Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 9:02:44
bebacha
ma i ja kontam tako pred spavanje.prvenstveno sto et u rinostopu ima ta neka antialergijaka komponenta a ja sumnjam da je kod moje cure alergijski kasalj. nesto se sjeti:):) ove sumece ca i vitamin c,kao prevencija u alergije smijul se davat djeci,one pola il cetvrtina
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 9:13:37
Malenaoduvijek
ja svakom loncu poklopac
calcium ide cini mi se od 3 godine, a ja sam ljetos po preporuci dr Luki kada se osuo dala 1/3 kalcium sumece i fino mu je pomoglo povukao se osip,a calcium se daje i kod promuklosti
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 9:14:38
mamana
Ja sam prošle godine kad smo imali neku virozu pitala prof. Sračević da li da uzmemo TYLOL HOT. Ona je rekla ni slučajno, jedan od razloga koji je navela da ima neka komponenta koja zaustavlja sekreciju nosa i da taj sekret koji ostane je podloga za slijedeću upalu, da je bolje da se to sve oćisti. Nama uvijek pomogne Nisita sprej kad je nosić u pitanju.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 9:29:43
lilix
malo da se nadovežem na ovu priču o TaylolHot- moja sestra je završila u bolnici zbog korištenja istog, izgubila je svijest itd. da ne dužim, uglavnom dr. su joj rekli da on razređuje krv:(( ja ga lično kad sam baš loše koristim, vrećicu ili dvije jer me baš vrati iz mrtvih, al djetu ga nikad ne bih dala
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 9:37:25
mama75
Ja sam samo pitala znate li sta dajete. Mislim zbog neke prehlade dati preparat koji sadrzi pseudoefedrin, meni to nije OK. Hajde za odrasle, ljudi rade, moraju na posao, ne mogu na bolovanje i sl, ali djeci... Ja licno te preparate nikada ne koristim (mozda zato sto zadnjih 6 godina sam ili trudna ili dojim ). Naravno sve je to licna odluka i svako ce uraditi ono sto misli da je najbolje. Ali prvenstveno uvijek procitam sastav lijeka i djelovanje njegovih komponenti pa onda odlucim.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.11.2011 8:21:29
hampsi
Molim vas ako iko ikako moze pomoci Djevojcica se budi vec treci dan i govori kako se ukakila, da je presvucem i da je boli guza. Nakon toga pocinje plac i pocne da se trese. Pelena je prazna, guza nije crvena- nemam pojma sta se desava. Radili smo urin bakterija nema, malo poviseni leukociti i eritrociti. Rekli su nam da ponovimo urin. Rastu joj petice, ali sumnjamo da je nesto zbog toga. Jutros je pelena imala malo jaci miris i nista drugo. Ne znam sta da radimo. Ako iko ima ikakav savjet, molim vas
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.11.2011 10:43:40
Anoniman
IZVORNA PORUKA: hampsi
Ne bih rekla da je boli stomak, uvijek kaze da boli guza. Stolicu ima, redovno, juce je samo malo bila tvrdja nego inace. Stvarno sam ocajna
pa vjerovatno je zato guza boli, od crvste stolice i tebe bi da cvrsto kakis tesko, bar znam po A. i on uzadnje vrijeme kaki cvrsto sakrije se za cosak cujem stenje , pa sam sebi mrmlja u bradu" uhhh , boze ja vicem jesi kakio on vice ije os nije jos, pa ce jednom uhhh stenje stenje kad ce uh memogu ise..ko nemoze vise napinje se al tesko .
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.11.2011 10:49:44
Anoniman
Ne bih rekla da je boli stomak, uvijek kaze da boli guza. Stolicu ima, redovno, juce je samo malo bila tvrdja nego inace. Stvarno sam ocajna
uh mojoj se to ljetos desilo,meni srce htjelo pući..place jadna sva se ukocila i samo govori boji me guza...jedva sam je utjesila i taj dan sam joj davala samo ono sto bi je protjeralo..kad se pokakila namazala joj guzu i odma je bila bolje
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.11.2011 10:55:54
bananica
Molim vas ako iko ikako moze pomoci Djevojcica se budi vec treci dan i govori kako se ukakila, da je presvucem i da je boli guza. Nakon toga pocinje plac i pocne da se trese. Pelena je prazna, guza nije crvena- nemam pojma sta se desava. Radili smo urin bakterija nema, malo poviseni leukociti i eritrociti. Rekli su nam da ponovimo urin. Rastu joj petice, ali sumnjamo da je nesto zbog toga. Jutros je pelena imala malo jaci miris i nista drugo. Ne znam sta da radimo. Ako iko ima ikakav savjet, molim vas
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.11.2011 10:59:22
ElmaB
Moja Lana to isto radi. Nekada davno imala je tvrđu stolicu itada je bolila guza, pa je poslije toga imala stomačni virus i od silnih proliva, također je bolila guza. Ja sam skontala da je to kod nje neka vrsta straha ostala, i svaki put kada treba kakiti, kaže da je boli guza. Ako nema nikakvih simptoma, onda nije ništa. Ja sam se isto u početku sekirala i prestala, jer zaista nema ništa. Guza suha, nije crvena, na dodir je ne boli, stolica normalna.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.11.2011 11:06:42
hampsi
felix to traje vec treci dan a tek juce je imala cvrstu stolicu. Inace stvarno nemamo problema s tim. Djevojcica ima 26 mjeseci, i nikad do sada nam se ovo nije desavalo. Evo opet sam uspjela uhvatiti urin, pa je suprug odnio da vidimo opet. noa i ja sam maloprije plakal s njom. Zagrlila me, place i kaze molim te skini mi ovo necu kakiti, ne boli me nista. Ne znam je li moguce da ima hemoroide od samo jedne te tvrdje stolice. Mislili smo da je jutros mokraca nagrizla onaj dio oko anusa ( zbog tog od juce) pa da je to pece. Ali ako nema bakterija u urinu znaci nije toliko jak, ne bi trebao biti. A mazala sam sinoc kremom, i inace to radim. Pere se obavezno, maramice rijetko koristim ... Evo, sacekacu opet da vidimo taj urin. Iskreno se nadam da je samo neka faza. Hvala u svakom slucaju.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.11.2011 11:14:58
Skvo RR
ja mislim da je to nista,,,mi smo imali sa kokom taj slucaj....to je njoj u glavi...pedica mi kaze da je to normalno za djecu od 2-3 godine..ja sam fol dobila specijalnu kremu i proslo je ....moja je plakala kao godina....A nisam upratila jel radite na odvikavanju od pelena?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.11.2011 11:24:54
hampsi
Ma nije ni odvikavanje, kad hoce na tutu kaze a kad nece i ne tjeram je. Evo sad je kakila sasvim normalno. Ma skroz cudna situacija- dijete se probudi nasmijano i kaze sve ono i onda odvali plakati. Cak sam mislila da je zulja i ona guma od pelene ali nije. Iskreno strah me neke bakterije, tipa eserije ili sl, jer ja kuburim s tim i znam kako je. A cuvam je maximalno, i pazim na sve .... Ne znam Edit: Evo suprug sad zvao nalazi super! Ni bakterija, ni povisenih leukocita, nista. Sve normalno. Juce su mislili na nalazi nisu ok jer je piskila u tutu i to kao ne vrijedi a danas je u kesicu i sve ok Mokraca na peleni jeste jutros imala neki cudan miris, ali smo mislili da je to od Natura M jer ga pije. E hajd sad budi pametan
< Poruku je uredio hampsi -- 19.11.2011 11:28:52 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.11.2011 11:33:33
Rabi
hampsi sad se sjetih, i mi smo bili u toj nekoj fazi boli me guza i place! i posle toga, ali nije bilo uvijek...dolazi kakanje u tutu! Kaki mu se, a mora na tutu, a mrsko mu u tutu, radije bi u gace...ali smo se bili odvikli od kakanja u pelene...i tako je znao trpiti malo, plakati...govoriti boli guza....ali prodje brzo! Samo period takav naletio, ali prodje Kasnije kad smo se uhodali, kad kaze boli me guza...znali smo da je to u pitanju! I da ce ubrzo kakiti
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.11.2011 11:40:07
Rabi
Eh i ovo je bio jedan od sastavnih problema...tvrda stolica Jos kad kaki boli ga, pa znamo kako je! I posle toga je imao strah od kakanja Na kraju smo izbacili iz dnevne doze, jednu flasu mlijeka! I posle toga je imao normalnu stolicu!!! Koliko mlijeka pije dnevno?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.11.2011 13:38:08
niki83
Sta davati djetetu da jede poslije preboljene stomacne gripe/viroze.. Vec cetiri dana smo na pilecoj supici, pomalo mrkvice i rize, danas je vec gladnija, i voljela bih joj spremiti nesto lijepo, lagano i toplo, da rucki kad se probudi...ali ne znam vise sta
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.11.2011 13:46:53
Mirkica
IZVORNA PORUKA: niki83
Sta davati djetetu da jede poslije preboljene stomacne gripe/viroze.. Vec cetiri dana smo na pilecoj supici, pomalo mrkvice i rize, danas je vec gladnija, i voljela bih joj spremiti nesto lijepo, lagano i toplo, da rucki kad se probudi...ali ne znam vise sta
napravi joj neku lijepu krompri corbicu sa pieltinom i jos povrca kuhani krompir je inace dobar za stomak