu sobu, a kad beba dodje abd, vecinu vremena planiramo provesti u dnevnom boravku...
Dinamitna jesi li jos 2 u 1?
Ja danas idem na kontrolu jedva cekam da cujem sta ce dr. reci...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 9:23:06
Anoniman
IZVORNA PORUKA: senka27
moje drageee...
evo mene kod svoje kucice...ja rodila svog sincica u ponedjeljak 19.12.u 15 h i 20 min
sve je islo poprilicno brzo...dojkimomazimo se
djecak se zove Arman tezak sam 3 400 i dug 52 cm
i B je konacno dobio brata
Nadam se da ste mi vi dobro...i dali se jos neko porodio..Dinamitna?
pusa velika i big hug za sve vas
Senka cestitke od srca
Najveci poljubac Armanu i B. Uh, pozelim da rodim tako expresno kao i ti 2u1 sam jos uvijek, danas kontrola u 13 h pa cemo vidjeti. Jutros mi je stomo skoro na nogama kako se objesio, mozda i krene.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 9:28:53
ivannna
Dobro jutro, svima Senka ceeestitam , jos kad bi svi mogli tako ekspresno ko ti , jedva cekam tvoju pricu Ja nocas jedva nesto spavala, leđa i noge bole, sad ko isprebijana, a bebi pravi kvrgice po stomaku koje sve setaju tamo ovamo Dinamitna sretno na pregledu i da dr. kaže daa je krenulooooo, jel te strah ili jedva cekaš?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 9:30:25
Nina_Lana
Nisam, iskreno voljela bih porod kao i prvi , brz i expressan ...Nekad sam razmisljala o porodu u vodi, ali ne bih eksperimentisala, a ni mm mi ne pada na pamet voditi na porod, tako da ja iscekujem one prave bolove i da se porodim...Vec sam pisala da se nadam ranije jer sam i prvo rodila 8 dana ranije, iako nema pravila, ali eto ja se nadam, iako vec vidim da ovaj moj hajirlija jos nece vani... Bolove povremeno imam, a dinamitna i meni je stomak na nogama, nit mogu sjedit niti lezat, uzas jedan...
Sinoc sam pala na guzu i ledja i toliko sam se isplakala od boli, a u isto vrijeme sam mislila da mi je pukao vodenjak, a ustvari sam se upiskila od placa ...Kad sam legla spavat osjetim nekako prazan stomak kao da nisam trudna, a beba vrti li se vrti...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 9:31:09
Anoniman
Ivana strah me opcenito poroda kao poroda jer mi je ovo prvi pa ne znam sta da ocekujem ali sam toliko nestrpljiva da vidim svog da jedva cekam da krene i da se rijesim ovog stresa oko iscekivanja jer je stvarno igra zivaca, na svaki zig letim na wc
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 9:39:24
mama21e
Jutro bembelice,
senka od ti cestitam, da se sto prije oporavis i uzivas sa majenim cekamo i tvoju porodjajnu , jubi majog zamotuljka
E sad da svoje krenem da pricam Jucer isla na injekciju i svratila do dr. i rekla mu da sam imala bolove i krvarila, da sam isla u bolnicu i da imam infekciju... Pokazem nalaze, kad on rece jel ti znas da mozes izgubiti bebu............. ja se zaledila, kazem mu nemojte mi tako govoriti, i poce on meni pricati moras ovo moras ono..... ma ja ga nista nisam cula samo pocela plakati .... Isplakala sam se ko malo dijete Tako da sam jucer katastrofa bila... Ne mogu da vjerujem kako neko moze biti tako hladan, bez duse u lice ti reci nesto sto te najvise boli... Imao je bezbroj nacina.....
Tako da sam danas davala UK, isla na transfuziologiju i evo ruka mi otekla... Molim Boga dragog samo da mi cuva moje srce maleno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 9:40:32
Miracle*3
Senka, cestitam, sve najbolje
Ostale trudnice, kako ste? Dinamitna, je li krenulo???
Vidim spominjete srklet u nogama, niste jedine. Meni je pomagala ona venotrex krema, a sad imam neku obicnu za hladjenje nogu, mislm da je oriflame. A kad sam bila u bolnici, ima trudnica koje stalno ustaju do kupatila i hladnom vodom peru noge u po noci, kazu da im gore noge i taj neki srklet. Tako da sam prestala kukat kad sam vidjela da nisam jedina.
Sad odo po uputnicu. Tako me nerviraju u dz. Dr mi lijepo rekla zbog trudnoce kakva jeste, samo da nazovem i da kazem sta mi treba i napisace mi da ne cekam, ali dzaba je govorit onim....da ne govorim dalje, samo se nerviram
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.12.2011 9:44:13
Anoniman
Mama21 bit ce sve to ok, nemoj da te plase. Mene su tako u 2 navrata isprepadali da nisam normalno funkcionisala po 10 narednih dana, a na kraju ispalo sve da ne moze bolje . Zato, nemoj se nervirati, misli na svoju mrvicu i mazi puparu
Miracle nikakve naznake ne osjecam, vidjet cemo danas nakon kontrole sta misli ovaj moj maleni I mene su tako mrcvarili po DZ, uzas jedan.