Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.12.2011 23:25:59
ellam
drage moje
ja sam svoju upalicu rijesila kupujuci sirovu brusnicu u konzumu. operem je i jedem. tako nema brige koliko brusnice dobijete iz caja, kapi i sl - dobijete 100%. :)
gerbo mi smo uzeli ovu jeftiniju opciju, pa ne znam nisam razmisljala o tom. ali svakako reci dr na vrijeme, neka zna.
dinamitna sretno!!!
laku noc svima, da se naspavate i odmorite do ujutru
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.12.2011 23:59:18
Miracle*3
Vruce domace mlijeko sa medom...mmmmmmmm......e bas me opusta. Mislim da cu se zaustaviti na trecoj solji veceras, da ne pretjeram.
Danas uglavnom razbijam glavu o tome kako i koju tetu angazovati. Bas sam se raspametila, sad trenutno, do februara, vise mi treba za svakodnevnu pomoc u kuci nego za djecu, a posle ce mi trebati vise. Jer ja stvarno ne mogu. To mi je projekat za koji mi trenutno treba puno srece.
Danas sam bas super, provela sam divan dan. Pritisak nizak, stomak malo boli, ali sve u svemu ok. Haman da je od mlijeka
Dinamitna nisam upratila jesi li otisla danas na GAK i sta je bilo. U svakom slucaju sretno i da se sto priej vratis sa bebicom i lijepom pricom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 0:28:33
gerberka
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
Vruce domace mlijeko sa medom...mmmmmmmm......e bas me opusta.
odoh i ja sebi smućkat! kraljica si !
mi se vratili sa terapije a drustvo nam zaspalo..pajkite onda...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 8:29:40
pauza
dobro jutro i svim ostalim bebelim tetama:-))) mene snijeg i nije bas obradovao.... :-(( bojim se leda i padanja pa hodam kao po jajima:-(( gerbo moja, usitnilo pravo kod mene, a ja kao da nisam ni svjesna... ustvari ja se uopste ne nadam da ce moja beba poraniti pa sve kontam, ma ima jos do kraja januara:-)) a zapravo je sve moguce, mada dr kaze da je baby visoko i da nece jos sigurno, pa eto da joj vjerujem:-)) veliki ljubac vam saljem, a posebno drznici i mojoj priji silver, na koju sam ljubomorna kako je krevetac sredila:-)) jos koji dan ako Bog da pa da se napuni i tu pocinje prava radost:-)) mi smo odmah onaj dan nakon strasnog razocarenja u adax otisli u Sentadu i odabrali drugi krevetic.... isto je bijel, visok, ovaj cak ima i ladicu i od drveta je, za razliku od onog adaxovog, jdino sto ovaj ima dva nivoa a adax 3, ali to je samo da se probuse (ako zatreba) 4 rupe i eto nivoa.... ovaj je i jeftiniji skoro 60KM, pa je i to dobro doslo, ali sam ja visak odmah usmjerila na vrtuljak
da slucajno neko nije vidio da se ima kupiti nesto kao zastitna plastika (onako providna, tj. neke sedefaste boje) sto se stavi na stranice kreveca?? ako je neko zagledao krevetice u adaxu zna na sta mislim... to kao sluzi kao zastita da dijete zubicima ne osteti stranicu, tj. orgadu, ali meni je to vise estetike radi:-)) eto, malo sam opsirna na sabahu, ali prastajte... pozeljela sam vas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 8:49:25
raja_ringe
..ja samo da mahnem...na poslu sam nakon 15 dana, mogu vam reći da sam poželila...valjda se neću umoriti, ali kako sam samoinicijativno došla, ako ne mognem izdržati, tako ću samoinicijativno otići .. Senka sretnoooo... navijamo za tebe ;) i mislima ćemo biti sa tobom..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 9:09:12
Nina_Lana
senka sretno , ja sam isto mislila da ce ovaj moj ranije, ali i on izgleda bas ceka snijeg , a ja mrzim snijeg i zimu... Inace sam sva natekla i jedva guram ove zadnje dane pred porod..u srijedu mi je kontrola, pa se sve nadam da ce krenuti poslije pregleda , ali daj Boze, kazu da se djecaci obicno prenesu, a Lanu sam rodila 8 dana ranije...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 9:11:57
Silver
Jutro drage moje...
Sad ispratih muza za Zenicu, valjda ce stici da se vrati do mog pregleda...ja evo jedva se kanim da ustanem da sta raspremim bas mi nesto lijepo pod dekom
Nama je ostalo jos 19-dana to go! wooow pomalo me sad panika hvata Mada sto se priprema tice sve je spremno, krevetac, As, robica oprana, cak i kolica moje stvari...jos samo apoteka! Ali to mogu danas! Ja se izgleda "cistim" pred porod...non stop visim u wc-u iz ovih ili onih razloga... ali valjda to tako treba!
Senka...puno puno puno srece aBd da jos danas ugledas svoju zivu i zdravu a i ti da prodjes najbolje moguce!
Prijo drago mi je za tvoj krevetac ali bas bas drago, jer znam kako bi i meni bilo krivo da su me oni neprofesionalci izradili ali vidis kako se sve nabolje rijeci, ladica ce ti pravo dobro doci vidjeces, a za nivoe se nesikiraj da se to srediti! A hvala za komplimente za krevetac...uzivamo i mi u njemu kao da je za nas Ja stavila ovdje sliku ali se izgleda nikome vise sem meni i tebi nesvidja
Eh jos jednu stvarcicu sam nasla u TL-u onaj dan , zvjezdica svijetli i svira, i sluzi kao mali projektor, jer izbacuje snop koji se na plafonu oslikava i krece se kao mali crtani...ma prelijepo, otkako smo kupili redovno uvecer pustim sebi 5 min.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 9:19:49
Nina_Lana
Eh jos jednu stvarcicu sam nasla u TL-u onaj dan , zvjezdica svijetli i svira, i sluzi kao mali projektor, jer izbacuje snop koji se na plafonu oslikava i krece se kao mali crtani...ma prelijepo, otkako smo kupili redovno uvecer pustim sebi 5 min. user posted image user posted image
predivno Silver...ja sam se tek jucer natjerala do TL, i nisam nista nasla ...Lana sebi nakupovala nekakvih hello kitty igrackica, sve bez veze ...sve ste opuhale
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 9:22:55
Silver
Nina_Lana sve su ovo mamipare, da Bog da, da on ovo i pogleda ikad ali eto... Ja sam vecinu stvari nasla na dobrinji i ilidzi, u BBI-u fakat nista nije ostalo bilo, jos sam ja odmah drugi dan snizenja isla ali dzaba!
Nego reci mi kako se osjecas molim te...ides mi sedmicu naprijed, pa si mi ti trenutno najmjerodavnija
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 9:31:03
Nina_Lana
uhhh pretesko, malo prije sam pisala da ne mogu vise da izdrzim...ruke natecene, jutros me nesto i glava boli... obicno uvecer imam lagane kontrakcije, pa sve pomislim da ce nastaviti i to je to, medjutim zaspim, i ujutro nista...a sto se tice spavanja, ne mogu da lezim na bokovima, boli me ali bas boli, kao da osjetim da lezim na bebi, pa se okrenem na ledja, a onda ledja otpadaju ujutro... isto kao i ti imam cesce stolicu, pa sve nesto iscekujem...sreca u ovoj trudnoci sam okupirana Lanom, pa i ne razmisljam pretjerano ni o porodu ni o trudnoci, cak nekad zaboravim i da sam trudna pored nje , a opet s druge strane se osjecam tako tromo i usporeno, i stomak mi smeta dok je oblacim ili dok cistim za njom... jedva cekam srijedu, bas jutros mm govorim ako budem dovoljno otvorena nek me poradja odmah, ne mogu vise
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 9:31:20
veki_aki
dobro jutro drage moje! Kako stye mi ovog snjeznog jutra, mi se sad moramo pazit da se neslomimo , al djeci ce biti drago, onaj moj je sinoc jos iscekivao kad ce napadat. Jucer mi glava pucala jer smo pola dana zadacu radili, zamislite 2 puta trodimienzionalni presjek kuce sa 8 prostorija i tonom namjestaja, crkla sam. Sad mi se cini i one ko grceve sto sam prije osjecala, a kasnije protumacila ko pokrete bebine, ni njih sad nema, pa mi se svasta nesto mota po glavi...sljedeci pon je kotrola, pa ce nas valjda ljepo pregledati ireci da je sve ok. Danas ulazimo u 20-u sedmicu sad vec ocekujem prave pokrete bebe, bio bi red. Senka puno srece danas, drzim ti fige da ti porod proleti u par minuta i da bude sto laksi Kontam se drugo djete, trebalo bi to proci mozda i bez epiziotomije, sretno draga! I nek nam neko javi da je sve proslo ok! Mama21e pa zar opet bolovi , bas mi je zao! Nadam se da je nesto samo naislo i da si danas puno bolje. Mrgice jesam ja dobro procitala da si ti vec osjetila bebaca? Kako si mi ti? Gerbo kako terapije napreduju? Dinamitna i tebi sretno, danas pregled, a mozda i tebi krene pa se ti i senka sretnete gore Sretno! Raja-ringe sretan povratak na posao, nadam se da ce sve biti ok. Svima koje se muce sa ovim upalama, puno sam vas iscitaval pa vise ne znam ni sta , zelim vam da se sto prije rijesite tih baja! Sve slikice su super i skafandercici i krevetici , meni je jos rano da ista kupujem, al bar gledam po malo. Zene moje saljem veliki odo malo radit pa se cujemo kasnije!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 9:50:32
mama21e
Jutro i od mene, Ne znam odakle bih pocela... Prvo petak navecer uzasne kontrakcije... spavat mi nisu dale, probudila se opet kontrakcije ali slabije... sve govorim sebi izdrzat cu, malo da odmorim i proci ce... ma kakvi, bolovi i dalje, negdje oko 18h krenulo tackasto krvarenje uz pratecu bol, inace idem kod privatnika a subota navecer ne radi... odem na jezero primi me neka dr. Lacevic, pregleda me na UZV kaze beba dobro hvala Bogu, ali uopste nije bila zivahna, okrenula ledja i to je bilo to, kaze dr. ljuta beba :) Onda vaginalni pregled da vidi odakle krvarenje i vidje da imam jaku infekciju, prepisala mi utrogestan vag. 3x2., i skoro 2l brusnice na dan da pijem. Kaze da sam dosla na vrijeme i ne dao Bog da infekcija dovede do pobacaja, i da svaki put kad osjetim kontrakcije hitno se javim dr. jer nije bezazleno. I sad svaki treci dan moram primati injekcije, izvaditi nalaze krvi i urina i UK. Tako da sam sad na STROGOM mirovanju :( Ali opet kazem hvala Bogu pa je moje sunce dobro, ja cu aBd pretrpjeti sve bolove...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 10:01:14
dush
Dobro jutro drage moje bembelice!!!! (Nadam se da se ne ljutite na bembelice, ne mislim nikoga uvrijediti, trudnice su mi najsladje okrugle, sa veeelikim stomacima )
Moja beba se sinoc (poslije dan i po) odlucila javiti. Sinoc kada smo legli me je 3x tako udarila u stomak s lijeve strane da sam morala da ispustim auuuu. Ono kada vec mama kukas da se ne javljam, evo ti da znas sigurno da sam to ja I jutros se evo javlja od kako sam se porbudila, pa poslije dorucka.... Nemate pojma kako mi je odahnulo... Odmah sam pomislila da je bebi prestalo skroz srce da kuca, zbog tih aritmija i sporog rada srca...
Cini mi se da je Dinamitna otisla po svog Dominika, s obzirom da se nikako ne javlja Sretno draga!!!!!
Senka i tebi zelim sve najbolje, eto i tebi tvoje bebice!!!
Nadam se da cete obje imati predivan porod, navijam z vas
Mama21e, bas mi je zao da se tako patis, ali eto napokon znas od cega su ti te kontrakcije.... Jos malo pa ces se rijesiti bakterija i sve ce biti ok!!! Misli pozitivno, lezi, odmaraj i za koji dan ce sve baje nestati!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 10:04:42
mamina princeza
senka!!!! sretno!!!!
zene moje ja oka nsiam sklopila desni mi se upalile al uzas... krvare al opet ne toliko koliko bole sinoc sam nasla gelove od curice kad su rasli zubi pa mazala gengigel calgel zalfijom ispisrala al dzaba ono boli i dalje evo i sada. moracu otici i do zubara da vidim da nema sta drugo uzas bordo su ... zna li neko sta je dobro za to ..... ma kakv zub kad boli je mila majka kako je ovo ... bas neka zasna bol koja mi je nepoznata....
u prosloj trudnoci sam taman ovako dobila veliko krvarenje iz nosa zbog cega su mi morala nesto prziti u nosu na kosevu. i sada vidim ima krvi u nosu u desnima valjda visak krvi pa trazi gdje ce izaci...uzas....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 10:21:16
veki_aki
Mama21e saljem veliki da bude bolje, nadam se da sad kad su otkrili infekciju to se da i brzo izljecit i rjesit te kontrakcije, drzim fige da sve brzo prodje, glavno da je beba ok, a ti miruj kao sto su ti rekli. Mamina princezo nadam se i tebi da ce bolje biti, ja samo za zalfiju znam od ovih narodnih, najbolje je mozda ipak do zubara pa ce on znati sta treba. Ma mora prestat skoro, da se nisi malo prehladila pa to sad tu osjetis? Mi trudnice inace osjetljive, i meni desni krvare kad se jace cetka, jedva mi zubarica plombu stavila koliko je krvarilo, tako da mozda to zajedno sa prehladom i eto ti problema. Drzim fige da sto prije prestane.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 10:23:49
dush
I meni krvare desni svaki put kada perem zube... Ali srecom ne boli, ne znaci da nece... Ja sam kupila pastu za zube protiv paradentoze, zove se parodontax. Kako je koristim mogu da pojedem bananu a da me ne bole desni i da ne krvare. I kupila sam si gel za mazanje desni gengigel i vodicu za ispiranje zuba, jer cetkica ne moze oprati baterije koje se zavuku izmedju desni i zuba, jer su desni sada natecene i naprave se te rupe.
Ja ti savjetujem da svakako odes kod zubara, mozda ti zubar moze to ocistiti sve, pa da onda ti nastavis da "uzdrzavas".
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 10:24:35
treće
jutro, senka puuuši,s hajrom da prođe sve školski, mama 21e hB pa si otišla pazi se ma i bolje da si kod drugog dr. nekad treba i dr. mišljenje svakako, dush naumpala si mi više puta sad odahnuh, ostali su vidim manje više ok, ja sinoć u hladno auto ušla pa me neki živac koči u donjem dijelu kičme kao da mi je 150 kila inače sve o.k. pozzz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.12.2011 10:28:34
treće
baš i ja pođoh reći da odeš zubaru i to u dz nek ti to vide možda isperu, i da provjeriš zbog paradentoze šta možeš preduzeti, meni se svo vrijeme jeo ananas ali mi od njega krvarile grozno desni, pa nekad sok popijem