Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 11:01:22
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Rabi
nista strasno, nemoj da brines! I meni se to desilo...previse agresivno izvlaciti ovako, na ovaj nacin!!! Zato ja vise ne koristim, vec izvlacim onom rucnom
isto mislim da je zbog nacina vađenja slinica,nama se to desilo kad su nam jednom u bolnici na onaj njihov aparat čistili nosic sjecam se da je sestra rekla ''evo krvi,necemo vise'' ja sam se isto bila prepala al ona rece da je ok.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 11:04:43
mala_sa
Neznam danas mu vise necu nikako koristiti pumpicu, probat cu sa sprejem - pa onaj fazon da mu slinice iscure dok je na stomaku...
Jasmin ja sam takodjer prvo pomislila na kapilare
Chuci on je poslije toga odmah zaspao (na stomaku) i evo sad se probudio i nema nista (samo malkice zakorjele krvi - odmah na povrsini koju sam ja ocistila maramicom), jedino sto i dalje dise na usta jer je nosic opet zacepljen
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 11:04:59
chuci
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
ja bih obicno prerezala na pola i stavila bih u oba coska gdje je glava...nisam gulila... neko stavi u mrezastu carapu i okaci bizu glave....
nisam znala za ovu foru...mi se patimo vec deset dana sa zacepljenim nosicima...i velikim i malim
sva soba miriše na luk poslije ja stavim u gazu napola prerezan luk i malo je navlažim. kad se ne osjeti miris luka smao malo pritisnem sa strane i opojni mirisi stižu ili možeš malo čekićem za meso lupiti po luku u gazi stvarno pomaže pogotovo kad spava dijete
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 11:05:35
virgulina
mislim da pre izvlacenja treba u nosic ukapati : fizioloski , bebisol , fiziomer ili nesto slicno da malo "razmeksa "slinice pa tek onda izvlaciti , mislim da to nije nista alarmantno sto se pojavila krv samo je strasno kad se desi
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 11:05:50
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noa
nista strasno, nemoj da brines! I meni se to desilo...previse agresivno izvlaciti ovako, na ovaj nacin!!! Zato ja vise ne koristim, vec izvlacim onom rucnom
isto mislim da je zbog nacina vađenja slinica,nama se to desilo kad su nam jednom u bolnici na onaj njihov aparat čistili nosic sjecam se da je sestra rekla ''evo krvi,necemo vise'' ja sam se isto bila prepala al ona rece da je ok.
nama vecinom daju da radimo toalte nosa u bonnici, dva puta radili jedva toliko se vrtio vristo neznam kako mu ocistila da bi treci put bilo krvi a nesmije biti krvi jer to znaci da ga povrijedila jer se vrtio uzas jedan . Kad je opet bio bolestan ped. nije dala da rade toalet nosa jer se uzas vrti neda iz tog razloga da ga nebi opet povrijedili
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 11:06:39
bananica
IZVORNA PORUKA: virgulina
mislim da pre izvlacenja treba u nosic ukapati : fizioloski , bebisol , fiziomer ili nesto slicno da malo "razmeksa "slinice pa tek onda izvlaciti , mislim da to nije nista alarmantno sto se pojavila krv samo je strasno kad se desi
ja sam isto ovako, prvo ukapala dosta kapi sunce moje malo pa tek na pumpicu izvlacila
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 11:08:15
chuci
mala sa probaj ovo sa lukom drži mu istucan luk u gazi ispod nosa neko vrijeme (ovo mi je rekla jedna rodica po udaji, medicinska sestra ili doktorica u Njemačkoj, ona to radi svojoj djeci) i kad mu se otčepi nos drži mu to blizu glave dok doji
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 11:16:54
mersiha 77
eh evo i mene kad pricate o nosicima moj Anes nije dao prici nosicu,ma jedva smo nekako predeverali taj nosic,ali jednom sam mu posla ukapati fiziolosku ali je se vrtio boze sacuvaj i povrijedila sam ga ja,jer sam vidjela ujutro krvi u nosicu,ma vise nikada nisam koristila kapi,nego odem i kupim sprej nesto sl Aquamarisu i s tim smo rijesili stvar i moje mlijeko ja njemu ubrizgam obavezno jer je to najzdravije
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 11:18:41
mala_sa
Oki chuci probat cu tako...
Problem je sto je njemu nosic pun puncat, ali ne onih tvrdih slinica, nego znate kad ste prehladjene pa morate stalno ispuhivati nos jer je pun sluzi - eh on je trenutno u tom stanju... tako daz nam fizioloska samo jos vise zacepi
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 11:24:21
virgulina
IZVORNA PORUKA: maglaj_mum
Mi smo inace sklone da odmah panicimo..Cure zna li neka od vas sta bi bilo najbolje za kasalj kod bebe od osam mjeseci...Kakva su vasa iskustva?
zavisi kakav je kasalj ja sma davala prospan sirup za iskasljavanje ali sam cula i da se za to koristi caj od bilog sljeza , najbolje je za tako malo dijete ipak konsultovati pedijatra
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 12:07:38
mala_sa
Virgulina sad sam zvala pedi i profaxala mi je recept za sprej za nocis, Tako da cemo sad cistiti sa njim - vjerovatno mu se previse nadrazilo upotrebom pumpice
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 13:26:43
virgulina
svi ti sprejevi kad se naspricaju najbolje je dite okernuti licem dole i to samo iscuri i sve slinice sa njim a operil ( oksimetazolin ) jos lokalno smanjuje otok sluznice , bice to ok
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 17:00:18
Alma_27
IZVORNA PORUKA: chuci
mala sa probaj ovo sa lukom drži mu istucan luk u gazi ispod nosa neko vrijeme (ovo mi je rekla jedna rodica po udaji, medicinska sestra ili doktorica u Njemačkoj, ona to radi svojoj djeci) i kad mu se otčepi nos drži mu to blizu glave dok doji
ovo sam slucajno procitala na ringereji i sjetila se sinoc u 2 sata.
kako dijete fino zaspa! a i ja! valjda me opio miris luka samo sam prepolovila glavicu i stavila blizu krevetica
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 17:08:46
Alma_27
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Joj pa onom rucnom nista nece da izadje (il ja neznam)
A on jos uvijek doji, pa ako mu je nos zacepljen nemoze da doji - ma haos
Da li da kupim onaj babyvac - jel to malo bolje???
mi smo se napatili s tim pumpicama i skoro smo kupili chicco rucnu pumpicu i mogu ti reci da je dobra. nije ni skupa bila. koristimo sterimar baby sprej i vucemo pupicom.l i njega to nervira pa pocne plakati ali tada jos vise poteku slinice i svasta izvucemo. i ja se bojim ovo precesto raditi ali kad je zacepljeno skroz, pomaze.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 19:29:39
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
dadada ja imam babyvac,ali on neda donijeti do nosa...........
ma ko ga pita ...samo ga cuvajte...nek ti ga muz drzi dok ti izvlacis...to su bukvalno 2 sec....kad bude veci vidjeces kako ce sam traziti ...sve stvar navike
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 19:33:53
mala_sa
IZVORNA PORUKA: dadada
ma ko ga pita ...samo ga cuvajte...nek ti ga muz drzi dok ti izvlacis...to su bukvalno 2 sec....kad bude veci vidjeces kako ce sam traziti ...sve stvar navike
eh vala i ja cu ga kupiti...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 19:34:58
Ilhana RR
Mersiha, ja sam mojoj koristila onaj na ovaj fazon (onaj u plavi)
Ja kad bi radila ovo Lamiju bi stavila u narucije a rukice joj cuvala, sve u sa lijevom a u desnoj ruci bi pripremila ovaj "usisivac" i dok muz skace oko nje ko majmun ja bi joj stavila to u nos i pustila ovaj dio sto ispuhuje i to bi trajalo sekundu da izbaci... ne znam jesi li me skontala?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.11.2011 19:41:55
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mala_sa
IZVORNA PORUKA: dadada
eh vala i ja cu ga kupiti...
obavezno...cak sam misljenja da je dosta prehlada kod nas, zahvaljujuci babyvacu, ostalo samo na prehladi
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 1.12.2011 16:00:40
škorpija
Upravo me zvala teta koja čuva ajdina, ponovo mus e javio osip-koprivnjača, isto se desilo preksinoć nakon boravka u slanoj sobi, osuo se po vratu, prsima, rukama, i leđima, po licu i duke samo do članaka. Okupala sma ga u hipermanganu i namazala A-dermom pa se povuklo, sad se opet pojavilo, kontam nedavno sma promijenila omekšivač (umjeto lenora uzela ornel) da li je od toga, da li da ga vodim ljekaru, čeim da mažem, da li da kupam ?????