Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 13:40:42
Merjema_Saraj
I od mene čestitke!
S obzirom da sam novi kolačić pa ne znam je li se pričalo o tome, izvinjavam se unaprijed, ja sam u 14-oj sedmici trudnoće i još uvijek imam nenormalna gađenja na sve i svašta, na prste mogu nabrojati šta mi se NE GADI, i to me slomi, ne mogu normalno da funkcionišem.....i to je tako od početka...više ne mogu da trpim, sinoć sam počela da plačem zbog toga. Ima li ko savjet kako da mi bude makar malo lakše jer vjerujte ovo postaje...nesnošljivo.Nadam se da će uskoro proći....ako Bog da...
Hvala vam i čitamo se i na nekim vedrijim temama :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 13:49:49
dush
Merjema_saraj, nemoj se sekirati i plakati radi toga.... Jos samo koja sedmica i to ce proci. Ja sam se tjesila da imam srecu da mi je "samo" muka, jer su bile trudnice koje su imale puno ozbiljnijoh problema od samog gadjenja hrane i mucnina, od krvarenja, kontrakcija, upala, .... Da ti ne govorim o zenicama koje godinama ne mogu da zatrudne i sve bih dale da su na tvom mjestu. Budi sretna sto nemas tih problema i sto jos uvijek imas svoju malu lopticu u trbuhu!!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:00:26
Hurma
e dan drage... tesko je brate biti u kuci kad je ovako suncano vani... lijepo vrijeme za setati... uzivati u trudnoci... ali nema svako tu srecu... ponekada budem sebicna pa mislim samo na sebe... pa mi bude krivo... pa onda neka je samo beba ok... jao... i tako u krug...
CESTITAM svim mamama... velike se bebice rađaju... mašallah...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:01:06
senka27
MashAllah bebica sve momci gagiiiiiii
svi su medeni da su zivi i zdravi svojim roditeljima....pahuljica,dijamant cestitkeeee
bas je danas divan dan...
Merjema dobro ti je kazala dush :)))) sve su to slatke muke proci ce,pokusaj s nekim slanim krekerima...
ili donat on meni pomaze u mnogo cemu...ako mi je ruzno...gadi mi se i povraca...ili ako imam zgaravicu....ma samo malo hladnog donata i ja budem super...
Bebice duso drzi se...nisam znala da si tako prodeverala ali da ti ako Bogda sve bude i prodje dobro
ja dobro...sutra kontrola...malo kod doce pa na Bajram malo do sveki pa zatim kod mamite
velilki pozz za sve vas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:04:43
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minie
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Jutro
Imam par pitanjaca, iskusne zenice pomagajte
Kolegica s posla mi kazu da imaju neke silikonske kapice za grudi i stavljaju se nakon dojenja da bradavice ne pucaju, a u apoteci mi daju neke silikonske sesirice za dojenje. Koliko sam shvatila nude mi sesirice uz pomoc kojih ce lakse dojiti. Imaju li stvarni ti sesirici nakon dojenja ili je to to
Ima li neka od vas koja nije dojila koja je hrana za najbolja. Znam da je individualno kako koje dijete podnosi koju hranu, ali evo ja bih unaprijed kupila 1 kutiju neka mi se nadje u slucaju da ne mognem dojiti a gladan. Iako sam rekla da cu se svim silama truditi da dojim.
ja nisam dojila manje od mjes . Mi smo davali aptamil 1 . nama je pasala ta hrana ad je poskup al je dobar .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:08:39
buduca mami
IZVORNA PORUKA: soraya
OOOoooo,od jutros sve lijepe vijesti! cestitam novopecenim mamama a bebama zelim sve najljepse u zivotu!
Ja jutros isla u DZ na kontrolu jer vec nekoliko dana osjecam pritisak dole, ponekad imam osjecaj da ce mi sve poispadati. Cak sam sinoc osjetila i probadanje u lijevom jajniku.A o peckanju i pojacanom iscjetku da vam i ne pricam. Uglavnom, doktorica mi dala da uradim nalaze da vidimo ima li kakve upale pa sutra opet moram u DZ. Poslala me i na 4D ultrazvuk posto ga nas DZ ima,jutros odmah isla, hvala Bogu sa mojom curicom sve u redu. Nema kontrakcija (koje su mi u posljednje vrijeme bile ceste). Mjerice odgovaraju sedmici trudnoce (29. sedmica), prednjaci glavica a i posteljica mi je nisko tako da doktor koji me gledao na UZV pretpostavlja da je taj pritisak od spustene posteljice i glavice. Sta vi mislite o tome? Inace svakih 5 min idem na WC.
Doktorica mi je za iscjedak i peckanje ovaj put dala macmiror vaginalete i rekla da iskoristim 6 kom pa da napravim pauzu a a ko ne bude poboljsanja da iskoristim i preostalih 6 posto ih u pakovanju dodje ukupno 12. Je li neka od vas koristila ove vaginalete kako su vam djelovale i smiju li se one uopce koristiti u trudnoci? Koristila sam sve i svasta od canesten kreme,canesten vaginaleta, neopenotran vaginaleta,ali sve su davale kratkotrajan rezultat! Da uzmem jos nesto za jacanje vaginalne flore, tipa Lactogyn ili nesto slicno. Zenice,pomazite mi jer se ovog gadnog iscjedka od kako sam trudna nikako ne mogu rijesiti! Sorry na poduzem postu! pozdrav za sve vas
soraya, ja sam koristila macmiror,tamo nekad u 3-4 mj.trudnoce,smiju se koristiti naravno,al meni nazalost nisu pomogle,...to daju i za upale,peckanje,al eto probaj,mozda kod tebe bude boljeg efekta...meni nisu bile drage nikako ...i da,...od njih ces tek da imas iscjedak.tj,sve ono zuto se istopi i pola izadje vani,...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:12:30
afgani
cure samo da vas pozdravim ja necu jos dugo biti sa vama mislim ovo je verovatno zadnji dan imala sam neki malo manje prijaten kontakt sa nekom sa RR pa mi se ne ostaje vise mislim ono zao mi je ali sta je tu je...javila sam moderatorima da me izbrisu zelim vam puno srece a novim mama cestitam mozda opet nekad do tada pozdravljam vas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:13:14
veki_aki
Pozdrav i mamice! Prvo sta je prvo, cestitke novopecenim mamicama dijamant i pahuljici, nek su im sinovi zivi i zdravi jos puno,puno godina,zajedno s njima! Sta ima kod vas ostalih, kako deverate trudnicke dane? Merjema izdrzi jos malo...mozda ponekad i nezdravu kolu probaj, il neznam ja recimo kifle obicne suhe tamanim, bademi mi nikako nisu odgovarali. To zavisi od osobe do osobe, pa ti probaj sebi nesto naci i definitivno svjez zrak, kancelarija me je ubijala. Da se pohvalim, evo u 13-oj sedmici, muka mi vec prestaje, iako ujutro bude malo i moram odmah nesto jesti kao i navecer, al generalno puno bolje . Meni je glavno bilo da je zeludac pun! probaj i ti tako...Sretno Merjema i jos malo to preguraj... Ostale, dje ste sta ima? Joj jest ljepo kad te nista ne boli jel da?! Jucer su me zubi ubili, a danas sam se sama ubila hranom da nadoknadim od jucer, pa me sad stomak ubi ..gladne oci! za sve bembele i bivse bembele!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:17:41
buduca mami
cestitke pahuljici i dijamant,da nam se brzo oporavite i pisete.... krenuli su momci, a ovaj moj jos ceka,...bgm,kako me ledja bole,mozda i on krene brzoo :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:18:11
Bebica11
IZVORNA PORUKA: afgani
cure samo da vas pozdravim ja necu jos dugo biti sa vama mislim ovo je verovatno zadnji dan imala sam neki malo manje prijaten kontakt sa nekom sa RR pa mi se ne ostaje vise mislim ono zao mi je ali sta je tu je...javila sam moderatorima da me izbrisu zelim vam puno srece a novim mama cestitam mozda opet nekad do tada pozdravljam vas
eh svasta...pa sto se bezveze brises, ne moras komunicirati s tom osobom ali ovdje smo svi na RR prije svega radi sebe i svojih bebica,korisnih savjeta, a i druzenja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:19:14
Mrgica
Zenice moje molim vas za odgovor da li trudnice smiju piti tylolhot ili recite mi bar sta smijem, prehladjena sam i smrcam na nos sad mjerila temp 37 mi je ,jel to opasno i sta ako bude rasla ,ne daj Boze?Sva sam ko slomljena,help sta da radim, ljubim vas sve...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:22:33
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Mrgica
Zenice moje molim vas za odgovor da li trudnice smiju piti tylolhot ili recite mi bar sta smijem, prehladjena sam i smrcam na nos sad mjerila temp 37 mi je ,jel to opasno i sta ako bude rasla ,ne daj Boze?Sva sam ko slomljena,help sta da radim, ljubim vas sve...
nemoj piti tylolhot, i ja sam imala temp 37,4 i osjecala se slabo i zvala sam dr i rekla mi je da tek ako mi predje temp 38 da popijem paracetamol TAKO DA lezi, miruj,pij tecnosti dok se organizam sam izbori s temperaturom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:34:36
afgani
IZVORNA PORUKA: Bebica11
eh svasta...pa sto se bezveze brises, ne moras komunicirati s tom osobom ali ovdje smo svi na RR prije svega radi sebe i svojih bebica,korisnih savjeta, a i druzenja
vec mi je zao sto sam to uradila ali kasno je vec sam javila moderatorici
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:37:11
dush
Ja se nadam da Hannica sada uziva sa svojim slatkim bebicama A i B, neko ce vec javiti .
veki_aki, neka si se ti napapala, proci ce stomak :) MM je jednom navecer ispekao hljeb iz onog aparata, ja sam se toliko najela svjezeg, toplog hljeba i napila mlijeka da poslije bukvalno nisam mogla da disem. MM se prepao sta mi je, a ja ne mogu da mu kazem da sam se nazderala Jedva prodisah poslije sat, dva
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:37:15
Bebica11
IZVORNA PORUKA: afgani
IZVORNA PORUKA: Bebica11
vec mi je zao sto sam to uradila ali kasno je vec sam javila moderatorici
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:38:37
soraya
Buduca mami kao sto ranije napisah, svasta sam ranije koristila i nista mi nije bilo od prevelike koristi. sad se samo nadam da ce mi te macmiror vaginalete pomoci. ako ne pomognu ne znam vise sta cu....jos sutra ako nalazi pokazu da imam bakterija u urinu (a vjerovatno hoce kao i svaki put do sad) vristat cu...... Afgani nemoj ici. Ovdje mozes mnogo tiga nauciti, cuti korisnih savjeta i iskustava. Sve smo mi ovdje iz istog razloga: da se druzimo i sto vise naucimo o trudnoci i onome sto nas ceka poslije!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:39:26
animagical
IZVORNA PORUKA: felix
IZVORNA PORUKA: minie
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Jutro
Imam par pitanjaca, iskusne zenice pomagajte
Kolegica s posla mi kazu da imaju neke silikonske kapice za grudi i stavljaju se nakon dojenja da bradavice ne pucaju, a u apoteci mi daju neke silikonske sesirice za dojenje. Koliko sam shvatila nude mi sesirice uz pomoc kojih ce lakse dojiti. Imaju li stvarni ti sesirici nakon dojenja ili je to to
Ima li neka od vas koja nije dojila koja je hrana za najbolja. Znam da je individualno kako koje dijete podnosi koju hranu, ali evo ja bih unaprijed kupila 1 kutiju neka mi se nadje u slucaju da ne mognem dojiti a gladan. Iako sam rekla da cu se svim silama truditi da dojim.
ja nisam dojila manje od mjes . Mi smo davali aptamil 1 . nama je pasala ta hrana ad je poskup al je dobar .
izvinite ja moram kad vec pitas za najbolju hranu- da dobijes i pravi odgovor najbolja hrana za novorodjence je majcino mlijeko! ne znam zasto mislis da neces moci dojiti? jesi ikad cula da npr macka ne moze dojiti macice? e tako i zene isto...svi smo mi sisavci...to moze svaka zena, ili bas jedan jako veliki postotak, cini mi se 99%. druga stvar su manji ili veci problemi na koje se moze naici a koji mogu prekinuti dojenje iz neinformisanosti o rjesenjima istih... uvodjenje mlijecnih formula, tj adaptiranog kravljeg mlijeka bebama je nepotrebno i stetno po dojenje...skoro svaka beba kjoj se ponudi flasica na samom pocetku ce odbijati siku, iz razloga jer iz flase samo curi, a dojenje se uci...druga stvar je sto se na taj nacim smanjuje kolicina mlijeka koje majka proizvodi, jer sita beba, nahranjena AD-om nece dojiti, i samim tim stimulasati prozvodnju mlijeka... zbog toga toplo preporucujem ne kupuj AD, informisi se o svim mogucim problemima na samim pocecima dojenja, izgradi sebi samopouzdanje i samo naprijed, pitaj sta god te zanima dojenje je vjestina koja se uci, kako ti tako i beba...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:42:50
minie
Ja sam inace bila pacijent dr. Nakasa i svaki put kad sam bila na pregledu bilo je CTG pa onda UZV. On me i porodio, bas mi je bilo drago kad sam ga vidjela da je dosao u dezuru. Imam samo rijeci hvale za njega, stvarno super doktor. A taj dan bio Masic gore pa mi on uradio.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 14:46:23
dush
Pa napravi novi acount afgani1 Nemoj da se sekiras ako se se "porjeckala" s nekom od clanica ili ako te je neko uvrijedio... Samo ignorisi tu osobu... Meni je ovaj forum super. Toliko korisnih stvari procitas ovdje, a i nekako je lakse podijeliti svoje "patnje" sa ostalim zenicama koje prolaze kroz isto sto i ti.