Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 15:14:18
drznica
Vidim, danas se malo duze spava...koristi se lijep dan za setnju, pranje veša.... Ja danas namjeravam krevetac namjestit i pripremit, da me moje pile ne iznenandi Još sam u fazi trazenja lijepog imena za svog ...Prvo sam mislila AMOR 100%...onda AZUR, KAAN (KHAN) pa je bilo MAK...i sad mi se sviđa ALAN i ARIAN malo citam znacenja, pa onda cije je ime...da li je muslimansko ili ne...mada mi je to uvijek bilo nebitno ali eto muz i ostali to prate Moram se brzo odluciti...mislim da ovo ime ALAN je onako neutralno?!
Nina_Lana cestitke na ulasku u 8. Zna li neko kako je Gerba? Bebice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 15:15:34
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Hannica
IZVORNA PORUKA: Bebica11
iiii da, BAREKALLAH mi napunile 34.sedmicu
Jos dvije sedmice i vise nema brige hoce li poceti kontrakcije.Brzo ce to proci,aBd.
aBd jedva cekam da prodju
krajem sedmice aBd tj. pred Bajram idem na kontrolu, jos da mi hoce dozvoliti da se mogu bar za Bajram lagano kretati (jer me popustio stomo,mekan je hB) bila bih presretna inace cu morati sama ostati dok muz pomogne svojima da zakolju kurban
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 15:42:45
buduca mami
Meni jetermin 14.11.ali sutra idem u bolnicu,kod mene je blizanacka trudnoca,pa moraju malo pratiti situaciju.
eeeej hannice, i meni je termin 14.11. :))) kod mene nisu dvije bebice, al jedva cekam i ovu jednu :))) imal simptoma kod tebee??? ja se sve nadam da ce ubrzo krenut,hurme se jedu redovno,al nista,bebach uziva izgleda u stomi,a ja jedva cekam da mi bude u narucju :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 15:51:40
drznica
Kad smo kod tih simptoma, mene je sinoc probudila bol...imala sam osjecaj kao da cu "dobit" bas ta neka malo jaca bol, inace sam imala jako bone menstruacije. Stomak bio jako tvrd, pa sam se malo prepala...mislila sam da je pocelo Mada mi se pupo jos nije spustio, jos je negdje u oblacima. Jel to bila neka kontrakcija ili...? Hajmo iskusne malo da cujem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 16:04:56
Hannica
IZVORNA PORUKA: buduca mami
Meni jetermin 14.11.ali sutra idem u bolnicu,kod mene je blizanacka trudnoca,pa moraju malo pratiti situaciju.
eeeej hannice, i meni je termin 14.11. :))) kod mene nisu dvije bebice, al jedva cekam i ovu jednu :))) imal simptoma kod tebee??? ja se sve nadam da ce ubrzo krenut,hurme se jedu redovno,al nista,bebach uziva izgleda u stomi,a ja jedva cekam da mi bude u narucju :)
Ja sam bila pocela jesti hurme pa prestala,kontam da ne krenu prije vremena tj.prije nego sto odem u bolnicu,strah me da se nesto ne zakomplikuje. Veceras cu ponovo poceti. Kod mene nema nikakvih simptoma,mozda se malo stomo spustio,a mozda sam i to umislila. Drznice sigurna je kontrakcija,mozda jedna lazna da te pripremi da odprilike znas sta te ceka.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 16:08:09
Hannica
iiii da, BAREKALLAH mi napunile 34.sedmicu
Jos dvije sedmice i vise nema brige hoce li poceti kontrakcije.Brzo ce to proci,aBd.
aBd jedva cekam da prodju
krajem sedmice aBd tj. pred Bajram idem na kontrolu, jos da mi hoce dozvoliti da se mogu bar za Bajram lagano kretati (jer me popustio stomo,mekan je hB) bila bih presretna inace cu morati sama ostati dok muz pomogne svojima da zakolju kurban
aBd bit ce sve ok na kontroli,pustit ce te da bar odes nekom na baklavu ako vec ne dozvaljava da je sama napravis. Meni se place kad samo pomislim da bi bajram u bolnici mogla provesti,ali opet....samo nek su bebe dobro,a bit ce Bajrama aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 16:13:23
animagical
hehehhe ne plasim, samo da en brinu na svaki zig da je porodjajni, nije...u biti meni se pokazalo kao istina ono sto sam sto puta cula KAD BUDE ZNACES...i stvarno kad krene porod nema potrebe za pitanjem jel to to...znas da jeste jel tako?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 16:19:40
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: animagical
hehehhe ne plasim, samo da en brinu na svaki zig da je porodjajni, nije...u biti meni se pokazalo kao istina ono sto sam sto puta cula KAD BUDE ZNACES...i stvarno kad krene porod nema potrebe za pitanjem jel to to...znas da jeste jel tako?
Ovo je ZIVA ISTINA... Drage trudnice, jednostavno kad porodaj krene nema sanse da fulite! Ja cim sam pocela osjecati bolove kao menstrualne, doslovno, da nisam bila trudna mislila bi da cu dobiti, onda te uhvati spremanje po kuci(bar mene), pa se pojacavaju pomalo i kad postanu sve jaci i cesci znati cete da je vrijeme da se upoznate s bebacem. I nemojte se plasiti poroda, ja jesam i to jako, a sad mi je ZAO sto nisam uzivala u trudnoci i sto sam dopustila da mi strah odo tog JEDNOG dana upropasti mnoge dane u trudnoci.
< Poruku je uredio sporty mamaa -- 30.10.2011 16:21:35 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 16:20:08
buduca mami
IZVORNA PORUKA: animagical
hehe,dobra si,ja se nadam da ce bit tako,da cemo ZNAT ... a cudno je to, sve jedva cekamo, nadamo se,a cim osjetimo neki bol,kontamo ooo jel to to, uh nemoj jos,cekaj,hehe, ( bar to ja tako sebi govorim),refleks,vjerovatno kao rezultat straha, uzbudjenja,ne znam svega pomalo :) kod mene nema simptoma,hannice,ja jedem hurme,al i ne ocekujem neko cudo od njih,sve je to Bozja volja,kad je sudjeno, krenut ce :)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 16:20:32
Silver
Cure mojee...
Evo nas iz kupovine...malo se mama slatkisima obnovila
Drznice...sta se to desava kod tebe??? Znas da si mi obecala slikati sve kad spremis...samo da te napomenem!
Sto se imena tice, ni ja nisam ni blizu bilo kakve odluke, DAVUD, EMIN, AJDIN, Ibrahim, RIJAD...itd. otprilike ovim redoslijedom, znacenja su fina...mah pojma nemam
eh curee...nama je ostalo jos 69 dana dosli smo i do tog broja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 16:40:26
Arina
Silver ...takodjer cestitke na 69 to go.....a sto je taj broj bas tako bitan ...to sam propustila
Mi smo 28 sedmica....masAllah.....iliti 5 dana u 7. mjescu...bas sam sretna
Drago mi je da je neko spomenuo imena...iako sam sve procackala ...nekako nikako oko ovog muskog...dok smo od prije zadnje kontrole mislili da je curetak.....nije bilo dvojbe......prvo smo dali cerki ime Ajla...onda smo mislil ako drugi put bude curica dati ime Mia...to nam se jako svidjelo...ali rodio nam se hvala Bogu sincic pa smo mu dali ime Endi....(nije bas muslimansko...ali eto )....e sad smo kontali posto surekli da je curica dato Mia.....ali izgleda da se ne da .....jedino nam je sad u kombinaciji sad za sad Eman ...ali ko zna...svidja mi se jako i Mak i Kan ali muzu bas i ne ...on nema ni jedno bas -bas za prijedlog....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 16:49:19
Hannica
IZVORNA PORUKA: Silver
Cure mojee...
Evo nas iz kupovine...malo se mama slatkisima obnovila
Drznice...sta se to desava kod tebe??? Znas da si mi obecala slikati sve kad spremis...samo da te napomenem!
Sto se imena tice, ni ja nisam ni blizu bilo kakve odluke, DAVUD, EMIN, AJDIN, Ibrahim, RIJAD...itd. otprilike ovim redoslijedom, znacenja su fina...mah pojma nemam
eh curee...nama je ostalo jos 69 dana dosli smo i do tog broja
mm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 17:43:04
pahuljica_25
Drage moje ja vam sutra idem na GAK na kontrolu aBd,vidjet ćemo da li ću biti za ostajanje ili opet nazad.Kako god neka bude hajjirli i kako je najbolje i za mene i bebicu.Simptome neke posebne i nemam Javim vam se kad završim aBd,a ako ostanem javit ću nekome da mi držite fige i dovite za lagan i brz porod
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 20:02:46
Mamolina
DRUGARICE, mahanje ipoljubac od mene !!Malo virim ,vidim masalla novih zdravih beba i hrabrih mamica !Vidim i "podmladak"forumasica super .. zelim dobrodoslicu !Hanna je jucer proslavila mjesec dana .. iz dana u dan je sve bolja i bolja !! Da se nadovezem na temu kako znati kada krene porod !Meni je u trudnoci najmrza recenica bila kada mi kazu "znati ces" a onda sam se uvijerila da je stvarno tako .. sve ono sto vas probada i bolucka nije ni slicno trudovima ne govorim o intenzitetu bola nego je jednostavno drugacije i sa prvim trudom jednostavno znas da je to -to!!Drage moje mazite pupe i ne brinite za trudove !!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 21:04:47
Hannica
Sto ste mi danas uspavane. Ja cu da vam mahnem jos jednom i pozelim srecu svima kojima je usitnilo. Ne sekirajte se puno,sve ce biti ok aBd. Ljubim vas sve. Javimo vam se opet nekad kad dodjemo iz bolnice i kad skupimo snage da sjednemo za racunar. Pozelite nam srecu,uh....kako me sad nervoza uhvatila.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.10.2011 21:13:53
Lulu_08
Hannice sretno mila, zelim ti puno snage i srece i da aBd sto prije dodjes kuci svojoj H. i tm i da aBd cim prije vas 5oro (ohooo to zvuci mashAllah) uzivate na okupu!!!!!