Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.12.2011 11:05:53
mama21e
IZVORNA PORUKA: lejlaze
dobro jutro moje dame, nadam se da ste danas dobro. mene hvala Bogu ne boli danas glava... jucer kad crkoh. valjda od nervoze. danas bi trebala izaci i pokupovati jos ove ostale sitnice sto mi trebaju za porodiliste. bebicino je sve spremno! ja trebam jos uloske kupiti i gazu. sdefmčgzjhg6kil6xdtflr4ofr4ifr4fj4 - ovo vas pozdravalja i moj trogodisnji sincic Gerbice, kako si nam ti danas?
hehe ljubi ga za nas, sigurno je med medeni
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.12.2011 11:10:16
mama21e
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
Dobro juto i od mene.. Mi sada od doktora. Lijepa vijest je da je curica , a ruzna da imamo kontrakcije .. otvorila sam bolovanje, ali mi još nije jasno šta znači mirovanje kada i inače ne radim ništa teško ni na poslu ni kod kuće.. nije mi jasno od čega su kontrakcije.. Propisala mi apaurin po potrebi, ali ja ni do sada nisam osjetila ništa osim bolova u leđima i zatezanja stomaka kao da sam nešto tijesno obukla. Dakle nije grč, ni bol...Baš sam iznenađena i zbunjena.. odoh sada malo čitati postove na tu temu, možda mi nestanu svi upitnici..
Cestitam na cujici a za kontrakcije ne brini, i ja ih imam a nista ne radim, cak mi dr. yabranio i na fax da idem, znaci 100% besposlena a opet imam kontrakcije. Tako da samo slusaj sta ti doktor kaze i miruj, bice to aBd uredu
A koja si sedmica?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.12.2011 11:12:13
Čupi
draga moja kad sam zatrudnila sa drugim bio mi je šok, problemi s bebom u trudnoći, da bi na kraju beba se rodila ziva i zdrava,samo me prepadali,da na psihijatriji zavrsim...ali eto prošlo dok je lagano rasla, bilo mi je drago što je se dogodila neplanski, jer se njih dvije mogu igrati, s trećom kad sam zatrudnila bio mi je također šok, ali mi je istovremeno bilo drago, jer je srednja imala vec 3 godine, i ono samo sam se Bogu zahvaljivala cijelu trudnoću, i stvarno kako kažu da je 3.dijete blagoslov, stvarno jeste! Muža je okrenula 100 na sat, ništa mu nije teško uraditi, a prije je bio težak za poslušati, a ovo sad je 4.šok ali najveći, više što sam sve 3 na carski rodila, opet ću vjerojatno na carski, nisam se još naručivala na kontrolu, neznam ni gdje da idem niti išta, ali nadam se da će sve dobro proći, uzdam se u Boga jer nam samo On može pomoći...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.12.2011 11:13:51
anđelo
Raja ringe,odmaraj lezi,samo do wc-a i opet nazad u krevet.Koliko god da su dr.rekli da moraš ležat ti lezi,budi oprezna.Nisu te kontrakcije za odbacit,ali su bezazlene ako se poštuje dr.rječ.Meni su bile kontrakcije,i naredili mi bolovanje 15 dana,samo krevet i wc.Apaurine od 2 miligrama sam pila jednu ujutru ,jednu uveče.Nakon 15 dana bilo još malo kontrakcija al su nestale i sad je sve ok.Da zaboravih reći magnezij sam pila i još pijem.Samo odleži to što su ti rekli i poslije bude to ok aBd. Veki aki,moj je miran ,nije baš temperamentan,al ja sam osjetljivija u ovom periodu bože sačuvaj.Sama bi sebe letvom izlemala ,sve mi smeta,od načina kako nešto izgovori,kojom bojom glasa ,intonacija ,pa do toga kako me pogleda.Kaže već se boji post porođajne depresije ako sam sad ovakva
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.12.2011 11:14:37
dzenyA
jutro drage moje... ringe raja ne skiraj se evo ja u 8 mj.od prekjuce lezim,a do tad sve ok,pijem buscopan i apaurin,i sve sam to osjecala,al hajd reko normalno je to,otisla na kontrolu uuuuhhhhh kad ono nisko beba,bolovanje odma jer 8 h sjedim,nema keksa i tako....ne sikiraj se a veki-aki meni moj kaze da jedva ceka da se porodim ako bog da jer sam mu vise preko glave sa svojim iznovijetanjem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.12.2011 11:18:54
smajli80
Dobro jutro drage moje velike i male ,kako ste mi?
Evo ja sam kao što mogu vidjeti a i većina vas nešto neraspoložena danas Noćas sam jako slabo spavala,Sofi se cijelu noć budila,i onda kad se probudim ne mogu se nikako namjestiti. Mogu vam reći da mi je više dosadilo ležati(ležim već 3 a imam još skoro 2mj) U trenutcima kao ovaj jedino što me može oraspoložiti je dobra muzika koju ću rado podijeliti sa vama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.12.2011 11:22:05
jakosretna
cupi cestitam ti ne bebaci i neka je sa srecom svaka beba ima svoju nafaku. Mama21 sta je sa tobom kako ti provodis ove dane projeci kao ja da sto pre prodju,ja sam vala nesto sva iscrpljena malo je bolje kako je bilo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.12.2011 11:28:16
irena82
Draga čupi, drago mi je kad vidim da nisam sama sa 4 bebom na putu. Ja ne mogu reči da mi je to neki veliki šok, zato što smo to planirali prije ili kasnije, ali sada kad vidim da je to u biti stvarno to , još kao da nisam svjesna. Možda zato što su mi klinci več veči(11,6 ipo i 4). Želim ti svu sreču ubuduće i nadam se da čemo se uvijek susretati na ovom chatu da izmjenjujemo iskustva .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.12.2011 11:31:44
mama21e
IZVORNA PORUKA: jakotuzna
cupi cestitam ti ne bebaci i neka je sa srecom svaka beba ima svoju nafaku. Mama21 sta je sa tobom kako ti provodis ove dane projeci kao ja da sto pre prodju,ja sam vala nesto sva iscrpljena malo je bolje kako je bilo
Ja sam zacudjujuce danas dobro i raspolozena Uglavnom samo lezim ne smijem nista raditi, primam one injekcije depo progesteron koje zahtjevaju strogo mirovanje, tako draga ja ti samo odmaram A idem sad kod mame da malo havu promijenim, blizu mi je 2-3 min mogu valjda toliko hodati
Imas li mucnine?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.12.2011 11:43:28
Mrgica
IZVORNA PORUKA: veki_aki
ej mrgice sto me nasmija, a sto nakon dugo vremena ...jel tako da sto se tice keksa mi trudnjace sa urednom trudnocom nemamo nekih ogranicenja, si? Jakotuzna sta ima kod tebe?
E duso draga, pise na netu da se mogu keksati ako je sve ok, i hvala Bogu jeste i dr to kaze na svakoj kontroli,ali isto kaze sto manje keksa to bolje nesto je spominjao da spermiji imaju neke prostaglandine koji nesto uticu na grlic, skracuju ga sta li,helem kod mog muza to ima uticaja pa ga sve strah, a i neki problemi ovamo nas stigli pa znas kako je odmah keks na kraj pamet, no uspijem ga ja razbuditi... Vidim pricate o raspolozenju, inace sam jako placljiva, sinoc pricam muzu neku glupost oko prosipanja pepela iz peci i rasplakah se (naravno ne zbog toga,vec sta ja znam) kad on meni jel to zbog lugare places... ma reko jok bolan, otkud znam sto placem, doslo mi i eto.Inace sam jako osjetljiva...A danas sam bas pospana, sinoc svasta sanjala, vikala u snu, jedva me mm probudi, prepala se uh...Jos on danas ode na put i nema ga 2-3 dana, i govori mi sinoc,ja bih tebe u kofer sklopio i ponijeo sa sobom,kaze bojim se sta ako opet budes ruzno sanjala nema mene da te zagilim... a ja opet udru placi... Ma fakat smo mi trudnice presenzitivne...ABd u ponedjeljak po knjizicu i kod dr. na kontrolu,bas cu i njega pitati za keks pa da vidim sta ce reci...Ljubim vas sve...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.12.2011 11:45:01
mama21e
IZVORNA PORUKA: jakotuzna
zivim u u holandiji podaleko od vas
Mila zao mi je sto si daleko od svojih, ali nemoj sad da budes tuzna misli na svoj maleni zivotic. Brzo ce sve to proci pa ces se aBd naviknuti, samo nemoj da budes tuzna. Pusica od nas za vas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.12.2011 12:18:39
AMELIC
Ola curice ja sam sinoć bila baš loše,stomak me bolio,al baš pravo jako...uplašila sam se da ću ponovo završiti u bolnici jutros je bolje,boli samo kad ustanem iz kreveta,a bukvalno idem samo do wc-a Jedva čekam na kontrolu u ponedeljak! I da, jedna lijepa vijest:porodila nam se plava,rodila zdravu i slatku djevojčicu Čestitamo mamici