Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 15:51:10
pauza
hej cure, imate li ideju gdje kupiti finu torbu za mame (ono u cemu nosi bebine stvari kad negdje ide), a da nije bas preskupa?? vidjela u adaxu, 20KM, ali pamucna, nema pregrade, mislim da se brzo prlja i da nije bas prakticna... imate li mi dati neku ideju??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 15:55:08
anđelo
IZVORNA PORUKA: pauza
hej cure, imate li ideju gdje kupiti finu torbu za mame (ono u cemu nosi bebine stvari kad negdje ide), a da nije bas preskupa?? vidjela u adaxu, 20KM, ali pamucna, nema pregrade, mislim da se brzo prlja i da nije bas prakticna... imate li mi dati neku ideju??
Menoi je isto to problem naći.Gledala sam neke u merkuru na Otoci ,ali su 100 km.Jeste da su kvalitetne i imaju pregradica,džepića,al su po meni preskupe Miracle sretno nam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 15:55:19
megi
evo samo da malo pozdravim sto se tice poklona ja nisam nikome nista placala, porodila se u Vojnoj doduse jeste zaova dala kesu babici koja je iznijela bebu, vdijecemo kako cemo sad
Dinamitna poradja te dr kojise zatekne u smjeni, tvoj dr. moze jedino nazvati i zamoliti ih da te pripaze, po pravilu oni ne dolaze u smjene jedni drugima zato se nemoj unaprijed birnuti, sve ces ti to sama odraditi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 16:01:05
palachinken
Moje iskustvo - ni ne treba ti. Bebino sve stane u neseser koji staviš u svoju torbu. Ne nosis ti sad toliko stvari da ti treba maksuz torba za to, 1-2 pelene, maramice, kremicu, nesto od odjece ako se bas dozavrat ukaki, gaze ili pamucnu pelenu za brisanje, a to je sve sitno.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 16:58:39
Silver
Eh evo nas vratili se sa pregleda i UZV-a...
Pregled, ctg, pritisak itd. sve je ok! Brisevi svi sterilni, vaginalni, cervikalni i nosa! Dobila sam jos vaginalete joda da mi ociste jos dodatno sve dole...bicu "najsterilnija" porodilja na svijetu
UZV je super, bebi se smjestio fino, glavica je dole, pomalo me bole kukovi i kao da me bole jajnici da cu dobiti, taj bol uglavnom, kaze dr. to je normalno jer se macak mali spusta dole i sve se polako siri! Radi inzulinske rezistencije, pokusala je izmjeriti tezinu, ali joj se malo vrtio pa nije uhvatila presjek stomaka, pa mi kaze da je trenutna tezina od 3kg. - 3,5kg. uglavnom kaze da je normalna prosjecna bebara! Samo mu je glava napredna ima i na koga... Pauzo sto se tice torbe, ako imas zelju da je kupis, u DM-u su praaavo finee, pogledaj, kostaju oko 61KM ali ako imas one bodove, za skupljenih 10 bodova imas kupon od 25% popusta na proizvod po tvojoj zelji, pa bi mogla to na torbu iskoristiti, ima smedja, crna, bez i tamnoljubicasta, bas fine prakticne pogledaj!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 17:09:54
Miracle*3
Bile su u Azelu. Ja sam kupila crnu predivnu. Imas onu prostirku za presvlacenje, dobijes i vrecice za zatvaracima, za pelene, (ciste i koristene), onda jos nekih dzidza, dzepic sa strane koji je napravljen kao termo izolacija, pa ako stavis flasicu sa cajem, ostane ti topao. Ja mislim da je bila 25 KM
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 17:22:12
treće
što se tiče plaćanja nisam ništa plaćala imala 2 poroda u vojnoj, sestre kako koja Senada mi bila baš ok i Emina, ove neke grozne ova sa mnom u sobi se dosta brzo otvarala sestre se smrkle da je žena pitala je li nešto nije u redu, one jo škažu za tebe je dobro, a one ne mogu spavati u noćnoj.Dr Bećiragić se naradio obilazio me, dr Mišeljić korektan bio. Ali kad su doktori predavali smjenu mene baš spomenuli da sam saburli i drugi odmah govori ovdje je strpljenje najvažnije. Žena koja je bila u susjednoj sobi se pekavila, svađala, htjela da nosi gaće za vrijeme otvaranja dr i sestra je ubjeđivali da joj gaće na porodu ne trebaju i odmah su prema njoj imali drugačiji pristup.Čak ih ima koje hoće udariti dr. Moje mišljenje je da bi bilo dobro napisati POHVALE I KRITIKE u kutju koja stoji tamo ili u knjigu pohvala i žalbi da se zna ko radi a ko ne. A OVE NA IZLASKU ŠTO NOSE BEBU su mi najgore, moja mama joj donijela buket ja ni to ne bih. Njihov posao najlakši, one u sali se nagledaju i govana i naslušaju svega. MM donio poslije poroda sok i kolače, oni se počastili i to je to.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 17:54:14
pauza
palachinken, vise sam mislila za kasnije kad se ono za bebaru svasta nestonosi kad negdje krenes... silver, nisam znala za te u DM-u, a ne skupljam bodove, oni me stalno pitaju ja kazem ne skupljam, a potrosila sam tamo para i para... nemam pojma ni kako to funkcionise?? ali obzirom da mi ne treba odmah ta torba, mozda bi mogla poceti da skupljam, koliko mi toga uopste treba?? miracle, u kom Azelu si ti te vidjela?? onom azel kids ili nekom drugom... to mi je bas povoljno ako ih bude.... ne zuri se meni za tu torbu, nego kasnije necu bas izlaziti iz kuce, pa sam zato htjela da je kupim dok sam jos mobilna:-)) hvala vam cure:-*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 18:10:31
mamina princeza
ja imam torbu koju sam dobila zajedno uz kolica na poklon i mi smo je bas koristili .. to je ta skupa iz merkura al ja sam je bas koristila i tek nedavno smao poceli ruksak onaj mali da koristimo kao za vrtica... menij e uvijek trebalo dosta te zamjenska robica te pelene podmetac za presvlacanje i to je neki minimum a ponekad i jos toga treba....
sto se tice dm tu skupljas bodove po principu za svakih 10 KM dobijes bod a nakon 10 bodova ces dobiti knjizicu s popustima gdje imas taj jedan 25% na bilo koji. znaci pocni sad skupljati i skupices treba sitnica za nekih 100 KM doguraces do poroda vjerovatno :)
meni se to isplati jer ja recimo kod njih onda obavim onu veliku kupovinu kad napunim 20 bodova.... a i sad planiram recimo pelene kupovati za tih 25% i isplati se. akoristim pomalo i one ostale kupone 1 Km se ustedi al kad tako svaki put opet se sabre..... zato sutra fino trazi da ti daju knjizicu i pocni skupljati bodove:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 19:51:58
mamina princeza
bila sam sad kod zubara - imam bas jaki trudnicki gingivitis. cackali su mi nesto uzasno puno krvi izaslo i uzasno je boljelo... sad nista samo trpi i ispiranje hidrogenom i opet da dodjem sutra ko ne bude bolje .... joj kako ovo boli ... popravila sam milion zuba, vadila zivce lijecila al ovo kako boli nista nije ni blizu .... nadam se d ami nece ovako biti naredna dva mjeseca jer cu otici na zivcima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 20:22:31
anđelo
Jao ljudi ja sam tih knjižica u DM-u dosad ispunila sigurno 10-tak,a nikad ništa bodove nisam iskoristila.Jednom sam pitala ovu što radi ,šta mogu sad s tim,ona onako slegnu ramenima ,nešto mi smrsi ništa je skontala nisam.Baš mi to bilo čudno ,jer su stvarno uvjek svi u DM-u ljubazni.Hajd sad vi koje to koristite meni objasnite kako to fercera.Znači ako imam 10 bodova,imam popust na bilo koji prizvod za 25%.A ako imam cjelu knjižicu ispunjenu,šta mogu s tim?Ovo za pelene mi se sviđa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 20:22:51
animagical
palachinken, vise sam mislila za kasnije kad se ono za bebaru svasta nestonosi kad negdje krenes... silver, nisam znala za te u DM-u, a ne skupljam bodove, oni me stalno pitaju ja kazem ne skupljam, a potrosila sam tamo para i para... nemam pojma ni kako to funkcionise?? ali obzirom da mi ne treba odmah ta torba, mozda bi mogla poceti da skupljam, koliko mi toga uopste treba?? miracle, u kom Azelu si ti te vidjela?? onom azel kids ili nekom drugom... to mi je bas povoljno ako ih bude.... ne zuri se meni za tu torbu, nego kasnije necu bas izlaziti iz kuce, pa sam zato htjela da je kupim dok sam jos mobilna:-)) hvala vam cure:-*
ja kupila bebi torbu a nosim kao i palacinka, u svojoj...stavim pelenu, maramice,mini kremu, bodi i gegice i cao
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 20:25:16
animagical
IZVORNA PORUKA: anđelo
Jao ljudi ja sam tih knjižica u DM-u dosad ispunila sigurno 10-tak,a nikad ništa bodove nisam iskoristila.Jednom sam pitala ovu što radi ,šta mogu sad s tim,ona onako slegnu ramenima ,nešto mi smrsi ništa je skontala nisam.Baš mi to bilo čudno ,jer su stvarno uvjek svi u DM-u ljubazni.Hajd sad vi koje to koristite meni objasnite kako to fercera.Znači ako imam 10 bodova,imam popust na bilo koji prizvod za 25%.A ako imam cjelu knjižicu ispunjenu,šta mogu s tim?Ovo za pelene mi se sviđa
sa 10 kupona nalijepljenih dobijes knjizicu sa stvarima na popustu i jedan kupon za 25%popusta na jednu stvar-ja ga koristim za pelene...a ako nalijepis 20, onda mozes iskoristiti za 10% popusta na cijelu kupovinu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 20:28:19
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: animagical
ja kupila bebi torbu a nosim kao i palacinka, u svojoj...stavim pelenu, maramice,mini kremu, bodi i gegice i cao
svaka cast:) doduse ja sam hodala po cijeli dan s bebom jer je bilo ljeto pa je meni trebalo nekako vise stvari vjerovatno a i onaj prelazni period pa jaknicu stavi ili ne .. jos kad sdam prestala dojiti vazda s hapama morali ici i tako svega je bilo :) a do skoro sam ja nosila malu tasnicu tek odnedavno imam i veliku pa nije ni cud sto nisam to skontala prije :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 20:38:16
gerberka
moje torbe su sve velike. I ja ću u torbu aBda
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 20:39:41
anđelo
IZVORNA PORUKA: anđelo
sa 10 kupona nalijepljenih dobijes knjizicu sa stvarima na popustu i jedan kupon za 25%popusta na jednu stvar-ja ga koristim za pelene...a ako nalijepis 20, onda mozes iskoristiti za 10% popusta na cijelu kupovinu
E baš ti hvala na objašnjenju.Meni nikad prodavačice nisu dale tu knjižicu sa stvarima na popustu,niti ikakav kupon,a pokazala sam čak jednom te poljepljene kupone.Sad znam šta da tražim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 20:45:17
animagical
kad ti da knjizicu s kuponima, posara ti se na knjizicu ima u knjizici svasta, povoljnije nego inace...a ono 25% dusu dalo za pelene...
nego da vas pitam, vi sad garant sve shopingujete-gdje imam kupiti digitalni toplomjer za celo i uho? ili obicni,ali digitalni...imam zvrka koji nece da miruje 3 minute.... i koliko para
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 20:48:12
pauza
moracu poceti da skupljam te naljepnice, jer moje torbe koje nosim nikako nisu za baby stvari.... to su neke relativno male, vecina se cak nosi u ruci, tako da u njih ne mogu trpati pelene i sl.... i nositi ih na ramenu... a sta je sa tim u Azelu? nema miracle da mi odgovori.... mada cu nadam se uspjeti uskoro da nakupim 10 naljepnica... iako sam skoro sve kupila za bebu osim apoteke:-))... u dm-u se uvijek ima nesto za kupiti:-)) e da vas pitam, koliko trebam kupiti pelena newborn.... bolnica+kuca... da ne sdaljem muza prvi dan da dokupljuje?? i je li koristite pampers ili neke druge... moja frizerka samo fali babylove?? valjaju li te??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 20:57:06
gerberka
hej zene koju cucu da kupim, NUK? i da li postoje brojevi..velicine..mozda glupo pitanje, al et
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru