|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
3.10.2011 22:00:31   
m.i.n.a.
A cemu mislis da treba cepic da imas...nama nije trebao...ja sam pelenu regularno stavljala...ranu par puta zracila mada mi je kolegica rekla da ne bih trebala jer to isusuje ranu pa ih pecka..ja sam pomalo i ponekad..koritila kantarion koji se doduse brzo susi i onda zalijepi..rivanol..i pred kraj,kad je sve bilo skoro gotovo nevenovom masti mazala...samo se jednom zalijepilo al sam spricom i kamilicom skinula gazu...
ali ja ti prije svega savjetujem sve sto imas dilemu pitaj doktora koji radi sunet jer ja sam npr.radila u Ze i tu prvu gazu nisam ja skidala nego sam nosila d aoni,takva je procedura..ljekar zna sta je i kako radio pa najbolje sve detalje od njega pokupit a onda nadopunjavati ovdje..i savjet ti je da sve pitas prije suneta jer poslije ces vjerovatno nesto smetnut...

bice to bolje nego sto mislis,vec sam ti rekla bice vjerovatno suza i jecanja ali nije dugorocno...par sati i gotovo...user posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1976
3.10.2011 22:03:08   
entinte
ja cu njega svakako pitati ali rekoh da vidim i ovdje kakva su iskistva... hvala ti puno user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1977
3.10.2011 22:07:10   
taurus
mi smo se sunetili u Sanasi pod lokalnom anestezijom
bebu iznesu sa pelenom i oni odmah stave pola voltaren čepića
dobićeš upute za skidanje zavoja, svaki ljekar ima neku svoju metodu, nama je bilo rečeno da se zavoj skida nakon 2-3 sata, pelena se nosi non-stop, beba se normalno pere vodom a nakon toga se stavljaju ad uljane kapi da rana brže zaraste i da je masno kako se pelena ne bi zalijepila

nema potrebe da ti dodatno stavljaš voltaren, jer je beba mala, dovoljno je samo pola kašikice paracetamol sirupa
antibiotiske masti se koriste samo u slučaju upale, mada je nisam ni od koga čula da je imao komplikacije nakon suneta

moj R je po izlasku iz sale spavao preko 2 sata, malo je plakao dok smo skidali zavoj i pred spavanje je bio nervozan pa sam mu dala paracetamol
sutradan se ponašao kao da nije ništa bilo, više sam se ja brinula i paničila bez potrebe

i da kod skidanja zavoja najbolje da skuhaš kamilicu i kapaljkom kapaš dok se zavoj skroz ne natopi i odlijepi

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 1978
3.10.2011 22:08:15   
m.i.n.a.
Sad sam se sjetila da sam mu dala kasikicu paracitamola cim smo dosli kuci...mislila sam poslije par sati opet mu dati ali dotad se vec smirio..koliko znam u Sa mama prisustvuje sunecenju ali ne znam bas hoces li ga cuvati...mislim da bi prije bilo da ces ga tjesiti,pricati mu i sl..a sestra cuvati..u Ze,ovdje gdje smo mi radili iskreno zavezu dijete...mozda jest surovo ali opet ja iskreno ne bih smjela garantovat da bih ga kako treba cuvala u tom placu...:))

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1979
3.10.2011 22:17:43   
entinte
i ovdje vezu nogice a majka ili otac uđe da cuva ruke i smiruje dijete...

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1980
3.10.2011 22:19:55   
entinte
imam i kamilicu i spricu user posted image a imam i paracetamol samo da provjerim datum user posted image

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 1981
3.10.2011 23:24:16   
Amam
Entinte mom E su odmah po zavrsetku stavili !/2 lupocet cepica i onda sam ja to kuci ponovila oko 20h (a sunet je bio oko 11h).Iznijeli su ga s pelenom i cijelo vrijeme ima pelenu,preko sva je imao gazicu koja je prekrivala samo sav,i nju smo sutradan morali skratiti jer se pokakio po njoj,ostali dio sam mazala sa bivacinom i prekrivala gazom.
Poslije prve kontole (3 dan) cistim mu rivanolom.
Kod nas su koncici vec poceli ispadati hB.
I samo da napomenem meni je dobro doslo,ja sam kupila 2-3 bodica vecih brojeva da mogu komotno zakopcati da ga ne steze.
Sretno vam!

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 1982
4.10.2011 22:04:29   
m.i.n.a.
Vece...

Moj A je osunecen sa cetiri mjeseca a sada ima osam mjeseci..sve je proteklo dobro,rana zarasla brzo....medjutim,danas tokom kupanja sam primjetila jednu bijelu tackicu sa strane...prilikom kupanja mu kozicu jos malo povucem i tad sam vidjela...djeluje mi kao kod odraslog kada se ubode..vrsica je malo virila ali veci dio je pod kozom..kada sam probala uzeti za taj sitni djelic koji je vani izvadila samo jednnu malu kao dlacucu,sve mi djeluje kao vata pa sad od vate ona jedna dlacica...poslije sam pregledala opet i nije bilo nista vani ali ta tacica i dalje stoji pod kozxom..je li oguce da jos konac nije otpao neki unutrasnji...sanet smo radili u poliklinici Prima u Zenici kod dr.Kukolja...zvala sam i polikliniku da pitam,kaze sestra da oni sunet rade koncima koji brzo ispadaju ali da su imali par dostava sa nekim tvrdjim pa je moguce..nema otoka,crvenila ni gnoja...obzirom da zivim sad van BiH a ljekari su malo pocudni po pitanju zdravlja i sva prica im je da se previse roditelj brine,bas sam zabrinuta...

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1983
4.10.2011 22:09:52   
koka i po
tebi niko nemoze uskratiti pravo da brines za svoje dijete.zato se mani razmisljanja i odvedi ga doktoru da otklonos sumnje.dug je to period da bi se konci zadrzali u tijelu.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1984
4.10.2011 22:14:35   
nanika
I ja sam za da to doktor pogleda bez obzira sto nije upaljeno, cisto da ne mislis sta je.

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1985
6.10.2011 0:44:40   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Moja beba ima 8 mjeseci...sa 4 mjeseca je osunecen i sve je proslo dobro...danas sam primjetila,tokom kupanja kad sam pokusala i cunu da operem,primjetila sam bijelu tacku...dok sam pregledala djeluje mi kao trn kada se zabode u prst kod odraslog,ima vrh vani..kada sam taj djelic pokusala izvuci to bijelo je bilo kao vatica i znaci izvadila sa samo jednu kao dlacicu dok je dosta toga ostalo....sta da radim sada...ne znam da li uopste ima veze sa sunecenjem pa sam to spomenula kao detalj....

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Kaktus)
Neposredna veza do poruke: 1986
11.10.2011 16:06:28   
abh
Nakon koliko dana otpadnu konci? I koliko trebamo cekati da cuna bude potpuno zdrava. Meni se nesto oduzilo, sunetili smo se prije 11 dana. Svaki dan je sve bolje i bolje, ali jos uvijek ruzno izgleda,. Njega nista ne boli. Ima skoro 3 godine.

Hvala na info mame?

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1987
11.10.2011 16:40:44   
sabinos
bitno je da ne boli,da ne otice,da ne krvari...i meni je cudno izgledalo a sad sam se navikla na novi lookuser posted image

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 1988
11.10.2011 18:21:50   
nanika
abh mi smo cekali skoro i mjesec dana da sve dođe na svoje, da nije puno crveno. Samo polako i strpljenja.............. Pozzzzuser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 1989
12.10.2011 11:12:30   
abh
Hvala vam. Nemam nista drugo nego da cekam. Bice sve ako Bog da ok.

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1990
12.10.2011 12:32:17   
nanika
abh naravno da ce biti sve ok aBduser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 1991
13.10.2011 20:50:23   
mala_sa
Nego imam pitanje za zenice koje su sunetile djecake:

Kada ste vi stavili prvi put pelenu poslije sunneta???? Nama je doktor rekao kad skinemo gazu da ostane go, i da mu prvu pelenu stavimo tek sutra, ali ja ne znam onda ni kako da ga uzmem, nit kako da ga drzimuser posted image user posted image Smijem li ja njemu odmah sad namazati kremu i staviti pelenu samo je necu puno zalijepitiuser posted image user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1992
13.10.2011 20:55:44   
nanika
Nama je odmah sestra tamo u sali stavila pelenu i tako smo otisli kuci. Ja ga nisam nikada pustila bez pelene. Skinuli smo gazu nakon 4h, od tada samo pospem kantarionovo ulje namazem pelenu kremom da se ne zalijepi, mada nam se to nikada nije desilo.

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1993
14.10.2011 11:46:04   
abh
Moj sin ne nosi pelenu. Ja sam njemu gacice obukla tek poslije 7 dana, prije toga nije dao.  Hodao je u haljinicama 7 dana :-)

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1994
14.10.2011 14:20:02   
nanika
Moj je odmah dole dofatio rukom i povrijedio se i napravio ranicu koja nije dugo zaraslauser posted image . Zato sam mu stavljala pelenu ali broj vecu.

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 1995
22.10.2011 23:43:26   
entinte
Evo i našeg iskustva; Mi smo K osunetili prije 3 dana, sad mu je 6,5 mj. Obavljeno je kod dr. Dizdarevića na Grbavici. Nalaze smo dan ranije izvadili u Sanasi, pregledala ga doktorica i poslije mu izvadili krv, sacekali nalaze 10 min. Sunet je bio zakazan u 17 h. Docekale su nas dvije sestre i doktor, mm je bio sa njim, rađeno je lokalno, trajalo je oko pola sata i cijelo vrijeme je plakao. Cim su zavrsili i uzela ga prestao je plakati. U autu nam je zaspao. Dr nam je rekao da skinemo gazu za 2 sata i da namazemo bivacin mast po savu i tako 3 dana i da mu na 8 sati dajemo paracetamol. Nakon skidanja gaze pelenu ne smije imati 12 do 24 sata. K je inace bebica koja prespava noc vec od 2. mj. Mi smo skinuli gazu i tad je poceo da place i to je trajalo skoro 2 sata. Kad vise nije mogao da "gleda na oci" zaspao je i do ujutro se budio 4-5 puta ali nije plakao nego malo kenjkao. Nista strasno. Probala sam mu staviti pelenu nakon tih 12 sati ali nije dao. Pa sam ga pustila jos malo bez pelene. Nakon 24 sata od suneta on se vratio na svoje spavanje po noci kao prije, kao da nista nije bilo. Igra se, sjedi, par puta se prevrnuo na stomak bez problema... Nakon 3 dana bivacin masti stavlja se jekoderm po glavicu tako da sad samo to stavljam. Otok je spao vec sutradan, glavic se crveni ali to je normalno. Nema kupanja ni pranja tj kvasenja 7 dana. Jos su svi konci na broju pa bi uskoro trebali i oni nestajati. I da to zadovoljstco kod tog dr kosta 150 KM.
Mislila sam da ce sve ovo teze ici ali hvala Bogu nemamo problema a nadam se da ih necemo ni imati. Moj je savjet sto prije to bolje, oni se nece sjecati toga a i brze zarasta. user posted image Sretno svima koji ce proci kroz to.

< Poruku je uredio entinte -- 22.10.2011 23:47:19 >

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1996
23.10.2011 11:37:49   
minelam
mom bebacu je skoro 4 mj za koji dan...htjeli smo ga sunetiti sa tri mj ja nazvala sanasu sestra mi kaze da oni sunet ne rade tek od 6 mj...na pitanje zasto rekla mi je da beba treba da ojaca i da stekne svoj imunitet...a opet na pitanje i konstataciju da se to u svijetu radi malte ne odmah po rodjenju mi je rekla da to nije vjerski sunet-odgovor malo ne jasan al eto...bebac je debeljuca al ona cvrsta debeljuca...prije mj je imao 7.5 kg mislim da sad ima i vise od 8.5kg....strah me da ga zbog debljine nece htjeti osunetiti sa 6 mj...sta da radim

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 1997
23.10.2011 21:42:16   
škorpija
ma nije probelm debljina već što dječaci buce često imaju ukopan penis, a da li i tvoj to ima možeš i sama skontati ako mu je piša utonula u salo, možda ćete morati čekati i duže, da malo izraste, smrša i da se to izvuče. moj A. je imo ukopan penis, i osunetili smo ga možda i prerano, ali mu dr zbog ukopanog penisa ostavio vše kožice nego što treba. sad je izrasato i ćuna izašla van,a li višak kožice je ostao. ali ako mu se ne bude sviđalo nek je sam dotjeruje kad mu bude vakat

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu minelam)
Neposredna veza do poruke: 1998
23.10.2011 22:38:24   
mala_sa
Mi smo svog djecaka osunetili tacno prije 10 dana user posted image user posted image sa 5,5 mjeseci
Prvih 12 sati je bilo bas grozno, tacno prva 4 puta kad je piskio... kasnije je sve islo super hB... ujutro je vec bio na stomaku i igrao se (osunecen je dan prije u 17h)... Svi konci cu nam ispali za 7 dana (imao ih je ukupno 11), sad je cuna "prava pravcata"user posted image .
Osunecen je kod dr. Dizdarevica na Grbavici, ipridrzavili smo se svega kako bas pise na onom listu sto nam je dao, i oporavak je prosao bas brzo user posted image

Minelam moj A je bas bucmastia beba (sa 5,5 mj je imao 9kg i 200gr), i ima bas "uvucen" penis u salo, medjutim dr. je rekao da on smatra da je taj problem "uvucenosti" rijesio sunnetom...Jedino sad mu trebamo ponekad dobro ocistiti i navuci kozicu oko glavica, jer to salo ce opet odozdo da gura kozicu pa ce ona imati tenziju ponovnog srastanja... ali to da radimo samo dok malo ne izraste, a kasnije vise nema potrebe nista da se dira...

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1999
23.10.2011 22:45:50   
entinte
Minelam kilaza nije problem sto se toga tice, ja vam zelim puno srece i brz oporavak, javi nam kad bude gotovo, sretno user posted image
Mala_sa, duso moja, nama jos nije nijedan koncic otpao, kod vas to nesto brzinom svjetlosti hehehe, ljubi nam druga user posted image imas porukicu na fb user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *