|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  270 271 [272] 273 274   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
17.12.2011 19:05:36   
treće
ah pa ti i ime već skontala, mi do zadnjeg uvijek premišljamo ima toliko lijepih imena a čitav život se nose, čestitam
koliko svako ideš na ctg, udara li bebac redovno?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6776
17.12.2011 19:10:23   
treće
joj draga kad vidim ovako da deveraš, prosto me stid išta zakukat, ulezi se i ne cifraj puno kuću čitaj kakvih knjiga.

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 6777
17.12.2011 19:11:19   
raja_ringe
Arina, Lejlaze i Dinamitna, doslovno mi zazubice rastu od ovih vasih preslatkih slika. Da mi je neko rekao prije godinu dana da cu se sva istopiti dok gledam slike sa bebi stvarima ne bi vjerovala.

Pozdravljam vas sve, a posebno user posted image sa kontrkcijama, upalam i drugim tegobama. Svima zelim da sto prije ozdraveuser posted image user posted image

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6778
17.12.2011 19:13:39   
Anoniman
Bebac je malo mirniji nego inace sto je bio prije nego se spustio u karlicu, ali redovno ga osjecam user posted image evo bas me nogicom gurka user posted image Na ctg-u bila prije 4 dana i u ponedjeljak idem opet, tlak mi je ok, ma sve 5 samo izgleda da taj smedjkasti iscjedak zeza od pregleda jos user posted image Primjecujem da ga danas ima samo u tragovima ali je obavezno zajedno sa sluzi. Citam na netu da ima zena kojima je tako pomalo cep ispadao. Uh... da hoce vise krenuti, ovo je igra zivaca user posted image

A sto se tice imena... i mi smo u zadnji cas skoro user posted image Krajnje je vrijeme bilo. Za curicu smo imali odmah spremno, ali buduci da je deckic e tu smo imali veeeeliiiikih problema oko odabira. Ravno 8 mjeseci smisljali user posted image

(odgovor članu treće)
  Neposredna veza do poruke: 6779
17.12.2011 19:32:11   
treće
ma znaš meni je tako bilo i kad su trudovi na 10 min. bili, beba još bila visoko, a samo otvorena za vršak prstauser posted image , i onda prošla 2 infuzije s ne znam ni ja koliko inj. unutra, tako da ako ti ok sve osjećaš bolje i da duže traje kod kuće nego da te oni turbo brzo i bolno otvaraju, jedino to što nikad ne znaš konkretno stanje dole pa je zbunjujuće, ali eto sustio se sa srećom večerasuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6780
17.12.2011 19:56:51   
treće
da ne zaboravim,vjerovatno si već čula, dobro ti je sad jesti hurme i piti vodu, jer su bogate magnezijem i olakšavaju kontrakcije, imaju i drugih hranjivih tvari, npr. ja šta god sam i kući i u bolnici pojela sve sam povratila osim hurmi, a i daju potrebnu energiju jer će ti trebati

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6781
17.12.2011 21:43:57   
Mrgica
Samo da vam mahnem, nadam se da ste mi sve dobro...Mi uzivamo kod moje mame, ah ljepote kad te svi maze i ugadjaju ti...user posted image Pusa velika...

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6782
17.12.2011 22:44:26   
Lulu_08
Vece zenice kako ste mi?

Pregledala sam slicice, Arina, lejlaze, Dinamitna, sve je extra!!!!!! Ne zna se sta je ljepse od ljepseg!

Ja sam inace ok, danas sam malo se mrdala po kuci, pa opet lezala i tako, izasla prosetala jedan mini krug oko zgrade i shopping centra, i nazad unutra. Pravila rucak, koji je bio OK dok sam ga jela, ali sada mi sve smrdi na njeg (a sta to ima smrditi u rizi,mrkvi i piletini) da hoce ovo CUDNO culo mirisa i averzija vise proci, bas je bezveze.......

Eto za sat i 15ak minuta punimo 9 nedelja, ulazimo u 10u, aBd, bas se radujem, samo neka bude sve sa srecom kako treba... I dalje tabletice pijem, nastojim sto vise mirovati i et'...

Ako nekoj od zenica u iscekivanju pokrene se sta veceras, zelim vam svu mogucu srecu i aBd zivu i zdravu bebicu!

Zenicama sa problemcicima, manjim i vecim, da se aBd cim prije rijese pa da mogu opet punim plucima uzivati u trudnoci a ovima koje to vec mogu da i nastave!!!!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6783
17.12.2011 23:13:29   
Miracle*3
Jeste li zaspale vec ?

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6784
17.12.2011 23:29:05   
Lulu_08
Jok ja, spavala sa L. danas jedno 2 sata pa sada nece san na oci, lezati vise ne mogu, sjedim evo..

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 6785
17.12.2011 23:32:29   
Anoniman
Evo i mene s nekim bolovima, grcevima i stezanjem, a maleni ne prestaje lupati user posted image

Ne mogu nikako da upratim vremenski ova cudna desavanja user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
  Neposredna veza do poruke: 6786
17.12.2011 23:32:38   
mamina princeza
nema ni meni soavanja .. danas spavala i ja s svojom Dz nekih 2 sata i sada nema sanse iako zjevam al eteskonamjestiti .... grcevi me hataju , desni mi se upale posebno navece takod a bukvalno mrzim kad dodje vrijeme za nocno spavanje....
Djana ...user posted image vidim drzis se citala sam da si imala problemcica .. e vala sve nas nesto snadje... al dobro je samo dok su bebice dobro :)

Ja zavrsila krecenje spremila kucu s tetom za ciscenej dva dana sam bas bas radila al sad je sve super cisto:) Ponovila se tv- om i susilicom pa mi i kuca ko nova:) Zato sam sad pravi kokuz ... hihi

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6787
18.12.2011 7:58:21   
anđelo
Jutro,user posted image ,vani malo snijega palo,tako je sve ljepo.Sinoć smo šetali,pojela se džambo pica u BBI,kupile neke stvarčice za bebicu u TL.Obišao se Djed Mrazuser posted image ,a upovratku nam sitni snjeg počeo padatiuser posted image .Baš idilično veče.user posted image
Mama 21 jesul kontrakcije prestale?
Arina,mašala za bebi namještaj,možete se baviti ovim profesionalno.
Svratila u čilek ,vidim piše im sniženje 50%.Imaju divnih krevetića,ali na bebi namještaj je sniženje 25%.Ja begenisala jedan krevetić ,a cjena mu 900 kmuser posted image user posted image user posted image ,pa brže bolje izjurila van.
Svim trudnicamauser posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 6788
18.12.2011 9:12:43   
dush
Dinamitna, meni se cini da ces ti danas user posted image Sretno u svakom slucaju!!!!!

Krevetac, posteljina, ostale stvarcice su genijalne!!!! A tek sto mi se ime svidja!!!! Zbog tog imena sam uvijek imala zelju otici u Dominikansku Republiku user posted image A mm i ja imamo probleme sa zenskim imenom (vjerovatno ce biti curica, jos nije 100%). Sada sam par dana gledala imena na forumu, ima lijepih, ali ni jedno mi nije ono bas da me je odusevilo. Bas nemam ideje...

Ja se od jucer malo sekiram. Od poslije podne ne osjetim da beba udara. Znam da se zna desiti da npr 1 dan odmara, ali svejedno me polako panika hvata. Obicno kada jedem ili pojedem nesta slatko i okrenem se n lijevi bok, beba se pocne javljati. Evo sada nista jos uvijek... Valjda ce u toku dana....

Djana, cestitam na ulasku u 9 sedmicu!!!! Djana, jos malo pa ce smradovi proci, meni je sve smrdilo :) Od gela za tusiranje, kuhane hrane, persuna svjezeg pa nadalje...

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6789
18.12.2011 9:41:44   
Anoniman
Jutro user posted image evo me progurala sam noc.

Dodjose moji sinoc sa svadbe oko 2 i tad krenuse bolovi na svakih 10 min, do tad su bili na pola sata i ja se vec pocela psihicki pripremati, pogledam mm vec zaspao pored mene user posted image , uspio je samo reci da ga budim user posted image
I ja se jos malo provrtim do wc-a, vratim se i zaspim user posted image

dush vidjet cemo koliko su ti tacne prognoze user posted image user posted image

(odgovor članu dush)
  Neposredna veza do poruke: 6790
18.12.2011 10:08:09   
treće
jutro, Dinamitna samo što ne eksplodirauser posted image , možeš polako prošetati malo, gladna ne idi u bolnicu, disanje će ti puno pomoći, dok nema jakih bolova i kontrakcija na 10 min, vodenjakčitav i beba skače ne idi, u koju bolnicu ćeš znaš li ko je u dežuri danas?
dush i ti malo šetnje po kući i gibanja pa lezi oslušni, pa mi smo u par dana,
vidim ostale su se naspavale

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6791
18.12.2011 10:12:43   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: treće

jutro, Dinamitna samo što ne eksplodirauser posted image , možeš polako prošetati malo, gladna ne idi u bolnicu, disanje će ti puno pomoći, dok nema jakih bolova i kontrakcija na 10 min, vodenjakčitav i beba skače ne idi, u koju bolnicu ćeš znaš li ko je u dežuri danas?
dush i ti malo šetnje po kući i gibanja pa lezi oslušni, pa mi smo u par dana,
vidim ostale su se naspavale

user posted image cut ce se bum kad maleni izleti user posted image , na GAK cu, ali pojma nemam ko je u dezuri user posted image , ne znam bi li zvala da provjerim. Sutra ujutro mi je kontrola pa pomisljam da se stisnem do tada user posted image

(odgovor članu treće)
  Neposredna veza do poruke: 6792
18.12.2011 10:21:32   
Anoniman
Zvala sam GAK za svaki slucaj user posted image

Murtezic i Imsirija od ovih poznatijih doktora (bar meni) su u dezuri danas, ali bi ipak da se stisnem do sutra da me pregleda moj dr. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 6793
18.12.2011 10:35:11   
treće
možeš ti stiskat koliko hoćeš kad krene ne zaustavi ga, ako ti je sve ok nemaš brige za dr, a i ovi su ti dobri , ma može to i u noćnnoj, kad god došo dobro došo.
Žene sve vam je preslatkon ne smijem ni gledati da ne poželim 4.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6794
18.12.2011 13:31:12   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Bebice kako si, kako ide oporavak?

Slatkica sigurno uziva, paja i njopa ciku user posted image

evo dobro je hB, guram sa sobom jos mi rana nije zarasla nakon 20dana, to je dever pravi

bebica je izbacila AD nakon 22 danauser posted image al zato svakih 1,5h kmeee kmeeeuser posted image , a ja anemicna, da mi nije mm navecer se ne bih ni probudila, ponekad mi se i nesvijesti, i sve se bojim da ne zaspem dok je dojimuser posted image
poceli su nam i grcici, pa prducka stalno, tako je simpaticna Barekallahuser posted image

ti se nemoj puno izmrcvariti ako ti pocnu cesce bolovi javi se na GAK da ne bude kao jedna zenica gore mrcvarili je 2 dana bolovi i izmorila se pa 3 dan kad se poradjala jedva je izgurala, a i mene su cio dan mucili doduse na 2min pa uvecer kad je trebalo napinjati malo sam bila premorena, al proci ce i to brzo aBduser posted image eto tebi tvoje bebice aBduser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6795
18.12.2011 13:36:54   
irena82
pozz trudnice i majke!
jel mi možete reći kako se kreću cijene za kolica kod vas?kod nas ih nema ispod 250 km, i to mi i nisu baš nešto. Primite puno pozdrava iz Vinkovaca.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6796
18.12.2011 15:00:11   
gerberka
IZVORNA PORUKA: ellam

gerbo jeste li odnijeli uplatnicu njima? mi cim smo odnijeli dobili smo set_. ja mislila to nesto maleno a ono cijela kesa :) Sta bi s tvojim trombocitima? pitala sam nekad ranije.... pozz

mi smo izvršili online plaćanje, direktno pare idu na cryo račun u švajcarsku..to su oni i osmislili, jer banke uzimaju proviziju i po 30 eura.danas stigao set_ user posted image E de mi reci, mi smo uzeli paket plus, za maticne iz krvi i tkiva pupčanika. Jeste i vi? ako jesi javi mi dal ces to naglasiti dr na porodu, iako ima epruvata...kontam da mi ne zaborave..hehe

trombociti hvala Bogu super user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 18.12.2011 15:02:24 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 6797
18.12.2011 15:56:24   
mamina princeza
ej draga gerberka hajd doks e prica o tome da s eubacim... kako mislis online placanje - i u tom slucaju mi ne uzmu proviziju???? moram to dobro ispitita:) preko koje banke. ja imama kod unicredit banke racun transakcijski i devizni i do sada sam vrsila placannja online samo kad su neke domace trannsakcije u pitanju pa ne znam hocel ici i devizne:))) ako ti nije mrsko hajd mi malo pojasni. ja sam kontala isto za nekih 15 ak dana otici do cryo sava jos jednom konacno da dogovorim i da izvrsim to prvo placanje za set ... abd nikad ne zatrebalo .

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6798
18.12.2011 16:33:07   
Lulu_08
dush, vjeruj meni u ovoj trudnoci od ja mislim samog zaceca pa na dalje cula ne funkcionisu normalno, a zvanicno od 5te nedjelje mi se vecina hrane gadi, ako sama skuham rijetko kada da i mogu jesti a ako i mogu poslje su muke sa kiselinom i mucninom, gadjenjem i tim smradovima haha. Sinoc sam luftirala do sitnih jutarnjih sati, sve mi smrdilo na kuhanje, joj grozno....Hehe

mamina princezo, ti si ako me pamcenje dobro sluzi i u prvoj i drugoj trudnoci imala krvarenja? Ja sam ovaj put imala tackasto u ponedeljak, znaci sa 8 punih nedelja, bas jeziv osjecaj. Sada pijem Dabroston i eto nastojim mirovati, ali moram se malo mrdati inace cu siznuti majke mi.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 6799
18.12.2011 16:44:39   
Silver

Cao cure moje...

Mi smo vam ovaj vikend odmarali kod mojih, nisam skidala pidzamu nikako user posted image

Jucer smo jos usli u 38-mu sedmicu user posted image user posted image user posted image ovo sve blize i blize...beba se nesali user posted image

Ovo je nas krevetac i posteljina, stigao je u cetvrtak, ali ga nisam stigla fino slikati, nego samo sa mobitela...MM i ja smo nekako posebno uzbudjeni otkako je krevetac tu u sobi, svako malo idemo da gledamo user posted image

user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  270 271 [272] 273 274   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  270 271 [272] 273 274   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *