Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 16:32:32
lejlaze
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Zenice evo me, vidim pitate se gdje sam
Sopingovala sam cijeli dan, smorila se. Konacno je sve spremno i za i za praznike. Jos mesine ispeci i kolace napraviti
Jos uvijek imam tragove krvi na gacicama a danas je treci dan od pregleda. Sve mislim da mozda cep nije polako krenuo a ne od pregleda Uglavnom, samo sto nisam. Icekujem... Moji svi sutra odose na svadbu, a ja se naoruzala telefonima ako krene da zovem da dolaze po mene, pa sam i mm zabranila pijancenje jer ko ce onda voziti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 17:31:29
anđelo
IZVORNA PORUKA: treće
ANDJELO kako časovi dojenja, je li gužva jesi li obnovila i šta novo naučila?
Hej nisam ni bila ,nisam stigla,mužu bila plata konačno pa išli da trošimo ,.Al definitivno moram otić do nove godine ovo što je ostalo vremena.Vjerujem da će mi biti jako korisno,jer sam imala problema sa postavljanjem bebe na dojku.Ove moje gospođe se velike pa se valja izborit s njima,još kad se napune mljekom aB da
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 18:18:07
Mrgica
Pozdrav drage moje ,samo da vam se javnem i izgljubim sve redom. Ja kod mame u svojoj lijepoj Hercegovini, samo me maze, uh bas uzivancija.Idem sad sa mamom u setnju pa na vecericu, samo malo nam kisa pada, al nam to ne moze poremetiti raspolozenje. Inace sam ok hB, malo prepone boluckaju al podnosljivo.Gdje mi je terminusa Raja ringe vidim ne pise citav dan?Sta ima mila,kako si ti?Mida li se bebica, ova moja prava mirnica, nekad majo lupne samo.Mamich zao mi je sto tako prodje, i ja sam na zalost imala neki dan jednog istog takvog dr koji me pregledao, fuj uzas su ti pojedini, cast izuzetcima.Mama 21 cestitam novi mjesec .Veki aki ,ti uvjek pitas za mene, dobro sam duso,kako si mi ti,mida li se bebac? Gerbo drago mi je da su bubrezi ok, ne daj se i dr nalazi ce se srediti,aBd. Ostale ljubim vas sve i
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 18:34:39
teacher75
ja vadila nalazei opet dosta bakterija u urinu, leukociti 6-8, a prije 2 sedmice radila urino kulturu i sve sterilne radila sam i vaginalni bris, pa cekam rezultate, ostalo je uglavnom u okviru referentnih vriejdnosti, nesto je palo vec ili manje pa cu vidjeti da dr jel sve ok. inace sam preumorna i pospana, hronicno, nesanica me uhvatila, i juce i jutros se probudila oko 5-pola 6 i nisam vise mogla zaspati. a navecer ne mogu zaspati prije 11-12 i jos se budim nekoliko puta da se namjestim- jedva gledam, na poslu ko drogirana, pa dodjem kuci i lana mi ne da da odmorim ni malo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 18:58:13
dush
IZVORNA PORUKA: pauza
bili odabrali maja lip bijeli, ima takav i smedji... ali bijeli meni ljepsi, 3 nivoa za madrac, stranica se spusta, bas nekako elegantan i nije kicas_t.... sad nekako gledam samo slicne njemu, cak smo i komodicu bijelu narucili.... vidjecu na Socijalnom, ako ne nadjem, narucicu neki sa neta.... evo danas cijeli dan trazim....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 19:03:55
dush
Mene zgaravica ubija od cokolade.... Jucer sam jedva zaspala, popila pola litra donata.... I danas si napravim mlijeko i keks da ne jedem cokoladu, opet zgaravica.... Znaci ni to ne mogu....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 19:36:46
raja_ringe
Drage , reko da me ne zaboravite da se tuspasim i danas :). Danas sam pomalo pocela raditi od kuce, a planiram od ponedjeljka pomalo ici na posao. Gomila mi se, a kraj godine.
Mrgice uzivaj sa svojima . Sta ti je rekla doktorica kad si je nazvala za bolove? Moja bebara se danas malo cesce javljala nego inace, a jutros je i mm osjetio par puta. I dalje se javlja uglavnom samo ujutro.
Da se i ja malo foliram sa kreveticem ;), ovako izgleda nas:
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 19:42:34
teacher75
teacher, žao mi je, zadaj čajeve, jesi li radila vag. bris na svoje insistiranje ili zbog bact. u urinu?
na svoje insistiranje, jer mi napamet dadnu vaginalete koje mi samo privremeno pomognu ili ne pomognu, pa rekoh ciljano da vidim sta je u pitanju., urino kultura mi uredu a uvijek imam dosta bakterija u urinu, pa rekoh mozda je zbog bijelog pranja, pa da i to provjerim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 19:45:04
teacher75
IZVORNA PORUKA: dush
Mene zgaravica ubija od cokolade.... Jucer sam jedva zaspala, popila pola litra donata.... I danas si napravim mlijeko i keks da ne jedem cokoladu, opet zgaravica.... Znaci ni to ne mogu....
imam isti problem, slatko mi se stalno0 jede ali mi prisjedne na kraju neko vece sam navalila na nutelu, sve kasikom jela, kad me poslije uhvatilo podrigivanje i onaj grozni ukus, nista mi nije pomoglo. mada meni mlijeko uglavnom pomogne, mozda je problem sto si stavila i keksa, probaj drugig put bez keksa. evo i ja kupila donat, rekoh da mi pomogne zbog tvrde stolice ali mi je tako odvratan ukus, jedva ga pijem pomalo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 19:45:25
raja_ringe
Sve vas teže pratim. Valjda ova trudnička zaboravnost .
Gerberko boli li tebe išta ili ti samo po nalazim vide upalu? Mene danas boli u denom dijelu gdje dodje jajnik. Teacherko iskoristi vikend maksimalno i napuni baterije. Ebemu misa jesu nas upale ufatile, a jos nije hladno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 19:48:48
teacher75
moracu, sutra popodne cu lanu poslati sa tatom da ja malo odmorim, a navecer cu mozda malo i izaci sa rodicom, nisam izasla navecer 100 godina, bas sam pozeljela. nema mi nazalost spavanja ujutro, jer ce me htjela- ne htjela lana nadici, ako se prije toga sama ne probudim u 5 kao ova 2 jutra veceras cu probati ranije zaspati, moram...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 19:53:34
anđelo
Dush,krevetić ti je premeden Raja ringe gdje si ti svoj krevetić našla,ako si u Sarajevu gdje tačno?Meni je svejedno jel se može ogradica skidat jer svakako planiram krevet na sprat,al je simpa skroz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 19:57:03
anđelo
Zaboravih napisati ,ebemu ,baš sam ko penzioner.Meni je mljeko pomoglo protiv žgaravice,maloprije ribam kupatilo,i baš mi muka neka od domestosa,pa mi žgaravica opet poče.Ja mlijeko 1 l smaltim i ko nova .Inače mi se pije mljeko sve više i više ,dnevno popijem više od litar,jel to uredu?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 20:00:07
teacher75
IZVORNA PORUKA: anđelo
Zaboravih napisati ,ebemu ,baš sam ko penzioner.Meni je mljeko pomoglo protiv žgaravice,maloprije ribam kupatilo,i baš mi muka neka od domestosa,pa mi žgaravica opet poče.Ja mlijeko 1 l smaltim i ko nova .Inače mi se pije mljeko sve više i više ,dnevno popijem više od litar,jel to uredu?
super, i ja sam ista
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 20:20:07
pauza
IZVORNA PORUKA: pauza
bili odabrali maja lip bijeli, ima takav i smedji... ali bijeli meni ljepsi, 3 nivoa za madrac, stranica se spusta, bas nekako elegantan i nije kicas_t.... sad nekako gledam samo slicne njemu, cak smo i komodicu bijelu narucili.... vidjecu na Socijalnom, ako ne nadjem, narucicu neki sa neta.... evo danas cijeli dan trazim....
dush, gdje si kupila ovaj?? divan je, jako slican ovom sto se meni svidio, ali nece doci mozda cak ni u februaru tako da ne mozemo toliko cekati pa cu kupiti neki drugi.... a meni je sjajan, kako ti rece zaljubila sam se u njega:-))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 20:25:06
anđelo
raja ringe, super krevetac!!!!!
meni se cini da cu i ja sada po mlijeku opet.... a beba ubija danas :) neka, neka, da znam da je ziva i zdrava
andjelo, mislim da je ok da pijes mlijeka, mislim da ti nista nece biti.... ne znam... provjeri sa svojim ginekologom kada budes isla sljedeci put
Neko je spomenuo ovdje da ne valja puno kalcija jer utiče na posteljicu,pa zato.Al stvarno ne mogu da odolim mlijeku ni mlječnim proizvodima.Neki dan sam spremila muža i on išao na pijacu,ja mu rekla kupi mi od svake vrste sira.On donio 5 kila ,po pola kile od svakog ,ja smaltila za 7 dana
< Poruku je uredio anđelo -- 16.12.2011 20:26:33 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 20:39:42
teacher75
ja dnevno otprilike popijem 2 case mlijeka- znaci pola litre, ali volim zuti sir i uglavnom za dorucak i veceru jedem neki namaz i zuti sir, nekada mladi. mislim da mi nije previse...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 21:48:11
drznica
Trudnice moje drage, kako ste mi??? Ja ovako malo uletim da vidim dokle ste?!
Pauzo, zao mi je za krevetac...mogu mislit razocarenja Ali imas jos fore...na Socijalnom su super krevetici, moj je tu kupljen imas i u Todoru isti...hajde naci ces vec nesto
Mi vam samo rucamo, pajkimo i naravno punimo pelene. Imam srece jer je jedna dobra beba, jos nije pokazao svoje pravo lice
Ja spavam 2-3 sata, pa se konektujemo na siku, pa opet 2-3 i tako citavu noc...
Ko nam je sljedeci???
Znam da dugujem porodjajnu i potrudicu se ovo koji dan da napisem. Ja sam nju bila napisala i dok sam oko malog, ugasio mi se laptop i otisla prica pa mi je zato mrsko sve ponovo...ali obecala sam!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 22:50:33
senka27
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Senka ma kako petak? Pa termin ti je srijeda ili cetvrtak? Znaci kontrolu ti zakazali poslije termina? Nikako mi nije jasno. Meni rece dr. da dodjem u ponedjeljak ako ne krene i ranije
tako rekose moja dinamitna..ma nema veze ja i volim da me ne peglaju ako krene znat cu...
uglavnom sve je ok...eto neka si pripremila sada se samo opusti cekaj svoje pilence
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 22:55:30
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: teacher75
ja dnevno otprilike popijem 2 case mlijeka- znaci pola litre, ali volim zuti sir i uglavnom za dorucak i veceru jedem neki namaz i zuti sir, nekada mladi. mislim da mi nije previse...
Sad kad sam bila u bolnici, kalcij mi ispod ref. vrijednosti, nije puno ali opet jeste. A ima jos i trudnoce i dojenja posle. Svaki dan jedem mladi sir. Kontam da narucim od nekog domace mlijeko da pijem mozda je sta bolje. proslu trudnocu sam pila jedan dan kalcij jedan dan Mg, a sad svaki dan Mg, pa ne znam smijem li neka i kalcija malo uzeti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.12.2011 23:02:05
gerberka
IZVORNA PORUKA: teacher75
teacher, žao mi je, zadaj čajeve, jesi li radila vag. bris na svoje insistiranje ili zbog bact. u urinu?
na svoje insistiranje, jer mi napamet dadnu vaginalete koje mi samo privremeno pomognu ili ne pomognu, pa rekoh ciljano da vidim sta je u pitanju., urino kultura mi uredu a uvijek imam dosta bakterija u urinu, pa rekoh mozda je zbog bijelog pranja, pa da i to provjerim
isto i kod mene..meni dr kaze da je opci nalaz urina validniji..zbog steilnih urinokultura sam se mogla zapustiti jer sam imala upalu mokracnih kabala, a amim tim se pocela otvarati...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru