|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
3.11.2011 10:33:54   
Sandrich

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

IZVORNA PORUKA: afgani

dinamita ja jedem pecene bademe i mislila sam da sam samo umislila da mi pomazu ali vidim da i ti si neke grickalice koristila..pa verovatno i meni odgovaraju bademi hehe bas sam stupiduser posted image

Buduci da sam vec u 8. mjesecu imam groznu kiselinu koja mi neda nocima spavati user posted image pa su mi se bademi pokazali kao super nacin da ubijem zgravicu. Pojedem ih 5,6 kom pred spavanje i mirna sam. Najveca nocna mora mi je da ostanem bez badema u noci user posted image .

i meni opet pocela kiselina tako da bas moram pazit sta cu pojest,popit user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2651
3.11.2011 10:34:05   
Lulu_08
L. je od početka bila jaka beba i desnu dojku odlično dojila. Međutim lijeva bradavica je bila uvučena pa je slabije dojila, neki 4ti dan u bolnici (CR) se skoro začepila cijela dojka - stanje prijeteći mastitis već. Tu noć mi je divna babica Enisa pomogla jer je pomogla mi da nađem najugodniji položaj za dojenje L. pravilno postavila i pritisnula jako dojku, tada kada je L. uzela pravilno bradavicu izvukla ju je u potpunosti prilikom čega je cijelom širinom ista pukla, odnosno nastala je ogromna ragada. U bolnici mazala mlijekom i luftirala a kod kuće mazala lanolin kremom iz DMa a kada bi krvarilo stavljala silikonske kapice. U roku od par sedmica se sve smirilo a dojenje smo nastavili godinu dana.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2652
3.11.2011 10:39:01   
dzenyA
Cao zenice moja,kako ste mi vi svi ? Joj magla ruzno vrijeme pa odmah ni ja nisam raspolozena user posted image
Vidim pricate o hrani i mucninama,ma sve je to individualno,meni je dvopek odgovarao,stapici,gotove supe.
Sta li nam je sa Pahuljice?????

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2653
3.11.2011 10:40:30   
Anoniman
Sandrich izbjegavaj slatko, posebno u vecernjim satima user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
  Neposredna veza do poruke: 2654
3.11.2011 10:43:57   
drznica
Jutroooo...šeširići i kapice glavna tema user posted image I ja stalno citam o dojenju, a sto vise citam imam osjecaj da cu manje znati hehehe. Sinoc sam do neka doba bila budna i razmisljala kako cu ja to sve hocu li znati da se ponasam uopste u bolniciuser posted image

Ja vam se sad spremam,odoh odnijet drugi urin i naci se sa našom Silver na kafici,ona mi nosi knjigu o dojenju od naše LejleK, kaže da je odlicnauser posted image .

Pišem vam danas...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2655
3.11.2011 10:47:14   
afgani
dinamita ti si 10 cm visa od mene uuuu sta bi onda meni rekli ti kakva bi cu biti u trudnoc ma meni je najvaznije da beba dobije ono sto joj je potrebno a rjesavat cemo to poslije kad se rodi ziva i zdrava user posted image user posted image

■“Dosada je bolest sretnih ljudi. Nesretni se nikad ne dosađuju, jer su prezaposleni.” Camus

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2656
3.11.2011 11:29:19   
mala75
jutro, evo i mene, jutros sam bila u DZ a juče na komisiji zadnji put. od 19.11.otvara mi se porodiljsko bolovanje ikad skontam da je to za nekih 16 dana uhvati me frka prava, a i vi jutrod o dojenju pa me još veća frka hvata.

šta je sa hanicom i pahuljicom

(odgovor članu afgani)
Neposredna veza do poruke: 2657
3.11.2011 11:36:16   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: drznica

Jutroooo...šeširići i kapice glavna tema user posted image I ja stalno citam o dojenju, a sto vise citam imam osjecaj da cu manje znati hehehe. Sinoc sam do neka doba bila budna i razmisljala kako cu ja to sve hocu li znati da se ponasam uopste u bolniciuser posted image

Ja vam se sad spremam,odoh odnijet drugi urin i naci se sa našom Silver na kafici,ona mi nosi knjigu o dojenju od naše LejleK, kaže da je odlicnauser posted image .

Pišem vam danas...

gdje se moze nabaviti ta knjiga????

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2658
3.11.2011 11:46:03   
minie
IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

drage moje samo da vam se javim,IZGLEDA DA MI JE PUKAO VODENJAK,pa ja idem lagano na GAK.Dovite za mene.user posted image

sa srecomuser posted image user posted image user posted image aBd eto bebe zacasuser posted image

selminja meni amnioskopija nije nijednom uradjena...u Sarajevu je cini mi se ne rade?

Meni je dr Masic radio tu amnioskopiju, 3 dana pred porod, posto se plodna voda nije vidjela na UZV, ali sve je bilo super. Eto, tako da znate, radi se, ali samo ako dr smatra da je potrebno.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2659
3.11.2011 11:46:45   
zanzibarka
IZVORNA PORUKA: drznica

Pišem vam danas...

Drznice moje, i ja sam isto mislila ali vjeruj mi kad rodis svoje sunce malo odmah se ustelis, i ja sam danima i nocima razmisljala, posebno o dojenju, ali to tako lahko ide, bar je kod mene, cim te prebace gore iz sale, dobijes bebu u narucje da je hranis, moja ko mali pes odmah prihvatila i od tad hvala Bogu ne popusta, bitno ti je samo drugi dan kad ti pocne nadolaziti mlijeko da dok je dojis masiras sike, sa svih strana prema bradavicma, mene su samo malo tad boljele,jetrva mi objasnila i od tad vise nemam nimalo problema, mlijeka masallah ima, a mala se "ne skida", danas nam bila patronazna i samo govori masallah :) eto da ti malo "razbijem" tremu, nedostaje mi forum pravo, samo s optimizmom i vidjeces kako je lahko, kazu porod boli, mene Bogami nije bolilo vise od 4 minute i to samo na kraju kad sam bila 10 prstiju otovorena, bitno je DISANJE, i samo Disanje, ja nisam isla na vjezbe ali sam kuci vjezbala i skoro da glasa nisam pustila, ljubim vas sve redom i samo optimisticno :)

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2660
3.11.2011 11:48:51   
zanzibarka
IZVORNA PORUKA: minie

drage moje samo da vam se javim,IZGLEDA DA MI JE PUKAO VODENJAK,pa ja idem lagano na GAK.Dovite za mene.user posted image

sa srecomuser posted image user posted image user posted image aBd eto bebe zacasuser posted image

selminja meni amnioskopija nije nijednom uradjena...u Sarajevu je cini mi se ne rade?

Meni je dr Masic radio tu amnioskopiju, 3 dana pred porod, posto se plodna voda nije vidjela na UZV, ali sve je bilo super. Eto, tako da znate, radi se, ali samo ako dr smatra da je potrebno.

Minie jesil pocela sjediti? :)

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2661
3.11.2011 11:51:52   
minie
IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Jutro user posted image

Imam par pitanjaca, iskusne zenice pomagajte user posted image

Kolegica s posla mi kazu da imaju neke silikonske kapice za grudi i stavljaju se nakon dojenja da bradavice ne pucaju, a u apoteci mi daju neke silikonske sesirice za dojenje. Koliko sam shvatila nude mi sesirice uz pomoc kojih ce user posted image lakse dojiti. Imaju li stvarni ti sesirici nakon dojenja ili je to to user posted image

Ima li neka od vas koja nije dojila koja je hrana za user posted image najbolja. Znam da je individualno kako koje dijete podnosi koju hranu, ali evo ja bih unaprijed kupila 1 kutiju neka mi se nadje u slucaju da ne mognem dojiti a user posted image gladan. Iako sam rekla da cu se svim silama truditi da dojim.

Draga mislim da su ti preporucili PRSNE SKOLJKE od AVENTA, stvarno super stvar, imas ih i u DM-u. Stvarno sprijecavaju bradavice da pucaju, imaju silikonski dio koji masira areolu i plasticni dio kroz koji ulazi zrak. Mene su spasile one i naravno ovo od dunja. Znaci par kospica i mrvica vode i tim gelom mazati. Nakon nekoliko sati stvarno se stvori gel. Ja sad dojim svog R bez problema i bolova bilo kakvih, a tako je bilo vec 5 dan od njegovog rodjenja.

R 17.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2662
3.11.2011 11:58:11   
minie
IZVORNA PORUKA: zanzibarka

Minie jesil pocela sjediti? :)

Jesam draga prije nekih 2-3 dana, jos uvijek ne mogu bas dugo, ali dobro. Pravo sam sretna sto mogu uzeti R u narucje i dojiti ga sjedeci user posted image

R 17.10.2011.

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 2663
3.11.2011 12:09:52   
Selminja
Drugarice moje, evo mustuluka  user posted image
Pahuljica je rodila jutros oko 8.30h malog čupu teskog 3.900kg i 52 cm dug user posted image
Mamici zelim brz oporavak a malom djecaku puno zdravlja i sretan zivot user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2664
3.11.2011 12:13:15   
mala75
IZVORNA PORUKA: Selminja

Drugarice moje, evo mustuluka  user posted image
Pahuljica je rodila jutros oko 8.30h malog čupu teskog 3.900kg i 52 cm dug user posted image
Mamici zelim brz oporavak a malom djecaku puno zdravlja i sretan zivot user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

masala, masala, pa to prava momčinauser posted image user posted image user posted image
najiskrenije čestitke srecnim roditeljima i jednauser posted image za srecu

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2665
3.11.2011 12:13:43   
Bebica11
Drage moje

i od mene mustuluk

porodila nam se RR drugarica DIJAMANT, sin ponovo 3600gr, al jos ne zna koliko je dug

novim mamama sve naj u zivotu i njihovim bebicamauser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2666
3.11.2011 12:16:11   
Selminja
Evo i tema za cestitanje Pahuljici user posted image
http://www.ringeraja.ba/forum/Pahuljica_je_rodila_svog_%C4%8Dupu/m_1102972/tm.htm
Napravite i za Dijamant, masalah momaka,user posted image ČESTITKE user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2667
3.11.2011 12:17:09   
Anoniman
Minie user posted image user posted image znaci to je to. Super, vec sam mislila da je to jedno te isto user posted image Hvala!

Pahuljici cestitke od user posted image Sada uziva sa svojim suncem malenim user posted image

(odgovor članu minie)
  Neposredna veza do poruke: 2668
3.11.2011 12:18:59   
Sandrich
cestitke pahuljici i dijamant user posted image user posted image
nek su im zdrava i ziva djecica user posted image
danas nam je na RR posebno veselo,...user posted image user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2669
3.11.2011 12:22:33   
Bebica11
evo tema i za DIJAMANT

http://www.ringeraja.ba/forum/m_1102976/mpage_1/tm.htm#1102976

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2670
3.11.2011 12:24:12   
mala75
ovi momci navalili od jutrosuser posted image user posted image user posted image

DIJAMANT iskrene čestitke i neka vam je zdrav i živ dugo, dugouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2671
3.11.2011 12:26:27   
Bebica11
A evo i ja da se javim, Arina smirilo mi se hvala Bogu, vjeruj kad me uhvate kontrakcije dodje mi na momenat da krene vise ako vec hoceuser posted image pa onda opet nek smiri i sve tako...ma bice kad je najbolje za bebicu ako Bog da...
Nisam jutros pljuvacku lucilauser posted image , al me zadnjih dana boljucka da izvinete oko analnog otvora, a jos jucer kukovi, kontam u sebi kud ce beba nize, jer mi je vec duboko u zdjelici SPUSTENA bas poslije slicnih bolova prosli put, al beba krci put napolje, ne mirujeuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2672
3.11.2011 12:31:11   
babilon
Drage moje user posted image
samo da vas pozdravimo... Ne stizemo se nakaciti cesto na RR, jer praaaaaaaavo puno dojimo, pa bljucnemo malo, pa smo mirni, sjedimo u stolicici onoj s vibrom, pa budemo par sati budni, onda opet jedemo i zzzzzzz :D :D :D

Vodolijo, dlug Ajdin nam je pep pep ma posrale ga koke :D
Minie draga, ja ljepote Boze dlagi, mashAllah, i njega koke pokakile hihi

Sta se desava s ostalim XXL user posted image ? Gdje su nam blizanci - Hannice - ima lis ta novo? Gerba je u bolnici vidjela sam - sta se desilo??? Nadam se da je sve ok??!

Dragim novim clanicama na RR zelim lijep provod (zagarantovan) i da vam svima sto brze i lakse prodju 9mj a i porod :D :D moj je bio lahak i super a vama sima zelim jos laksi i brzi (porodila se za 4min, a bolovi krenuli sat prije poroda :D)
cmok cmok cmok

ps. odosmo na temu 0-1 da upoznamo novu laju ali ste nam vi stalno u mislima :D

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Mamolina)
Neposredna veza do poruke: 2673
3.11.2011 12:33:34   
soraya
OOOoooo,od jutros sve lijepe vijesti! cestitam novopecenim mamama a bebama zelim sve najljepse u zivotu!

Ja jutros isla u DZ na kontrolu jer vec nekoliko dana osjecam pritisak dole, ponekad imam osjecaj da ce mi sve poispadati. Cak sam sinoc osjetila i probadanje u lijevom jajniku.A o peckanju i pojacanom iscjetku da vam i ne pricam.
Uglavnom, doktorica mi dala da uradim nalaze da vidimo ima li kakve upale pa sutra opet moram u DZ. Poslala me i na 4D ultrazvuk posto ga nas DZ ima,jutros odmah isla, hvala Bogu  sa mojom curicom sve u redu. Nema kontrakcija (koje su mi u posljednje vrijeme bile ceste). Mjerice odgovaraju sedmici trudnoce (29. sedmica), prednjaci glavica a i posteljica mi je nisko tako da doktor koji me gledao na UZV pretpostavlja da je taj pritisak od spustene posteljice i glavice. Sta vi mislite o tome? Inace svakih 5 min idem na WC.

Doktorica mi je za iscjedak i peckanje ovaj put dala macmiror vaginalete i rekla da iskoristim 6 kom pa da napravim pauzu a a ko ne bude poboljsanja da iskoristim i preostalih 6 posto ih u pakovanju dodje ukupno 12. Je li neka od vas koristila ove vaginalete kako su vam djelovale i smiju li se one uopce koristiti u trudnoci? Koristila sam sve i svasta od canesten kreme,canesten vaginaleta, neopenotran vaginaleta,ali sve su davale kratkotrajan rezultat! Da uzmem jos nesto za jacanje vaginalne flore, tipa Lactogyn ili nesto slicno. Zenice,pomazite mi jer se ovog gadnog iscjedka od kako sam trudna nikako ne mogu rijesiti!
Sorry na poduzem postu! pozdrav za sve vas

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2674
3.11.2011 12:53:29   
animagical

meni masic nije ni uzv uradio od 34 do 41 sedmice...a ni beciragic dok masica nije bilo...

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *