|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  269 270 [271] 272 273   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
17.12.2011 13:00:17   
Arina
IZVORNA PORUKA: dush

Hvala mama21e user posted image Ma od cega ti imas takve bolove? Jesu lli to kontrakcije ili? Pijes li jos ista drugo? Ako imas takve bolove, ne vjerujem da ce ti magnezij i kalcij pomoci.... Meni su u bolnici protiv kontrakcija i grceva davali Buscopan, iako ih nisam imala. Jesi rekla dokotru da te tako boli? user posted image

Arina, kompletic je pre, pre, premeden....  Odavno nisam vidjela nessta sladje user posted image

Hvala draga ,i meni je bio sladak...a i koristan....onako nije nezgrapan ko klasicni skafanderi od onog skijaskog materijala suskavog....vec  plisan....onda sve je ujedno od papa do rukavica i kapice....ovdje kod nas u jednoj prodavnici kupila....bio 18 km....mislim da ce  sve dok dobro ne ugrije moci u njemu kud god krenes...onda moze i u AS  jer mozes zakopcati izmedju nogu....a moze i u korpuuser posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 6751
17.12.2011 13:02:56   
treće
user posted image se vrti čim ja sjednem ili legnem, nije još velika kao tvoja pa nije tegoba a taman je tolika da djeca mogu vidjet i osjetiti pokrete pa im drago, prije dok su čekali da osjete znali i zaspatiuser posted image .Poslije poroda mi i fali taj osjećaj unutra.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 6752
17.12.2011 13:06:49   
treće
praktičan i lijep skaf. . ovog se nanosali i još ljepši kupili

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 6753
17.12.2011 13:16:30   
teacher75

IZVORNA PORUKA: treće

Ne znam ko ti je rekao da uvin čaj ne treba u trudnoći piti, meni u prošloj trudnoći ginekolog preporučila, samo recimo ako duže piješ onda sedmicu uva sedmicu brusnica bolje je a ne smiju se sastavljati jer se poništavaju, baza i kiselina, riješila se baja , a u brisu ih nije bilo.
Ovo s uvom je za mythbusterse.

misljenja su podijeljenja, neki farmaceuti smatraju da moze izazvati kontrakcije, dok neki dr govore da se moze piti, uglavnom ja ne bih da rizikujem

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6754
17.12.2011 13:20:11   
teacher75
evo ovdje ima nesto o uvinom caju u trudnoci:
http://www.poliklinika-harni.hr/cgi-bin/forum/topic.asp?cat_id=2&FORUM_ID=4&TOPIC_ID=723&Topic_Title=UVIN+H+caj&Forum_Title=Trudno%E6a+i+komplikacije

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6755
17.12.2011 13:21:00   
Anoniman
Opet malo upadam da vidim desava li se ovdje sta user posted image

Zenice meni pravo cudno ovo moje smedjkasto sto izlazi. Blage zigove osjecam u ledjima pa se pomicu prema stomi, ali nikako do njega da stignu user posted image , prepone me razvalise, posebno u lezecem polozaju, a stojecki izdrzavam max 5 minuta i moram poravniti, teska sam ko kamen.
1000 misli mi kroz glavu a i ona boli user posted image

Ja sam povremeno pila sumeci Mg mada nisam osjecala nista bolje od njega - doduse nisam ni imala neke velike grceve i kratko su trajali, ali kalcij nisam nikako. Jedino sto sam prenatal redovno pila, ali evo vec par dana zaboravim i na njega user posted image

(odgovor članu treće)
  Neposredna veza do poruke: 6756
17.12.2011 13:21:18   
Miracle*3

Ne znam ko ti je rekao da uvin čaj ne treba u trudnoći piti, meni u prošloj trudnoći ginekolog preporučila, samo recimo ako duže piješ onda sedmicu uva sedmicu brusnica bolje je a ne smiju se sastavljati jer se poništavaju, baza i kiselina, riješila se baja , a u brisu ih nije bilo.

stvarno jeste.

ja sam cula da ne smije uvin H, a obicni uvin smije. Ja iskreno ne znam ni koja je razlika ali tako sam cula

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6757
17.12.2011 13:53:17   
lejlaze
Pozdravljam vas zenice moje! kako ste vi? ja sam danas sa raspolozenjem na -10. isla jutros na sistematski pregled, hajd znala sam za urin da nije ok... kad na uz vide da imam kamenac u zuci... pa stvarno vise... neraspolozenje me drzi vec duze i jos jutros to. Doktorica mi rece samo da izdrzis da te ne zaboli do poroda!
eto toliko od mene da vam ne prenosim vise negativne vibracije user posted image

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 6758
17.12.2011 13:58:51   
teacher75
lejlaze, nemoj se sekirati, ja kamen u zuci imam vec godinama i nije mi do sada predstavljao nikakve probleme ni prije prosle trudnoce, ni u trudnoci prvoj, a ni sada. samo ga trebas redovno kontrolisati, meni je hvala bogu taj kamen nekog zahvalnog oblika i velicine, pa ne predstavlja probleme, kako mi je dr objasnio, nije dovoljno veliki da pravi neke strasne probleme sa zuci, a ni dovoljno mali da bi setao kanalima, mislim da je velicine oko 2cm i ovalnog oblika

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 6759
17.12.2011 13:59:39   
mama21e

Hvala mama21e user posted image Ma od cega ti imas takve bolove? Jesu lli to kontrakcije ili? Pijes li jos ista drugo? Ako imas takve bolove, ne vjerujem da ce ti magnezij i kalcij pomoci.... Meni su u bolnici protiv kontrakcija i grceva davali Buscopan, iako ih nisam imala. Jesi rekla dokotru da te tako boli? user posted image

Arina, kompletic je pre, pre, premeden....  Odavno nisam vidjela nessta sladje user posted image

Ni ja sama ne znam od cega su, a jos kad me krsta uhvate zajedno sa stomakom... user posted image Pijem dabroston, pregnital, kalcij i Mg i injekcije depo progesteron... Od pocetka trudnoce imam kontrakcije... I evo do sad... Sve se nadam da ce proci ali nista user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 6760
17.12.2011 14:02:00   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Miracle*3

stvarno jeste.

ja sam cula da ne smije uvin H, a obicni uvin smije. Ja iskreno ne znam ni koja je razlika ali tako sam cula

kod nas ako trudnica zaglavi u bolnici mora piti dosta uvinog caja i to neki bezvezni, niko te ne pita hoces il neeces, i nisam cula da je nekome nesto bilo....niti jednog caja ne treba previse,pa cak ni brusnice, 3 solje najvise dnevno su dovoljne...

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

Neposredna veza do poruke: 6761
17.12.2011 14:03:19   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: mama21e

Ni ja sama ne znam od cega su, a jos kad me krsta uhvate zajedno sa stomakom... user posted image Pijem dabroston, pregnital, kalcij i Mg i injekcije depo progesteron... Od pocetka trudnoce imam kontrakcije... I evo do sad... Sve se nadam da ce proci ali nista user posted image

user posted image  drzi se, nadam se da bude bolje...

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 6762
17.12.2011 15:25:49   
lejlaze
evo stilo je! ako nista ovo mi je uljepsalo dan.

user posted image

mamin princ 08.09.2008

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6763
17.12.2011 15:29:06   
Sandrich
jooojjjjjjjj Lejlaze ovo je premedenooooo user posted image user posted image  gdje si kupila da je i meni sta ovako za mog pisonju? user posted image

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 6764
17.12.2011 15:31:52   
lejlaze
Hvala Sandrich, to je sto sam narucila da mi donese prijeteljica. danas mi je donijelauser posted image user posted image user posted image i meni se svidja... 

mamin princ 08.09.2008

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6765
17.12.2011 15:34:38   
Sandrich
ahaaaa...super je stvarno user posted image

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 6766
17.12.2011 16:04:27   
dush
IZVORNA PORUKA: lejlaze

user posted image

Lijepo, lijepo, lijeeepoooooooo user posted image user posted image user posted image user posted image

Joooooooooooooj kako su divne sve ove stvari za bebe!!!!

Lejlaze, ma ako te nista ne boli od tog kamena, onda nema problema.... Vjerovatno ga imas malo vise vremena, pa ti i ne pravi probleme... Nadam se da i nece do daljnjeg!!! user posted image

Mama21e, bas mi je zao da imas toliko kontrakcija.... Nadam se da ce prestati uskoro... user posted image

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 6767
17.12.2011 16:07:50   
megi
da se i ja malo javim ovdje
nadam se da cu ubuduce biti cesca user posted image

dinamitna da te ne prepadam al je meni u prvoj trudnoci jedan dan bolovi u ledjima
sutradan se porodila, mjeri ako idu prema stomako mogu biti kontrakcije

meni je ova trudnoca skorz drukcija od prve, i user posted image  nekako osjetim skorz nisko da me udara,  sve mi po mjehuru skakuce user posted image

pozz svima

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 6768
17.12.2011 16:25:08   
Anoniman
Megi samo da hoce vise... nestrpljiva ja, a i bebac izgleda user posted image

Da vam pokazemo krevetac user posted image

user posted image

i okvir u kojem ce biti user posted image slicica s imenom user posted image

user posted image

Eto otkrili smo vam i ime user posted image

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 6769
17.12.2011 16:28:18   
teacher75
divnouser posted image gdje ste kupili ovu ogradicu i posteljinu za krevetic?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6770
17.12.2011 16:28:55   
teacher75

IZVORNA PORUKA: lejlaze

user posted image

preslatkouser posted image

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 6771
17.12.2011 16:32:29   
Anoniman
Ogradica je iz Fisa, trazili smo bas jednobojnu i skinula sam jednu stranu ogradice da mogu vidjeti bebu jer je do moje strane kreveta, a posteljinica je iz Amka na Mojmilu, proizvodjac Pcelica Maja Bijeljina user posted image vidjala sam ove posteljinice i po ostalim baby radnjama user posted image

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 6772
17.12.2011 17:13:25   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mama21e

ne sekiraj se, dok pocnes piti ginipral smirice se sve, meni je ginipral super pomogao, a on ide od 20te sedmice

i ja sam isto mucila kao i ti, potpuno i nije me popustalo

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 6773
17.12.2011 17:32:41   
Anoniman
Bebice kako si, kako ide oporavak?

Slatkica sigurno uziva, paja i njopa ciku user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 6774
17.12.2011 18:57:02   
treće
joj meni se čini uvin h puno jači, može biti to da samo obični može ja pila onaj instant nikakvih kontr. nisam imala ali sam svakako s otvaranjem teška

Neposredna veza do poruke: 6775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  269 270 [271] 272 273   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  269 270 [271] 272 273   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *