|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  170 171 [172] 173 174   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
21.11.2011 10:51:00   
dush
Uh dok procitah sta ste sve napisale za vikend.... Valjda otkaz necu dobiti, jer sve ovo citam na poslu user posted image

Sto se tice tableta, moram pokucati u drvo, ja ne pijem (jos) nista osim onih vitamina za trudnice. A iskreno nikada u zivotu nisam imala neku upalu da bih koristila vaginalete, tako da pojma nemam ni kako izgledaju ni kako se stavljaju. Nada se da necu nikada ni saznati user posted image

Ja se nadam da cu raditi do kraja trudnoce, srecom nemam neki previse naporan i stresan posao, a i shef nam je dobar, nikada niko ne vice na nas :)

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 4276
21.11.2011 11:02:56   
plava72
jutro i od mene user posted image

bebice ja i ti imamo iste želje...na pregledu da mi kaže da sam otvorena 5-6 cm a nemam bolova ...hehehe to bi bio porod iz snova user posted image

moja cura se umirila ova dva dana pa moram malo lupkati stomak da vidim hoćel se pomjeriti...inače nikakvih promjena nemam još uvijek
sretno ti na pregledu danas user posted image

ostale trudnice veliki user posted image user posted image user posted image

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4277
21.11.2011 11:20:13   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: plava72

jutro i od mene user posted image

bebice ja i ti imamo iste želje...na pregledu da mi kaže da sam otvorena 5-6 cm a nemam bolova ...hehehe to bi bio porod iz snova user posted image

moja cura se umirila ova dva dana pa moram malo lupkati stomak da vidim hoćel se pomjeriti...inače nikakvih promjena nemam još uvijek
sretno ti na pregledu danas user posted image

ostale trudnice veliki user posted image user posted image user posted image

I moja se bila smirila u subotu bas me plasila al jucer se opet aktivirala

mene strah pomalo i ctg-a danasuser posted image

evo sva sam se sredila, mm se nije jos vratio heheuser posted image nadam se da cu vam se javiti aBd s lijepim vijestimauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 4278
21.11.2011 11:23:38   
dush
Bebice, sretno danas!!!! I da nam se tvoj MM javi i kaze da je bebica rodila, bez problema, bez velikih bolova, bez sivova i u roku od 2h user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4279
21.11.2011 11:30:31   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: dush

Bebice, sretno danas!!!! I da nam se tvoj MM javi i kaze da je bebica rodila, bez problema, bez velikih bolova, bez sivova i u roku od 2h user posted image

amin, naucila sam ga kako ce javiti na RR, to je bila obavezna edukacija, a danas ce ponoviti gradivo aBduser posted image , javice se ili na pdf Rodili smo ili ovdje kad bude aBduser posted image a za svaki slucaj imam par brojeva RR clanica pa mogu i one javitiuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4280
21.11.2011 11:35:00   
anđelo
Sretno Bebice i od meneuser posted image user posted image user posted image ,da sve bude kako želišuser posted image user posted image  

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4281
21.11.2011 11:38:54   
Bebica11
hehe hvala zeniceuser posted image

ovako vam je kad prelezite trudnocu, samo molite Boga da sto prije rodite, da sam mozda u pokretu vjerovatno bih manje razmisljala o tome, spremala stan,sredjivala, isla u setnje a ovako nekako samo da prodje i da se doceka taj dan aBduser posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4282
21.11.2011 11:39:04   
Mrgica
Jutro i od mene drage moje, uh dok iscitah sta ste ispisale za vikend, lijepo ogladnih...user posted image Vidim nema novih desavanja, Bebice, Drznice, sta cekate, hajmo malo uz stepenice, niz stepenice, malo keks da pogurate bebice...user posted image salim se naravno, fino njima u pupi, pa kad budu spremne krenut ce one hairli aBd...
Ja juce snjurala po Alti sa cimerkama, a sve gledam bebe i trudnice, a one mi se smiju, kupuju gardarobu za sebe, a ja se uvalila na djeciji odjel i gledam one maje carapice i cipelice, gegice, i sve se smijem, da me ko gledao rekao bi da sam fijuu user posted image
do duse user posted image su svakako malo fiju, bar ja...user posted image
Mm na putu bio i ja sinoc kad sam legla isplakala se ko kisna godina, sta cu kad mi fali...user posted image , al dolazi danas aBduser posted image ...Vidim pricate o keksu pa i meni prahnulo user posted image mada rekao mi dr sto manje to bolje, ali ne znam zasto, jer kod mene je trudnoca hvala Bogu ok, kontrakcija nemam niti sta slicno, upalu imala ali kaze on prosla je ,a i svala dr zena na papi ima to, kao ne brini se napisu ti upalu da im dolazis lafo na lijecenje...Eh sad sam zbunjena sto mi ne da da se keksam...user posted image user posted image
Anđelo cini mi se da si ti pitala za bris vaginalni, nije ti to isto sto i papa, papa je isjecak tkiva, a bris samo uzorak vaginalne sluzi koja se salje na mikrobiolosku analizu, meni su radili i jedno i drugo, vaginalni bris pise flora normalna, a papa pokazao upalu, eto nadam se da sam pomogla...
Pusa za sve user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4283
21.11.2011 11:57:25   
anđelo
Isječak !!!user posted image ,onda to meni nisu nikad radili,kažu mi lezi da ti uzmemo papu,ja raširim none,dr,neki štapić zavuče ,zagrebe,i kaže gotovo,uzeli smo bris.Ja sad totalamente zbunjena.user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4284
21.11.2011 12:01:24   
mama21e
Zeniceee, ja vas pozeljela user posted image user posted image user posted image user posted image

Bebice draga sretno na pregledu da sve prodje u najboljem redu aBd, i da cujemo samo dobre vijesti user posted image user posted image user posted image user posted image

Drznice jel gotovo ili nije jos? user posted image user posted image user posted image

Gerbo kako si mila, nisam nista upratila sta se desava user posted image obraduj me da je sve uredu user posted image

Hannice bebice su mashaAllah med, ma zaljubila sam se user posted image user posted image user posted image mashaAllah.

Ostale nadam se da ste dobro user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4285
21.11.2011 12:06:40   
mama21e
Mamice da vas pitam nesto user posted image Sta je sve potrebno iz apoteke za bebu kad se rodi? Mislim na te kremice i kupkice.

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4286
21.11.2011 12:13:37   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: mama21e

Mamice da vas pitam nesto user posted image Sta je sve potrebno iz apoteke za bebu kad se rodi? Mislim na te kremice i kupkice.

Ja sam se vodila ovim popisom:

http://www.ringeraja.ba/forum/Za_bebu_i_mamu%25%25%25/m_14495/tm.htm

user posted image

(odgovor članu mama21e)
  Neposredna veza do poruke: 4287
21.11.2011 12:15:14   
palachinken

Ništa user posted image Malu bebu kupaš samo u vodi, eventualno dodaš koju kap bademovog ili maslinovog ulja. Mislim, možeš ti i kupku, ali nema potrebe, samo se može mlada koža iziritirati. Treba ti bivacin u prahu za pupak, sterilne gaze za svašta nešto, krema za guzu. Ako, ne daj Bože, nesšto od lijekova i zatreba, kupiš naknadno.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4288
21.11.2011 12:21:24   
mama21e
Dinamitna i palachinken hvala user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4289
21.11.2011 12:22:36   
Hannica
IZVORNA PORUKA: palachinken

Ništa user posted image Malu bebu kupaš samo u vodi, eventualno dodaš koju kap bademovog ili maslinovog ulja. Mislim, možeš ti i kupku, ali nema potrebe, samo se može mlada koža iziritirati. Treba ti bivacin u prahu za pupak, sterilne gaze za svašta nešto, krema za guzu. Ako, ne daj Bože, nesšto od lijekova i zatreba, kupiš naknadno.

Meni u bolnici rekli da apupak cistim samo alkoholom i da ne koristim bivacin.Ja sam ipak koristila,nesto mi bezze da odjednom ne treba bivacin a uvijek se koristio za pupak.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 4290
21.11.2011 12:25:31   
palachinken
Da, alkohol 70%, znala sam da jos nesto ima user posted image I meni su u bolnici rekli samo alkohol, pa dosla patronazna i rkela bivacin. Isto tako, u bolnici rekli da ga odmah kupam, a patroznazna kad otpadne pupak. U bolnici kazu ne treba široko, patronazna kaze treba...pa ti radis po svom nahodjenju user posted image
Hannice, ne da su krasni! Cijeloj sam ih familiji pokazala!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4291
21.11.2011 12:28:22   
animagical
eto vidis, a u sarajevu se pupak cisti hidrogenom... valjda nije ni vazno, bitno da je cist

Neposredna veza do poruke: 4292
21.11.2011 12:28:37   
anđelo
Ja isto nisam koristila nikakve kupke za bebu novorođenče,samo voda,i to u početku kamilicu sa vodom ,blagi sapunčić,i šampončić za kosicu.Ali pošto se beba kupa svaki dan onda nisam uvjek ni koristila šampon i sapun da ne bih kožu isušila.Pavlovićevu kremu sam koristila za pazuhe i guzu,a kod punijih beba se stavlja na svim onim prevojima kože.Bivacin i sterilne gaze za pupak i naravno moraš paziti na pupu dok kupaš bebu.Kod dječka redovno ćunu čistiti ,tj područje ispod kožice,dok se beba ne osuneti,poslije si rahat.Ja sam nedonošče sam kupala (sa ranom od carskog reza),tako da sad mogla bih okupati svaku bebu do 2 kg za časuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 4293
21.11.2011 12:51:05   
jakosretna
drage moje pa sve ste mi pri kraju trudnoce i svaki dan cekate bebice,samo ja sam tek u 4 mj ko ce da naceka 9 user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4294
21.11.2011 12:52:58   
dush
jako tuzna, ne sekiraj se, ima nas jos malih trudnica :)
doci ce i na nas red user posted image

Neposredna veza do poruke: 4295
21.11.2011 12:56:14   
anđelo
Ja sam u 20 nedelji,znači blizu smo,valja čekati jako tužna al proće i ovo,samo da nam se bebice rode žive i zdrave i da sve prođe dobro.Do tad možemo se edukovati u školi za dojenje i vježbama za trudniceuser posted image user posted image user posted image .A ima nas još koje smo u 20-toj nedelji 

Neposredna veza do poruke: 4296
21.11.2011 13:03:55   
jakosretna
andzelo sta nosis znasli ?
A ti dush u kojem si mijesecu ?
Jeste li vi proklete kao ja pa svaki dan da vam se trazi nesto extra da jedete kao meni user posted image  ma vise me sramota i daq kazem damije ovo damije ono sad samo kupim i sutim ali problem je sto ima sdtvarcica koje nemogu kupiti a neznam napraviti kao npr presmac ili presnac kako ko kazeuser posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4297
21.11.2011 13:07:10   
anđelo
U 16 nedelji su rekli,dječak,a u 19 djevojčica,i da ne vide da ništa visi.Ja sam rekla nek bude i crnac (za što je mogućnost kod bjelaca 1:1000 000)samo nek bude zdravo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 4298
21.11.2011 13:09:40   
jakosretna
toje dobro ako su ti rekli u 16 nedjelji sta nosis ipak j bilo rano,znaci i meni ima sanse sa 13 sedmica na kolo dopleru da mi kazu sta nosim radim ga u cetvrtak akobogda.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4299
21.11.2011 13:10:49   
anđelo
Što se tiče ishrane nisam uopće zahtjevna kao u prvoj trudnoći,niti imam nekih specijalnih želja,ne znam kako će biti kasnije.....Sa prvim bebačem sam imala razvijeno čulo mirisa,tako ako je muž pio kafu a nije oprao šolju,nego je npr.sakrio ja je pronađem gdje je sakrio za 30 sec.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  170 171 [172] 173 174   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  170 171 [172] 173 174   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *