Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 10:54:03
mina23
e lutke moje samo da vam javim da danas idem prvi put na kontrolu nemogu docekati , Silver kod nas nema TL a koliko kosta ova zvijezdica?' i kako bi se mogla nabaviti prelijepa je. pusa za sviju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 11:26:08
Anoniman
Zenice evo me s GAK-a moj maleni neki svojeglav Nece svoju mamu ni malo da gurne da se podje otvarati. Jos sam samo uloziva Kontrola opet u srijedu na dan termina ako ne krene prije, a cini se nece. Bolove juce i sinoc nisam imala, samo se maleni baca unutra ko na ringispilu , poceo se buniti i doktor kad ga pritisne suta se naveliko.
Senka drzim palceve da sve expresno prodje i da se cim prije mazis sa svojim djecakom Gore su ti danas Nikulin, Dekovic i cini mi se onu tvoju dr. sam vidjela. Bit ces u dobrim rukama
Svim bembelicama saljem pa sad bjezim sklepati kakav kolac nabrzaka, onda vas citam sve redom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 11:33:35
ellam
ima nas dosta decembar/januar :)))) prelijepo :)))
mamina princeza i mama21 sretno s tim mukicama i problemcicima da sto prije prodju!!! za krvarenje desni treba pojacat dozu C vitamina. senka sretno!!!!
Mi smo danas usli u 35. sedmicu i bili smo na kontroli. imamo 2,5kg. dusa moja mala .
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 11:40:35
pauza
ellam, tacno si sedmicu iza mene, praticemo se :-)) i moja bebana je takodje imala 2,5kg sa tacno 34 sedmice... je li kod tebe ili ?? ja sutra idem na prvi ctg....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 11:45:17
ellam
super pauza basmi je drago :))))
braco je kod mene abd. tako rekose, a vidjecemo sta nam dragi Bog posalje heheh
ne znam sto mi na tickeru pise 34 sedmice? kod tebe je curica jel? pusa
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 11:55:35
mamaibabo
drage moje nek vam je sretno ....jupi bas se radujem ...nego ja sam 21 nedelja i imam los apetit i to me jako brine....to se desilo od kako pijem prenatal a pijem ga evo 2 sedmice ....imali neko ovakvo il slično iskustvo i sta da radim.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 11:58:19
Mrgica
Evo i mene da vam mahnem.Mi jos kod moje mame, cekamo mm da dodje po nas pa cemo kuci.I u Hercegovini snijeg, do duse, mi smo malo blize Bosni, tako da mnogi kazu da ovo i nije bas Hercegovina. Veki aki dobro si upratila osjetila sam bebicu hB, javi se u toku dana obuicno, ili nekad uvece, ali malo samo kucka, pa se i ja kao i Dush odmah zabrinem kad se umiri, a bas je neka maja mirnica,dobro joj je mm nadimak dao-peruskica A ja kad je ne osjetim duze odmah kontam jel sve ok, pa milion misli, al takve smo mi . I ja imam problema sa desnima, kad perem zube krvare, ili kad jedem jabuku, imam neke kapi od kadulje sa kojima ih mazem, do duse i prije sam imala istih problema. Treba jesti sto vise vitamina C. Senka sretno danas, da sve prodje sto brze i sto lakse, pa da se mazis sa svojim bebijem. Dinamitna nece tvoj bebi lijepo mu u pupi, konta neka jos malo dok se ovaj snijeg otopi, vani zimaaa. Raja ringe sretan povratak na posao saljemo ti jedan veliki Mama 21 zao mi je zbog tih bolova i svega,ali nedaj se Mino23
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 12:00:49
ellam
aha znaci puna 34 sedmica i jedan dan :)))
mamaibabo koliko si se dosad udebljala? nekad ni to nije lose, dr svakako ne vole da se puno dobije, izuzev ako bas nista ne jedes.... ima u apoteci caj za apetit, al morala bih ti provjerit da li se smije sad piti. on je na bazi pelina, jer gorke tvari otvaraju apetit...
ja idem peglat pelene :)))) bas se radujem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 12:06:34
veki_aki
cao zenice moje, odem trazit skafander za ovog mog velikog momka, upravo sam isla deda mrazu dati pismo (ciko iz firme koji se oblaci u deda mraza), jer ovaj moj bas vjeruje u sve to i ne moze da doceka cetvrtak kad ce dedamraz. E kontam se sljedece god abd morat cu 2 paketica da pravim , jedva cekam da iih bude dvoje ! Pusa odoh ja!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 12:07:42
mamaibabo
ellam juuuupi baš se radujem zbog tebe.....ma dosad sam dobila 14 kg inače nisam visoka pa sam dobila malo veči stomačić....nego nadam se da mi se necete smijati al molim vas za opis kontrakcija.... .... naveće imam ko neke grčeve u stomaku. pa me to plaši....rekli su mi da nespavam na ledjima nego na boku tako i radim al često mi utrne ljeva strana pa se prebacim na desnu jel to ok????? joooooooooooooooooj jesam dosadna....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 12:08:31
smajli80
Drage moje bembele ,kako ste mi šta radite?
Evo ja odjutros ,vodila Sofi dotkoru ,dobila ospice,Pa ganjali nalaze-kks i urin.Onda opet nosi pedijatru nalaze.Ona kad me vidjela onaku krepalu sa stomakom,odmah pošalje gin.na savjet.Sreća moja pa je bio dežurni.Kaže ako si već imala nije problem a ako nisi jedino je kritično prva 3mj.trudnoće,i 7 dana prije i poslije poroda.Aj hB.,barem me tu umiri. Jako sam se umorila odo malo leći imate .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 12:12:08
mamaibabo
Mrgica ako se nevaram ja i ti smo tu negdje ista sedmica.....dal je tvoj bebac poceo da udara....moj ne samo me skaklja i da jutros sam osjetila da se okrece bar ja mislim da je to to je bas je tako izgledalo ko da se okrenulo....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 12:21:35
treće
pa nastavi s prenatalom do kontrole, pa reci dr, ionako si za pola trudnoće dobila koliko bi trebala za čitavu, pobrini se da unosiš češće voće između obroka, ne brini uzeće beba koliko joj volja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 12:43:08
mamaibabo
jooooj drag da me samo vidis za sve se sikiram....luda znam....neku noc (inace se budim svakih sat i pol) probudila se na ledjima tako am se uspanicila da sam i mm probudila joooj polje mi ga bilo zao...treće ovo mi je druga trudnoca prvi spontani a nemam nazalost nikog bliznjeg pitati za mnogo toga valjda sam i zato paničar.....sreca pa imam vas na forumu....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 12:50:19
Mrgica
mamaibabo mi smo tu negdje ja sam 21+5, bebi isto malo skaklja,ali rijetko, i nisu to sad neki jaci pokreti, tjesim se time da sam i ja malo krupnija ,a i 1 mi je beba pa kazu da je to tako kod nas.Bit ce aBd vremena za jace udarce.Ne sekiraj se zbog apetita, kao sto rece trece beba uzima sebi koliko je dovoljno.Ja sam do sada dobila 8kg i dr mi rekao da kupim vagu i da kontrolisem tezinu, i od tada bas pazim sta jedem, kg dobijam ali puno sporije nego do sada, nadam se da ce tako i ostati do kraja.Jedi sto vise voca, piji puno tecnosti, i sto manje soli hranu, meni je to dr striktno naglasio.Ne sekiraj se zbog kg, i ja sam se opterecivala s tim, ali vise ne, imat ce kad sletiti,aBd poslije poroda.Samo nemoj pretjerivati sa slatkim,tjesteninom, hljebom i sl, mada mislim da vec i sama znas sta treba jesti sta ne.I ja prijem prenatal i sumeci Mg, mozda te grceve mozes sa Mg ublaziti.A pravi grcevi su takvi kao da te boli stomak kad imas menstruaciju,boli po dnu stomaka, i normalni su povemeno u trudnoci,ako nisu prejaki i ne traju dugo, jer se materica siri, pa obicno u vrijeme kad ti je bila menstruacija ti bolovi se jave, tako je bar kod mene, dr kaze da je to ok.Eto toliko od mene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 12:57:47
mamaibabo
hvala mrgice jedem zaista puuuno voća čak nikad nisam ni jela ovoliko ko sad.... a pijem mg jedan ujutro ijedan naveče....tak mi dr.rekao,hvala ti temeljitom odgovoru....moram probati da se manje sikiram i brinem i da uzivam u trudnoči.... puuuuuusek
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 13:01:25
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mamaibabo
ellam juuuupi baš se radujem zbog tebe.....ma dosad sam dobila 14 kg inače nisam visoka pa sam dobila malo veči stomačić....nego nadam se da mi se necete smijati al molim vas za opis kontrakcija.... .... naveće imam ko neke grčeve u stomaku. pa me to plaši....rekli su mi da nespavam na ledjima nego na boku tako i radim al često mi utrne ljeva strana pa se prebacim na desnu jel to ok????? joooooooooooooooooj jesam dosadna....
popij Mg i smiri PREKO DANA na l.boku, nista ne radi, nit se istezi ni ne dii tesko a spavaj normalno(ovo ti kaze mamica koja je imala cijelu trudnocu kontrakcije), i izbaci kafu skroz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 13:10:54
anđelo
Dobro jutro ,drage moje.Nama danas 24 sedmice . Bebice,vidim i ti nam svratila,kako je Naimica,sluša li?Kako tvoja rana?Svako koliko vremena dojiš Naimicu? Senka sretno na porodu .Dinamitna i ti ćeš brzo ,ove sedmice sigurno,još malo i Dominik u naručju,blago tebi . Mama 21 ,biće to dobro aB,samo se pridržavaj terapije. Pauzice ,zvala sam majstora,bio nešto zauzet,al zvaće me rekao je . Ostale kao ste mi Arina,Jakotužna,Miracle,Mrgice,Sandrich,Smajli,Gerbo....i ostale da vas ne nabrajam...šaljem vam svima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 13:13:03
Bebica11
a za napade gladi probajte puru jednom dva puta sedmicno, zasiti pravo a ne deblja samo nemojte pretjerati, najvise 2 puta sedmicno
jedite ribu, grah, povrce, meso al nemojte nista previse MASTITI, izbacite vrhnje za kuhanje, sireve masne, i sve masnoce zivotinjskog porijekla, to nije ni zdravo a deblja, slatkise s mjerom jedite i necete imati problema
vecerajte prije 18h
mene je najvise debljao sladoled i tufahije koje sam pucala jedno vrijeme takodjer i domaci kajmak kojem nisam mogla odoljeti, kad bih to jela sedmicno sam kilu dobivala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 13:13:14
ellam
ja imam jedno pitanje, pogotovo za vac postale mamice.... da li je stvarno neophodno "nagradjivat" sestre i dr parama i poklonima? mm i ja nismo mislili nikom nista davati. dr nam je super dosad i nikad se nije primjetilo da bi htio dodatno sta kad sam to spomenula roditeljima oni kazu nema govora. mora se njima dati. babica je najvaznija... .... .... ako ti ona ne pomogne moze svasta biti itd itd. jeste li vi mislile davati??? pa ne znam cak ni koja babica ce me potrefit... a mozda i moj dr bas tad ne bude mogao doci, ko zna....