|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  171 172 [173] 174 175   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
21.11.2011 13:11:15   
bebix
Ja sam pupak bebacu prasila praskom bivacin nekadasnji sad se drugacije zove nikako da zapamtimuser posted image  a kad je otpao onda sam cistila 3% hidrogenom i fino posusim pa malo opet praska stavim, sve dok se "cistio" pupak, a alkohol 70% mi je patronazna rekla da cistim gnojanice- gnojne bubuljice ako bude imao po tijelu, hvala bogu nije, ali kao nesmije se po licu, nadam se da sam barem malo pomoglauser posted image

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 4301
21.11.2011 13:15:02   
jakosretna
ja imam strasne zelje za razno vrsnom hranom sad ovo sad ono mi se jede.prva trudnoca samo bijelo grozdje ali sada pite  mmmm user posted image  a zatim narandze jagode ponekaad maline ali ih nema mmm samo meso mi se pomalo je ogadilo.

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 4302
21.11.2011 13:15:33   
anđelo
Mah eto rekli su ,al su haman pogrješili,jer su se prepravili u 19.toj nedelji.user posted image user posted image user posted image Ti radiš sad ultrazvuk vjerovatno da ti utvrde nuhalni nabor,a spol ne znam jel tako rano moguće otkriti.Ako ne otkriješ ,sad,otkrit ćeš ubrzo,samo nek su bebe zdraveuser posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4303
21.11.2011 13:22:58   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: bebix

Ja sam pupak bebacu prasila praskom bivacin nekadasnji sad se drugacije zove nikako da zapamtimuser posted image  a kad je otpao onda sam cistila 3% hidrogenom i fino posusim pa malo opet praska stavim, sve dok se "cistio" pupak, a alkohol 70% mi je patronazna rekla da cistim gnojanice- gnojne bubuljice ako bude imao po tijelu, hvala bogu nije, ali kao nesmije se po licu, nadam se da sam barem malo pomoglauser posted image

Meni se cini da su mi kao zamjenu za bivacin prasak dali beocin. Bas sam nedavno kupovala.
Ima bivacin u spreju i kremi, ali prasak nema.

(odgovor članu bebix)
  Neposredna veza do poruke: 4304
21.11.2011 13:28:43   
Mrgica
Jakotuzna evo i ja sam kao i ti u 4mj, 17 sedmica, jos malo aBd pa 18, ma brzo ce to proci pa cemo i mi aBd biti xxl trudnice i brojati dane, brzo to proleti, evo i meni ovih pa skoro 5mj proleti dok trepnes okom...user posted image
Anđelo ja kad sam isla kod dr ona prvo uzela mali stapic sa vatom na vrhu kaze da uzmemo bris i samo kao ono zahvatila malo okolo, i onda kaze sad cemo uzetu papu i opet neki kao stapic uze, i kaze opusti se ovo malo čupka i kao da te malo čupne dolje. I poslije mi dosao nalaz vag.brisa mikrobioloski u kojem pise kakva je vag. flora, i dosao mi posebno nalaz pape u kojem je otkrivena ta upala, eh to je ono sto ja znam...

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4305
21.11.2011 13:32:48   
jakosretna
mrgica onda zajedno odbrojavamo dane user posted image ,kada saznamo sta nosimo i jops malo pripremamo odjecicu za nase bebice proci ce to brzo user posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4306
21.11.2011 13:34:44   
Mrgica

IZVORNA PORUKA: jakotuzna

ja imam strasne zelje za razno vrsnom hranom sad ovo sad ono mi se jede.prva trudnoca samo bijelo grozdje ali sada pite  mmmm user posted image  a zatim narandze jagode ponekaad maline ali ih nema mmm samo meso mi se pomalo je ogadilo.

Ja mogu Begove corbe svaki dan jestiuser posted image , a i kestene (ali od njih se deblja pa ih samo ponekad jedem).

Neposredna veza do poruke: 4307
21.11.2011 13:37:37   
Mrgica

mrgica onda zajedno odbrojavamo dane user posted image ,kada saznamo sta nosimo i jops malo pripremamo odjecicu za nase bebice proci ce to brzo user posted image

Ja bila neki dan na pregledu i meni dr rekao da je curica,user posted image , a bila sam u 17-1 sedmici. Prije toga sam isla na pregled u 11 sedmici i bilo je jos rano, nisam ni pitala, tada mi je dr mjerio nuhalni nabor, ako nije do sada i tebi ce na slj. pregledu vjerovatno...Kad su tebi rekli da ti je termin? Meni aBd 25.4...

Neposredna veza do poruke: 4308
21.11.2011 13:38:20   
jakosretna
tako mi se jede svasta nesto user posted image .Hajde sada mi kazite do kojeg mijeseca smijem da imam odnose sa muzekom user posted image user posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4309
21.11.2011 13:45:12   
Hannica
IZVORNA PORUKA: palachinken

Da, alkohol 70%, znala sam da jos nesto ima user posted image I meni su u bolnici rekli samo alkohol, pa dosla patronazna i rkela bivacin. Isto tako, u bolnici rekli da ga odmah kupam, a patroznazna kad otpadne pupak. U bolnici kazu ne treba široko, patronazna kaze treba...pa ti radis po svom nahodjenju user posted image
Hannice, ne da su krasni! Cijeloj sam ih familiji pokazala!

user posted image user posted image user posted image Nama su odmah rekli da ce nam patronazna reci suprotno.user posted image user posted image user posted image Sto se tice kupanja i sirokog povijanja poslusala sam ove iz bolnice,a za bivacin patranaznu.
Hvala.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4310
21.11.2011 13:45:53   
senka27

tako mi se jede svasta nesto user posted image .Hajde sada mi kazite do kojeg mijeseca smijem da imam odnose sa muzekom user posted image user posted image

do kraja user posted image user posted image naravnoo ako je trudnoca uredna...dakle veceras keks sutra bebac u narucjuuser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

Neposredna veza do poruke: 4311
21.11.2011 13:49:28   
jakosretna
senkaaaa user posted image  hvala ti na info. Sada cekam stomak da pocinje da raste da budem debeljuca ali nesto sporo ali skoro sam usla u 4 mj od kada poocinje da bujauser posted image

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 4312
21.11.2011 13:52:25   
dush
Ja sam 20 + 2. Iskreno meni se nista ne jede nesta posebno da zahtijevam (jos!). Valjda se zbog toga nisam jos udebljala. Ali ne sumnjam da cu :) Mozda kod nekih dodje prije kod nekih kasnije user posted image  

Neposredna veza do poruke: 4313
21.11.2011 13:52:29   
gerberka
gdje ste zene user posted image

jel ova moja user posted image mene stvarno udara..jelč moguce da joj smeta moj pun zeludac pa gura i udara me pod rebra user posted image

user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 4314
21.11.2011 13:55:55   
animagical
meni je dr sa tacno 13 sedmica rekao djecak, i jos uvijek je djecakuser posted image gerbo prije ce biti da se bebi svidja nesto sto si pojela, pa je zato aktivnauser posted image A je lupao na cokoladu, sok od narandzi,hladnu vodu...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4315
21.11.2011 13:56:26   
dush
Gerbo, mozda si se lijepo najela, pa je user posted image dobio energije pa sada plese user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4316
21.11.2011 13:58:50   
gerberka
ne, ja osjetim bol u zeludcu kao da me neko gura..a dok je bio na adak nije me boljelo, sad kad su nožice tu blizu brate boli kad se najede..hajmo xxl trudnice napisite mi, zar vas vasa beba ne tuce user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 21.11.2011 14:01:17 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4317
21.11.2011 13:59:25   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: palachinken

Da, alkohol 70%, znala sam da jos nesto ima user posted image I meni su u bolnici rekli samo alkohol, pa dosla patronazna i rkela bivacin. Isto tako, u bolnici rekli da ga odmah kupam, a patroznazna kad otpadne pupak. U bolnici kazu ne treba široko, patronazna kaze treba...pa ti radis po svom nahodjenju user posted image
Hannice, ne da su krasni! Cijeloj sam ih familiji pokazala!

user posted image user posted image user posted image Nama su odmah rekli da ce nam patronazna reci suprotno.user posted image user posted image   Sto se tice kupanja i sirokog povijanja poslusala sam ove iz bolnice,a za bivacin patranaznu.
Hvala.user posted image

Isto user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4318
21.11.2011 14:08:03   
Mrgica

senkaaaa user posted image  hvala ti na info. Sada cekam stomak da pocinje da raste da budem debeljuca ali nesto sporo ali skoro sam usla u 4 mj od kada poocinje da bujauser posted image

Ma sve ti je to individualno, nekome se vidi ranije ,nekom kasnije, narast ce polako ,aBd...Meni se vec lijepo vidi masalah, do duse ja sam inace malo krupnije i prije user posted image trudnoce bila...
Sto se tice keksa smijes do kraja ako je sve ok, kod mene je ok trudnoca hB, al mi dr rece da smanjim user posted image neam pojma sto, jednom je nesto spominjai da spermiji imaju nekakve prostaglandine koji uticu na cerviks, skracuju ga sta li, ma ja slj put idem u dom zdravlja na pregled, do sada sam bila privatno, jer nisam imala knjizicu, pa cu potraziti i dr misljenje sto se tice keksa...user posted image

Neposredna veza do poruke: 4319
21.11.2011 14:10:10   
senka27

pa obicno kad se udje u 5-ti mjesec...kod vecine ...mada sve zavisi od osobe do osobe...ali 5-ti je uglavnom vec primijetan

eto sad ce to jos malooo...

Gerbo...tuku bebaci ,razvlace...da je prijatno i nije nekad...ali opet ti bude drago znas da je dobro

meni upravo zapeo za rebro desno i za lijevi kuk hahhaha...jubi ga majkauser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

Neposredna veza do poruke: 4320
21.11.2011 14:13:07   
anđelo
Dush ,ja sam 20+1, i osjećam bebicu da se pomjera,a pokreti su sve snažniji.Znači mi smo blizuuser posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4321
21.11.2011 14:13:17   
gerberka
senka neka tuce user posted image samo sam eto pitala da vidim tuku li i vas vaše bebe user posted image nogice su sad gore tako da tu najviše osjetim kod želudca user posted image

što se tice pupe moj je veliki user posted image uslikamo se danas aBda pa da vidite user posted image

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 4322
21.11.2011 14:44:46   
Anoniman
Gerbo user posted image vidjet ces jos poslije kad beba dobije na tezini i jacini jos vise.

Mene kad sastavi u rebra sve zvijezde prebrojim user posted image . Rekla sam kad se bude radjao sigurno ce slavodobitno u ruci drzati neko od mojih rebara user posted image

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 4323
21.11.2011 15:04:20   
dush
Hahahaha dinamitna, mogu samo zamisliti bebu kako izlazi sa tvojim rebrom... Hahahahaha

Neka Gerbo neka udara, da znas da je zivo i zdravo!

Ja jos uvijek osjetim kao te baloncice po stomaku (mozda 3x dnevno), samo sam jednom osjetila konkretan udarac, valjda ce s vremenom postati intenzivnije :) Pa cu i ja da kukam kako me ubi beba jal u rebra jal u zeludac user posted image

Andjelo, znaci ti i ja u par dana. Meni su rok rekli da je 7.4, vidjet cemo na sljedecm UZ sta ce reci (6.12 je, jedva cekam). A i da saznam je li user posted image ili user posted image . Svi mi kazu kada me vidi ma curica je, skroz si se promijenila (nece valjda da kazu proruznjala user posted image ) a i koza na licu mi je kao kod tinejdzera, katastrofa... Doduse i na ultrazvuku u 12oj sedmici je doktorica rekla da je curica, ali to je bas prerano za reci... MM i ja se oboje nadamo da je curica, ali ne bi se protivili ni muskome. Ma najvise bih voljela da je kao kod Hannice, 2 pa jedno musko jedno zensko user posted image . Ma nek je samo zivo i zdravo, pa sta god da bude. Ili koliko god da ih bude user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4324
21.11.2011 15:18:36   
Anoniman
Dush meni je lice do pola trudnoce bilo bubuljicavo gore nego u pubertetu user posted image i sve babe su mi prorokovale da mi "curica krade ljepotu" kad poslije... lice mi se ocistilo, a bebi narasla cuna user posted image . I jos potvrdise 3 razlicita doktora.

Meni je sada pocelo neko pucketanje u stomaku user posted image kao kad neko popucka prstima i to se desava skoro svaki dan. To sigurno pokusava otkinuti rebro user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dush)
  Neposredna veza do poruke: 4325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  171 172 [173] 174 175   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  171 172 [173] 174 175   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *