Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Hvala svim zenicama na ohrabrenju, ja se zadeverala ovih dana, nikako da zahvalim. Super je sve proslo,hB. Sunetili se na Grbavici kod dr Dizdarevica. Nisam ulazila u salu, cekala ispred zgrade da ne slusam plac. Otac bio s njim u sali, Malo je plakao u autu do kuce, onda popio paracetamol i zaspao. Cak i tu noc fino spavao bez pelene, sutra hodao, trcao i padao kao da nista nije bilo. Puno bolje nego sto sam ja zamisljala.
Danas nam je 12 dana od suneta, sve je to vec ok ali mu je dio kozice gdje piski stalno crven, kao da je opeceno, njega to i malo boli valjda mu mokraca nagrize, stavljala sam bivacin puder nekoliko puta, stalno ga perem. Jeli se nekome to desilo? Mislite li da bih ga trebala odvesti kod dr????
Nanika ja sam svog dječaka sunetila u petak i ništa mu nije crveno ja bih ga za svaki sličaj odvela kod dr kod kojeg ste ga sunetili ili bar nazvala telefonom da se raspitam možda uopšte nije ništa ali što je sigurno sigurno je.Eto imog savjeta sretno.
Nisam se javila ranije da kazem da je kod malenog sve ok, imao je ranicu koju je vjerovatno sam napravio kad se cesao . Malo je teze zarasla zbog ovih vrucina ali je sada sve ok. Mamin cvjetic
Ako ima neko ko je sunetio dijete na pedijatriji molila bih da mi kaže koja je procedura. Treba li mi uputnica i sl? Hvala
Druga beba nam dolazi 11.08.2011 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Naše zlato došlo 27.01.2009. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ja 28, muž 33 god. U braku smo 6 godina, oko prve bebe se trudili 9 mjeseci i sada je bebica tu, na našu veliku radost
pozdrav drage zenice. moj sin se osunetio prije tri dana i jos mu gaza nije spala. natapali smo kamilicom, kantarionovim uljem, veceras se i kupao u kamilici ali gaza nije jos spala. to me jako brine pa ako neko zna da li je to normalno i sta da radim molila bih da mi napisete, bila bih jako zahvalna.
Pozdrav, ima li neko da je sunetio sina kad je imao 2,5-3 godine? Kakva su iskustva? Kako je to podnio?
Moj je imao pune tri godine, radili smo pod općom, nije bilo nikakvih problema. Mislim da je bitno u ovim slučajevima samo lijepo pripremiti dijete. Mi smo svom par dana prije dosta pričali, objasnili mu i obećali nagradu. Bio je pravo hrabar . Sretno!
Nermina, ne znam hoću li ti pomoći ali kad smo osunetili malog sa 9 mjeseci na Koševu rekli su mi da mu nakon dva sata kad dođemo kući skinemo gazu sa kamilicom, što smo i uradili i poslije je sve išlo normalnim procesom zamlađivanja, koristili smo bivacin za posipanje stalno s tim da je se 4-5 dan povrjedio na spavanju pa raskrvario ali ništa opasno. Pa je možda najbolje da mu još pokušate dobro dobro natapati ili da sjedi u kamilici da to spadne ili nazovite doktora koji je radio pa se posavjetujte. sve će to biti ok
zanima me dal je neka od vas sunetila dijete odma posle vakcine koja se prima kad dijete napuni 6 mjeseci? primili smo vakcinu neki dan a planiramo u bosnu doci sunetiti malog za jedno sedmicu dana pa me zanima dal ce to sta smetati? malog planiramo osunetiti kod privatnika
ovde su mi rekli da uopste ne obrezivamo ili ako hocemo da nikako to u bosni neradimo jer kao to oni rade drugacije
Pitanje za mame iz Zenice - gdje ste sunetili svoje djecake, kod kojeg doktora, privatno ili u bolnici i koliko su maleni bili stari? Znam da je dr Kukolj penzionosan ali cini mi se da radi privatno u Primi? Koga mi preporucujete?
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
drage mame jedno pitanje molim vas da mi odgovorite? da li je potrebno da beba prije suneta ima sve boce primljene na vrijeme, moj bebac ima 7 mjeseci i mislimo ga sunetiti sljedece sedmice, a zadnju bocu je primio kad je imao 4 mjeseca jer preko ljeta nismo bili u gradu?? svaki odgovor je bitan ;)
Koliko ja znam ne ali svakako provjeri sa pedijatrom...
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
drage mame jedno pitanje molim vas da mi odgovorite? da li je potrebno da beba prije suneta ima sve boce primljene na vrijeme, moj bebac ima 7 mjeseci i mislimo ga sunetiti sljedece sedmice, a zadnju bocu je primio kad je imao 4 mjeseca jer preko ljeta nismo bili u gradu?? svaki odgovor je bitan ;)
Nema apsolutno nikakve veze s tim je li djecak vakcinisan na vrijeme.Samo,nemojte ga vakcinisati neposredno prije obrezivanja.
Ni meni nije poznato da mora biti vakcinisan prije obrezivanja. Bitno ti je da su nalazi ok. Kao što jasmin reče, samo nemoj vakcinisati neposredno prije obrezivanja jer vakcine znaju izazvati reakciju pa da se to dvoje ne bi potrefilo u isto vrijeme. Sretno
mamiceeee mi se pripremamo za sunet u cetvrtak aBd, kupila sam vec vazelinske gaze, jekoderm, kantarionovo ulje i bivacin, nego me jos interesuje da li da kupim i voltaren cepice da imam? pitat cu doktora ali eto da vas pitam jeste li stavljale bebicama? Malom je 6 mj za koji dan i naruceni smo kod Dizdarevica... Nalaze vadimo u srijedu aBd. I jos me interesuje kako bez pelene prvu noc poprilicno je hladno brrrr je li mogu staviti pelenu (cula sam da se cak okrene naopako tako da dio koji ide na guzu dođe naprijed jer je siri) pa da ga strpam u vrecu za spavanje
Entite kako mislis bez pelene..pelena bas treba da stvori zastitu a na rani svakako ima zavoj ili gaza...ja sam jednom probala mu skinut pelenu pa da bude bez nje,da se lahori rana...to je bila patnja..jedino sam to radila kad vidim da hoce spavati pa ga stavim na noge i nunam a noge cuvam odmaknute...
m.i.n.a citala sam na ranijim postovima kao prva noc bez pelena ali cula sam i da je bolje u pelenama pa sam zato pitala sve ce se nekako predeverati ali kao sto sam i ranije pisala strah me da se ne zakocene dok mu to rade a ja ga ne mogu podici a voltaren jesi li stavljala?
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.