|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliko ste se udebljale?
19.12.2011 10:50:37   
mamaibabo
ma netrebamo se brinuti zbog kila..ja sam dobila 14 kg a sad sam u 21 nedelji...mene sad brine to što uopšte nemam apetita za jelom....cccccccccccccc

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu malaZara)
Neposredna veza do poruke: 2201
19.12.2011 10:59:01   
pauza
mene je majka priroda sto se ovoga tice bas pripazila.... 35 punih sedmica +5kg user posted image  a nalazi odlicni... i beba naprednauser posted image user posted image

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 2202
19.12.2011 11:51:28   
mamaibabo
ti si bas sretnica....a neka sve je to individualno....user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 2203
19.12.2011 11:57:54   
pauza
ali mi fali snage, osjetim to vec sad , a kamoli na porodu i kasnije.... ne treba pretjerivati, ali ipak mislim da je 10-15kg pozeljno....

Neposredna veza do poruke: 2204
19.12.2011 12:28:08   
mamaibabo
aaaajoj bas mi je zao ja stvarno imam snage al ja se moram jako slabo kretati,na bolovanju sam ,niska trudnoča i eto,nekad kad hodam imam osječaj da če dole sve ispasti....cccccc nego pogle ovdje temu ishrana trudnica ima fakat divni savjeta ja sad gledala mozda nadjes nesto sto bih te ojacalouser posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 2205
19.12.2011 12:35:42   
treće
čestitam pauzo,

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 2206
19.12.2011 12:46:44   
kolutić
Ja sam u 27 sedmici i udebljala sam se 17 kg.I uopšte nemam nekih problema sa tim, sve normalno radim i krećem se ... nalazi mi perfektni... ali me okolina izluđuje,pa i doktor ( koji nije baš mršav a nije trudanuser posted image ), ne znam više kako da se ponašam sa tim komentarima"jao kolika si, smanji obroke..."a činjenica je da sam češće večerala kad nisam bila trudna. Ne mogu da uživam u svojoj trudnoći, a sve hoću da budem fina i sa osmijehom da ih "otkačim".
Stop maltretiranju trudnih kolutića!!!

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2207
19.12.2011 12:51:07   
mamaibabo
kolutiću slazem se s tobom.....i mene je moj dr.bio napao da sam ja ozbiljno razmišljala o dijeti....cccccccccccc ma neka nas ja stvarno mislim da je to individualno moram priznati ada u trudnoći manje jedem nego prije....dobro nam dosla kolutićuuser posted image user posted image

(odgovor članu kolutić)
Neposredna veza do poruke: 2208
19.12.2011 12:51:46   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

ma netrebamo se brinuti zbog kila..ja sam dobila 14 kg a sad sam u 21 nedelji...mene sad brine to što uopšte nemam apetita za jelom....cccccccccccccc

i ja sam 10 kg dobila do 21 nedjelje a poslije ostalih 6, isto mi se smanjio apetit

koluticu nisu problem kile radi estetike vec se na to nakalemi iza 30te sedmice secer, pritisak i sl, tako je mojoj drugarici, i onda nastanu komplikacije koje mogu ugroziti i bebu ne daj Boze

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 2209
19.12.2011 13:13:03   
kolutić
Hvala na dobrodošlici mamaibabouser posted image ,
doduše,odavno sam tu, ali kao posmatrač...
Ne mislim na estetiku sad, kada sam ja u pitanju ovu radost ne želim dovesti ni u kakvu vezu sa estetskim pitanjima kilaže,a komplikacije su moguće u svakom trenu,i u najidealnijim situacijama  (ne daj Bože nikome...) i toga čovjek mora biti svjestan, pa kako koga zapadne...
Nego ja sam se javila samo da se utješim ako mi se javi neka "sapatnica" koja proživljava isti scenario (i kojoj je puna kapa modernih, zgodnih trudnica,sa malim lopticama umjesto stomaka, a od kojih velika većina puši nemilice i naravno da ne mogu biti debeleuser posted image ...)  a znam da ih ima...
Pusa svim mamicama i bebačima!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2210
19.12.2011 14:17:57   
pauza
nemoj koluticu da ti je puna kapa, mozda svako ima neku svoju brigu i dever.... ja imam slabu kicmu, pa i ovih 5kg vise jedva nosim, jedva idem, boli u mozak... ne mogu noge da pomjerim, posebno lijevu... hvala dragom Bogu pa je beba skroz ok i da su moji nalazi odlicni, nemam bakterije, upale, zeljezo mi 28, nisam pusac i sl... ali kao sto napisah imam svoje brige, pa cak me brine i to da li beba dobija svega dovoljno jer ja ne mogu da se ugojim, a slabije jedem jer imam nevidjenu kiselinu, nocima zbog toga ne spavam.... elem, kako god okrenes cisto sumnjam da neko u trudnoci ganja modu niti je to moguce.... a isto tako trudnica moze biti lijepa, skladno gradjena i sl, ali zgodna??? (sa strukom preko 110cm) cisto sumnjam....
drugo, dr ne preporucuju pretjerano debljanje, ne zato sto to nije lijepo za oko, nego nije zdravo, sa kilama dolaze i visok secer, pritisak, masti u krvi i sl.... a tesko je i vladati sobom ako je covjek trom i debeo..... ne kazem da nema trudnica koje su i sa +30kg brze i okretne, ali mi to ne zvuci ok.... pa zamisli koji je to sok za organizam???

(odgovor članu kolutić)
Neposredna veza do poruke: 2211
19.12.2011 14:38:23   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: kolutić

Hvala na dobrodošlici mamaibabouser posted image ,
doduše,odavno sam tu, ali kao posmatrač...
Ne mislim na estetiku sad, kada sam ja u pitanju ovu radost ne želim dovesti ni u kakvu vezu sa estetskim pitanjima kilaže,a komplikacije su moguće u svakom trenu,i u najidealnijim situacijama  (ne daj Bože nikome...) i toga čovjek mora biti svjestan, pa kako koga zapadne...
Nego ja sam se javila samo da se utješim ako mi se javi neka "sapatnica" koja proživljava isti scenario (i kojoj je puna kapa modernih, zgodnih trudnica,sa malim lopticama umjesto stomaka, a od kojih velika većina puši nemilice i naravno da ne mogu biti debeleuser posted image ...)  a znam da ih ima...
Pusa svim mamicama i bebačima!

koluticu ja sam teska na porodu bila 96-97kg i daleko sam od mrsavice i sl, visoka jesam 172 i imam siroke kukove i nije sve islo u stomak, imam strije i po nogama i rukama a udebljala se 16kg svega, doduse imala sam 10kg vise prije poroda,

al i dalje stojim pri onome sto ti kazem
da ne dao Bog mozes dobiti pritisak i secer i da bebi mozes naskoditi ako se previse udebljas, pazi sta jedes, kad su meni zabranili zivotinjske masnoce u trudnoci ja sam tek skontala koliko masno jedem, u sta god VRHNJE sam sipala, domaci kajmak, trapist, sladolede, mesa, mlijeka masnog, i kad su mi zabranili ja skontam da nemam sta jestiuser posted image i onda izmisljaj hranu, stavi na papir sta jedes, koliko je masno pa ces skontati dal je zdravo

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu kolutić)
Neposredna veza do poruke: 2212
19.12.2011 15:00:45   
Bebica11
ps. ni ja ne pusim, cak nisam ni kahvu htjela piti u trudnoci jer sam citala da je stetna A VELIKI SAM KAHVEDZIJA...mm mi svako malo govori da sam naj mama na svijetu jer sam uvijek samo mislila na bebicu i bila sam karakter da ni kahvu ne okusim 9mj

a kad mi je dr rekla na dijetu ja sam je poslusala, s tim da mi je mijenjala dijeteuser posted image , prvo rekla bez slatka pa se ja pocela nesvjestiti, imala hipoglikemiju, pa onda rekla da moram secer a da izbacim masnoce i to mi je najvise pomoglo a to sam najvise morala zbog bebe i cirkulacije i nije bilo sanse da ja stavim u usta nesto masno kad sam dobila zabranu, meni kad zabrane ja sam se drzala togauser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2213
19.12.2011 17:54:41   
treće
nije ovdje niko htio da da zlonamjeran savjet jer vjeruj ne bih gubila vrijeme kucajući, kile neće same spasti vjeruj mi ja samo prenosim svoje iskustvo,
ja sebi nagodim ali sad treći put puuuno više pazim, ni u jednoj trud. nisam dobila više od 11 kg, a s porodom otišlo max 5.
ali imaš dr, koji ti ne govoi radi estetike, beba se može roditi sa šećerom, u kasnijoj trudnoći se mogu dobiti visok pritisak i dr. komplikacije
Razmisli zašto je tvoj stav takav, doktor zapiše da si izvagana i da preporuke i on više ne snosi odgovornost, niti koja žena s foruma, još neku možeš naložiti da je to ok.Ako je MAMAIBABO tražila pomoć ja sam joj samo pokušala pomoći i nemam nikakvu odgovornst glede toga, sretno i pozz

(odgovor članu kolutić)
Neposredna veza do poruke: 2214
19.12.2011 20:52:59   
animagical
ako stvarno ne jedes puno a puno se debljas uradi test opterecenja glukozom... a da dodam, teze se i poroditi s puno kila, teze se pokrenuti iza poroda, ustajati oko bebe...ne spadaju one same od sebe...

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2215
19.12.2011 21:00:39   
gerberka
nemojte se žene ljutiti, ali i spadanje kila je individualno..ako nekom ne spadnu ne znaci da drugom neće..moja prijateljica otisla sa 93 kg na porod 27 kg se udebljala i eno je u formi..a moja sestra 5 viska jos vuće..organizam je cudan stroj, svako za sebe

a logicno je da je porod teži .. zbog kg, al hajd opet se rodi

p.s. nisam debela, ne branim debele user posted image
ali imam srece sto mi se sve ne ljepi, jer stvarno sve mi se jede user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 19.12.2011 21:01:45 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2216
19.12.2011 21:08:32   
mamaibabo
hvala svakome na savjetima od srca ja kazem sto jeste nejedem puno al sam do sad dobla 14kg svijesna sam da to nije ok ma sta neko drugi rekao.nisam pusac i nepijem kafu,uradila nalaze početkom trudnoče tačnije u 7 nedelji i bili fantastični,sad za par dana radim nove nalaze i eto javim vam sta je bilo.....ma sve je to individualno svako za sebe al moramo se paziti radi bebe a i radi sebe jer kako kazu valja se poroditi....ja sam na temi ishrana trudnica nasla super savjeta i zaista preporučujem svima da tamo pogledaju...pooooooooooooooooooozz

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2217
20.12.2011 10:26:06   
treće
ti ležiš i to je jedan od razloga zato pazi na kaloričnost, biraj pavlaku s manje masnoće i sl. Valjda će ti biti bolje pa da prošetaš onda će ti lakše biti.

Neposredna veza do poruke: 2218
20.12.2011 11:03:06   
treće
ma niti branim niti osuđujem ni mršave ni debele, najbolje je onima koje imaju dobar metabolizam i koje su zadovoljne, ja s kilama u trudnoći nisam bila opterećena jer valjda i od hormona to mi je vrijeme kad sam najsretnija, nekome ko je visok a prije trud. bio mršav se ni 20 kg ne vidi, ali nemogu davati podršku nekom drugom i odgovarati ako mu ne daj Bože krene loše a i sam vidi da je to loše za njega-nije isto utjeha i loš savjet tipa ma u redu je to, a tek u drugom dijelu beba dobija na masi, zamisli daš nekom savjet da sebe utješiš, i onda saznaš da je to nekom ostavilo posljedicu poslije ne bi li se osjećala kao saučesnik i krivom?
Nisam stvarno htjela biti gruba ,a ako je tako ispalo IZVINJAVAM SEuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2219
20.12.2011 12:18:40   
dzenyA
Za 3 nedjelje 1,5 kg smo dobili user posted image
34-35 nedjelja ukupno 8,5 kg
zadovoljna dr. a i ja, i da vam kazem drage moje da se nesto posebno i necuvam,nisam na pocetku puno dobila na kilazi ,i mislim da je sve to individualno...

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2220
20.12.2011 19:48:27   
teacher75
danas bila na kontroli, za nepunih 5 sedmica dobila 2 kg, dr rekla da je to puno i da pazim na ishranu- sreca pa sam visoka pa se ne vidi toliko. uglavnom sada imam 82kg a usla u trudnocu sa 73-74, s tim da sam u pocetku bila izgubila 2-3 kg

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 2221
21.12.2011 11:33:07   
mamaibabo
treće da ja lezim pa i zato je to to a da tačno je da je to tako individualno,nesmijemo se tjesiti riječima "kako prije trudnice" pa sve je prije bilo drugačije,htijeli mi priznati il ne al bila je daleko kvalitetnija hrana i način zivota daleko kvalitetniji,drage moje trudnice mi se danas moramo paziti zbog bebača nasih a i nas samih ,mada nije uredu ni da se trudne zene napadaju,mene je tako dr.napao zbog kilaze(neidem vise njemu) da sam ja plakala danima nije vala ni to lijepo,sve je to ipak od zene do zene kako ciji hormoni....meni stvarno nije drago sto sam dobila dosad ovoliko kg sad jedem manje kaloričnu hranu i pijem nemasno mlijeko....ako Bog da biće to sve ok! kad vidim ove nase trudnace koje su dobile majo kg prosto im zavidimuser posted image ....al vazno je da smo svi dobjo i mi i nase bebice

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2222
21.12.2011 11:53:50   
Lulu_08
Evo u 10oj sedmici smo, i dalje smo na +/- 0-1kg. Za vrijeme zatvora bude 1kg a nekad i 2kg vise, a za vrijeme normalne probave na 0kg.

Ja za sada zadovoljna, obzirom da imam od prije prve trudnoce 4/5kg viska.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 2223
21.12.2011 11:57:24   
mamaibabo
Cestitam Djana nek je samo hairli.................user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2224
21.12.2011 12:02:22   
Lulu_08
Hvala hvala, ma neka je samo sve okej, ali mislim da je do secera, jer mi se ovaj put uopste ne trazi slatko cak imam kiselinu od istog.

Ma vidjecemo, nalaze radim ove ili sljedece sedmice pa budemo vidjeli user posted image user posted image .

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *