|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  268 269 [270] 271 272   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
16.12.2011 23:06:20   
gerberka
mi smo danas zavrsili uplatu depozita kako bi stigao set za mc user posted image
netrebalo nam nikad, a ni nikom user posted image ellam, koliko si cekala setuser posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6726
16.12.2011 23:40:26   
ellam
gerbo jeste li odnijeli uplatnicu njima? mi cim smo odnijeli dobili smo set. ja mislila to nesto maleno a ono cijela kesa :) Sta bi s tvojim trombocitima? pitala sam nekad ranije.... pozz

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6727
17.12.2011 0:10:19   
mama21e
Da li mozda neka zna kako se mijenja nick user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 6728
17.12.2011 1:31:32   
raja_ringe
 Anđelo krevetic smo kupili u TL na Ilidzi. Pokazala nam ga u katalogu jer je u radnji bio izlozen onako bez stranica, meni ne bi privukao paznju, pa pitaj i u dr. radnjama da nemaju u magacinu. Kad smo mi bili pokazala nam je jos jedan model u katalogu koji nema izložen.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 6729
17.12.2011 1:35:51   
raja_ringe
mama21e za nick se samo javis pp Višnji, možda može i bilo kojem drugom moderatoru. I ja planiram svoj mijenjati dok mi naleti neka bolja ideja ;).

Laku noc svima..

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 6730
17.12.2011 8:53:01   
treće
dobr jutro,
što se tiče kalcija osim mliječ. proizvoda super je susam,lanene sjemenke a i ostale sjemenke i još su bogate aminokiselinama i "dobrim masnoćama".Ja susam i suncokret sirove u suhu tavu s poklopcem samo kratko jer brzo izgore i dodam pavlake i soli s hljebom obrok slastan, navukla sam se, a i moji dođu pa se grebu. I meni čudno ovo za kalcifikaciju posteljice, a što se pušenja tiče odmah dr. kaže po posteljici vidi se da ne pušite, a za izrazite pušače znam da se zna desiti da posteljica ostari.
Budite zdrave i vesele.

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 6731
17.12.2011 9:22:26   
anđelo
Dobro jutro,ja htjela malo u skitnju,al muž nema vremena ,pa sad moram čamit.user posted image
To za posteljicu jedna user posted image je postavila link sa RR.Npr.ja sam nepušač,ali sam pila kalcij (po preporuci ginekologa)u prvoj trudnoći.I na pregledeu me dr.pita jel pušim,jer mi je starija posteljica .Baš je i njoj to bilo čudno,stanje s posteljicom ,a ja nepušač.Vjerovatno nije znala to za kalcij,il još nije bilo naučno utvrđeno.Meni organizam strašno zahtjeva mljeko,mliječne proizvode,pa sam zato pitala,al baš ću vidjet s dr,i reć mu da obrati pažnju na posteljicu.

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6732
17.12.2011 9:28:04   
Arina
Jutro trudnjace i od nasssss.......

Ja sinoc nisam posteno oka sklopila....kod nas je toliki vjetar puhao da sam mislila da ce krov frciti s kuce.....uzas.....onda neki valjda pritisak u zraku ...ja ko balon....ko da cu puci...uffff....tek pred jutro malo odspavala ....sad je ok...palo i malo snijega ..cak!!!!
  Da vas malo oraspolozim...ovo je nas mali skafanderic....odnosno...to je plisano termo odjelce......u kojem cemo izaci iz bolnice....ima i pape i na rukicama ko rukavicice....prvo cemo neke gegice...nismo jos odabrali..i u ovo i u korpu ili AS....jako je zgodna stvar i mekana i topla....velicina je 62.....tako da tamam posto cemo se roditi krajem januara  .....da nam moze taj ostatak zime....user posted image user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6733
17.12.2011 9:46:20   
Miracle*3
Jutro, naspavali se:)

Arina, kako je ovo medeno :))

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 6734
17.12.2011 10:11:44   
Nina_Lana
Arina sve je preslatko...

mi danas usli u 39 nedjelju, jos maloooouser posted image user posted image user posted image user posted image
u cetvrtak na kontroli uradili ctg i UZ, nisam htjela da me gleda ginekoloski jer smo isli na rodjendan, bojala se krvarenja i da mi ne krene porod, sve nesto kontam mogu ja jos malo izddrzatuser posted image ...

pozdravcic svima

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 6735
17.12.2011 10:20:55   
teacher75
IZVORNA PORUKA: gerberka

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: treće

teacher, žao mi je, zadaj čajeve,
jesi li radila vag. bris na svoje insistiranje ili zbog bact. u urinu?

na svoje insistiranje, jer mi napamet dadnu vaginalete koje mi samo privremeno pomognu ili ne pomognu, pa rekoh ciljano da vidim sta je u pitanju., urino kultura mi uredu a uvijek imam dosta bakterija u urinu, pa rekoh mozda je zbog bijelog pranja, pa da i to provjerim

isto i kod mene..meni dr kaze da je opci nalaz urina validniji..zbog steilnih urinokultura sam se mogla zapustiti jer sam imala upalu mokracnih kabala, a amim tim se pocela otvarati...

ja sam i u prosloj trudnoci sve do kraja imala stalno bakterije, nekoliko puta koristila vaginalete, nije me nista boljelo al jednostavno naalz urina svaki put takav. sve hvala bogu proslo kako treba. evo i sad me nista ne boli, e sad ne znam do cega je, imala sam jednom davno kad nisam bila user posted image upalu mokracnih kanala i bas me boljelo i malo piskila krv i uvinim cajem sam bila uspjela to sanirati ali u trudnoci nije preporucljivo piti uvin caj. cekacu i ovaj vaginalni bris da nalaz bude gotov da vidimo mozda je od toga

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6736
17.12.2011 10:29:16   
Anoniman
Jutro zenice user posted image
ja tek kaficu pripremila pa da vidim sta ste tipkale user posted image
Meni danas cetvrti dan od vaginalnog pregleda i jos imam tragova stare krvi, vise onako smedjkasto user posted image Sad stvarno pomisljam da je to sluzni cep. Ima li neka od vas iskustva s tim cepom? Koliko dugo on izlazi i koliko prije poroda?

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 6737
17.12.2011 10:34:54   
Hurma

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Jutro zenice user posted image
ja tek kaficu pripremila pa da vidim sta ste tipkale user posted image
Meni danas cetvrti dan od vaginalnog pregleda i jos imam tragova stare krvi, vise onako smedjkasto user posted image Sad stvarno pomisljam da je to sluzni cep. Ima li neka od vas iskustva s tim cepom? Koliko dugo on izlazi i koliko prije poroda?

meni je u prosloj trudnoci... piskila, kad ono blup u šolju... ono malo se rasteže, sluzavo ali nema ga puno, smeđe - krvavo, ali poslije njega odmah krene plodna... tako je bar meni bilo... ne vjerujem da ti je to cep...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6738
17.12.2011 10:50:33   
dush
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
Sad kad sam bila u bolnici, kalcij mi ispod ref. vrijednosti, nije puno ali opet jeste. A ima jos i trudnoce i dojenja posle. Svaki dan jedem mladi sir. Kontam da narucim od nekog domace mlijeko da pijem mozda je sta bolje.  proslu trudnocu sam pila jedan dan kalcij jedan dan Mg, a sad svaki dan Mg, pa ne znam smijem li neka i kalcija malo uzetiuser posted image

I ako budes domace mlijeko pila, skuhaj ga, ne smijes svjeze piti (listerioza)!!!

A sto ne pijes magnezij i kalcij zajedno? Magnezij bez kalcijaa ti nema nikakvog efekta (ak ga pijes zbog kontrakcija i grceva). Mislim da se imaju kupiti zajedno sumece tablete magnezij + kalcij.

Neposredna veza do poruke: 6739
17.12.2011 11:08:28   
dush
Zaboravih napisati dobro jutro :)

Mi smo danas napunili 24 sedmice!!!!

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 6740
17.12.2011 11:17:57   
teacher75
kod nas jos 80 days to gouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 6741
17.12.2011 11:59:30   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: dush

IZVORNA PORUKA: Miracle*3
Sad kad sam bila u bolnici, kalcij mi ispod ref. vrijednosti, nije puno ali opet jeste. A ima jos i trudnoce i dojenja posle. Svaki dan jedem mladi sir. Kontam da narucim od nekog domace mlijeko da pijem mozda je sta bolje.  proslu trudnocu sam pila jedan dan kalcij jedan dan Mg, a sad svaki dan Mg, pa ne znam smijem li neka i kalcija malo uzetiuser posted image

I ako budes domace mlijeko pila, skuhaj ga, ne smijes svjeze piti (listerioza)!!!

A sto ne pijes magnezij i kalcij zajedno? Magnezij bez kalcijaa ti nema nikakvog efekta (ak ga pijes zbog kontrakcija i grceva). Mislim da se imaju kupiti zajedno sumece tablete magnezij + kalcij.

A mogu li piti jednu sumecu kalcija,  posle jednu Mg

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 6742
17.12.2011 12:31:08   
dush
Trebalo bi da mozes. Vazno je da se oba piju.

Neposredna veza do poruke: 6743
17.12.2011 12:34:46   
mama21e
Jutro zemice,
Oko 4 ujutro sam zaspala, bolovi nepodnosljivi, popila Mg nebi li mi bilo bolje, ma jok, opet isto...cak sam i apaurin popila koji me je samo oborio ali bolovi i dalje prisutni... Hvala Bogu sad ih nema, nemam pojma sta to bi, samo znam da sam se puno prepala user posted image A jucer kao da sam bebu osjetila, neopisivo nesto... kao da me nesto blago dotaklo na sekundicu... ja se sva najezila user posted image

Miracle ja pijem Mg i kalcij odvojeno, a dr. mi nista nije govorio za posteljicu i kalcij, a ja inace nikako mlijeko ne pijem, niit volim nesto posebno mlijecne proizvode pa mi rece da bar kalcij pijem i po jednu solju mlijeka dnevno...

raja_ringe kad i ja smislim nick ide promjena user posted image

Neposredna veza do poruke: 6744
17.12.2011 12:35:42   
mama21e

IZVORNA PORUKA: Arina

Jutro trudnjace i od nasssss.......

Ja sinoc nisam posteno oka sklopila....kod nas je toliki vjetar puhao da sam mislila da ce krov frciti s kuce.....uzas.....onda neki valjda pritisak u zraku ...ja ko balon....ko da cu puci...uffff....tek pred jutro malo odspavala ....sad je ok...palo i malo snijega ..cak!!!!
  Da vas malo oraspolozim...ovo je nas mali skafanderic....odnosno...to je plisano termo odjelce......u kojem cemo izaci iz bolnice....ima i pape i na rukicama ko rukavicice....prvo cemo neke gegice...nismo jos odabrali..i u ovo i u korpu ili AS....jako je zgodna stvar i mekana i topla....velicina je 62.....tako da tamam posto cemo se roditi krajem januara  .....da nam moze taj ostatak zime....user posted image user posted image

Premedeno user posted image a gdje si to kupila user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 6745
17.12.2011 12:39:04   
mama21e
dush cestitam na napunjenoj 24. sedmici i ulasku u 25. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 6746
17.12.2011 12:41:11   
treće
Pa zar još nije krenulouser posted image , meni je dr provocirao i krenulo je kao krv, pa nastavilo smeđkasto pa sa sluzi po malo 24h, ali pošto sam prenijela primili me pa na drip jer je sporo išlo, moguće da je čep, meni nije najednom izašao i morali su mi probijati vodenjak.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6747
17.12.2011 12:47:33   
treće
Ne znam ko ti je rekao da uvin čaj ne treba u trudnoći piti, meni u prošloj trudnoći ginekolog preporučila, samo recimo ako duže piješ onda sedmicu uva sedmicu brusnica bolje je a ne smiju se sastavljati jer se poništavaju, baza i kiselina, riješila se baja , a u brisu ih nije bilo.
Ovo s uvom je za mythbusterse.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6748
17.12.2011 12:52:05   
dush
Hvala mama21e user posted image Ma od cega ti imas takve bolove? Jesu lli to kontrakcije ili? Pijes li jos ista drugo? Ako imas takve bolove, ne vjerujem da ce ti magnezij i kalcij pomoci.... Meni su u bolnici protiv kontrakcija i grceva davali Buscopan, iako ih nisam imala. Jesi rekla dokotru da te tako boli? user posted image

Arina, kompletic je pre, pre, premeden....  Odavno nisam vidjela nessta sladje user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6749
17.12.2011 12:56:03   
Arina
protezu li se vase bebe  u stomama....meni presmjesno....moj se odupre nonama u lijevi jajnik a guzom u desnu siku tj prema njoj pod rebra se naguzi....user posted image user posted image user posted image ....stomak ko ragbi lopta...sav se usuceuser posted image user posted image .....tako sad u zadnja dva dana stalno se proteze i rasteze....guzan mamin.....tjesno mu jadniku.....

Ja se napeglala pa sjela...izvadila sebi jedan kolac i sokic i sad cejfim zasluzeno.....danas sam odlucila das se vesa rijesim bar za sad.....

vidim moglo bi nam biti uskoro bebicaaaaaa....neka nekauser posted image user posted image user posted image ....mashallah....sretno....

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  268 269 [270] 271 272   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  268 269 [270] 271 272   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *