Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Sad čitam- češnjak: bogat željezom, C vitaminom itd...
A mi ga uveli svaki dan u ručak...smrdi mi dijete na kilometre
i bungur... bungur je super... nama je pravo pomogao...ja njime sada zasipam supice...nekad smao njega...nekad pola-pola bungur domaća tarhana...a nekada i s aslovim ili zvjezdicama pa malo bungura...al njega obavezno
Sta je bungur? I da citiram tajru: sta je proso, je li to jecam?
Sad čitam- češnjak: bogat željezom, C vitaminom itd...
A mi ga uveli svaki dan u ručak...smrdi mi dijete na kilometre
i bungur... bungur je super... nama je pravo pomogao...ja njime sada zasipam supice...nekad smao njega...nekad pola-pola bungur domaća tarhana...a nekada i s aslovim ili zvjezdicama pa malo bungura...al njega obavezno
Sta je bungur? I da citiram tajru: sta je proso, je li to jecam?
Ja sam ga kupovala u DM-u, a sto se tice spremanja stavljala sam ga u sve i svasta, od supica do corbica, a moze i sam na vodi da se kuva isto kao riza pa da se sluzi kao prilog.
Saznah i ja sta je bungur, mada kod nas se to zove nekako drugacije, a sad ne mogu da se sjetim kako
"Bungur je naziv za zdrobljena cijelovita zrna pšenice. Bungur je izuzetno zdrava zamjena za rižu. Priprema se na isti način kao i riža u svim slanim i slatkim jelima. Npr. Prilog mesu, sarma, punjene paprika, sutlija, slatko zito, itd. "
Bugnur vam je 6 Km u bademu ga kupujem... sa povrćem je super... sa mesom... zaspete supu... to je pšenica zdrobljena...
a proso ste 100% jele...kukuruzna proja vam s epravi od djela prosa...
mi smo uveli i kus-kus...njega smao potpipim u mlaku vodu nabubri pa ga sa salatama mješma...ili sa mesom...začinim po želji
i njega u bademu kupujem
kad skuham supu onda zaspem za njim... brzo nabubri i taman je na recimo pola pretisa 4-5 kašika istog... dobar je za porbavu, ima kalij, b vitamin, željezo, a nema puno mansoća i kalorija... sprečava aricnome, zatvore u rpobavi, odličan izvor vlakana , jako bogat željezom uglavniom pa smo ga mi zato i uveli ali i drugi menerali kao što je magnezij. inače svaki obrok koji obiluje nitratima super je kombinovati sa bungurom jer ona ima svojstvo d aveže nitrate tako da im smanji dejstvo u organizmu ...djelovanje nitrata i nitrita je usko vezamno s apojavom tumora. dalje kod dijabetisa je dobra...kod srčanih bolesti...čak reguliše i krvi pritisak... elem zdrava žitarica smao tako
E draga, znaci i kod tebe mladje dijete namazano? Moje cure dobro hB, velike obje pa mama moze u nocne provode rahat. I zdrave sto mi je najvaznije. Povremeno uletim ovdje, vidim da ti jos nisi mirna Ma nije ti lako, ipak su to 2 bebice. Je li Luka lijep kao seka? Hoces li dolaziti u subotu na BB, da kafu popijemo? Jesi li vidjela onu Lady sta uradi, jos malo pa ce u tvoje farmerice stati
E sto ova Hanady nafali bungur... Sutra aBd odmah u Badem idem. Posto kod mene djeca najvise vole supu i rizu, mizlim da ce im se ovo svidjeti.
vjeruj spomenut ćeš me
a starno je zdrav...i sama sma s esa istim upoznala kako sam imala porblem sa djecom... sada kod mene dolaze i tuđa djeca d ajedu ''moju supu''
i zaovi i seki sam ga ovako ''uvalila''
sad je neizostavan svima
a i pred đoletov kocert sma imala goste ovo su jeli a i na rođendan armanu sma po jedan nasparvila...nek se nađe
fakat brzo idu i za napraviti i za pojesti
E bamija je i meni nekako poskupa. Doduse ja s njom samo begovu corbu pravim, pa mi dugo traje. A bas smo neku noc se zezali na temu bamije: prica nasa prijateljica strancu jednom o sogan-dolmi, kako je to zahmetli za napraviti ali njen muz voli pa eto ona njemu parvi. a mm na to: eee, meni zena bamiju filuje! Inace Hanady, znas li koje je ljekovito djelovanje bamije?
a pored toga što je afrodizijak dobra je erozije na žekudcu ko ima i C vitamina kao i a vitamina... a kažu da je kleoptar poznata po svojoj ljpoti bila jer je jela bamju
mi je jedmo u begovoj al moji je plaho vole sa mesom teleće koljenice
nismo, niti imamo namjeru sad za sada...predomislili smo se..nema problema, doduše nije mu se kožica skroz downstairs svukla, ali i to će se dogoditi uskoro valjda sto pitas? imate li vi namjeru to odrađivati?
dajete li vi djeci sada D3 kapi? daje li se to uopće više i do kada?
opet nam i noJa tuta svira bez prestanka..majke mi ću onima u TL sve na kamaru..pa kako da i ova druga ima taj feler ...danas je vraćam i definitivno uzimam nešto drugo... a bas nam je bila dobra, R. obavi posao i odmah ustaje i sav sretan javlja kak je pikio i da tuta peJa
tajra, a zasto si ti tamo svuda bila a mi nismo? hoćemo i mi tamo da idemo daj raport sta si kupila? i mi cemo aBd u ljubljanu u januaru, čula sam da su tada bas užasno dobra sniženja gdje ste spavali? hoteli ili imate la familiju? joj mene mahaluše
vi jucer spominjete nespavanje popodne i to se nama desilo jučer po prvi put u dvoipolgodišnjem zivotu ali ok je bio, nije bilo tako strašno...i onda se tako onesvijestio sinoć, samo što mu je glava dotakla jastuk...duša moja mala
i od kad znamo za sebe uvijek u povrću jedemo proso i bulgur, kako kad..kombinujem! kupujemu u DM-u i jedno i drugo! čula sam za ta čuda bas ovdje na forumu kada smo krenuli sa uviđenjem guste hrane i to od Amrino-imala je ona dobrih kulinarskih savjeta i preporuka! a jedna druga forumašica napisa jednom kako ona svom djetetu ne daje proso jer je to "hrana za ptice" niđe veze...moj R. je mala ptičica onda jer od svog 7 mjeseca tamani proso
< Poruku je uredio pocahontas -- 29.11.2011 8:11:12 >