Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 9:11:47
Lulu_08
Ode mi post...
Meni je znači O bila negdje oko 12-13 dc pa sigurno treba bar nekih 14 dana od tada da bi se vidjelo šta na testiću, a to je minimalno 26dc (što je 11-11-11 aaaaa što mi se sviđa taj datum hahahahahahahha)...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 9:31:12
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
aaaa prebacio me u ticker u 6 mjesec:)))) sad sam konacno potamnila malo ovdje :) ne mogu da vjerujem kako mi vrijeme leti postaje me strah
Sad pogledam i vidim da cu ja za 4 dana u 5. Stvarno kako vrijeme prolazi. Ne mogu da vjerujem, pa do juce sam imala mucnine i sve one simptome prvog tromesecja.
Jos uvijek sam na mirovanju, osim dobrostona i apaurina, jos sam i na antibioticima. Trebala sam i u bolnici ostat, ali zamolila sam dr da ne ostajem i obecaja joj da cu biti uzoran pacijent. Kaze ona mene zene slusaju prvu, drugu onako a trecu trudnocu nikako. Ja cu je razuvjerit
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 9:32:32
Anoniman
Jutro
Imam par pitanjaca, iskusne zenice pomagajte
Kolegica s posla mi kazu da imaju neke silikonske kapice za grudi i stavljaju se nakon dojenja da bradavice ne pucaju, a u apoteci mi daju neke silikonske sesirice za dojenje. Koliko sam shvatila nude mi sesirice uz pomoc kojih ce lakse dojiti. Imaju li stvarni ti sesirici nakon dojenja ili je to to
Ima li neka od vas koja nije dojila koja je hrana za najbolja. Znam da je individualno kako koje dijete podnosi koju hranu, ali evo ja bih unaprijed kupila 1 kutiju neka mi se nadje u slucaju da ne mognem dojiti a gladan. Iako sam rekla da cu se svim silama truditi da dojim.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 9:37:22
Miracle*3
Dinamitna, imam dvostruko iskustvo sto se tice dojenja, pa se nadam da cu ti pomoci. Meni je pomagalo i jedno i drugo. Te silikonske bradavice sam stavljala dok beba doji, a onda nakon dojenja, mazala sam bradavice kremom(ima ih vise, meni je pure lan bila najbolja) i onda stavila te sesirice. Nije mi se lijepila potkosulja za bradavice, jer su mi rane bile, i omogucavali su da zrak malo lufta. Prvi put bez toga sam deset dana jaukala, a drugi put za dva dana je problem nastao i prosao.
Sad imas dunje, pokiseli kospice i tom vodom mazi, za sve rane je kazu idealan lijek. Ja planiram ostaviti, jer ce mi trebati tek u martu ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 9:43:42
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Miracle hvala.
Taman pravim kompot jutros od jabuka i dunja . Moze li to stajati do 12. mjeseca tako potopljeno ili da ostavim par dunja neka stoje
Ne znam, ali stvarno. Ja sam kontala ostaviti kospice, da ih osusim. Ali ti mozes dunje, pa one mogu stojati na hladnom, u nekoj hladnoj prostoriji valjda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 9:48:50
Arina
Jutro
Imam par pitanjaca, iskusne zenice pomagajte
Kolegica s posla mi kazu da imaju neke silikonske kapice za grudi i stavljaju se nakon dojenja da bradavice ne pucaju, a u apoteci mi daju neke silikonske sesirice za dojenje. Koliko sam shvatila nude mi sesirice uz pomoc kojih ce lakse dojiti. Imaju li stvarni ti sesirici nakon dojenja ili je to to
Ima li neka od vas koja nije dojila koja je hrana za najbolja. Znam da je individualno kako koje dijete podnosi koju hranu, ali evo ja bih unaprijed kupila 1 kutiju neka mi se nadje u slucaju da ne mognem dojiti a gladan. Iako sam rekla da cu se svim silama truditi da dojim.
ja isto imam dvostruko iskustvo.....prvo mi je curica bukvalno rascupala meme rodila se masallah krupna i jaka ....ali se sve to pregura....znama sam plakati dok ona doji....pokusala prestati ali ona nije htjela dohranu...ni da okusi....kad sam rodila sina...kupila te sesirice....i dojila s njima...ali zeznuli mi cijelo dojenje mlijeka bilo ko u prici i djete imalo stolicu finu zutu ali iako je dugo doio,nekad po 40 min , slabo dobio prvi put na vaganju pa dokt. rekla da mu dodajem...ja dodavala on jeo a ustvari bila mu mala rupica na sesiricu silikonskom.....dok sam ja to skontala "prosao voz"....tako da ja sad nebi to niposto koristila...radije mazala bradavice taj prvi period .....vjetruila ih i tako .....one ce za cas otvrdnuti...i poslije bude ok....moje iskustvo je s njima negativno ...sto ne znaci da necije nije popzitivno...ali eto.....ti mozes kupiti nek imas pa probaj....a za hranu....moj je jeo hIP.....I SVE OK...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 9:49:27
animagical
samo da vam uletim oko tih bradavica ja nemam ni sesirice ni silikonske bradavice a normalno dojimo...u pocetku sam par puta mazala kremom od lanolina, ima u dm-u za 3-4 km.... osnovno da se izbjegne ostecenje bradavice je pravilno postavljanje bebe na istu. A je u skokovima u razvoju znao vuci i cuclati i po pet sati u komadu a ja ragade nisam dobila...poslije podoja mazanje mlijekom i puno luftiranja.
ono sto u stvari hocu da kazem-iskustva su individualna i nema potrebe nista unaprijed kupovati, bar ne skuplje stvari, lahko je muza poslati ako zatreba
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 9:51:11
Arina
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
Miracle hvala.
Taman pravim kompot jutros od jabuka i dunja . Moze li to stajati do 12. mjeseca tako potopljeno ili da ostavim par dunja neka stoje
Ne znam, ali stvarno. Ja sam kontala ostaviti kospice, da ih osusim. Ali ti mozes dunje, pa one mogu stojati na hladnom, u nekoj hladnoj prostoriji valjda
i ja cu ostaviti dunja.....pa ako vidim da ce poslije propasti ....izvadicu tad kospice....a mozda i izdrze od nove godine.....cini mi se da to nije pouno za dunju.....mozda odabrati one zelenije...kojima treba dugo da nadodju.....i mozda vise manjih...toga bar ima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 9:52:56
dush
Cetitam mamina princezo!!!!!!!
Nemoj da te strah i ja sebe tjesim da ako je toliko zena rodilo pa valjda cemo i mi :) Na svijetu nas je oko 7 milijardi, recimo da je prosjecno jedna zena rodila 2 djece, znaci da je oko 3.5 milijarde zena rodilo... Pa i mi cemo!!!! :D Nece ostati u nama sigurno :D:D:D:D Samo ti uzivaj i mazi svog tibu :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 9:54:46
Arina
IZVORNA PORUKA: animagical
samo da vam uletim oko tih bradavica ja nemam ni sesirice ni silikonske bradavice a normalno dojimo...u pocetku sam par puta mazala kremom od lanolina, ima u dm-u za 3-4 km.... osnovno da se izbjegne ostecenje bradavice je pravilno postavljanje bebe na istu. A je u skokovima u razvoju znao vuci i cuclati i po pet sati u komadu a ja ragade nisam dobila...poslije podoja mazanje mlijekom i puno luftiranja.
ono sto u stvari hocu da kazem-iskustva su individualna i nema potrebe nista unaprijed kupovati, bar ne skuplje stvari, lahko je muza poslati ako zatreba
Nego sta je s pahuljom, jel iko ima broj??
sve bi se slozila s tobom....to je sve individualno...onda i od bebe zavisi...od refleksa sisanja.....koji su razliciti kod svake bebe....a i krupnoca bebe je bitna...meni je velika zalika bila dojiti malu sa 4050g i malenog sa 3600g.....ona je to vukla ko velika...kad joj covjece stavim dudu sjecam se pa poslije hocu izvaditi sve kolut ostane od dude oko usana ......bila bas jaka....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 9:56:06
Selminja
Ja sam jutros poslala sms Pahuljici, nije ni primila jos poruku, cekat cemo da odgovori, nadam se da je dobro Ni ja nisam nista kupila za bradavice, uzet cu mozda samo kremu, nije tesko poslati muza, bolje je dobro se informisati i nauciti postavljanje bebe na siku, sve je individualno, ne morate se povoditi za iskustvima drugih zena, ko zna kako ce biti...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 9:56:23
afgani
dinamita ja jedem pecene bademe i mislila sam da sam samo umislila da mi pomazu ali vidim da i ti si neke grickalice koristila..pa verovatno i meni odgovaraju bademi hehe bas sam stupid
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 9:59:04
Arina
Ali drage moje...koje cete tek to iskustvo dozivjeti.....dojenej je def. jedan od najljepsih osjecaja u zivotu za koji su samo zene privilegovane da ga osjete...i zapamtite...nema toga sto ne vrijedi pretrpiti da se to osjeti i obostrano uziva......to ce ama bas svaka mama potvrditi.....za to se nista ne sekirajte....naoruzajte se znanjem i informacijama ....a sve ostalo ce uz Boziju pomoc biti ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 10:00:20
dush
IZVORNA PORUKA: afgani hej zene kako ste mi...mi smo culi srce imam ogromne mucnine i ono gladnaa sam a ne jedem mi se nista...
Afgani draga, meni su pomagali bademi, hladno mlijeko, plazma, slani krekeri. Ujutro sam na poslu pila po 2 solje hladnog mlijeka (kada ostali narod pije kafu ) i onda recimo na svaki sat vremena pojela jednu plazmu ili jedan kreker ili jedan badem. Nisam bila gladna nikako, jer sam non stop nesta grickala, samo pazi da ne pretjeras sa grickalicama :) I jedino sto mi je bas odgovaralo su salate i govedja bistra supa. Tako da sam to jela za rucak i veceru, mozda malo hljeba sa pastetom ili nesta slicno. I pila sam za veceru jogurt, jer sam imala i zgaravice, pa da se malo umiri sve to. Jos malo draga izdrzi i proci ce.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 10:01:18
Anoniman
IZVORNA PORUKA: afgani
dinamita ja jedem pecene bademe i mislila sam da sam samo umislila da mi pomazu ali vidim da i ti si neke grickalice koristila..pa verovatno i meni odgovaraju bademi hehe bas sam stupid
Buduci da sam vec u 8. mjesecu imam groznu kiselinu koja mi neda nocima spavati pa su mi se bademi pokazali kao super nacin da ubijem zgravicu. Pojedem ih 5,6 kom pred spavanje i mirna sam. Najveca nocna mora mi je da ostanem bez badema u noci .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 10:02:57
animagical
ali je ipak dobro se informisati i preko tudjih iskustava pa da znate sta se moze desiti...ja sam citala i citala i sve sam teoretski znala, ali opet mastitis nisam izbjegla, jer sam na tu temu slabo isla kontajuci ma znacu, ma nece...pa temperatura 40 i grudi uzasne.... jedva otcepili i ponovilo mi se dva puta...znaci neko je necem skloniji...meni bradavice slusaju ali se zato zacepim zacas samo se vi informisite dooobro
realno slabo koja prvi put dojilja da nije imala nikakav problem, a puno njih ne znajuci kako da rijese lahko odustanu od dojenja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 10:08:41
afgani
dush hvala ti draga na savetima ja kafu ne pijem nikako kako sam saznala da sam trudna sorry popila sam sa sveki do sad dve male soljice i to je to... ne jedem nista puno jer ja sam puno opterecena uvek bila sa svojom kilazom..ni ti ne valja ali sta ja mogu kad sam takva po malo cesce nesto uzmem ali nista previse npr vilim svjezi brokuli i on me cini sretnom jer me zasiti a ne debljam se od njega za rucak obavezno jedem nesto sa hljebom jer sam tako narasla da jedem ljeb jer je zdrav domaci naravno neki dan sam sebi dopustila luksuz pa sam pojela pomfrit i nikad vise dusu sam ispovracala ali sta cu nisam mogla dase suzdrzim mljeko volim i pije 3 case dnevno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.11.2011 10:14:35
Anoniman
Afgani, ja sam visoka 168 cm, tj niska i brzo sam mogla dobiti i izgubiti na kilazi prije trudnoce. Svi su mi govorili da cu biti isto lopta u trudnoci, a jos sam jaca u bokovima. Ja se jadna uvijek crnjacila i rekla sama sebi da cu paziti koliko jedem u trudnoci. Vjeruj jedem sve i svasta pa cak i ono sto nisam voljela prije trudnoce. Bukvalno ne pazim nikako a izgledam kao trudnica iz caspopisa (bar tako kazu isti oni sto su govorili da cu biti ko lopta) . Da nemam stomak ovoliki ispred sebe niko ne bi rekao da sam trudna