Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 15:19:29
anđelo
Ma nek je i crnče,šta fali, samo nek su nam živa i zdrava.Meni je termin 11.4,a rekli su mi da sam 20 nedelja i 1 dan danas.Bebu baš osjetim da udara,nekad mi mrdne i lap top sa stomaka ,što je super za 70 otkucaja srca u minuti .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 15:47:16
Bebica11
MashaAllah sto vas ima 4.-5.mj. neka neka da se fino druzite, ne moze vas covjek iscitati
nego
prvo sam bila na ctg koji je PISTAO non stop, bila sam se prepala al sestrica rece da se beba pomjera pa zato, cak mi je pokazala dugme gdje cu pritiskati da ne pisti i ja malo malo to pritiskala a ctg je pokazivao kontrakcije
kasnije sam cekala dr, onda umjesto da me ginekoloski gleda zvala me na uzv al hajde meni je to draze da mi vidi protoke i sl.KAD tamo smaaaanjena dosta plodna voda, i posteljica otisla dosta i dr govori da je strah da me ostavi tako i da u cetvrtak aBd dodjem na KOMISIJU ako se ne porodim do tad, i da ce najvjerovatnije u nedjelju aBd staviti mi GEL i da me porodi jer je tad dezurna. Do tad, MALO JESTI, dosta lezati na l.boku(jer mi se beba cudno zavalila), osluskivati 10 pokreta(ovo ce me psihicki izmrcvariti) i piti najmanje 2l vode na dan, i da pocela sam se vec pomalo otvarati pa sam happy, eto dovite da se ja porodim hairli i da mi bebi ne zafali nista do poroda, udebljala se za 7 dana jos 100gr hB tako da eto....cekam, samo da se sve hairli zavrsi da sekirancije prestanu,AMIN
drznice sta ima kod tebe?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 16:09:29
dush
Bravo bebice, ne se sekirati!!!!! Jos samo 6 dana i eto tebi tvoje bebice, ako ne i u cetvrtak! Ja bas sada razmislja, ne javlja se bebica, mozda se poradja .
Drzimo fige za tebe i tovju malu slatku bebicu!!! Pa da napokon prodju sve tvoje brige oko trudnoce i da uzivas sa svojim smotuljkom malim!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 16:14:45
jakosretna
andzelo to je super nesti ako si danas cula bebu mozes da racunas da ti je polovina 5 tog jer beba uvijek kako znam iu kako kazu sa polovine 5 tog mijeseca se mrdne i ozivi..Dusa nasa draga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 16:39:53
anđelo
I vi ćete uskoro,sad će to . Nama novim valja čekat.Jako tužna ,osjetila sam ja bebu sa 16 nedelja kao malo škakiljanje i to ponekad,da bi od 19 nedelje pravi ples počeo mašAllah i hvala Allahu ,a udarci sve jači
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 16:43:14
drznica
Bebice, evo mene...nisam jos sa svojom bebom ... bila jutros na CTG-u pa nije bas najbolji...pregledao me slavni dr. Mašić (napokon smo se upoznali). Ja ga zamolila da vidi malo UZV jel sve ok, plodne vode ima, posteljica je zrelija, sto je ok u ovim sedmicama...ali ctg kaze uspavana beba...ok je broj otkucaja srca, vidi se kako se krece stomak...ali uspavana.. ne kontam baš. U 15h mi rekao opet da dođem i opet sam isla uradila ctg i njemu otisla...kao bolji je ctg ali opet sutra da dodjem Kada je gledao UZV rekao je da je krupna beba, sto je i dr.Gutić rekla...pa sam ga poslije pitala da li moram na CR? Kaze on: "Pa ima i tebe" hahahaha kaze steta carski jer su mjere kukova i karlice OK.
Idem malo citati kako ste mi vi, jel ima neka prije mene da ide hehe. SVIMA
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 16:54:11
dush
Zenice, gdje ste kupovale posteljine za bebe i koliko kostaju? Mislim na one komplete sto dobijes jastuk, jorgancic, onu zastitu sa strane, jastucnicu, za jorgan onu presvlaku, carsaf, ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 17:02:38
animagical
bebice i drznice, nek vam je hairli i sa srecom, da vam sto lakse prodje i da brzo budete kuci s vasim bebicama
dush, bebe ne koriste jastuk, zbog kicme, ali ako zelis da ga imas za ukras, mozes kupiti...tih kompleta ima svuda, mi smo kupili u fisu, samo ja ne znam odakle si ti...u Sa ima u adaxu, u onoj radnji na pofalicima kod sentade, u merkuru na otoci, u robotu, u skafi...u kiseljaku, u tradeliju...ma svuda.. a mi realno koristimo carsafe na gumu, vrecu za spavanje i dekice, jorgan se samo nasusuri i prijeti da ga navuce na glavu, nista ne grije..tako da nam ti kompleti krevetnine stoje u ormaru...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 17:03:15
Bebica11
drznice pitanje je dana koja od nas 3 ce prije, ja ti i plava, plavoj termin, tebi haman isto, meni sve ukazuje na skori porod(posteljica pl voda i sl) tako da budmo vidjeli aBd, sad mi je na ispitu bas sabur, jesu li tebi rekli da pratis pokrete bebe?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 17:03:34
plava72
dush imaš to u svim većim centrima....i ima jako kvalitetnih do jako nekvalitetnih stvari.....mi u gračanici imamo"kanetex" što šiju po narudžbi i možeš sebi birati dezen i sl.pravo je fino i kvalitetno... znam da ogradica (sama) košta 25 KM
ja sam u dilemi šta ponijeti da se obuče bebi,nekako mi je pohladno da je se samo umota u dekicu pa u as...mislim onaj kompletić i dekica je li to dovoljno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 17:05:21
animagical
da, cijene ovo otprilike naravno, u fisu jorgan nekih 15km, jastuk 3-4, ogradica 30, posteljine po 25... ono sto ja korostim je kostalo carsafi na gumu po 10 km, ima ih svuda cak i u konzumu, vreca za spavanje je skuplja ali smo je dobili, dekice po 20-30km.. treba par tanjih dekica i par debljih...e dekica u fisu ima dobar izbor.. ako se cudite sto toliko dekica, A bljucka na svaku tek opranu stvar i takodje sve zivo popiski, cim se razmota...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 17:17:22
pauza
u nekakvoj sam frci cijeli dan, posao ubi:-( samo da pozelim srecu bebici, drznici i plavoj... neka vam dragi Bog olaksa da sve hairli prodje i da vi i bebice budete dobro:-)) puno vas ljubim i saljem veliki hannice, bebe su ti mashAllah med medeni, ne urekle se... kao dvije male zive lutke, ama u zivotu nesto ljepse nisam vidjela + moja silna zelja za blizancima:-)) animagical, ljubi nam druga upisanka malog:-* sve druge bebele drugarice puno puno ljubim:-*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 17:26:50
mamina princeza
Evo i mene drage zenice da se utefterim danas:) Bili smo na kontroli i hB sve je ok ... beba malo veca malo je brzo napredovala ovih zadnje 4 sedmice i narasla kao za 6 i po pa sad moram opet ponoviti krvnu sliku jer sam imala nesvjestice bas mozda zbog tog brzog rasta a id a se provjeri glukoza posto se nekad veze za taj brz i rast pa ako bude trebelo i ono ciljano glukozu da radim. Mada dr misli da nije to nista sem ubrzanog rasta al eto..... uglavnom dobro smo vrtimo se sve vise i vise ovih dana:)
Meni je sve kraci i kraci dah kad pricam... kaze meni muz sto se ti sva uzbudis kad govoris hahahah... a nije nego valjda nemam zraka od bebe:) skroz mi nekako do vrata dosla beba al pokrete osjetim uglavnom dole valjda ruke i gor e na vrhui valjda noge mada nemam pojma. I s curicom su govorili velika velika pa na kraju stade u 9. mjesecu i rodi se za moj pojam i mala hihih pa valjda nece ni ovaj princ biti prekrupan da izadje iz mene :)
Drznice mozda sam te vidjela u cekaonici ...:) Bilo je puno xxl trudnica jutros. Ja opet idem 2. decembra zbog ovih nalaza sto vadim:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 17:36:24
drznica
Bebice, nisu mi rekli da pratim pokrete...al' u svakom slucaju danas ih je bilo dosta...sinoc sam imala neki jak pritisak "dole" kao da ce nesto da prsne...a onda samo kroz sredinu gospje tako žigne do mozga bol...a beba se vrtila baš...vjerovatno neke pripreme...danas sve OK, vrti se, namješta. Svaki put kad sestra stavi onaj hepek od CTG-a on uredno pomakne
mamina princezo...danas je bas bilo dosta trudnica...al eto zapamtila sam sve face...hmmm e sad...ja sam gore bila od 10:15-12:00...daj mi neki znak da vidim mogu li se sjetit tebe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 17:37:49
Lulu_08
mamina princeza dobro da te "ugledah" sjecam se da si ti u pocetku trudnoce isla na posao je li tako?
Ja se sada brinem pravo, dobro naravno cu sacekati pregled u cetvrtak pa onda dalje vidjeti, ali bojim se da ovako necu moci raditi. Kod nas u firmi zbog smanjene proizvodnje (grijanje iz nase fabrike a zbog smanjenje proizvodnje nema pare za grijanje) nema grijanja i nece biti sigurno ni u decembru a najvjerovatnije ni u januaru. Na -2 danas sam ja se sledila citav dan. Nisam sigurna da to moze biti dobro a vidjecemo u cetvrtak sta ce dr. Balic reci na to sve....
Ja se iskreno bas bojim da je to pravo opasno, sta vi mislite?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 17:45:24
drznica
Ja vam furam sa teme...pisem u trecoj smjeni...odoh sad kod nane na klepe eto da vam malo ubacim bubu u uho hahahah. Cuvajte se, razmisljajte pozitivno... SIlver, urgiraj ako bude neke negativne energije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 17:47:15
palachinken
IZVORNA PORUKA: plava72
dush imaš to u svim većim centrima....i ima jako kvalitetnih do jako nekvalitetnih stvari.....mi u gračanici imamo"kanetex" što šiju po narudžbi i možeš sebi birati dezen i sl.pravo je fino i kvalitetno... znam da ogradica (sama) košta 25 KM
ja sam u dilemi šta ponijeti da se obuče bebi,nekako mi je pohladno da je se samo umota u dekicu pa u as...mislim onaj kompletić i dekica je li to dovoljno
Bome plava, ja ne bih bez bebi skafandera. Ne znam sta ti sve ima kompletic, da li je zimski? Novorodjenčad vole da im je toplo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 18:08:49
Silver
Eh drznica me prozvaa i sad cu morati malo da Vam vibram pozitivnoo
Ja aBd radim jos ovu sedmicu i dosta od mene...Hladno, gradski saobracaj uzasan, neredovan, mene ledja ponekad bole...ma odoh da odmaram da mazim pupu svoju...neka drugi Bosnu grade
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 18:10:41
Bebica11
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: plava72
Bome plava, ja ne bih bez bebi skafandera. Ne znam sta ti sve ima kompletic, da li je zimski? Novorodjenčad vole da im je toplo.
Ja imam skafander bijeli za novorodjence, al kontam jel rano za skafandera ako cu se poroditi u ovoj hefti aBd??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.11.2011 18:18:11
palachinken
Pa ne znam, pohladno ja vani. Ja danas izvela M u šetnju, jesenji skafander+zimska vreca u kolicima, kapa na glavi, i nije bilo ugodno nimalo ,sav se on zarumenio od zime :)) Kontam, beba stara 1 dan, kraj novembra je, ne bih se ja plaho zamarala estetikom, kompletic ok, ali onda u skafander. Dekica ni ne treba.