Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi sad iz DZ i obona su vadili nalaze i oboma radili zeljezo iz prsta. Malo vise nacijede i moze. Bebacha po hemoglobinu i hematokritu se ocjenjuje da li je dijete anemicno, cak vise po hematokritu i ako je los hematokrit onda se radi zeljezo.
Uglavnom Luki viroza, tobrex kapi u nos zbog bestije koju je imao, a Ani leukociti mirni, crp ne rade puklo im nekakvo staklo za zasijavanje, ali limfociti malo poviseni pa onda da sacekamo dan, dva bez antibiotika, ako ne prodje temperatura onda da dodjemo po antibiotik, do tada i njoj tobrex kapi u nos, propolgoa spray za grlo.
e pa tako je ona meni i rekla...da mora napuniti citavi epruvetu...pokazala mi je...nije naravno ona staklena al nije ni mala premda kapa iz prsta...elem...nije uspjela odvascu ja njega u sanasu...ili u onaj lab gdje ja idem...mada tamo isto rade dosta mladi ljudi...bojim se da ce opet isto biti
Poljubac za indijance da sto prije prodje
ne očekuj ni u sanasi čarobni štapić..je li to ona na grbavici? mi smo tamo vadili krv iz prsta i normala, dvije tete rade u lab., R. se dernja, ja se crvenim i tugujem..standardica
Mi sad iz DZ i obona su vadili nalaze i oboma radili zeljezo iz prsta. Malo vise nacijede i moze. Bebacha po hemoglobinu i hematokritu se ocjenjuje da li je dijete anemicno, cak vise po hematokritu i ako je los hematokrit onda se radi zeljezo.
Uglavnom Luki viroza, tobrex kapi u nos zbog bestije koju je imao, a Ani leukociti mirni, crp ne rade puklo im nekakvo staklo za zasijavanje, ali limfociti malo poviseni pa onda da sacekamo dan, dva bez antibiotika, ako ne prodje temperatura onda da dodjemo po antibiotik, do tada i njoj tobrex kapi u nos, propolgoa spray za grlo.
e pa tako je ona meni i rekla...da mora napuniti citavi epruvetu...pokazala mi je...nije naravno ona staklena al nije ni mala premda kapa iz prsta...elem...nije uspjela odvascu ja njega u sanasu...ili u onaj lab gdje ja idem...mada tamo isto rade dosta mladi ljudi...bojim se da ce opet isto biti
A dadada nemas potrebe bezveze placati.U Kumrovcu su divni,mladi ljudi i toliko nagodni.Ja sam momka u zadnje vrijeme stalno vodila,vjeruj zadnji put nije opste plakao.Momak koji mu je vadio cak vozio sa njim autic po stolu.Pokusaj neces se izraditi Sretno sta god odlucite Jelo za tvoje pilice jedan veliki da brzo ozdrave
ne očekuj ni u sanasi čarobni štapić..je li to ona na grbavici? mi smo tamo vadili krv iz prsta i normala, dvije tete rade u lab., R. se dernja, ja se crvenim i tugujem..standardica
al su barem uspjele...ove nisu ni uspjele...a sve smo prosli...od deranja, ritanja, udaranja do krokodilskih suza ...a nista na kraju...to mi je najgore...sve cu ja izdurat samo da izvade, a ne ovako...izmaltretiraju a ja nemam nalaz
A dadada nemas potrebe bezveze placati.U Kumrovcu su divni,mladi ljudi i toliko nagodni.Ja sam momka u zadnje vrijeme stalno vodila,vjeruj zadnji put nije opste plakao.Momak koji mu je vadio cak vozio sa njim autic po stolu.Pokusaj neces se izraditi Sretno sta god odlucite Jelo za tvoje pilice jedan veliki da brzo ozdrave
ma ja bih da izbjegnem cekaonice...jer moram prvo kod pedijatrice po uputnicu...pa onda u lab...pa tamo cekati sa bolesnom djecom, i ostalim...a on zdrav da kucnem
dadada poraniš....ja odem u 7.20...oni krenu u 7.30 prva uđem sa djetetom i izađem i pravac automobil...ako radimo komletne sutra idemo po nalaz, ako radimo diferencijalne za 20 minuta s epopmenm tete fine mi odradile nalaze
ja iz svoga iskutav d avam kažem da mojoj H iz prsta ne mogu izvaditi dovoljno krvi d aurade komletne nalaze...ona je grozna, baca se , udara ih nogama...jedno dijete za neprepoznati..i najtragičnije od nekog meni totalno nejasnog straha njoj se krv povuče...kap krvi joj iz prsta ne izlazi...iz vene u lab. stari grad to urade tako brzo i njoj je manje bolno
ja sma kupila u onoj pored vječne vatre al prije sedmicu...mada je kolegoca kupila u četvrtak isto tu...pa sad dali je nestalo ili ne ...neznam nikoga svježijeg u kupovini da bi ti dala adekvatnu info
pozdravcic samo da vidim kako su bebice, male velike mi smo se bas odmorile tri dana setale, spavale dosuse ujutro malo duze a preko dana jedva malo i sinoc sok u 22 sata pita one mene mamao hocemo li spavati aaaaaaaaaaaaa reko nek sam i ovo docekala
imamo i mi slikovnice super su, adna kao nesto sama prica, cita malo smo se za viken borili i sa ucenjem na tutu, sjedi ona po pola sata al nista al se zato uredno popuiskila u gace i to se skrila iza komode i onda u plac da je presvucem kako li cemo se naviknuti
moj nece da sjedne na tutu nema sanse ni minutu, a vidim da mu je i pelena dodijala buni se kad mu stavljam. ja nemam pojma kako cu ga na tutu natjerati bar da sjedne na nju za pocetak
i ja se bas nadam da ce nam pomoci Denivi plus i ja ga danas kupila pa cemo veceras krenuti sa njim iako je mali u vrticu pa necemo moci davati mu ga 3 puta dnevno ali cu mu dati skoro cjelu kasikicu 2 puta dnevno pa se nadam da ce i tako imati efekta
dadada poraniš....ja odem u 7.20...oni krenu u 7.30 prva uđem sa djetetom i izađem i pravac automobil...ako radimo komletne sutra idemo po nalaz, ako radimo diferencijalne za 20 minuta s epopmenm tete fine mi odradile nalaze
ja iz svoga iskutav d avam kažem da mojoj H iz prsta ne mogu izvaditi dovoljno krvi d aurade komletne nalaze...ona je grozna, baca se , udara ih nogama...jedno dijete za neprepoznati..i najtragičnije od nekog meni totalno nejasnog straha njoj se krv povuče...kap krvi joj iz prsta ne izlazi...iz vene u lab. stari grad to urade tako brzo i njoj je manje bolno
ovo se meni desava ali iz vene...ja unesvjest padam ...svi misle da je radi krvi...al nije...mogu krv bez problema gledati...meni je samo to vadjenje iz vene strava i uzas...ja na tv dzankije ne mogu gledati a kamoli meni neko da vadi...redovno me one sestre uhvate podje... cim me vide polegnu me na krevet
tako je i kod mene bilo sve do trudnoce obavezno tata isao sa mnom da vadim krv jer sam redovno padala u nesvjest a kad sam ostala trudna nikad i to sam morala svaki mjesec vaditi ali valjda neki osjecaj da su ti svi nalazi zbog bebe pravo sam dobila snage i sve sam to obavljala ko s pjesmom uopste nisam mislila na sebe samo na bebicu sto ti je reci psiha sve je to samo u glavi
teki ja ti svaki dan prodjem pored knjizare ima ih jos ali ne vise kao prosle sedmice.
dadada nemas a zar nema kod vas odvojeno za zdravu i bolesnu djecu.a po uputnicu kod nas mozes doci i bez djeteta evo npr sada odes bez njega i uzmes.
a u lab su ekstra ja u trudnoci vadila gore gdje vade i djeca brzo to ide skroz
jelena u vrazovoj nece iz prsta zejezo da rade samo iz vene.
a jedva mu nacjede i za obicnu ks a kako ce toliko nacijediti za tri epruvete
vadjenje krvi, koliko ja znam, nije odvojeno...tj. odvojene su trudnice i djeca...bilo zdravi ili bolesni ...a za uputnice tj. pedijatriju je odvojeno...samo se ceka po 1-2 sata na red...moram se nekako izorganizirati...dogovoriti se sa mamom i sa D. da ga tad ne vodim...ma najradije bih ga odvela negdje da ne stojim u redu...nije mi zao dati 7 KM za to...gore mi je cekati dva sata pa jos naletiti i na pauzu
dadada misila sam na pedijatriju ne za krv,ali se stvarno ne ceka dugo za krv i ja dodjem oko 9,pola 10 i brzo dodjem na red,prosli put sam odmah usla nije nikoga bilo.
Vidjele su me Hrvatska, Slovenija, Austrija i Njemacka... vise od 2000 km smo presli... uzivali, druzili se, jeli, fotografisali, malo kupovali,malo spavali...
Djeca nas docekala ziva i zdrava, hvala Bogu Cijelo jutro se grlimo i jedemo slatkise...
Vi ste mi puuuuuuuuuuuuuno nedostajale
Moze li rezime? Da li su nam sva djecica zdrava? Mame? Je li bilo lijepih vijesti?