Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 9:21:04
Arina
IZVORNA PORUKA: Djana
Ajjj, to za vene mi zvuči jezivo, mogu misliti kako boli....Bljak. Kako ide sa prehladom, je li stanje išta bolje? Piješ li šta i kako?
Kod mene sve po starom, za sada je sve oki doki!!
ma to s venama je moja kronika...nasljedna.....kad pretjeram one ko da me opomenu...tako i sad ...ovih dana sam ko magarac...ni sama ne znam kako mogu....ali eto...i za to se i aktivirala .....dok lezim sve je ok...tj. dok je noga na horizontali....dok je dole objesim pritisak....sa carapom malo lakse....ma bice dobro
Glo...tj. kod mene je zdrijelo....mozda malo bolje...pocelo se iskasljavati papretpostavljam da je bolje...a manje i boli....samo kad kasljem....nista ne pijem...samo domace ...sta cu....nekako cemo izgurati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 9:34:35
Nina_Lana
jutro moje...ja se vise ne smijem ni zaliti ni na kakve bolove, ...ruke mi tek sad oticu, noge jos ne, veceras idemo na kontrolu abd, i jedva cekam ...Silver sta je s tobom draga? mi smo tu negdje sa sedmicama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 9:35:50
Čupi
Joj ja sam sa prošlom trudnoćom imala na desnoj nozi uzasno veliku venu, jos kako me bolila, molim se da mi se sad ne pojavi... A još me prehlada uhvatila, neznam ni gdje ni kako, a promjena u organizmu, pa se na sve odnosi... Djana ublizu smo, bas mi je drago..jesi isla ti na kontrolu? Ja nisam, neznam još ni ada ću ni gdje ću
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 9:44:22
ivannna
Jutro, svima, Bebice stalno sam mislila na tebe i gledala jel ko javio neku novost, drago mi je da si sada kući sa svojom bebicom i koliko toliko bolje. Grozno je to što se desilo, pogotovo sto je uzrok nečija netrpeljivost . Sinoc sam gledala onu emisiju o matičnim na Pinku i sva mi je nekako konfuzna bila nista nisam upratila kako treba, il je meni falilo pažnje . E moze li mi neko reći kako izgleda dr. L.Imširija, znam jednu doktoricu na Jezeru, koju često sretnem kad idem gore, i sve mislim da je to ona, a pojma nemam u stvari.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 10:28:44
Silver
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana
jutro moje...ja se vise ne smijem ni zaliti ni na kakve bolove, ...ruke mi tek sad oticu, noge jos ne, veceras idemo na kontrolu abd, i jedva cekam ...Silver sta je s tobom draga? mi smo tu negdje sa sedmicama
Ma ne znam sta bi ti rekla...osjecam se dobro, samo me sad uzasno ledja bole, ali ne krsta nego gore visoko izmedju plecki, i konstantno me bole, i kad sjedim i kad stojim...nemogu nekako da nadjem polozaj fin! A beba je finaa, slusa me...sad se ono usporeno vrti, samo vidim negdje guticu malu kako seta po stomaku pokusavam da ostanem aktivna, da se krecem, raspremam itd. samo me ova ledja stvarno muce!
Jucer sam davila citav dan drznicu i njenog Maka bila sam im citavo popodne, macak je masallah predivan, pokazao je odmah sta sve zna da radi majo je kakio, p'dio, dojio puno, pavao, bila je i patronazna, gledala sam kako cisti pupak uglavnom bio je to kao jedan crash kurs za buduce mame Drznica je dobro...sta god drugo da vam kaze ne vjerujte jos uvijek se pazi zbog rane ali bice to aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:13:45
ellam
dobro jutro drage kako ste spavale? ja ustala oko 3 i uzela kasikicu meda, morala nesto uzet i to mi bilo prvo pri ruci, al sam ga tako tesko podnijela. do jutra me zeludac mucio... htjela ici na vjezbe na otoku al prespala :((( nista od ucenja hehe
gerbo ja sam kraj 33 sedmice i mi danas potpisujemo ugovor za m cel. najbolje je uzet mjesec do dva pred porod da si sigurna. odmah se placa 210eura a nakon poroda mjesec dana ostala suma. postoje dvije opcije (neko je pitao) prva su maticne celije iz krvi pupcanika i to kosta 1985eura. druga opcija je uzimanje tkiva pupcanika i to je 2300eura. razlika je sto se s ovom skupljom varijantom navodno moze lijeciti malo vise bolesti. mi smo se vodili logikom da ako ne daj boze zatreba bice dovoljna i ova prva opcija. a nece nam nikom zatrebat abd. akovas jos sta zanima slobodno pitajte. bila sam na promocijama. a emisija sinoc bezze, nisu puno tog pojasnili a vaznog. i da jos nesto, na porodu se doktoru koji to uzima mora platiti jos 100km. mozete pitati svoje dr za to jer i oni moraju bit upoznati na vrijeme.
drznice, bebice, sonja uzivajte, ljubim vase male princeve i priceze, nek im bog da zdravlje!!!!
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:16:20
gerberka
evo i nas, dobro jutro ja sam pitla da mi javite za trombocite, ali izleda niedna zena nije imala na donjoj granici, nemam se s kim posavjetovati
nina_lana izdrzi jos malo i eto bebaca! jeste smislili ime? idem da vas citam samo sam upratila za ninu_lanu i arinu..arina lutko, uz tebe smo!!!
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:28:59
anđelo
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: anđelo
Gerbo,čula sam i ja to pitanje,ja reko pametna pitanja ,al ništa ne upratih šta odgovoriše.Moj sin lječio životinje ,pa me stalno nešto zapitkivao,pola ih nisam čula Bebice,ne brini za snove o mužu sve je to normalno,hormoni rade svoje .Ja se jako dobro sjećam kako sam svog M spopadala,i čim je prošlo 40 dana ja naplatim svu apstinenciju .Ljubi ti nama Naimu malu, i ne brini za kilažu,moj je imao 2,330 grama a sad momak veliki
koliko brzo je dobivao tvoj malecki? mene sve strah da je uzmem, dok smo bili u bolnici bila umotana u pelene i lahko bilo s njom, a sad nekako sva tanana i krhka, jedva cekam da se ubuci malo aBd
uh da mi hoce ova rana zarasti al dok prodje 40-nica tamam ce to biti
Moj sin je rođen mjesec ipo ranije ,to znaš,a baš zbog toga je napredovao pravo brzo.Hranili smo ga svakih sat vremena,kljukali ga ,sjećam se da je u prvom mjesecu dobio 1,350 grama,a poslije je tako nastavio s dobijanjem kilaže do 4-og mjeseca,poslije je dobijao po 1 kg.Ne brini ništa vidjet ćeš kako će Naima fino napredovati,bit će to cura ipo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:33:31
gerberka
ellam kad nazoves predstavnika i obavis sastanak koliko treba vremena da dođe set ..pusaaa
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:36:38
lejlaze
dobar vam dan zenice, kako ste vi danas. ja nenaspavano skorz. sinoc me pupo bolio i to me probudilo oko 3,30 i nisam vise ni zaspala. brzo se smirilo ali meni nije poslije htio san na oci nikako. a evo me i grlo boli . drago mi je bebice da je sad sve uredu, zao mi je sto si se napatila. vidjela sam na brzinu da ste pricali o maticnim celijama. gdje se mogu informisati o tome, zna li ijedna neku stranicu na netu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:42:16
Mrgica
Pozdrav drage moje , samo da se javim. Vidim problemi sa spavanjem kruze, ja sam ok kad zaspim ali mi treba jedno 1h da se uspavam,a mm kao da ima bolest spavanja, jel takne jastuk odmah hrce a meni onda dosadno, pa ga bockam,gnjavim, budim, a on jadan ko pjan,al meni to dusa . Veceras spavam sama, opet muzic na putu. Al zato sutra aBd odoh u svoju Hercegovinu kod mame, jedva cekam... Pozdrav svima, a posebno mojoj terminusi raja-ringe, javni sutra sta bi na pregledu... Gerbo cestitam na ulasku u 8mj, a za te trombocite zaista nista ne znam. Sonji cestitam na rodjenju sincine, masalah... Ostale
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:42:18
gerberka
niko da odgovori za trombocite neka, neeeekaaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:44:31
gerberka
mrgice hvala ti sreco sinoc mislim na tebe gdje si, kako si? isto nam je sa muzevima i spavanjem, moj daje sve od sebe ali zaspe u sekundi, a meni treba masaža
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:46:37
gerberka
anđelo, meni jedna kona rece kao rodila joj snaha 5 dana prije termina i eto da me ne prepada upozorava ona mene da mirujem...tako mi rece nicim izazvana i nije pitana a eto vidis tvog sincine a rodio se mjesec i po ranije i sve ok hBogu!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:54:50
Mrgica
IZVORNA PORUKA: gerberka
mrgice hvala ti sreco sinoc mislim na tebe gdje si, kako si? isto nam je sa muzevima i spavanjem, moj daje sve od sebe ali zaspe u sekundi, a meni treba masaža
Tu sam draga, citam, ponekad sarnem stagod. Ja sam hvala Bogu dobro.Cekamo tu z.knjizicu da nam prebace pa da idemo na kontrolu. A znaci i tm je isti, onda znas kako mi je. I moj se isto trudi,al djaba zaspe ko klada, a ja bih isto htjela masazu, pa onda svasta nesta, da sad ne pricam svasta... Pisal sta na internetu za trombocite u trudnoci?Ovdje ocito niko nista ne zna o tome dok ne odgovara, ne rugaj nam se odmah kad smo neznalice. Veliki za tebe...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:56:30
soraya
evo i nas, dobro jutro ja sam pitla da mi javite za trombocite, ali izleda niedna zena nije imala na donjoj granici, nemam se s kim posavjetovati
nina_lana izdrzi jos malo i eto bebaca! jeste smislili ime? idem da vas citam samo sam upratila za ninu_lanu i arinu..arina lutko, uz tebe smo!!!
Gerberko moram se nadovezati na ovu tvoju situaciju s konom. I ja imam slicnih komentara, doduse ne odnose se na prerano rodjenje bebe nego na izjave tipa koliko ti je jos ostalo, uh nece beba valjda biti jarac u horoskopu u mene je sestra jarac pa je tvrdoglava i teska, hvala Bogu pa ce se beba roditi poslije Nove godine a ne prije da ne gubi jadna godinu i sl. Cime se sve ljudi bave, a to su za mene gluposti o kojima i ne razmisljam, na kraju krajeva zar je bitno sta ce mi dijete biti u horoskopu ili ce krenuti u skolu ranije ili kasnije.... helouuuuu!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:57:41
soraya
anđelo, meni jedna kona rece kao rodila joj snaha 5 dana prije termina i eto da me ne prepada upozorava ona mene da mirujem...tako mi rece nicim izazvana i nije pitana a eto vidis tvog sincine a rodio se mjesec i po ranije i sve ok hBogu!
Moj prethodni post odnosio se na ovaj citat a ne onaj. Sory
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:58:18
gerberka
zezam vas malo, znam dabi mi odgovorile. ej pricaj bona svasta, makar da citam kad ne radim, na zabrani sam, sanjam sinoc mm , radimo svašta nešto ispod nekog grožđa ostaju mi samo snovi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 11:59:32
KupusLivada
Gerbo, cestitam 8-mi, najgore je proslo bar to ja kazem ljudima kad me pitaju je li me strah poroda, poslije svih ovih strahova od prijevremenog, na porod cu s pjesmom
jedino cega ti se ja sjecam iz skole o trombocitima je da su to one male plocice koje zaustavljaju krvarenje, pa eto, mozda niski trombociti znace da ce ti malo teze stati krvarenje... ali to onako laicki... i sjecam se da su uzrok smanjenih trombocita najcesce neki lijekovi ... ima nesto na srbijanskoj rr, malo guglaj... (ne znam smije li se staviti link)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:00:53
gerberka
soraya, slažem se s tobom..nekad vala otresem, a nekad preštuim, svejedno primitivce ne mozemo mijenjati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:04:13
gerberka
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
Gerbo, cestitam 8-mi, najgore je proslo bar to ja kazem ljudima kad me pitaju je li me strah poroda, poslije svih ovih strahova od prijevremenog, na porod cu s pjesmom
jedino cega ti se ja sjecam iz skole o trombocitima je da su to one male plocice koje zaustavljaju krvarenje, pa eto, mozda niski trombociti znace da ce ti malo teze stati krvarenje... ali to onako laicki... i sjecam se da su uzrok smanjenih trombocita najcesce neki lijekovi ... ima nesto na srbijanskoj rr, malo guglaj... (ne znam smije li se staviti link)
srce moje i ja sam ovako skontala dr..a posto mi je vrijeme zgrusavanja uredu valjda ce biti ok. i nakon kiretaze sam prestala brzo krvariti, pa se nadam i nakon poroda. a lijekova pijem raznih
e sad moze i ako beba pritisne jetru i slezenu p ometa funkciju,, ugl nek mi nije za opasno, to mi je najvaznije..da sam se ovih upaletina riješila ni mene zasad ije strah poroda, al ne garantujem poslije hvala ti puno !