Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 13:45:45
Vodolija83
Babilonko,cestitke nasem drugu Faruku!!! Sretan,najsretniji mali rodjendanko! Pusa od Ajdina i mame! Palachinko,sretno sunecenje malenom Mahdiju poguziji,hehehe! Vidim vec se brines sta ce ako ne rucki par sati.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 13:46:37
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: palachinken
Nama puna četiri mjeseca! A ko juce sam kontala jesu li ovo lažnjaci ili me prave kontrakcije drmaju
mala_sa, ti pravi poduzetnik Kako ona uveza transakciju
medi, želimo vam brz oporavak
lejlaKa, idemo nas oboje,valjda cemo ostati na nogama Ako ništa, imam sveki, njoj je cijelo njihovo tadnjasnje selo dolazilo da brine o djeci poslije sunećenja
Hvala vam na bodrenju i lijepim željama
Moj ti je najiskreniji savjet "ne idite u salu". Sačekajte vani, proučite koju , kad izađe maksimalno mu se posvetite. Ja sam definitivno napravila grešku sa stavom "nek je makar neko njegov uz njega".
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 13:56:08
animagical
gift to dodje i prodje, ne brini... mi nismo nicim mazali, a ni sad se ne mazuckamo, samo kupka i mazanje guze bademovom p.s. dobro, koristimo i sampon iz objektivnih razloga,jel
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 14:19:30
Cickolini
Hej zene pa jeste se vi ispisale ... ne moze vas niko upratiti. Evo ja stavila D u krevet pa se malo posvetila sebi ... noktici, frizurica ...
Mimikimi sorry ja tek sad procitala pitanje za mene i Asoni ... ja svojoj D obicno dam 200 ml mlijeka i u to stavim po receptu na kutiji jos koliko ide supenih kasika pahuljica, cokolina, keksolina ... ili sta nam je vec na meniju. Tako je u toku dana, ali ona navecer pije oko 270 ml prije spavanja... uzme ona i siku jer za siku nikad nije dovoljno sita... Ona njoj dodje ko meni cokolada hehehehee
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 14:32:17
Amam
Hej da vam javim evo mm donio skafander za E,prijateljica kupila svom malom i veliki im,pa smo ga mi uzeli a njima cemo dati onaj od juce iz Binga .Skafandercic je super,crni sa papama,koje se skidaju i rukavicama .
Babilon sretan prvi mali rodjendanko. Gift i mi smo to imali cak nas i hospitalizovali radi tog osipa jer je bio bas izrazen,mi smo to tretirali hipermanganovim rastvorom.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 14:32:25
palachinken
Gift, ja ne bih na svoju ruku nista mazala po licu. Guza i nekako, ali lice..ali to je moje. Bolje da probaš sa svojim mlijekom prvo. Mom M su se te bubuljice pojavile tako u nekom dobu kao i tvoj bebčetu i nakon četeresnice se povukle. LejlaKa, mislim da ni nemam opciju da udjem unutra, u svakom slucaju cu cekati ispred spremna da mu uvalim siku
< Poruku je uredio palachinken -- 19.11.2011 14:34:12 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 14:50:19
mimikimi
cickolini a na koje mlijeko mislis kravlje obicno ili ono za laku noc od hipa za flasicu nisam nesto skontala
babilon sretan mali rodjendanijus
gift i moja je carica imala taj osip dr rekla da uzmemo kremu bepanten ali ne mast nego bas kremu i par puta namazali i povuklo se kroz par dana vidis da skoro sve bebare imaju tak nesto mozda je to i neko ciscenje
moja dosla sad od komsinice buduce tete koja ce je cuvati bila kod nje sat i nesto a ja zato vrijeme da po kuci sta ne znam kud bi prije i et usisala i prebrisala rucak stavila a jos tona posla nekad mi se cini da samo ja ne mogu stici a da svi drugi mogu pa me ufati muka ona zaspala a ja reko necu sad nista dirat nego kaficu uz komp pa onda pakovanje
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 15:14:31
Cickolini
Mimikimi ja njoj napravim AD i stvaim cokolino ili keksolino. A imam i onih mjesavina za laku noc pa i njih razmutim s vodom. Ja pomalo stavim kasiku ili dvije kravljeg u to a se navikava jer ona ima alergijski ekcem tj imala ga je pa se traumiram od toga da se vrati. Ali uvest cu joj ja uskoro kravlje jer me ubi pravljenje cokolina sa AD-om. Samo sam primjetila da je okus HIPP-ovog AD-a i ovog holandskog NUTRILON-a skroz drugaciji. HIPP ima ukus uzasa, a NUTRILON je meni sasvim ok. Ima i normalan miris dok mi HIPP smrdi... Mi dojimo jos, ali se i prihranjujemo hahaha
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 15:16:54
Cickolini
IZVORNA PORUKA: mimikimi
gift i moja je carica imala taj osip dr rekla da uzmemo kremu bepanten ali ne mast nego bas kremu i par puta namazali i povuklo se kroz par dana vidis da skoro sve bebare imaju tak nesto mozda je to i neko ciscenje
Kakva je to Bepanthen mast ??? Prvi put cujem ... u NL nema masti samo krema. Ali ovdje nema puno vise stvari stp u BIH ima. Npr vrste Pampers pelena koje imaju u BIH ovdje uopste ne postoje cak ni na Pampers web stranicama ...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 15:20:06
mimikimi
a tako znaci sad mi je vec jasno moja vec odavno je probala mlijeko kravlje ali nikada joj ne pravim hape sa njim nego samo recimo kad pravim spinat dodam ljepse je na mlijeku ili griz ili trahanu bijelu i tako a ad ne koristimo isto ja njoj one hape sa vodom sto idu pa i u njima ga ima ok je to samo nek jedu ova je moja izjelica prava jucer tanjur spinata sa mlijekom i grizom onda poslije udrobim joj graha pojela isto tanjuric pa navecer tu hapu a sisu nebrojeno puta
meni su ove hipp kasice sasvim ok a za ad se i ne sjecam kakav je ma svaki je bljak ja mislim bez ukusa definitivno
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 17:54:15
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Dan i od nas *
A pajki, i to se bas nesto pravo uspavao evo vec haman 2 sata ...mi ocekujemo goste veceras, pa cemo sad samo malo da vam mahnemo
Palachinko mora da mi je genetikom usadjen "kod za trgovanje" Moj A se sunetio pod lokalnom, i normalno je jeo i pio prije suneta
Amam i Sweet eto rijesiste se i vi problema zvani "skafander"
Drugarima Mahdiju i Faruku sretni mali rodjendancici
Jesmo, ona corala, a mi cemo ostavit za next i next next godinu
Nema vas puno aktivnih danas.
Joj kod mene moji i eve, ti si pogrijesila sto dijete nece flasicu jer joj nisi davala vodu, ti si ovo sto ne das da bude upaljen tv i da gleda u nj, sto necu dajoj jos dajem sokove blah blah blah.....grrrr
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 18:15:19
Amam
Mala-sa,jesmo vala. Sweety pusti nek pricaju,meni su tako pricali s prvim djetetom,sad niko nista ne govori,samo po koji komentar "ma ja ti znas svoje".
E mi je opet imao rijetku stolicu,proljev,ja ga drzala i opet ostadoh us.... da prostite . To je druga danas,eno kuham mu rizinu sluz,mm zaboravio kupit ors,sad mi ga valja poslat,ali da Bog da,nece nista da jede,malo mu caja uguram,sad mu davala plazmu da glodje ali vise je izmrvio i po sebi polijepio,a nervozan fuj,ako mu sad zubi ne niknu ubicu se
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 19:22:36
Anoniman
Drage je li ko od vas pio bromergon ili dostinex za prekid laktacije...ako jeste kad pocne djelovati. Dobila mastitis, pocela piti, ali ne popusta ni malo.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 19:41:04
Anoniman
Jesam, popusti 10-15minuta i opet. Imala sam nocas cijelu noc pa jutros nisam, popodme me opet uhvatila i sad evo nemam. Malo imam, malo nemam, ali kad ima bude bas visoka.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 19.11.2011 20:10:26
mersiha 77
mah,mah zenice moje ja bih samo da vam mahnem i pozelimsve najbolje,mi stvarno nemamo vremena pisati toliko ali vas citamo Nasim dragim dlugalima Mahdiju i Faruku sretni mali rodjendancici Mahdiju sretan i haijrli sunet! nama je sutra punih 6 mjeseci akobogda kao da smo juce jadile i kukale kao trudnjace moram da se pohvalimo danas smo bili vani u Mc Donaldsu i anes je pojeo pola teglice HIPP-ove hape sa piletinom i povrcem za 6 mjeseci e sad me interesuje mozeli sutra pojesti ostalo ili ne? mala_sa jesili sunecenje radila kod doktora Dizdarevica,koliko si platila s lokalnom i kako je uradio? jeli plakao i jesili ti bila s njim? bint i mi bas slinimo,ali anes neda da mu izvucem pumpicom ostale zenice pusica