Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 16.11.2011 13:54:10
taurus
IZVORNA PORUKA: bananica
paracetamol i kada nema temperature ili??
paracetamol nije samo za temperaturu, on je i analgetik i djeluje blago protuupalno tako da se ne mora čekati temperatura da bi se upotrijebio paracetamol
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 16.11.2011 15:05:42
taurus
nije pogrešno, to je prvi izbor kod bilo koje alergije uključuje se još kalcij sa vitaminom c, zatim kapi za oči ili nos, antialergijske kreme i masti, a u težim slučajevima kortikosteroidi i inhalacione terapije
inače, najbolja terapija za alergije je izbjegavanje kontakta sa alergenom ako je riječ o alergenima koji u organizam ulaze preko nosa (kućna prašina, polen) dobro je zaštiti sluznicu nosa nečim masnim, u apoteci imaju masti za nos koje prave takvu blokadu, ali možeš i nos premazivati uljem, efekat je isti ja sam cijelo ljeto svom R dva puta dnevno premazivala nos uljem da ublažim alergiju na polen
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 17.11.2011 16:13:40
marinčii
žene treba mi savjet ,M je prehlađen pa sam mu dala rhinostop sirup oko 11h,e sad jel moram baš čekati 12 h pa mu opet dati ili smije biti kraća razlika između dvije doze?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 17.11.2011 16:16:48
bananica
IZVORNA PORUKA: marinčii
žene treba mi savjet ,M je prehlađen pa sam mu dala rhinostop sirup oko 11h,e sad jel moram baš čekati 12 h pa mu opet dati ili smije biti kraća razlika između dvije doze?
ja mislim da ne moras bas cekati da prodje 12 sati, ja sam svojoj dala jutros oko 11h, a veceras cu izmedju 21 i 22h,pred spavanje
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 17.11.2011 16:19:50
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bananica
IZVORNA PORUKA: marinčii
ja mislim da ne moras bas cekati da prodje 12 sati, ja sam svojoj dala jutros oko 11h, a veceras cu izmedju 21 i 22h,pred spavanje
ja sam na internetu citala da ide na 6 sati međutim u uputstvu na sirupu pise 12h .
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 17.11.2011 16:37:52
marinčii
bananICE tako sam i ja kontala da ga ne budim opet u 11h kad zaspe,nadam se da će pomoći,M je noćas imo i malo temp,al evo nije se posle vraćala pa se nadam da i neće
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 0:33:54
iv@ncica
hm dobro je i ovo znati...za rinostop, vidi da ima sad i max fly baby ja s am mislila da je to bas za odrasle...meni je andrej slinio po malon 15 dana..i kasljao i sve...ja nissite i dr. taysa mucoplanta gela na prsa i u inhalacije u wc-u..i kako se to oduzilo, dala nam dr. neke kapi za nos gentoculin da mu malo rasciste sluz koja nije curila iz nosa vec je gutao sve...a i zamutila se malo....i cim se nos rijesio i kasalj je. E drugi put i ja uzimam rino da barem malo ublazi muku
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 1:33:52
mama75
Da li je iko od vas procitao sastav ovih sirupa tipa Rhinostop i sl? Je li stvarno mislite da trebate tako maloj djeci davati ovu vrstu lijekova? Znate li uopste da je za Rhinostop pod terapijesko djelovanje naveden "nervni sistem"? Mislim, postoji nesto sto se zove "u krajnjem slucaju" ali ipak mi se nikako ne svidja kada citam da se olako poseze za ovim preparatom.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 7:52:20
bananica
Djelovanje Rhinostop tablete i sirup sadrže kombinaciju tri aktivne komponente (pseudoefedrin, paracetamol, klorfenamin) koje se u djelovanju međusobno dopunjuju. Paracetamol snižava povišenu tjelesnu temperaturu i ublažava bol, pseudoefedrin smanjuje sekreciju iz nosa i sinusa i tako olakšava disanje, a klorfenamin sprječava širenje krvnih sudova, smanjujući tako otečenost nosne sluznice i curenje iz nosa.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 7:53:41
bananica
Sirup Sirup se ne primjenjuje kod djece mlađe od 2 godine. Djeca uzrasta 2 do 5 godina: 1 čajna kašičica 4 puta dnevno. Djeca uzrasta 6 do 12 godina: 2 čajne kašičice 4 puta dnevno.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 7:58:05
maglaj_mum
DA li je neko od vas koristio Adrianol kapi za nos? Gospodja u apoteci mi ih je ponudila kao najbolje rjesenje za bebu od osam mjeseci... Kasnije sam procitala da ukoliko se ukapa kap ili dvije vise moze da dodje do visokog pritiska ili ubrzanog lupanja srca... Svakako se nisam usudila da ih otvorim pa me zanima da li je neko probao, a ako ne sta mislite o tome?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 8:09:13
maglaj_mum
Ja sam takodjer koristila sprej ali mi nije pomogao bas mnogo... U sustini najgore je kad spava pa ne moze da dise na nos, a drzi dudu u ustima pa se trza, place a ja ne znam sta da radim... Dodje mi da je cijelu noc nosim na rukama da bi mirno spavala...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 8:20:37
bebacha
nama je skoro Ajlina pedijatrica rekla da nikad djeci al i odraslim nebi preporucila rhinostop i tilolohot tad me nije interesovalo pa nisam ni pitala zasto al znam da je jedan od razloga navela sto oni djelue nemal nakon prvog uzimanja i kao to naravno nije dobro jer djeluje bas na mozak.nesto u tom smislu
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 8:30:02
Malenaoduvijek
svi kombi preparati su takoreci agresivni, ali po meni je opet dai ponekad i rhinostop nego da se hunjavica i prehlada oduzi pa da dijete mora na antibiotike koji ce mu narusiti imuni sistem.
ja sam svom starijem davala 1/3 vrecice thylorhot pediatric i njemu je to presjekolo prehladu i smatram da mu od toga jednom u nekoliko dana def ne moze ostetiti ni jetru ni bubrege a ni mozak ne daj Boze.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 8:33:57
bananica
ja sam sada prvi put davala Rhinostop i stvarno sam zadovoljna, da li bi tok ove njene prehlade bio isti i bez sirupa ne znam, mada ne vjerujem, ali je dijete poslije jedne kasike preporodjeno, eh sad, ne curi joj nos, pomalo kaslje, nema temp, ne izgleda prehladjeno, jede,itd pa se pitam da li trebam prestati davati ili da jos danas pije??
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 8:36:50
maglaj_mum
Stvar je u tome da je puno lakse sa djecom stariojo od godine...Ipakbebi od par mjeseci dati nesto sto moye imati negativno dejstvo na mozak, srce i sl. nisam sigurna... Meni je ipak najbolje pomogao i za kasalj i nosic caj od sljeza...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 8:39:54
bebacha
DA LI TYLOL HOT PEDIATRIC MOGU KORISTITI DJECA MLAĐA OD 6 GODINA?
Za djecu mlađu od 6 godina možete primjeniti isključivo po preporuci ljekara. Kako biste ispravno odredili koliko lijeka trebate dati, sastav kesice TYLOL HOT pediatrica rastvorite u 80 ml vode, te djetetudajte samo polovinu rastvora. Ne preporučuje se primjena mlađima od dvije godine.
Koristi se 4 puta na dan, a zbog praktičnog pakovanja ne morate nositi cijelu kutiju sa sobom da biste redovno svakih 4-6 sati uzeli lijek.
ZaštoTYLOL HOT pediatric:
Pouzdano i efikasno otklanja simptome prehlade i gripe
Djete uzima dovoljno tekućine
Uzima odgovarajuću dozu lijeka
Jednim lijekom djelujete na sve simptome prehlade i gripe kao i na alergijske i simptome infekcije gornjeg disajnog trakta
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 8:40:49
bananica
IZVORNA PORUKA: maglaj_mum
Stvar je u tome da je puno lakse sa djecom stariojo od godine...Ipakbebi od par mjeseci dati nesto sto moye imati negativno dejstvo na mozak, srce i sl. nisam sigurna... Meni je ipak najbolje pomogao i za kasalj i nosic caj od sljeza...
ako ti bas trebaju kapi za nos, a nisi sigurna da li te da stavis kupi operil, od dosta zena sam cula da koriste iste za malene bebe
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2011 8:51:39
maglaj_mum
Probat cu, nadam se da ce pomoci... Prosto ucinit cu bilo sta (uostalom kao i svaka mama) da se sto prije ponovo budi naspavana i raspjevana i da nam svima po kuci probija glavu svojom galamom (kao i obicno)