Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.11.2011 14:00:35
Hanady RR
pilav sa AB kulturom
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.11.2011 14:02:54
Nedi
Čorbice sa mrkvicom krompirićima i mesom. Dodam i malo tjestenine. Dajem manje porcije (prvo da vidim reakciju za svaki slucaj) i ne stavljam začine osim soli i mrvicu vegete.
Da dodam: sol dodajem nakon što se jelo skuha da ne izlapi sve iz nje
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.11.2011 14:07:15
niki83
Uh, hvala vam, nisam uopce znala da smije jogurt, lgg, super... A kazite mi smije li sad pomalo mlijeko?? Recimo sa lino prozvodima ili da pije jednostavno..Danas je samo jednom imala proliv.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.11.2011 14:08:48
Mirkica
IZVORNA PORUKA: niki83
Uh, hvala vam, nisam uopce znala da smije jogurt, lgg, super... A kazite mi smije li sad pomalo mlijeko?? Recimo sa lino prozvodima ili da pije jednostavno..Danas je samo jednom imala proliv.
ja bih sacekala sa mlijekom dok skroz ne prestane proliv . Dajes li caj od sipka ???
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.11.2011 14:57:56
mala86
vidim sad
bezo ozdravljenje drugarici zelim
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.11.2011 15:13:09
henna ze
ja svojoj obično napravim pilav...na sitno ga viljuškom kad se kuha izlomim i samo malo posolim i putera stavim napravim pire kropmpir ali rijedak odnosno kao malo gušća kašica... ili skuham krompir pa ga samo prebacim na puteru i malo pavlakice.. ona to voli... doduše ona sad jako voli i tost..pa joj unutra namažem zdenku.. Naima je mala za to...nadam se da sam malo pomogla..
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.11.2011 15:42:44
DM
Smijem li dječaku koji ima 6 god. i 3 mj. dati lysobact? Na uputstvu piše ....djeca od 7 god. starosti.... Nešto je promukao i kašlje, uključila sam mu ventolin u inhalacije, pa kontam da li da mu dam i lysobact? Požurite dok mi apoteka radi
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.11.2011 15:57:05
taurus
IZVORNA PORUKA: doublemum
Smijem li dječaku koji ima 6 god. i 3 mj. dati lysobact? Na uputstvu piše ....djeca od 7 god. starosti.... Nešto je promukao i kašlje, uključila sam mu ventolin u inhalacije, pa kontam da li da mu dam i lysobact? Požurite dok mi apoteka radi
ja ti odgovorila na temi zdravlje-trebam informaciju
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 25.11.2011 23:42:26
mala_sa
Zene treba mi jedna info hitno, kad stavite luk (zbog zacepljenog nosica) jel ga samo prerezete na pola (bez guljenja), i gdje ga tacno stavite - na pod pored krevetica ili negdje iznad krevetica???
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 10:52:15
mala_sa
opet ja ovdije
Mali ima zacepljen nosic vec 3 dana i dosad smo ga uredno cistili pumpicom (tj onom sto ja svojim ustima povucem), i sve dosad je bilo OK. Medjutim maloprije on posao da spava i jedva dise, i ja uzela za pumicu da mu izvucem slinice, i povucem jednom i izvucem dosta slinica i jos jednom povukla kad samo poce teci krv (ja bila i prosla) Omah sam ga uzela, naglela malo naprijed da izadje sve i umila ga (tj vodom polahko ocistila nosic). Krv je odmah prestala teci, a on je samo zaplakao malo kad se to desilo i odmah je prestao plakati.
Sad neznam, je li ovo opasno i trebam li ga voditi doktoru, ili ????
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 10:57:40
Rabi
nista strasno, nemoj da brines! I meni se to desilo...previse agresivno izvlaciti ovako, na ovaj nacin!!! Zato ja vise ne koristim, vec izvlacim onom rucnom
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 11:00:21
chuci
a možda mu se slina bila zalijepula pa kad si ti povukla i odlijepila se malo mu krv krenula. ja ga ne bi vodila dr ako krv ne krene sama od sebe teći. ovako ima uzrok, možda si mu i cjevčicom zakačila ionako iziritiranu sluznicu pa krenula krv
prati ga, a mislim da će to biti u redu