|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  272 273 [274] 275 276   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
18.12.2011 21:01:53   
Sandrich
mada ako mozete nabaviti caj za trudnice i bebe protiv bakterija, od dr, pancica meni preporucila jedna forumasica, pijem 2 solje dnevno i prezadovoljna sam, brusnicu vise ne pijem jer mi stvara kislinu

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6826
18.12.2011 21:08:34   
gerberka
meni su rekli u bolnici da to nije ok, ne znamo ni odakle se uvozi, kome pomaze naravno da treba piti user posted image

ja nisam, niti cu user posted image jednom sam probala, samo mi optereti zeludac, ubi me zgaravica, a def okus nije isti..barem ne ove koja ima kod nas na refuzu..meni lično, a svako je individua za sebe user posted image

nabavili smo skafander user posted image

pauzo, usitnila si mila naša user posted image

tičerko, ti jelde vec imas princezu kuci, kako ona reaguje na docek bebaca user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6827
18.12.2011 21:10:27   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Sandrich

mada ako mozete nabaviti caj za trudnice i bebe protiv bakterija, od dr, pancica meni preporucila jedna forumasica, pijem 2 solje dnevno i prezadovoljna sam, brusnicu vise ne pijem jer mi stvara kislinu

i ja se toga bojim jer imam problema sa kiselinom. gdje se moze nabaviti taj caj, koji je sastav?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6828
18.12.2011 21:12:20   
teacher75
IZVORNA PORUKA: gerberka

meni su rekli u bolnici da to nije ok, ne znamo ni odakle se uvozi, kome pomaze naravno da treba piti user posted image

ja nisam, niti cu user posted image jednom sam probala, samo mi optereti zeludac, ubi me zgaravica, a def okus nije isti..barem ne ove koja ima kod nas na refuzu..meni lično, a svako je individua za sebe user posted image

pauzo, usitnila si mila naša user posted image

tičerko, ti jelde vec imas princezu kuci, kako ona reaguje na docek bebaca user posted image

ona je super, prica sa stomakom, obraca se bebi i donosi joj caj ko fol i druge stvari, stavlja sudice na moj stomak, nekad ga i ljubiuser posted image kad joj kazem da cu rodit bracu kaze: "nece bracu, rodi mama bebu"

< Poruku je uredio teacher75 -- 18.12.2011 21:13:03 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6829
18.12.2011 21:14:58   
Lulu_08
Ja stvarno ne mogu da vjerujem koliko je svaka trudnoca prica za sebe. Naravno da ima trudnica koje dozive skoro pa identicne trudnoce, drugi pa mozda i treci put. Kod mene je za ovih 9 sedmica TOTALNO druga prica. Sa L. nista super sve i apetit i sve okej, puno mi se samo spavalo. Sada spavanje nista nikakve promjene isto kao i ranije, ali zato apetit grozan, averzija hiljadu, kiselina ubija, zatvor takodjer, ovo tackasto krvarenje i mirovanje, osjetim nekako da je bebica vise na lijevoj a L. je bila na desnoj strani, sto naravno jos nije 100% sigurno jer je jos mala trudnoca. Ali sve u svemu ovo je toooooooooootalna razlika. Iskreno, prva mi se trudnoca za sada vise svidjala hehe, hajde nadam se da ce ova bar pri kraju biti ljepsa od prve, jer je u prvoj bilo na kraju urino infekcija, bolnice, trudova, i gluposti kojekakvih...

Sto se tice cajeva, ja dok sam isla na posao svaki dan bar jednu ili dvije solje na poslu pila, kod kuce kako sam nikako ne mogu, gadi mi se pomisao sama. Ne radujem se bas vadjenju nalaza ove sedmice, bojim se da bas i nece biti extra.....

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6830
18.12.2011 21:15:17   
gerberka
user posted image user posted image user posted image dusa draga..hoce ona bebu user posted image

djana, mozda je sada braca, a L je bila prava dama, nije te zezala user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 18.12.2011 21:17:39 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

Neposredna veza do poruke: 6831
18.12.2011 21:15:18   
Sandrich
ticrko ja nabavila u apoteci, sastoji se iz par biljaka ne mogu se sad sjetit tacno koje...proizvodi se u Beogradu na institutu Dr. Josif Pancic,ispitan caj koji cak mogu i bebe....

a to za brusnicu..sve je to rizik...niko mi ne garantuje da ta americka brusnica nije kineska tako da...svako u skladu sa svojim mogucnostima....jer ovaj caj iz apoteke ako pijes 2 solje dnevno ne moze ti bit ni 5 dana a nema svako love da ga kupuje...

< Poruku je uredio Sandrich -- 18.12.2011 21:16:14 >

Neposredna veza do poruke: 6832
18.12.2011 21:16:53   
teacher75
ja cajeve nikako ne pijem, zgadili mi se jos u prosloj trudnoci kad sam nenormalno povracala i pokusavala nesto postici s cajevima...user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6833
18.12.2011 21:19:45   
Sandrich
ma i meni su vala na vrh glave se popeli user posted image user posted image  prije sam ih sa uzitkom pila a sad kad imam vremena ako sam kuci taj dan.....
djana joj ja i danas kad se sjetim tih mucnina muka mi dodje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kako je L.?

Neposredna veza do poruke: 6834
18.12.2011 21:20:37   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sandrich

ticrko ja nabavila u apoteci, sastoji se iz par biljaka ne mogu se sad sjetit tacno koje...proizvodi se u Beogradu na institutu Dr. Josif Pancic,ispitan caj koji cak mogu i bebe....

a to za brusnicu..sve je to rizik...niko mi ne garantuje da ta americka brusnica nije kineska tako da...svako u skladu sa svojim mogucnostima....jer ovaj caj iz apoteke ako pijes 2 solje dnevno ne moze ti bit ni 5 dana a nema svako love da ga kupuje...

pa nemam ni ja love da ga kupujem, ali se nađe.
a apoteci pise proizvođač i dobavljac
ja sam samo željela prenijeti šta mi je dr rekao u bolnici tokom vizite kada su stigli nalazi urinoinfekcije..napisala sam to jer ako postoji sansa da pomognem sa onim sto je meni receno - meni ce biti drago.

< Poruku je uredio gerberka -- 18.12.2011 21:21:17 >

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6835
18.12.2011 21:24:21   
Sandrich
Ma ne, kontam ja sta ti hoces reci, i svakako  da je ova iz apoteke bolja, al eto neko nazalost ne moze sebi priustit pa sam htjela da kazem bolje ista piti kad su baje u pitanju nego nista user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6836
18.12.2011 21:25:25   
Lulu_08
Ma i kazu neki kao da nije sada djecak pa drugacije reagujes, al eto bas od mm rodjaka zena prica kako su joj razlicite bile trudnoce a oba puta djevojcice pa tako da ni to ne mogu sada konkretno misliti heheh.

Ma sta je da je, drugacije je totalno od prvog. A mozda i drugacije okolnosti sada, ipak nema mm pa mi je u nekim stvarima mozda teze, tada je mogao on puno vise pomoci oko hrane i svega pa mozda nisam ni imala priliku da mucim muke hehe.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6837
18.12.2011 21:26:10   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: gerberka

ipak si ga kupila jel ?? user posted image  kakav je??

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6838
18.12.2011 21:31:17   
teacher75
i meni je ova trudnoca skroz drugacija mada sam se ja oba puta napatila sa povracanjem i to dobro- 1.put do 5.mj, a sada do 4. mj. medjutim, onaj kasniji period mi je bio laksi u 1.trudnoci,bila sam odmornija, pokretnija, sada sam konstantno umorna i teska-doduse tada nisam imala Lanu pa sam mogla odmarati a i nisam radila od 6.mj jer me zakacio raspust, a sada radim i to imam preko norme casoveuser posted image prosli put me kraj trudnoce zakacio ljeti a sada zimi, znaci u tu je sve totalno drugacije,. prosli put sam puno manje jela i manje dobivala na kilazi, nisam imala apetit, a sada jedem nezdravo, suho, imam apetit i imam zatvor- prosli put nisam imala problema s hemeroidima. beba je ovaj put napreedna- na gornjoj granici, a lana je bila prosjek sve vrijeme trudnoce i rodila se prosjecna- 3.2kg i 51cm. pa vidjecemo kako ce na kraju ispastiuser posted image jedno sto su obje trudnoce hb zdrave i bez nekih problema, osim ovih bakterija u urinu

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6839
18.12.2011 21:44:21   
treće
za urinokulture rađene na Ilidži, u bolnici na pedijatriji kažu da ih ne priznaju jer rade u plastičnim epruvetama, a masu puta sfušere,u mene rodica imala na Ilidi sterilne briseve na pedijatriji joj nali 2 vrste bakterija, probaj ponoviti ili privatno.

< Poruku je uredio treće -- 18.12.2011 21:47:32 >

Neposredna veza do poruke: 6840
18.12.2011 21:53:43   
Lulu_08
Aha znaci tiki i kod tebe je drugacije, meni se po fizickim simptomima samog otkrivanja trudnoce podudarilo isto, ali sve poslje 4. nedelje se razlikuje. Ali eto budemo vidjeli kako ce se dalje razvijati.

Pfff boli me glava, bljak...

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6841
18.12.2011 21:55:29   
teacher75
ne znam onda ni gdje raditi, jer i dosta privatnika salje uzorke tamo u laboratorijeuser posted image a taman sam se bila obradovala sto su sterilne

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6842
18.12.2011 21:56:50   
treće
imaju i kapi od brusnice u apoteci, znači uzimaju se na kapaljku jer je to koncentrat brusnice prilagođen i bebama, isprobano vrlo učinkovit, jedino je oko 40 KM ALI ETO LAKŠE JE NEGO ČAJ A MOŽE DUGO TRAJATI.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6843
18.12.2011 21:59:10   
treće
mislim da preko puta bkc-a imaju svoj lab.ali pitaj na tel.

Neposredna veza do poruke: 6844
18.12.2011 22:00:42   
treće
je li dinamitna otišla?

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6845
18.12.2011 22:33:17   
Mrgica
Meni dr rekao samo sto vise caja, nije rekao kojeg,kaze samo caja da cesce ides u wc i izmokravas baje i ostalu gamad user posted image Ja kazem od brusnice caja najvise, kaze on nemoj samo taj caj, mjesaj i druge cajeve, jer kao ne valja ni non stop brusnicu, ma hajd ga znaj ,ovaj kaze ovo onaj ono.user posted image
Trece koja si ti sedmica, stavi ticker da te pratimo.user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6846
18.12.2011 22:49:06   
DinkaDavor
Pozdrav cure,
takodje dvije razlicite trudnoce sa svih aspekata. Prvu trudnocu pamtim po mucninama, psihickoj nestabilnosti, puno ne potrebnih kg (koje sam skinula brzo uzevsi u obzir da sam sklona dijetama) i teskommmmm porodu (da ni najgorem neprijatelju ne pozelim)user posted image Sada, ni jednom nisam povratila, nikakvo gadjenje, pregledi i nalazi za 5, san mi je dubok a nervoza nepoznat faktoruser posted image Jedina zajednicka stvar je jakaaaaaaaa bol u desnoj nozi, neopisiva...Cesto me hvata strah da ce se nesto iskomplikovatiuser posted image da je i previse dobro ...bez razloga se zabrinem do ludila, pa pomislim ne dao mi Bog da imam jos i neki ozbiljan problem, poludila bih nacistouser posted image
Big zagrljaj za sve buduce mamiceuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6847
18.12.2011 22:50:12   
raja_ringe
Drage user posted image , da vam pozelim laku noc. Dinamitnoj zelim puuuuno srece. Mrgice nemoj se puno brinuti dok ti nije dao nikakvu terapiju, sve je to pod kontrolom.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 6848
18.12.2011 23:02:58   
DinkaDavor
Moja dr preporucila Uvin caj svakodnevno mada je meni nessica punooo drazauser posted image I kafa je takodje diuretik a meni je uvijek imala odlican efekat na organizamuser posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 6849
18.12.2011 23:05:14   
DinkaDavor
raja_ringe laku noc  i svim user posted image zelim lijepe snove user posted image

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 6850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  272 273 [274] 275 276   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  272 273 [274] 275 276   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *