Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
danas su odlučili za sutra, ljuta sam sad sve moram na vrat na nos Šta mi predlažete???? u mojoj porodici je običaj samo novac al zbog snahe ne bi nešto da izostavim
hej cure sutra sunete mog bratića, šta se nosi na poklon? znam za novac al jel ima neki običaj da ga ispoštujem još?
posto si sestra novac normalno darujes bebu a mozsuzeti jos neku sitnicu za brata snahm malenu i mamu mada poznavajuci tebe ti si sve to fino pripremila pusa za malog djecaka koji se suneti nek sve prodje sa hairom
heheh pa nisam ništa pripremila al šta d aradim, večeras ću u kupovinu a idu pokloni svima jel? nisam to znala? a što mi ga šuknuše hvala na lijepim željama
Snahi i bratu apaurin. Šalim se. Meni su čestitali pa eto ako je običaj nemoj zaboraviti da čestitaš mada meni u tom trenu nije bilo do toga ali svi to rade. Ma znaš već kako to ide. Malenome novac i poklon, i seki naravno poklon. Mislim da se roditeljima ne nosi ništa, barem nama nisu donosili.(Isto ko kad im ideš u goste)
aha pa dobro, da mi brat pije njemu bi neku flašu pića a 'vako nemam pojma ajde bajadera nije problem i bratičini nešto i novac malom al kontam da se ne obrukam, možda ima neki red a kako se čestita? jel sretan sunet il šta hahahha pojma ja nemam hvala cure za info
Veesla ja iskreno nisam nosila nikome nista,osim bebi novac i standardnu kesu,pa nisam bill gates
vala baš, vazda neki običaji, vazda se pribojavam da ne kiksam itd al mene sad ova brzina iznervira, valja sad sve to stići
Ja sam ti poznata u familiji po tome sto ne pratim obicaje,muka mi je od raznoraznih obicaja koji se opet razlikuju od mijesta do mijesta,jos kad mi kazu,pa to su obicaji,to se mora,e tad poludim
slažem se.... ja ne praktikujem one običaje prospi mlijeko za drvo da porodilja ne ostane bez mlijeka, metni mašalla na kapicu, napravi baklavu kad se dijete rodi i sl al kad su u pitanju pokloni e tu pratim hahahahah babine gatke ne volim al ako je neki red da se svima kupi za sunet nešto jbg kupiću, eto nekako mi tako lakše duši Il ono kad prvi put neko blizak donese bebu doma kod mene daje se novac, ja ga dam al ne dajem jaja hahahah kakva jaja? bjež samo da se slupaju neđe
vesela mi kad smo sunetili maloga donosili su novac ili nesto od garderobe tako da nista vise ne treba... nama niko nista nije donosio a i ne treba malo parica i neku sitnicu i to je to...
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
vesela mi kad smo sunetili maloga donosili su novac ili nesto od garderobe tako da nista vise ne treba... nama niko nista nije donosio a i ne treba malo parica i neku sitnicu i to je to...
kad se osunetio, i rodio dobio na cunu i celo sto se kaze parama ....
slažem se.... ja ne praktikujem one običaje prospi mlijeko za drvo da porodilja ne ostane bez mlijeka, metni mašalla na kapicu, napravi baklavu kad se dijete rodi i sl al kad su u pitanju pokloni e tu pratim hahahahah babine gatke ne volim al ako je neki red da se svima kupi za sunet nešto jbg kupiću, eto nekako mi tako lakše duši Il ono kad prvi put neko blizak donese bebu doma kod mene daje se novac, ja ga dam al ne dajem jaja hahahah kakva jaja? bjež samo da se slupaju neđe
jest da je OT... al ta su me jaja izludjivaaalaaaa... gdje god dodjem s bebijem.... evo jaja.... vukljam djete, torbe, kolica, korpu... sebe... co'eka... i daj jos i jaja.... pa stvarno
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
jest da je OT... al ta su me jaja izludjivaaalaaaa... gdje god dodjem s bebijem.... evo jaja.... vukljam djete, torbe, kolica, korpu... sebe... co'eka... i daj jos i jaja.... pa stvarno
Što ste bone take?
Veeseelaa posebno te ne podržavam za ovu baklavu
Ma nemojte se ljutiti na jaja . Nisu to gatke, to je imalo jako veliku vrijednost nekad ranije kad je jaje bilo deficitarno i ishrana dojilje (jer tad je velika večina majki dojila) bila vrlo jednolična i slabe kvalitete. Ta su jaja bila skroman prilog da se dijete posredno nahrani. I ako to danas nema neku praktičnu vrijednost neki običaji nose poruke pažnje, brige i lijepih odnosa, nemojmo baš sve odbaciti na račun savremenog zahlađenja i vlastitih komocija.
aha pa dobro, da mi brat pije njemu bi neku flašu pića a 'vako nemam pojma ajde bajadera nije problem i bratičini nešto i novac malom al kontam da se ne obrukam, možda ima neki red a kako se čestita? jel sretan sunet il šta hahahha pojma ja nemam hvala cure za info
Čestitaš sa Allah Mubarek Olsun (ili ti u bosanskoj verziji Allahmubarečula). Ideš ko na svaku slatku, na sretni događaj, bajadera i/ili sok će biti dovoljna "ulaznica" a malenom koverta pod jastuk.
Vamo sunnet, vamo piće. E to bi se vala obrukala.
pa to ti je isto ko proslava Bajrama u BiH , sunet se proslavlja uz alkohol... masu puta čula "uh bilo smo na sunetu, mamuran sam" i sl e sad moj brat ne pije, tako da piće ne dolazi u obzir Osim toga mnogi ne sunete djecu jer se pridržavaju šerijatskih propisa već zato što neće da se izdvoje iz mase
Inače danas sam kupila malenom komplet, bratičini maicu, snahi šal, bratu ću nešto sutra, naravno ide novac i bajadera + kafa + sokovi+čokolade itd
I ako to danas nema neku praktičnu vrijednost neki običaji nose poruke pažnje, brige i lijepih odnosa, nemojmo baš sve odbaciti na račun savremenog zahlađenja i vlastitih komocija.
ma ok, za jaja se i neću baš ljutiti al za prosipanje mlijeka oko kuće, ma bjaži eto moje su prosipali (iako sam se ja bunila) i nisam dojila ni mjesec dana Lude babe i njihova s*anja
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.